Šta je novo?

Battlefield 3

Igrao se Casapian juče, počinje runda ja trčim i sedam u dzipa, čekam da se ubace još neka dvojica, udju za manje od 3 sekunde, krećemo, lik iza nas baca C4 na nas i aktivira ga. Normalno sva trojica smo mrtvi bili, poštosmo ga uljudno pitali na chat-u čemu to, on kaže "da ga ostavimo na miru da igra"...

Mislim toliku koncetraciju *****izma u životu nisam video u igrici. Mislim da ovaj BF3 po broju bolida najopuštenije može da se meri sa legendarnim CS 1.6 ali opušteno...

Koliko sam puta video da lik u bazi ispizdi sto ga neko pretekao za avion i krene sa AA da raznosi sva vozila na spawn-u.I to ti je igrac u timu.Takodje sam x puta bio ubiVen bombom kad zalegnem sa jedne strane zida a bomba padne sa druge.Na zidu nikakva rupa,i dalje stoji,a ja u vecnim lovistima.
Eto,da i ja malo pljucnem:d

Ja mislim da se barem malo takvi likovi profiltriraju na HC serverima, ja u poslednje vreme imam sve vise i vise izjednacenih partija na Conquest Assault, ono bukvalno ostane 2, 3 tiketa ovima sto su pobedili. Doduse nadje se reta*da i tu, pre neki dan sam celu partiju slao hejt poruke nekom klincu koji nas je digao u Abramsu na pocetku partije sa C4, a obozavam da vozim. Njegov prvi odgovor na pitanje "sta radis to re*arde" je bio "Having fun.."

*** ljudi, znate kako kažu "ko sa decom spava, upišan se budi". A deca vole da igraju igre u kojima ovo možeš da uradiš :

Poslednja izmena:
cek, i sta tacno u ovom klipu nije u redu? gankovao je kampera, gg

cek, i sta tacno u ovom klipu nije u redu? gankovao je kampera, gg
U redu je ako imaš 12 godina...
Pvo nije u redu to što su FPS igri pojavljuje izraz "gankovati kampera" a drugo nije u redu to što jedna FPS igra dozvoljava ovakve stvari i još mnogo gore...
Treće nikad ovo ne bih kupio baš zbog gomile ljudi koji nikada FPS MP nisu u životu igrali i sad su zbog pomodarstva i hype-a kupili BF3 i misle da FPS treba ovako da izgleda i da se igra.

Poslednja izmena:
a drugo nije u redu to što jedna FPS igra dozvoljava ovakve stvari i još mnogo gore...

Ne razumem te bas, ovo je po meni ok skroz, letelice mi sluze uvek kao prevoz do mesta, a malo njih ocekuje airraid :)

Treće nikad ovo ne bih kupio

Nemas igru ??

Iskreno poprilicno flajmujes za nekog ko ovo i ne igra ?? Kontam da se dobro zabavljas u Armi pa nemas vremena za ovde prepucavanja ?

Ma ne flejmujem samo mi ide na živce hype oko bf3. Inače družim se sa dosta ljudi na TS-u koji svakodnevno igraju pa imam veliku količinu informacija :). Kad većina njih kaže da je BC2 bolji od ovog onda tu nešto mnogo ne valja.

Kad većina njih kaže da je BC2 bolji od ovog onda tu nešto mnogo ne valja.

Ovo mogu i ja da potvrdim, cak je i onaj " bagovit " BC2 ispeglanija igra od BF3. Pazi, za ovo iskakanje, iskakalo se u bf2, bc2 a i u bf3, nema tu nista lose po meni mislim ako se radi sa pravom namerom, odnosno uticaj na razvoj dogadjanja na mapi. Bf bi trebalo da krasi timska igra i ostvarivanje ciljeva a kod bf3 sama postavka nije svrsishodna, squad od 4 coveka, nema komandira itd, broj tiketa, raspored zastava i dr.
Generalno mislim da i nema Hype-a oko BF3, verujem da ima vise razocarenja i gorkog utiska.

Puno poznanika igra ovo ali malo njih se " davi " u ovome kao sto bi se davio da je uradjena kao " Pravi Naslednik BF2 "

Poslednja izmena:
PA o tome i pričam, ja sam ogorčen iz razloga što je ovaj BF3 finalni udarac FPS žanru. Dakle posle ovog "uspeha" (materijalnog) možemo očekivati da nam stižu samo ovakve igre, jer para vrti gde burgija neće. Kad kažem na hype, pre svega mislim na nove igrače u žanru. Šta da ti kažem kad je moj komšija sa 45 godina kupio BF3... I njemu je ovo sve do jaja! Dakle ego šuteri su budućnost!

PA o tome i pričam, ja sam ogorčen iz razloga što je ovaj BF3 finalni udarac FPS žanru. Dakle posle ovog "uspeha" (materijalnog) možemo očekivati da nam stižu samo ovakve igre, jer para vrti gde burgija neće....

Recept za uspeh (onaj novcani) koji je BF3 doneo Dice-u i EA ce mnogi pokusati da iskopiraju, sa nemim manjim ili vecim modifikacijama (. Kontam da je lakse tako nego izmisljati toplu vodu. I mislim da si 1k% u pravu kada kazes da nas tkavi shuteri (na zalost) cekaju u buducnosti.

Igram Bf3 ali samo ako naletim na nekog prijatelja da igra. Ovako, kao lone wolf ne palim igru. Jednostavno me ne privlkaci, za razliku od Bc2 (koji vrlo rado pokrenem i posle 400-500 sati igranja).

Poslednja izmena:
U redu je ako imaš 12 godina...
Pvo nije u redu to što su FPS igri pojavljuje izraz "gankovati kampera" a drugo nije u redu to što jedna FPS igra dozvoljava ovakve stvari i još mnogo gore...
Treće nikad ovo ne bih kupio baš zbog gomile ljudi koji nikada FPS MP nisu u životu igrali i sad su zbog pomodarstva i hype-a kupili BF3 i misle da FPS treba ovako da izgleda i da se igra.

Ajmo sada na stranu što obično BF3 po tebi igraju deca od 12 godina, na stranu što nećeš da kupiš zbog gomile ljudi koji nisu nikad igrali FPS MP uživotu i pomodarstva (šta god ti ovo značilo u kontekstu o kome si pisao)... da zanemarimo sve to i da te pitam jedno pitanje:

Jel tebi na neki način krivo što je u BF3 dovedeno kretanje i fizika do savršenstva (na stranu bagovi oko virenja noge kroz zid) znači govorimo o nečemu što u igrici vrlo lako možeš da uradiš što bi mogao i u realnom životu u borbi. Dakle čovek je leteo heliom i izleteo iz njega, otvorio mini padobran, bezbedno se spustio na uzvišenje i ubio snajperistu!?

Šta u ovoj rečenici ima loše i kako bi trebala da izgleda akcija koju ne igraju deca od 12 godina !?

Koliko sam puta video da lik u bazi ispizdi sto ga neko pretekao za avion i krene sa AA da raznosi sva vozila na spawn-u.I to ti je igrac u timu.Takodje sam x puta bio ubiVen bombom kad zalegnem sa jedne strane zida a bomba padne sa druge.Na zidu nikakva rupa,i dalje stoji,a ja u vecnim lovistima.
Eto,da i ja malo pljucnem:d

Virile su ti noge kroz zid, jedino objašnjenje. Nikako taj bug da ispeglaju...

A ja obožavam da ubijam tako fantomske tabane koji vire iz zida :D

Vlada87;2766309 Jel tebi na neki način krivo što je u BF3 dovedeno kretanje i fizika do savršenstva (na stranu bagovi oko virenja noge kroz zid) znači govorimo o nečemu što u igrici vrlo lako možeš da uradiš što bi mogao i u realnom životu u borbi. Dakle čovek je leteo heliom i izleteo iz njega je napisao(la):
Šta u ovoj rečenici ima loše i kako bi trebala da izgleda akcija koju ne igraju deca od 12 godina !?
Izvini ali o savrsenstvu koje fizike u BF3 ti pricas? I kada smo kod kretanja, ako je savrsenstvo da mozes da trcis 5 minuta sa stisnutim shiftom (bez da ti se vuirtuelni heroj umori) i jos plus da na svakih 3 metra odradis bani hop, onda je kretanje zaista savrseno.
Btw, aj da vidim da neko iskoci iz aviona, zalepi c4 na protivnicki helihopter pored njega i aktiviranjem istog, dok pada, unisti taj helihopter. Realno?

Znas sta je realno, kada trcis u sprintu pod punom ratnom opremom ~10 sekundi, i onda probas da skocis i preskocis rov, pa skontas da ne ide;)

Poslednja izmena:
Dakle ego šuteri su budućnost!

Na kraju nije ni toliki problem u samoj igrici, bar po meni, veci problem je " mentalitet igraca " odnosno " lack of team spirit " i upravo EGO.

Jel tebi na neki način krivo što je u BF3 dovedeno kretanje i fizika do savršenstva

Mother of God

Poslednja izmena:
Znas sta je realno, kada trcis u sprintu pod punom ratnom opremom ~10 sekundi, i onda probas da skocis i preskocis rov, pa skontas da ne ide;)

Potpuno se slazem, ALI:

Da su to napravili ne bi prodali ni 1000 komada igre, jer bi sve smarala, a ljudi vole akciju, brzinu, akrobacije itd, a ne da potrcis 5s pa onda ne mozes da se pomeras i da milis. Isti razlog sto i nfs ne pravi simulacije zar ne? Igra kao igra za razbibrigu je ok, al ni S od simulacije nema ovde, fizika je djene djene, jos tu ima mesta za sredjivanje bagova i engine-a ali da se napredovalo, u odnosu na ostatak fps multiplayer scene, to niko ne moze da ospori.

Potpuno se slazem sa tobom. Odlicna je razbibriga i nisam ni rekao da treba da bude simulacija ili sta vec ali je glupost pricati kako su neke stvari dovedene do savrsenstva i kako je sve to realno jel'...

Potpuno se slazem, ALI:

Isti razlog sto i nfs ne pravi simulacije zar ne?

Pa pazi, ne prave apsolutno realne simulacije voznje ali su u pocetku mozda bili orijentisani tome i onda krenuli sa gheto east coast west coast fazonu u kom su se obogatili i onda eto izbacili polu simulaciju sa na evropskim autodromima i opet su je prodali u 8-9 miliona primeraka. ;) Sve je fazon toga sta se proizvodi namece kupcima i prodaje.

Inace sto se tice trazenja neke realnosti, reci da je nesto realisticno i simulativno u pucacini je meni oduvek bilo neobjektivno i nikada to i nisam trazio. Zasto? Pa ako se pogleda da se nesto zove simulacija automobila, najbitnije je ponasanje automobila u kontaktu sa podlogom i njegov ffb koji igrac oseti, dakle covek kontrolise auto preko volana kao i u real life-u. Traziti to od pucacine i zvati je realisticnom je apsolutno nezahvalno i moralo bi da se ukljuci milion physical properties okoline i ogroman broj animacija karaktera i njegove interakcije sa terenom i objektima, kako stoji na terenu i u kom polozaju i silama oruzja u tom polozaju, recolia oruzja koji nije isti za svakog coveka i dalje traziti damage sistem, u kom bi gotovo svaki metak ili ubio karaktera ili ga ostavio onesposobljenim za bilo kakvo nisanjenje a kamoli borbu. A ocekivati nesto takvo od igre koja se igra preko misha i tastature je smesno...

Elem, nebitno moje pisanije gore, setih se jednog primera kakav utisak ostavljaju ove igre na laike i ljude koji nemaju veze sa igrama niti igraju igre. Pokazivao sam snimke Bf3 i snimke nove Arme 3 svom komsiji koji je bivsi Jna pitajuci ga cisto da mi kaze kako mi izgleda i sta je po njemu bolje i da kazem "realisticnije". Objasnjavao sam mu i za baslistiku i za kretanje na terenu i za ranjavanje i za sve ostalo i dokle god je gledao uvek mu je bf3 bio interesantniji i da kazem "realniji", koliko god sam ja forsirao da je arma realna igra. :D

Pa to je ono, sminka cini cudo :) Isti fazon ko kad bi ispred coveka parkirao lambo-a ili prebudzenog bmw-a i rekao mu da bira. Lambo je lambo i svi ce za njim pohitati :)

Al u pravu si to sto kazes, ocekivati od pucacine da bude simulacija, je nezahvalno i nerealno jer kad bi sve bilo ko u stvarnosti ljudi bi se smorili posle 2 dana igranja ove igre. Spomenuo si balistiku, dobar primer, jacina i tezina metka, brzina ispaljivanja u minutu, distanca, pad... Aj donekle je to ispostovano, al ako stvarno hocete simulaciju rata, zamislite da imaste sve one komande kao u pravom tenku? ili jos gore, u borbenom avionu(MS flight simulator :d ) I samo razmisli kolko bi ti trebalo da peske prepesacis od jednog kraja do drugog kraja, kad bi ti sprint trajao samo 10s? I na kraju dodjes na drugi kraj mape i neko te skine jednim metkom kao u stvarnosti... Dakle, bez mesanja baba i zaba, BF3 nije simulacija, ima relativno realnu fiziku kretanja, doduse sa puno bagova, no sta je tu je, trenutno nemamo bolje al i kao takva igra je fantasticna u multiplejeru, i upravo je to sto treba da bude, IGRA.

Jao jao koje pljuvanje po BF3.

Prvo kolega zuloom, nemas igru, ne igras i tu sva rasprava završava. Bez uvrede, nista hejtersk od mene ali pricas o necemu sto ne koirstis.

Druga stvar, kada bi bila opcija u igri da uzmes letvu od jednog metra i da svih 64 igraca uzmu letve i mlate se po ledjima, to nema veze sa igrom vec igracima. Ko ce njih natjerati da uzme oružje.

Tako se fino dodaju frendovi na betlogm, dogovorite se i sa uzitkom igrate timski.

BF3 nije savrsen ali jedna jedina konkurencija ovoj igri jeste BC2 i kraj svake diskusije i pljuvanju. Sve sto imas zamjeriti posalji DICE-u neka popravi. Koliko sam poznat, švadjeni su slusali prije fanove pa mozda to i sada bude.

Veliki bugovi, ja ih ne vidim vise nego u BC2. Najvise mi smeta kada zapnem za liniju i sto igrac proviri kroz zid ali i toga ima u BC2. ..i to je sve. Ostalo nista nisma primjetio. Ne mogu da se sjetim jednog jedinog bug-a. Sigurno ih je bilo ali je igra masivna i onda je za ocekivati.

Da ce neka video igra biti realna, simulacija.. tesko. Bas bi bilo igrivo da se vojnik umori nakon deset metara a ti trcis u CB mapi jer nema vozila. Znas kakav bi gameplay bio ? Nikakav.

Fizika je ono sto meni najvise smeta u BF3 i mislim da je bolje odradjena u BC2 ali 90% stvari se koristi iz stvarnog zivota pa i to kada skocis sa stijene visine 3m i izgubis 30% energije. Nije kao u BC2. Ili da ti treba vece uzvisenje sa kojeg skaces da se otvori padobran a ne kao u BC2 gdje se otvara odma.

Korisitite ljudi video igru kao poredjenje realnog zivota 1 na 1 ..mislim da nije fer. BF3 je najrealnija FPS igra i tu nema mnogo rasprave. Kritizirati DA, traziti da bude bolje DA.. ali pljuvati, tome nema mjesta. Kada izadje bolji FPS od BF3, onda ce mo pljuvati po njemu.. tacnije, precemo na taj bolji a ovaj BF3 necemo ni spominjati. Do tada, sve kritike saljite DICE-u ili neka ostane ovdje ali na kritikama a ne na nekom hejterskom podviku kao da vam neko mjesecno uzima 100€i tjera vas da igrate. Da li igra vrijedi 30€.. ? ..da. To je to.

Poslednja izmena:
Jel tebi na neki način krivo što je u BF3 dovedeno kretanje i fizika do savršenstva (na stranu bagovi oko virenja noge kroz zid) znači govorimo o nečemu što u igrici vrlo lako možeš da uradiš što bi mogao i u realnom životu u borbi. Dakle čovek je leteo heliom i izleteo iz njega, otvorio mini padobran, bezbedno se spustio na uzvišenje i ubio snajperistu!?

Au brate ovako realno?

Ajde da ne smaramo sad na tri strane, prvo to što ne posedujem igru ne znači da ne mogu da diskutujem o istoj, sledeće.
Nisam rekao da BF3 igraju deca od 12 god, dosta mojih drugara igra BF3 a daleko su od dece, rekao sam da je gameplay za dvanaestogodišnjake.

Nigde nisam naveo da ovo treba da bude simulator ali kao što Gdin_M napisao i ranije su postojale arkadične igre ali su se developeri trudili da to ima nekog smisla. Dakle ako je ovo FPS koji je okrenut nekom modernom ratovanju, mora tako biti i prenet. Dakle helikopter mora da leti kao helikopter, ako zakači drvo elisom, treba da se sruši. Ako pri punoj brzini točkovima dodirne zemlju, trebalo bi da se raspadne u deliće.
Ako skočiš padobranom ne možeš ga otvoriti 2 milisec pre touchdown-a. Ako nekog pogodiš tenkovskom granatom treba da ga i ubiješ. Itd.
Ako pucaš mortarima, neko treba da ti spotuje koordinate cilja a ne da snajperista puca mortar iz dvogleda... ili da se pretvaraš u duha i vidiš sve iz ptičije perspektive.
Ako ljudima daš sve ove rupe u gameplay-u oni će to i da koriste i samim tim dobijaš EGO šuter bez teamwork-a.

Dakle ja nisam tražio realnost več neki smisao. Ovi moderni FPS-ovi kako su krenuli sve više liče na neki modern warfare quake/UT starwars klon...

Do tada, sve kritike saljite DICE-u ili neka ostane ovdje ali na kritikama a ne na nekom hejterskom podviku kao da vam neko mjesecno uzima 100€i tjera vas da igrate. Da li igra vrijedi 30€.. ? ..da. To je to.

Ne vredi ni trideset ali je problem taj što BF3 i njegova prodaja direktno utiču na razvoj budućih šutera, podilaženje masi zarad para. Tako sad na BF3 MP imaš gejmere svih žanrova koji u životu nisu takli FPS i koji su digli cenu igri nezasluženo.

No hard feelings.

Poslednja izmena:
@Gleen
+1

Ajde da ne smaramo sad na tri strane, prvo to što ne posedujem igru ne znači da ne mogu da diskutujem o istoj, sledeće.
Nisam rekao da BF3 igraju deca od 12 god, dosta mojih drugara igra BF3 a daleko su od dece, rekao sam da je gameplay za dvanaestogodišnjake.

Nigde nisam naveo da ovo treba da bude simulator ali kao što Gdin_M napisao i ranije su postojale arkadične igre ali su se developeri trudili da to ima nekog smisla. Dakle ako je ovo FPS koji je okrenut nekom modernom ratovanju, mora tako biti i prenet. Dakle helikopter mora da leti kao helikopter, ako zakači drvo elisom, treba da se sruši. Ako pri punoj brzini točkovima dodirne zemlju, trebalo bi da se raspadne u deliće.
Ako skočiš padobranom ne možeš ga otvoriti 2 milisec pre touchdown-a. Ako nekog pogodiš tenkovskom granatom treba da ga i ubiješ. Itd.
Ako pucaš mortarima, neko treba da ti spotuje koordinate cilja a ne da snajperista puca mortar iz dvogleda... ili da se pretvaraš u duha i vidiš sve iz ptičije perspektive.

Kako su te lepo navukli ti drugari sa TS da se izlupetaš ovde :)
Ti si čuo od njih da se padobran otvara za 2ms i da momentalno ublažava svaki pad... Ma da ne idem dalje. Ko god igra ovu igru samo će se smejati tvojim komentarima, bolje ti je da staneš na vreme.

Niko ti ne brani da komentarišeš igru ali stvarno ispada smešno sve što kažeš nama koji je igramo i svesni smo njenih ograničenja.

Zuloom, smaras malkice.. Kao sto ti je Gdin_M rekao a i vise puta se pricalo o tome na ovom forumu, simulaciju se zna gde ima smisla traziti, tamo gde je donekle i mozes ostvariti, kao sto su simulacije voznje. Tu je steta ne ici sto blize realnoscu jer i imas hardver i poziciju koriscenja istog kao u pravom automobilu. Ovde gde drzis misa i tastaturu/gamepad.. ozbiljno? Ovde se realnost juri u tome da puske cimaju realno (sto i rade), da je zvuk realan, da metak ima pad, da se koliko toliko oseca oprema vojnika, u granicama normale, zadrzavajuci igrivost. Apsolutno mi nije jasno poredjenje sa BC2 u tom kontekstu da je bio realniji, u BF3 oruzja imaju veci recoil, gines sa visina u kojima ne bi u BC2, itd itd..

Vrh Dno