Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

Moj je sa telenora, radi kao i svaki telefon, i koristim ga kao jedini telefon, bez ikakvih modifikacija, osim sto je veci;)
Za unroot ne znam, pretpostavljam da je moguce ali sumnjam da je jednostavno.

Poslednja izmena:
Ima nekih alata na marketu, samo je pitanje da li rade.. msm na unroot

Pozdrav ,svima... :)
Jedno brzo pitanje
Jel moze da se ostvari poziv sa P1000 uzetom u telenoru bez da se menja rom/rutuje?
I jos jedno....Da li moze da se uradi un-root i vrati na ROM koji je bio dok je bio Telenor stock rom da bi se eventualno ostvarila garancija ili u slucaju da se uredjaj prodaje sa garancijom
Zanima me da li neko ima sa Telenora ovaj tab i kako je organizovao poziv a da nije menjao rom.
Ovo me bas zanima,molim vas za odgovor
Hvala

Ja ga trenutno koristim kao telefon (posto mi je telefon otisao u vecna lovista). I uskoro cu da kupim novi, posto je meni SGT prilicno nepraktican kao telefon. A kad kazem prilicno, mislim potpuno mi je cimanje da ga svaki put vadim iz jakne kada hocu da pozovem/odgovorim. Mozes da odgovoris naravno i preko slusalice, ali kako ces na njoj da vidis ko te zove...

Opet, bobby63 ti kaze da ga on koristi kao telefon. Njemu nije cimanje. Neces znati dok ne probas.

Unroot je moguc, posebno ako ces staviti Gingerbread. Samim stavljanjem Gingerbreada neces izgubiti garanciju. Ako vratis ponovo fabricki kernel (sto ces postici vrlo lako ponovnim reflashom fabrickog gingerbreada) skinuces root.

Ja ga trenutno koristim kao telefon (posto mi je telefon otisao u vecna lovista). I uskoro cu da kupim novi, posto je meni SGT prilicno nepraktican kao telefon. A kad kazem prilicno, mislim potpuno mi je cimanje da ga svaki put vadim iz jakne kada hocu da pozovem/odgovorim. Mozes da odgovoris naravno i preko slusalice, ali kako ces na njoj da vidis ko te zove...

Opet, bobby63 ti kaze da ga on koristi kao telefon. Njemu nije cimanje. Neces znati dok ne probas.

Unroot je moguc, posebno ako ces staviti Gingerbread. Samim stavljanjem Gingerbreada neces izgubiti garanciju. Ako vratis ponovo fabricki kernel (sto ces postici vrlo lako ponovnim reflashom fabrickog gingerbreada) skinuces root.
Hvala ljudi,stigao nocas tab(covek ga doneo u pola 2 hah) nego palo odmah razocarenje jer stvarno je veliki i nekim situacija je bas glupo izvaditi orman od telefona da bi video ko te zove i javio se,sad bilo kako bilo...videcemo da li cu se navici.
Nego Jonhny nisam bas razumeo ovo sa vracanjem na staro,ja sam koristio ranije galaxy s i fleshovao ga sa odinom raznim kombinacijama modema+kernela+romova...,ali sad mi nije jasno kako zakljucati tab ponovo na telenor i treba naravno imati verovatno provider rom,ja sam na xda postavljao pitanja u vezi sim locka i vracanja na staro i dobijao odgovore da to nije izvodljivo ili je komplikovano a u tom slucaju se gubi onda i garnacija....
Ako neko ima iskustva bas bih voleo da cujem kako ga je ponovo zakljucao ponovo,jer evo ja sam do pre neki dan imao LG 2x P990 i isto prica sa sim lock/unlock mreze,dosta njih mi je reklo sa xda da nemogu vise da ga lockujem kad ga otkucam....malo sam ugusio sa ovim,ali se nadam da me razumete : )

Nisi rekao za SIM unlock, samo za unroot. Ako ga rootujes, neces ga otkljucati. I mozes da ukines root. U verziji 2.2 mozes root da uradis i sa Z4Root, koji moze i da ga ponisti. Ovo ti nece otkljucati bootloader. Ako stavis 2.3.3 (sto toplo preporucujem), flashujes iz Odina novi, rootovani kernel i tako radis root. Kod 2.3.3 je bootloader otkljucan. Root ti daje mogucnost da pokrenes neki od programa koji mogu da ti otkljucaju SIM. Ovo ne moze na svim uredjajima, ali moze na Galaxy Tabu. Na nekim moras da nabavis kod za otkljucavanje (i imas 3 pokusaja, tako da nemoj da ubadas). Telenor daje kodove po isteku ugovora, a mogu i da se kupe preko interneta (ja sam narucio kod za HTC Legend i nije radio, tako da pripazi kome dajes pare).

Ako jednom odradis sim unlock, neces ga nikad vratiti.

Nisi rekao za SIM unlock, samo za unroot. Ako ga rootujes, neces ga otkljucati. I mozes da ukines root. U verziji 2.2 mozes root da uradis i sa Z4Root, koji moze i da ga ponisti. Ovo ti nece otkljucati bootloader. Ako stavis 2.3.3 (sto toplo preporucujem), flashujes iz Odina novi, rootovani kernel i tako radis root. Kod 2.3.3 je bootloader otkljucan. Root ti daje mogucnost da pokrenes neki od programa koji mogu da ti otkljucaju SIM. Ovo ne moze na svim uredjajima, ali moze na Galaxy Tabu. Na nekim moras da nabavis kod za otkljucavanje (i imas 3 pokusaja, tako da nemoj da ubadas). Telenor daje kodove po isteku ugovora, a mogu i da se kupe preko interneta (ja sam narucio kod za HTC Legend i nije radio, tako da pripazi kome dajes pare).

Ako jednom odradis sim unlock, neces ga nikad vratiti.

Dzoni reci mi sad ovako,sto se Odina tice sve je okay jer sa radio sa njim,ali me zanima vezano za Telenor....ako stavim 2.3 i posl zelim onakav isti kao sto je bio od Telenora da bi postigao garanciju,gde da ga nadjem?,a sto se tice sim locka tu sam se pogubio jer je moj Galaxy S od kad sam ga "srokavao" sa kastom romovima izgubio sim lock ja mislim od prvog ruta ili ne znam tacno kad ali sam to primetio slucajno ubacivsi VIP karticu i ladno radi i naravno garancije vise nije bilo kod telenora pretpostavljam...
Sad bi probao da stavim neki rom overcome ili ICS ili 2.3 i ako se smorim da posle sve lepo vratim na 2.2.1 sa validnom garancijom da bi ga lakse promenio ili zamenio za neki drugi...
Hvala jos jednom

Jesi siguran da je SGS bio zakljucan na prvom mestu? Cudno mi zvuci da ti je pukao sim lock od roota (mada, mozda je i moguce, ipak nisam developer i nemam pojma kako sim lock zapravo funkcionise).

Sto se tice trenutnog roma, mozes da ga sacuvas pomocu CWM, ali ako si radio sa SGS, verujem da znas koliko je to cimanje. 2.2.1 ima zakljucan bootloader, koji ces morati da otkljucas prvo, pa da stavis CWM da bi snimio stanje. Ako bi ga vratio sa otkljucanim bootloaderom, verujem da bi shvatili o cemu se radi. Mozes da nadjes 2.2.1 na XDA koliko ja znam (ili negde drugde, pun ih je net), ali je besmisleno.

Sa druge strane, ako odradis update na fabricki 2.3.3, dobices otkljucan bootloader. Hoce te cimati za root, ali nece te cimati za fabricki update.

Ako ti se bas zuri da probas ICS mozes, ali meni se ne zuri toliko koliko je los. Pogledaj snimak Alpha 3 verzije na utubu, laguje ko blesav. Cak i da mu rade kamera i bluetooth (mada, oni meni i nisu toliko bitni) i da je savrseno stabilan (sto nije), sa toliko laga je ne bas potpuno upotrebljiv. Ja bih sacekao stabilniju verziju. Inace, za driver za kameru su i oni i CM team vec rekli da je jako problematican i da ce se namuciti.

Sa druge strane, ako odradis update na fabricki 2.3.3, dobices otkljucan bootloader. Hoce te cimati za root, ali nece te cimati za fabricki update.
.

Hummm,znaci moze da se regularno upd. na 2.3 ako sam te razumeo?
Ja ga prikacio na Kies i tamo kaze kao to je to....tj. nema upd na noviji rom(nebulozno) a sad je 2.2.1 ?!? kako god : (

Znam, nema omogucen update iz nekog razloga. Ne mozes da ga updateujes preko Kies. Moras da skines oficijelni rom 2.3.3 i da ga onda updateujes (mada, mislim da sada vec mozes da nadjes i 2.3.6). Postoji milion uputstava na netu kako se to radi, u svakom imas i uputstvo kako odmah zameniti kernel. Potrazi ih, nisam siguran ali mislim da sam ovde kopirao jedno od tih uputstava kompletno, sa sve objasnjenjem kako staviti 2.3.3.

Znam, nema omogucen update iz nekog razloga. Ne mozes da ga updateujes preko Kies. Moras da skines oficijelni rom 2.3.3 i da ga onda updateujes (mada, mislim da sada vec mozes da nadjes i 2.3.6). Postoji milion uputstava na netu kako se to radi, u svakom imas i uputstvo kako odmah zameniti kernel. Potrazi ih, nisam siguran ali mislim da sam ovde kopirao jedno od tih uputstava kompletno, sa sve objasnjenjem kako staviti 2.3.3.
Hvala dzoni ali i dalje se sve vrti oko te garancije i ja sam pomenuo KIES jer je to potpuno regularno,a sve ostalo je uglavno ne nedzoljeno,xda pratim dosta i nije neka frka upd,ali opet se vracam a sve bude regular jer bi zeleo da imam garanciju i dalje...

Pazi, sa 2.2.1 ti je zakljucan bootloader. Cim mu stavis 2.3.3 otkljucaces ga, sam update to radi. Ukoliko hoces neki custom rom, moraces da mu otkljucas bootloader. Nisam siguran da li ce u servisu provaliti, ali sa updateom na GB ne radis nista nelegalno. Ako ga vratis sa otkljucanim bootloaderom u verziji u kojoj je bio zakljucan, svako ko zna svoj posao ce shvatiti o cemu se radi. Nemam pojma doduse koliko servisera ce da se seti da to pogleda... Pre ce se setiti da vidi da si stavio GB, pa ce mozda i da te cima, sto jes jes. Ako se upustas u ovo, niakd ne znas na cemu si sa nasim servisima, zar ne?

Pazi, sa 2.2.1 ti je zakljucan bootloader. Cim mu stavis 2.3.3 otkljucaces ga, sam update to radi. Ukoliko hoces neki custom rom, moraces da mu otkljucas bootloader. Nisam siguran da li ce u servisu provaliti, ali sa updateom na GB ne radis nista nelegalno. Ako ga vratis sa otkljucanim bootloaderom u verziji u kojoj je bio zakljucan, svako ko zna svoj posao ce shvatiti o cemu se radi. Nemam pojma doduse koliko servisera ce da se seti da to pogleda... Pre ce se setiti da vidi da si stavio GB, pa ce mozda i da te cima, sto jes jes. Ako se upustas u ovo, niakd ne znas na cemu si sa nasim servisima, zar ne?

Najpre ce biti da cu sutra zvai telefonom i pitati,jer je ovde Samsung ovasceni servis koji radi za telenor i ostale velike kompanije,...
Lepo pitam ljude jel moze ili ne....ocekujem odgovor "NE" jer i da moze njima ne ide u prilog da to raidim a da mi oni tamo to rade bas ih zabole,ovo znam zbog cima oko samsunga SGS-a,a kad crkne na starom romu i u slucaju da ga poprave uvek stave poslednji rom,....

Naravucenije ...
Sta god da radite sa svojim Galaxy tab P1000 uredjajem gubite sigurno garanciju,izgleda da prosto tako mora da bude :(
A ja cu moj P1000 u tom slucaju sigurno prodati i naci neko drugo resenje jer 2.2.1 je tuga od roma za ovakav uredjaj.

jer 2.2.1 je tuga od roma za ovakav uredjaj.
Zasto, nisam primetio da nesto ne radi ili da bilo sta zaje**va?
Sav software radi bez problema, racunajuci i najnovije igre, npr dead space (upravo izaso, cudo od 3d grafike) radi savrseno.
"if it ain't broke, don't fix it"

Ne znam koliko ti znaci garancija, ali ako ne uzmes klasik telefon nesto do 4 incha, ja ne vidim adekvatnu zamenu za tab, pre nego ga prodas procackaj jos, msm da ne mogu da izvale za bootloader, samo je bitno unrootovati uredjaj i vratiti rom koji je bio pre.. Ne bi da baksuziram ali msm da nema sta da mu rikne, milion puta smo govorili o tome kako je uredjaj zaista s najvecom paznjom pravljen, verovatno i iz razloga sto je trebao da napada iPad.. Da se ja pitam iscimao bi se malo oko tog resenja, ali ako ne bude bilo nista, klasicna procedura, jeste izgubis garanciju, ali ebi ga dobijas puno toga.. Da na trzistu ima neki uredjaj koji bi mogao da ga adekvatno zameni, tvoj potez bi bio pametan, ovako ne znam bas.. nadam se da neces pogresiti!

Ok, ako se toliko plasis, probaj da u servisu dobijes update na 2.3.3. Cimali se oni ili ne sa trazenjem da li je bootloader otkljucan, GB update ga svejedno otkljucava i nemaju sta da ti kazu na to.

I nije realno Samsung nista gori po tom pitanju od ostalih, masa proizvodjaca zakljucava bootloader. Neki ostavljaju mogucnost za otkljucavanje, neki ne, neke uspeju da otkljucaju (ili nesto nalik tome), neke ni ne uspeju (ili se ne potrude dovoljno). Ovde samo uradis fabricki update i zavrsio si pricu s tim. A nije preterano komplikovan za root uz to.

Pozz ljudi....ipak sam prelomio da promenim uredjaj,tako da ako nekog zanima ili ima nekog koga zanima moze slbodono da me PM,bez i jedne linijice sa folijama,full pack,fiskalni i garancija pisana na 24m,...
Iskreno neki dan me blam bilo da ga ponesem na posao :)))))
Ipak je telefon za javljanje a ovo nikako ne bi trebalo da bude i telefon,lepa stvarcica pored ozbiljnog telefona sigurno.
A jos me i odvratilo da budem na 2.2....bilo kako bilo sad sam prelomio : )

Bolje stavi u thread sa oglasima, skoro svi ovde prisutni imamo SGT.

Evo mene malo u ovoj temi , posle 5 meseci TAB ni da štucne sa Overcome rom-om :) Mislim da je ona verzija iz avgusta cini mi se 3.0 tako nesto .. koristim ga kao telefon sa BT slusalicom ,nikakav problem stane u torbicu ..
E sada ,malo mi je to sve dosadilo ,ne bih da stavljam novu verziju rom-a , interesuje me da li ima jos neki a da se pokazao stabilno za svaki dan? Nesto kao Cyanogen mod i slicno ?

Dodjoh u posed ove spravice pre neki dan,sasvim slucajno,pa me zanima sta koristite od zastite? Deluje mi kao da ce ledja da se izgule od stavljanja na sto pa bih uzeo nesto.
Takodje bih bio zahvalan ako bi mi neko dao link za skidanje oficijelnog telenorovog froya posto bih rado flesnuo dzindzera ali cisto za svaki slucaj zbog garancije da imam backup 2.2.
Hvala.

E hvala dzoni,ma kazem,treba mi za svaki slucaj ako pritreba da vratim na stock zbog garancije. Bas cu da probam gingera veceras.
@emrax jel ovo samo vakuum folija,ovaj invisible shield? Mozda nije lose s obzirom da ne povecava dimenzije taba. Eventualno bi dosla u obzir neka futrolica koja bi bila ujedno i kao torbica za nosenje...

To je folija koja se prvo pokvasi pa se onda lepo sve postavi na tab, isteraju se balončići od vazduha i posle 12 sati sve legne na svoje mesto savrseno... Uz foliju dobijas sprej za kvašenje folije i gumeni dodatak za rasporedjivanje tecnosti po povrsini.. Veoma jednostavno i lako , nema nikakvih balončića kada se osuši... Folija je neverovatno izdrzljiva nisam uspeo da je pokidam , i kada je razvlacis rukama vraca se u prvobitno stanje...

Dodjoh u posed ove spravice pre neki dan,sasvim slucajno,pa me zanima sta koristite od zastite? Deluje mi kao da ce ledja da se izgule od stavljanja na sto pa bih uzeo nesto.
Takodje bih bio zahvalan ako bi mi neko dao link za skidanje oficijelnog telenorovog froya posto bih rado flesnuo dzindzera ali cisto za svaki slucaj zbog garancije da imam backup 2.2.
Hvala.

Kupio sam na pijaci najveći a najjeftiniji skrin protektor za mobilne telefone koji sam našao. Zalepio sam ga na (blago ispupčenu) sredinu poleđine Galaxy Taba.

To je folija koja se prvo pokvasi pa se onda lepo sve postavi na tab, isteraju se balončići od vazduha i posle 12 sati sve legne na svoje mesto savrseno... Uz foliju dobijas sprej za kvašenje folije i gumeni dodatak za rasporedjivanje tecnosti po povrsini.. Veoma jednostavno i lako , nema nikakvih balončića kada se osuši... Folija je neverovatno izdrzljiva nisam uspeo da je pokidam , i kada je razvlacis rukama vraca se u prvobitno stanje...

Zaggove šildove sam koristio ranije na ekranima smart telefona. Više ih ne koristim na kapacitivnim ekranima, zbog većeg trenja kod povlačenja prstima po ekranu, što ponekad smeta. Za poleđinu Galaxy Taba su sasvim OK.

Pozdrav narode.. Evo za one koje mozda interesuje zamena rom-a i slicno, da kazem par reci o mom novom romu..
Do pre 5 dana sam koristio Overcome 4.0 i bio sam i vise nego zadovoljan, medjutim stavim ICS 4.0.1 Alpha 3, ali posto nije radio lepo, zamenim ga sa
MIUI 1.12.31 . . . Sta reci osim MILINAA, rom leti, cak je i brzi od OC 4.0, a oni koji imaju OC mogu da zamisle samo kako to izgleda, baterija vise manje isto, mada je OC malo stedljiviji, ali nista primetno i bitno.. Sto se tice estetike tu je sve na strani MIUI-a, pocev od ikone za status baterije i signala, koje su na OC ocajne, pa do izgleda ikona koje su bas bas extra uradjene, evo vidi se i iz prilozenog ... Pa ko voli nek izvoli... :D :d POzz

Prilozi

• MIUI 1.12.31.png
    MIUI 1.12.31.png
    384.1 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Uu lepo izgleda, ovo bi moglo da bude odgovarajuce osvezenje :) To je sveza instalacija , par dana jel?

Da, ali bih do sad primetio neki nedostatak, posto ovih 5 dana je vrlllioo intenzivno koriscen..
Zaista je lepo odradjen, pogledaj na YT snimke, nema menija, nego su aplikacije rasporedjene po radnim povrsinama.. malo je cudno, ali se navikne covek.. i komletno je uradjen settings i ostalo.. Za sada nema ni najmanji bag.. Inace ukoliko neko odluci da proba, neka nadje ovaj rom, jer je 1.11 . . Bagovit tj nije dovrsen i restartuje se tab cesto, na ovom nijednom do sad..

Nazad
Vrh Dno