Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

A sad kupi sebi pantalone sa xxxxl dzepom :D Zezam se, doceka i ti tu masincinu :)

@djurkash I mene zanima jel ti velik?? ;)
Generalno kako si zadovoljan, planiram da ga uzmem ovih dana ili pocetkom Januara.

Cena 430, ne racunajuci racun za pice...bio je malcice izgreban :)
Vrlo zadovoljan, velicina nikakav problem, ali nije za jednu ruku, to definitivno...

Za sada sve extra, ukljucujuci i odziv sistema na 2.3.6, kao i baterija...

i ja sam prodao s2 posle 6 meseci, pa razmisljam da uzmem note, nisam bio zadovoljan kada sam ga testirao pre nekih mesec dana..mada ako se deinstaliraju neke sistemske aplikacije i možda izbace neki dobar kernel i bude dosta bolji..

@djura ako nadjes neki po toj ceni javi na pm:) i kakvi su tvoji utisci posle s2

Samo da nije zadnji, pa da sedne na njega :d

Ljudi, ne tripujte se, meni telefon uopste nije preveliki, ni kada razgovaram...i ne mogu se nacuditi kako su 'kukali' na sporost sistema. Cak i kada poredim sa SGS2...vrlo je brz i sa odlicnim odzivom...

Sto se tice sporosti, probaj na S2 i Note da uradis pinch za home ekrane da vidis razliku u korist S2....

Evo posle par dana koriscenja Note-a, moram da napomenem da nista nisam tweakovao jer nemam vremena al mogu da kazem da je Note brzi od S2, pogotovo je razlika kod ulaza u galeriju gde s2 zna nekad da se zaglupi.
Jos samo da nadjem flipcover futrolu i ja prezadovoljan.
Sto se tice velicine sve mogu da radim 1 rukom nije preglomazan,mada treba privikavanja u odnosu na s2 sto se tice rada jednom rukom.

Jel to "jednom rukom" ako je telefon na stolu?

Jel to "jednom rukom" ako je telefon na stolu?

Ne, telefon u ruci. Imam dovoljno veliku ruku da dohvatim 3/4 i vise ekrana palcem, a sve se uglavnom nalazi u tih 3/4 dok za onih preostalih 1/4 i manje samo malo preraspodelim mob u ruci (bez pomoci druge ruke). Dve ruke koristim samo ako koristim olovkicu.

Evo malo sintetičkih testova:

Quadrant:
b24f12fa-568d-2830.jpg

Antutu:
b24f12fa-56b8-d5d7.jpg

BrowserMark:
b24f12fa-56ec-292d.jpg

Build je fabrički GINGERBREAD.XXKKA

Ovo se prvi put cuje na ovom forumu :D

Ja samo iznosim svoje zapazanje, tacno je da NOTEu fali rama (sto neko rece jer ga note vise trosi) ali bez obzira na to u odnosu na s2 koji sam dao devojci koji sam optimizovao sto sam vise mogao (da napomenem bez rutovanja i custom romova) NOTE definitivno ima mnogo bolji odziv i manje periodicnog laga oko ulaska u galeriju i jos nekih svakodnevnih stvari u odnosu na S2

OK, postujem to... a ja pak samo iznosim ono sto se dosad moglo cuti na ovom forumu, a to je da je S II (dosta) brzi od Note-a. Bar je tako bilo kada se Note tek pojavio, te imao inicijalnu verziju firmvera (ne znam kakvo je sad stanje na tom polju, tj. ima li promena)... dok je, to be fair, S II ipak vec imao podosta firmvera iza sebe - sto oficijalnih, sto custom.

Znas i sam, uveren sam, sta se sve pisalo kada se Note tek pojavio, pa ljudi krenuli sa isprobavanjem - lag, seckanje... sve povremeno, naravno, ali ga ima. Ili ga je bar bilo :)
Ja licno ne znam, iskreno, nisam jos imao prilike da isprobam Note :)

Poslednja izmena:
OK, postujem to... a ja pak samo iznosim ono sto se dosad moglo cuti na ovom forumu, a to je da je S II (dosta) brzi od Note-a. Bar je tako bilo kada se Note tek pojavio, te imao inicijalnu verziju firmvera (ne znam kakvo je sad stanje na tom polju, tj. ima li promena)... dok je, to be fair, S II ipak vec imao podosta firmvera iza sebe - sto oficijalnih, sto custom.

Znas i sam, uveren sam, sta se sve pisalo kada se Note tek pojavio, pa ljudi krenuli sa isprobavanjem - lag, seckanje... sve povremeno, naravno, ali ga ima. Ili ga je bar bilo :)
Ja licno ne znam, iskreno, nisam jos imao prilike da isprobam Note :)

Ja sam mog NOTEisu updatovao preko kiesa odma prvo vece na najnoviji FW (KK5 cini mi se). Jedini lag kojji je primetan ali nije strasan i javlja se povremeno je kad se telefon otkljucava/budi nakon duzeg stajanja bez cackanja. Iz iskustva sam odma poiskljucivao gomilu widgeta koje sam primetio da dosta zauzimaju memoriju i trose bateriju. Npr baterija je stvarno monstrum u odnosu na s2 kod kog mi je baterija trajala 2 dana izmedju punjenja dok na NOTEu traje 3. Sto se tice memorije na s2 sam uvek imao oko 4xx mb dok kod NOTEa je oko 2xx mb slobodne memorije. Ono sto sam vec rekao to je da je glasnoca u slusalci bolja nego na s2 pri cemu me i sagovornici (po njihovim recima) bolje cuju (cak sta vise kazu da se derem). Ono sto imam zamerku to je mozda malo na olovcicu, sa FW kojim je dosao kad sam pisao levom rukom linija je pratila olovcicu, dok npr kad sam pisao desnom linija koju crtam je bila pomerena za ~2mm od mesta gde olovcica dodiruje ekran iako je u podesavanjima bilo podeseno na right handed. Sa novim FW je ovo ispravljeno ali i dalje nekad kad se krece iz iste tacke na ekranu fizicki, linija ne krece vizuelno iz te iste tacke.

Kupih i ja note posle s2 utisci kad ugrabim vremena za testiranje..prevelik jeste i treba vremena za privikavanje..

Ja sam mog NOTEisu updatovao preko kiesa odma prvo vece na najnoviji FW (KK5 cini mi se). Jedini lag kojji je primetan ali nije strasan i javlja se povremeno je kad se telefon otkljucava/budi nakon duzeg stajanja bez cackanja. Iz iskustva sam odma poiskljucivao gomilu widgeta koje sam primetio da dosta zauzimaju memoriju i trose bateriju. Npr baterija je stvarno monstrum u odnosu na s2 kod kog mi je baterija trajala 2 dana izmedju punjenja dok na NOTEu traje 3. Sto se tice memorije na s2 sam uvek imao oko 4xx mb dok kod NOTEa je oko 2xx mb slobodne memorije. Ono sto sam vec rekao to je da je glasnoca u slusalci bolja nego na s2 pri cemu me i sagovornici (po njihovim recima) bolje cuju (cak sta vise kazu da se derem). Ono sto imam zamerku to je mozda malo na olovcicu, sa FW kojim je dosao kad sam pisao levom rukom linija je pratila olovcicu, dok npr kad sam pisao desnom linija koju crtam je bila pomerena za ~2mm od mesta gde olovcica dodiruje ekran iako je u podesavanjima bilo podeseno na right handed. Sa novim FW je ovo ispravljeno ali i dalje nekad kad se krece iz iste tacke na ekranu fizicki, linija ne krece vizuelno iz te iste tacke.
Bice da je to onda bilo iskljucivo do inicijalnog firmvera... sto je i logicno, jel' te :)

U svakom slucaju, hvala na svim ovim podeljenim informacijama, prilicno su korisne ;)

Ja samo iznosim svoje zapazanje, tacno je da NOTEu fali rama (sto neko rece jer ga note vise trosi) ali bez obzira na to u odnosu na s2 koji sam dao devojci koji sam optimizovao sto sam vise mogao (da napomenem bez rutovanja i custom romova) NOTE definitivno ima mnogo bolji odziv i manje periodicnog laga oko ulaska u galeriju i jos nekih svakodnevnih stvari u odnosu na S2

Kako i sta si optimizovao bez root-a?

Bice da je to onda bilo iskljucivo do inicijalnog firmvera... sto je i logicno, jel' te :)

U svakom slucaju, hvala na svim ovim podeljenim informacijama, prilicno su korisne ;)

Nema na cemu, treba imati na umu da ce tek doci jos dosta FW koji ce jos vise upeglati rad. Al definitivno iako je iza NOTEa 1 a S2 vise oficijelnih FW za one koji ne rutuju,ne koriste custom romove i ne overklokuju mob nego koriste stock FW itekako se oseti razlika od 0.2GHz, ali takodje i nedostatak RAM memorije u odnosu na S2 sto verujem da je problem do dosta vece rezolucije ekrana, sto mi se cini da je neko ovde prethodno napisao da bi bilo bolje da ima bar 1.5gb RAMa. Jos nisam stavio custom launcher ali ono sto sam primetio na S2 to je da je sa GOLauncherom S2 dosta brzi,odazivniji, duze traje baterija a pritom dobijete manje zauzece memorije uz osvezen izgled koji mozete da prilagodjavate kako vam se cefne i to sve bez roota/custom romova,... Jos nisam stavio GOL na NOTE jer trenutno nemam vremena ali cim to budem uradio podelcu utiske.Ono sto sam jos uocio to je da NOTE ime 0,5GB manje storage mesta nego s2 koji sam posedovao, naime S2 mi je prijavljivao 1.97gb sys. prostora uz 11.5x bg usb prostora dok kod notea imam 1.97gb sys. prostora uz 11,07gb USB prostora...

Kako i sta si optimizovao bez root-a?

Poiskljucujes gomilu samsung widgeta, stavis drugi launcher i poiskljucujes par stvari koje ti za-nista ne sluze i dobijes u startu vise slobodnog rama kao i duze trajanje baterije. Naravno uz root i custom rom mozes jos vise da optimizujes mob ali meni je i ovo bilo dosta.

Da napomenem da na S2 nisam iskljucivao nikakve servise vec samo prosto malo podesavanje telefona i baterija bez problema je na s2 izvlacila 2 dana, doduse kad sam otisao na 1 svadbu u borcu 3g mi je isisao bateriju za 3 sata :) ali wifi,gps stalno ukljuceni i 2 dana bez frke moze da se izvuce iz telefona uz normalno koriscenje ( 2h sudoku+pola sata razgovora+50ak poruka+bar 1h interneta dnevno),sad isto to primenjujem na NOTEu i izvlacim 3 dana bez problema

Poslednja izmena:
A sta si ti to iskljucivao bez root-a?

Nazad
Vrh Dno