Možda ovo ne spada pod temu o zaštiti potrošača kro praksu, ali da dam doprinos... i nagrdim nemarne i bahate radnike.
U WinWin-u poručim pre 2 meseca neki cpu kuler. Sačekam regularno, niko ništa ne javlja, nema veze, iovako nađem drugi na drugom mestu i to završim, eto... kao prošao slučaj.
Pre 45 dana htedoh da poručim ploču, na sajtu je imaju, u radnji je nemaju. Ok, ajde... bar su nade kratko trajale, a i info sam dobio u roku od 1 dana.
A onda i treći slučaj... Zovem da poručim tastaturu, A4 Tech G800, za bratanca, kao poklon za NG. Imaju SAMO u NS. Ok, poručite je iz NS, dolazim sutra. Odgovor, ne nemojte dok mi Vas ne pozovemo. Ok... pozvali su me malo sutra, a posle 3 dana kad sam otišao prave se ludi i kao nemaju pojma da je neko to poručio. Tačnije, radnik kaže da je to PROPUST ONOGA KO JE RADIO TAJ DAN, pa iz nekog razloga nije uneo u računar podatke da rezerviše tastaturu. Grrrr.... strašno... oki... ajd... ispala još jedna za redom.
I kap koja je prelila čašu... OK, nema A4tech tastature, od kuće odaberem drugu, koje ima na stanju, odem do njih, poručim, naglasim slučaj koji je bio sa prošlom porudžbinom, tražim USMENU potvrdu da je ovaj put sve kako treba, da tastature IMA i da je PORUČENA i da ću je IZVESNO dobiti. Rok je 1 do 2 radna dana. OK. Super. Sedim čekam tast biće dobra kao poklon za Božić umesto NG al nema veze, poklon je poklon.
Danas posle 5 dana me zove neki Nikola i obaveštava onako brzinski kao ortaka iz škole, da nema tastature i to je to, doviđenja.... Čekaj brate mili, pa ko koga ovde mrzi i zbog čega? Pozovem kol centar javi se mislim, Dejan... radnik... tražim nekog nadležnog, nema... ne može da se dobije.... nego ti napiši slučaj pa... ćemo mi da obrišemo bulju sa tim.
UŽAS. Realno, ovo je najviše živaca koštalo, al zato će pare od mene dobiti al za malo. Nikad više.
Mi smo kupili chieftec napajanje au winwin-u...stavili smo u jednu staru masinu...ukljucili smo, bumcakk, napajanje sprzio plocu...idemo mi na reklamaciju, kazem sta je ovo kako mozete tako nesto prodati, valjda morao na atest /taj napajanje je bio lak ko bluberi i bio mi sumnjiv odmah/ pita serviser kao sta se desilo, ja mu kazem ubio plocu..kada on kaze nemoguce to, jer napajanje ima zastitu....dakle, reci nemam za njih, njihovo napajanje nama kosta 25hiljadarka jer morali smo kupiti novu konfiguraciju...majkum i hebem...i dakle, umesto da mi kazu izvinjamo se neznamo kako je to moguce blavla, jos ja sam kriv...u winwin-u nikad u zivotu! Nadam se da neko od njih cita ovo...sve cesce se desavaju neke frke kod njih, al izgleda da to vec nije prvi a plasim se da ni ni zadnji put...
Danas sam se cuo sa Emmi-jem, dobio sam finansisko razduzenje za hard koji sam reklamirao 1. decembra pod izgovorom da nemaju odgovarajucu zamenu da mi ponude![]()
A da dodjem sa 10.779 din u rukama siguran sam da bi imali Seagate Barracuda® 7200 1TB :d
To vam je definitivni odgovor na raniju raspravu o hardovima i reklamaciji. Poz
Isto kao što se svi bune i sa punim pravom očekuju PUN iznos sa fiskalnog kad im rikne grafička posle 2 godine, iako ona credi realno duplo manje, sada ne valja pun iznos sa fiskalnog, jer je HDD sada skuplji?
@magicMaster
problem je u dvostrukim standardima,ono sto su njemu ponudli iz prve tako velikodusno (isplatu sa fixalnog) ,u bilo kojem drugom slucaju bi bila zadnja opcija,ponuda identicnog HW, ponuda slicnog HW u toj klasi i na kraju isplata istog HW dal po ceni sa fixalnog ili nekoj njihovoj kad su ga imali poslednji put na stanju.
Stvarno ne razumem zasto mu nisu ponudili slican HDD u toj klasi,nije da bi doticna firma morala iz svog dzepa da plati trenutnu razliku u ceni.
Oni IMAJU na stanju HDD istih karakteristika ali NEĆE da daju, jer biraju za SEBE povoljniju varjantu.
Ako nekog zanima...Prodavac/uvoznik reklamira HDD jer je crko, dobija isti takav (ili slican) od proizvodjaca - nije na minusu sem mozda slanja/prevoza HDDa. Moze samo da bude na plusu kada kupac bude zadovoljan, jer ce se takav kupac zbog dobrog iskustva opet vratiti i kupiti u toj radnji. Ovako je izgubio kupca, i oduzeo mu komponentu (tj tih 4800din koje ti mislis da su poklon).
.
Nije u zakonu, FailFail to ima istaknuto u svakoj prodavnici i u tom slučaju se ta izjava smatra obavezujućim za prodavca (pošto daje veća prava kupcu od minimalnih, tj. onih definisanih zakonom)po 100-ti put, tih 7 dana ne postoje u zakonu. Ako se nešto menjalo dobro bi bilo da se citira taj član zakona.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari