Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

^^ Realno, nije lak zanat naci jos jedan L90, ali ako ubode, to je bingo. Nemoj da pricas da imas vec jednu kad budes trazio, zacepice ti cenu, pravi se blesav ;)

Ja sam udomio novog mezimca, oduvao me je sa zvukom, ozbiljna kutija. Jeste prcopevac od 17cm al' ide duboko! :d Za ne poverovati sta izlazi iz ovoga.

x60l7o.jpg

mwxxsz.jpg

Lepa kupovina. Nek te lepo sluzi.

Hvala, hvala :) Ovo nece skoro da ide od mene ;) Jos samo da ubodem Heybrook integra ili onaj njihov snagas/preamp i eto veselja :)

Jel jos kod tebe taj L50 sto imas u potpisu ?

Prodao sam L50.. Ja i dalje volim JBL ali moram da priznam da sam u istom cenovnom rangu cuo dosta boljih kutija...

Slazem se, izbacio sam iz oglasa da vec imam jednu, mada se i ne nadam da ce mi se neko javiti na oglasu, a i ako se javi, trazice 400-500e sto je previse... Danas sam se cuo sa covekom, rekao je da postoje velike sanse da ce mi u sledecih par meseci naci jos jednu kutiju, tako da ostaje samo da cekam. Takodje je reko da ce probati da mi nadje pojacalo HK 6900 ili HK 6950, koje je savrseno za JBL L90. Zhule, svaka cast za zvucnike, nadam se da ce te lepo sluziti, i da ce verno reprodukovati sve sto posaljes u njih :D

Hvala, zelim ti da nadjes jos jedan L90 :)

Meni inace Fidelity tvrdi da HK 665 bolje svira i od 6900 i slicnih. A nije da ih nije imao ;) Nemoj da zuris sa pojacalom dok ne nadjes drugi zvucnik pa onda natenane isprobavaj.

Jos jedna slicica :)

307lnox.jpg

A sledeci korak je da iskopiram originalne stalke ;)

Fidelity je preprodavac koji hvali svoju robu, ja njemu nista ne bi verovao. Ima mnogo iskusnijih poznavaoca hi-fi opreme kojima verujem mnogo vise :)

On je proprodavac, da, ali je preslusao daleeeeko vise uredjaja nego vecina "audiofila". On je u tom trenutku imao HK6900 na oglasu, 665 nije imao i bas je za to pricao. Njemu nije islo na ruku da prica uzalud... ako on laze mene i ja lazem vas :d

Kod nas nisam video nijedan HK6900 i/ili HK6950 u ispravnom stanju i/ili da nije "radjen"...

Naci ce se neki "preko" :D
Koja je razlika izmedju 6900 i 6950? Jel 6950 top model u seriji? Vidim da 6800 stoji na oglasima za 400e, sto mi se cini kao nerealna cena za njega.

Poslednja izmena:
Ok, hajde i ja da se "pohvalim", iako setup nije konačan.

Pojačalo: Jungson JA-88E, custom made (kompletno promenjeni svi ulazni i izlazni konektori sa mnogo kvalitetnijima; Neutrik XLR/WBT RCA)
Kutije: Jamo D830
Stalci: Kemp Coloseum, custom made (dimenzije prilagođene kutijama, obe šipke iste debljine)
Zvučnički kablovi: Exposure DMF1/QED Airlock, 2x3m (fabrički terminisani, banance)
Interkonekti: Mogami/Neutrik, 2x0.5m
DVD/SACD: Panasonic DV-565A

Trebao bi još da legne SB Touch sa custom made napajanjem kao transport za FLAC muziku + custom made 24/192 DAC sa XLR izlazima, koji bi ustvari trebao da bude centralno čvorište + kablovi za sve ovo (neke sam već i uzeo).

Poslednja izmena:
Naci ce se neki "preko" :D
Koja je razlika izmedju 6900 i 6950? Jel 6950 top model u seriji? Vidim da 6800 stoji na oglasima za 400e, sto mi se cini kao nerealna cena za njega.

6900 je snaznije pojacalo a 6950 ima R varijantu sa daljincem. Toliko znam... 6800 kod nas ne vredi tih para, imao si npr. 6650R za 130e. A sad ce neko da lupa cenu. Za 400e imas da biras ihaha.

Ne postoji "ne R" varijanta 6950-tke :)

I 6900 i 6950 su top modeli u svojoj generaciji. 6x50 je novija generacija. 6900-tka je po snazi nesto jaca na 8 ohm-a.

Poslednja izmena:
6500 je iz 94te to znam. Jel 6950 iz tog vremena isto ili 6900? Koji od ta dva modela je iz 88me? Jel ima neko mozda spesifikacije za oba? Ja kolko sam gledao, skoro pa da su iste, stime sto je 6900 malo jaca, tipa za 15ak w na 8 oma. Probam da se odlucim sta da jurim, mada kapiram da cu uzeti bilo koji od ta dva kad naleti po dobroj ceni.

Lose znas :)

Serija 6x00 je iz 89-90', a 6x50 iz 90-91'.
Iz 94-95' je 680-tka, recimo.

Poslednja izmena:
:)

150 evra je ok cena ako je stanje perfektno.

680-tka se kod mene nije pokazala. Pisali smo o tome vec u nekom od testova zvucnih karti i CA DAC Magic-a.

A spolja? :)

Spolja je savrsen zato sto sam ja uzeo i sredio ga, inace je imao ogrebotine od drugih uredjaja. Spolja je u sustini nebitno, kuciste se da srediti, bitno je da unutra nista nije cackano, menjano, spaljeno...

Kako kome :)
Sam si sebi dao odgovor u vezi cene, al' to smo vec diskutovali :)

Pa ako neko ne ume sam da sredi pojacalo i trazi ga u savrsenom stanju, za koje mora da plati 50% vise, onda stvarno ne znam sta da kazem :D
Kao sto rekoh, kuciste je nebitna stvar, uvek se moze srediti. Bitno je da je unutra sve ok. Ako je unutra cackano, prezeno, menjano, onda tom pojacalu nema spasa.

Ja opet kazem zavisi kako kome. Nekome ne smeta ni auto kad mu je izgreban i sav izubijan. Meni smeta i to jako.
HiFi sprave stoje u dnevnoj sobi i gledam ih svaki dan.

Pare i vreme su relativna stvar. Nekome se ne isplati ni pod razno da se zeza ceo dan sa sredjivanjem glupog pojacala.

"Glupo" u smislu "imam bitnijih stvari za trosenje svog (kratkog) slobodnog vremena od sminkanja pojacala" ;)

Pa dobro, ovo vec ode u off... Nekome je bolje da plati dosta manje i da odradi mali DIY i sredi ono sto "ne valja", a nekoga to mrzi pa je spreman da plati vise novca za savrseno stanje. Kapiram, ima razlicitih ljudi. Bitno je samo na kraju da budes zadovoljan, a kako si doso do toga je nebitno :D

Nazad
Vrh Dno