Znaci i za nas ce biti ogranicenje? Mislim boli me uvo za Amere nek im sve filtriraju, a nas nek ostave na miru
Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination
Kao sto je vec i navedeno, nece niko, izvan USA, biti ostavljen na miru, jer ce korporacije poput filmskih i muzickih kuca, zajedno sa proizvodjacima odece i obuce(nike, adidas, reebok, Ralph Laureen, L'oreal etc) da budu kao 4 jahaca apokalipse po internetu i da gase svaki sajt za koji oni budu "dokazali" da ima nedozvoljenog sadrzaja. Procitaj samo na ovom linku:
http://www.opencongress.org/bill/112-h3261/money koje sve grupacija i korporacije podrzavaju ovakav zakon.
Takodje, vrlo ubrzo ce isti takav zakon da bude donesen u UK, pa onda nedugo zatim u vecini EU zemalja i eto ti ga lepo u celoj Evropi... Sajtovi ce se masovno hostovati u Rusiji i Kini(gde nema, jos uvek, dovoljno dobre infrastrukture za ogromne sajtove poput youtube i facebook), kako bi mogli da izbegnu SOPA-u. Na gornjem linku imas i spisak korporacija/kompanija/organizacija koje su protiv.
Google, Wikipedia, Mozilla, Microsoft, Facebook, AOL, eBay, Twitter, Yahoo... itd
Ono sto moze da se zakljuci iz spiska "protiv" je da su u pitanju organizacija koje najvise posluju preko interneta, mnoge od istih su i sinonim za internet. Ako je jedan Microsoft odlucio da stane protiv, a mislim da svi znamo koliko MS ima problema sa piraterijom, onda ti je jasno da nesto u ovom zakonu "ne stima". Ne moras niti jedan drugi argument da uzmes u obzir, osim toga da je MS, od sinoc, odlucio da lobira protiv izglasavanja ovog zakona.
@moderatori: Da li biste mogli da promenite naziv teme, odnosno da dodate u naslov SOPA(Stop Online Piracy Act) i PIPA(Protect IP Act), posto se tako zovu zakoni.