Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Nadji mi 6650R u odlicnom stanju sa daljincem za 130 evra i kupujem ga odmah.

Zhule, :)
noob sam i nista ne znam :p

ajd molim te objasni mi sta da gledam pri kupovini CDa. U cemu je razlika izmedju njih?
Vidim da imaju i DAC cipove. Cemu oni sluze? Je l' onda mogu nekako racunar da spojim sa CD Playerom, a CD sa pojacalom, i hocu li dobiti taj DAC efekat?
DAC koliko kapiram, sluzi za konverziju digitalnog fajla u analogni zvuk?
Aj daj neku preporuku sa kupujemprodajem :p

Tek sad sam primetio opciju Phase-Correct Loudness na pojacalu, za sta ova opcija tacno sluzi i sta radi? Jedino sto sam ja primetio je da pojacava bass nenormalno, skoro do ne podnosljivog nivoa (za moju sobu od 15kv doduse).

Pa dize obicno neku frekvenciju bass-a i treble-a za po koji dB, da lupim za 6-10dB. Na taj nacin pravis neku vestacku dinamiku kada slusas tiho ili sta ga vec znam. Nisam jedino siguran da li ce npr. dici samo 50Hz za odredjenu vrednost ili digne 50Hz i po neke "okolne" frekvencije za po neku manju, ako je jasno sta hocu da kazem ..

Nadji mi 6650R u odlicnom stanju sa daljincem za 130 evra i kupujem ga odmah.

I ja isto, dacu i 150e ako treba :)

Pa dize obicno neku frekvenciju bass-a i treble-a za po koji dB, da lupim za 6-10dB. Na taj nacin pravis neku vestacku dinamiku kada slusas tiho ili sta ga vec znam. Nisam jedino siguran da li ce npr. dici samo 50Hz za odredjenu vrednost ili digne 50Hz i po neke "okolne" frekvencije za po neku manju, ako je jasno sta hocu da kazem ..

Tako sam i mislio, al reko da proverim :) Meni izgleda kao da samo bass dize, inace bass i treble mi je na default vrednosti.

Poslednja izmena:
Pa i jeste upravo to, a HK predpostavljam ima neku svoju "foru" na koju ta funkcija radi pa su i dodali ispred to "phase-correct". Inace OK, moguce je i da pojacava samo bass, nije da je pravilo da svako pojacalo sa loudness opcijom pojacava i bass i treble.

A sta znaci ovo Line straight. Ispod pise
* tone control circuit by-pass
* lower distortion and wider dynamic range
pioneer.png

Kad mi je iskljuceno onda mi funkcionisu potenciometri za bass i treble, a kada je ukljuceno ne.

Eto, sam si dosao do zakljucka :) Iskljucuje (zaobilazi) tonske kontrole da ne unose distorziju u signal.
BTW, sve to na google-u jako brzo moze da se nadje.

Pa i jeste upravo to, a HK predpostavljam ima neku svoju "foru" na koju ta funkcija radi pa su i dodali ispred to "phase-correct". Inace OK, moguce je i da pojacava samo bass, nije da je pravilo da svako pojacalo sa loudness opcijom pojacava i bass i treble.

Klasican loudness - pojacava i niske i visoke, ali i radi korekciju pomeraja faze na srednjem opsegu koju unosi ekvilizacija. Mislim da to rade i ostali. Nije tu HK pronasao toplu vodu.

To sam naso u manuelu 6650ice, pise da pojacava na 50hz, isto kao i bass boost

Kod nas nisam video nijedan HK6900 i/ili HK6950 u ispravnom stanju i/ili da nije "radjen"...

Vidim da ti u "Moja mašina" pise da imas 6950, jel to znaci da si ga uzeo iz inostranstva? Gde je najbolje potraziti ga i koju cenu treba gledati?

Poslednja izmena:
Upravo tako. Prijatelj ga je doneo iz Svajcarske.

Po kojoj ceni ako nije tajna, da znam koje cene su ok otprilike za to pojacalo u inostranstvu?

Nesto nize od onoga za koliko nude na nemackom ebay-u (za "sofort kaufen" :)).

Poslednja izmena:
Naravno da nije.

3300 demona :)

Auuuu pa to je skoro pa high end cena (ja smatram da high end pocinje od 4k) :D

Kad se spoje Philips, Marantz i Sony pa se stavi malo Elna, malo Sanyo, malo ovo, malo ono + 2xTDA 1541A R1 = mrak

Stigao ovaj u sredini ;)

4tow41.jpg

25s95c9.jpg

Sta je fora sa tim Digital kod tog CD playera? I sta ce ti 2 CDa

A taj Mission ne moze toliko dobro da svira koliko je ruzan :D

Digital im znaci da ima digital out koji mi ne treba ni u ludilu, nista drugo :) Pa stigao mi je Sony, a Philipsa cu da prodam tako da cu da ostanem na jednom CDu...

Moze Mission da nadoknadi svu ruznocu, ne brini :d

Digital im znaci da ima digital out koji mi ne treba ni u ludilu, nista drugo :) Pa stigao mi je Sony, a Philipsa cu da prodam tako da cu da ostanem na jednom CDu...

Malo cudo, imao sam prilike da ga slusam a i u planu je u dogledno vreme da ga ubacim u kolekciju.

Pametnije ti je da tog sonya prodas, a ne philipsa koji se da malo modifikovati da bude prava zvijekica.

Cd -620 je modifikovan i kod mene! : )

Moj sistem:

Philips fa-860 (marantz pm-54)
Philips cd-620 + Philips cd 320
Pioneer tx-940 tuner
Heco interior reflex 20 mk1 verzija

Pametnije ti je da tog sonya prodas, a ne philipsa koji se da malo modifikovati da bude prava zvijekica.

Ipak je Sony bolje svirao i od modifikovanog Philipsa...

A vesanje na AR-u ne menjam osim ako ne nadjem originalno, posto su sva ova sundjerasta jako kruta, toliko da umrtve kutije. Ovako svira odlicno, za ne poverovati.

Nazad
Vrh Dno