Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Pa da jer ti Philips i Marantzi sa 1541 ne samo sto su isti nego su i ploce identicne samo neka funkcija omogucena, neka ne, malo oblji deo na jednom, slabiji na drugom i razlika u ceni je tu.

Koj si ti odza :p Lepo kazem , aj se skupimo pa da prostudiramo zajedno sta i kako. Ne mora odmah, moze i na jesen no frx. Taman ce pijemo i pivo. :D
Onda ces da cujes tj da cujemo sta je koliko bolje. :p

Sistem bi verovatno bio ogranicavajuci faktor za tako neko ozbiljnije poredjenje, pa bi mozda razlika i bila minorna u odredjenom trenutku. Ali to ne znaci da razlika ne postoji. Cak i da je ne cujem na blind testu u datom momentu i sistemu, ne bih tvrdio da ne postoji. A za prosecan sistem je nepotrebno razmatrati da li vredi razlika od 500-1000e spucanih u skuplji izvor. Naravno da je pametnije spucati te pare u bitnije stvari za pocetak, a digitalija kao digitalija, svaka ce skoro svirati korektno na takvom sistemu, bila ona 50 ili 500e. Ali ako nema na cemu da svira, dzabe sve...

Asus STX je dovoljan za neki prosecan sistem nize i srednje klase ako bas mora da se klikce s kompa, ali je suludo reci da nema alternativu medju skupljim digitalnim izvorima. Mislim, ko ima malo ozbiljniji sistem, i ne gleda STX kao izvor. Valjda je i logicno... nije Bogom dan sad, pa tek za 300 godina.

Slazem se da je danas digitalija izrazito jeftina i korektna, pa se za malo para dobija solidan zvuk njome, i cesto dovodi u pitanje isplativost skupljih digitalnih izvora naspram razlike u performansama, ali kako se penje u visu klasu, i zvucne razlike su sve ociglednije i opravdanije, cak i kod proste digitalije. Poredjenja radi, na novom sistemu od 1000e je maltene isto (mada mislim da bi se i tu nazirale razlike) da li svirao STX ili Naim, ali to ne vazi i za sisteme znatno skuplje od toga, gde bi razlika bila vise nego ocigledna.

Sony ES je uglavnom sam po sebi radjen kasvetno, jer je pravljen sa drugacijim ciljem u odnosu na komercijalne varijante playera, pa se i ne moze puno toga dobiti upgrade-om, za razliku od oskudnijih Philipsa i Marantz-a.

Konacno mi stigo modifikovani Marantz CD-40, i odlicno zvuci! Razlika izmedju njega i audigy 2 kartice je ko razlika izmedju 128kbps mp3ja i flaca!
Prezadovoljan sam :D

Konacno mi stigo modifikovani Marantz CD-40, i odlicno zvuci! Razlika izmedju njega i audigy 2 kartice je ko razlika izmedju 128kbps mp3ja i flaca!
Prezadovoljan sam :D
Sta je modifikovano na tom Marantzu i ko je radio mod, posto imam isti plejer? :)

Kruzila je ona prica da Sony plejeri iz ES seriju nisu pogodni za apgrejd, tj malo se dobija.
S druge strane Philipsi i Marantzi sa TDA1541 jesu.

ES serija je Sonyev vrh i kada je nesto jako kvalitetno napravljeno, malo je mesta za neka ekstremna poboljsanja, za razliku od jeftine bizuterije gde i promenom par kondenzatora dobijes primetnu razliku u zvuku. ;)

Jedino je zeznuto sto za veliki broj modela nema zamenskog lasera :(

Da, to je najgora stvar u celoj prici. Mada, ko reskira, moze da profitira. Doduse, drze itekako jake cene polovnjaci, serije 5 i 7 pogotovo.

Sve zavisi sta ko voli. Zato i jeste zlatno pravilo da se prvo uveri kakav zvuk nesto daje. Ranije je bio topliji zvuk sa manje detalja, sada je ostriji, slicniji studijskom. Drze cene jer ih nahvalili pa sto bolje da ih prodaju. Stari cd player u mint stanju uzeo bih samo ako mi omoguce jos jedan rezervni laser.

Odakle tebi ta generalizacija da je ranije bio topliji zvuk sa manje detalja? Ima takvih uredjaja, ali uopste ne moze da se podvede pod pravilo.

Marantz CD40 ima laser koji moze da se nadje za 1500 dinara nov, i uvek ga ima na lageru. To je jedan od razloga zasto sam se odlucio za njega.

Iz tog razloga moze i da se vozi Yugo umesto nekog normalnog auta :d

stigli b&w683....

Prilozi

• 683.jpg
    683.jpg
    25.6 KB · Pregleda: 121
Recimo da Sony 222es nije nadsvirao mog jeftinog modifikovanog Philips-a... tako da ne znam koliko se to isplati :d

Danas sam pazario JBL l90 za 200e, ali samo jedan komad, savrseno stanje. Prezadovoljan sam! Upareno je sa pojacalom Harman Kardon HK6500 trenutno, razmisljam da jurim neki jaci model iz iste serije, tipa HK6800

Poslednja izmena:
Nadji drugi komad, ja ti odmah dam 450e i zaradio si :d

Slusao sam tog Harmana 6500 i uzasno lose je zvucao, vise primeraka u vise navrata na raznim zvucnicima... Jako tamno, ma nikako. Ipak bih ja glasao za hk pm665!

Za sta mi das 450e? Za par? Pa ovaj jedan mogu da stavim za 500e i otisao bi vrlo brzo ;)
HK6500 kazu da je pojacalo iz harmanovog zlatnog doba. Cela ta serija je predobra. Vecina kaze da je to zadnja ozbiljna serija pojacala od Harmana. Bilo koje pojacalo iz te serije jede ove nove harmane. PM665 nisam slusao, verujem da i on odlicno zvuci, ali mi je HK6500 predobar za sad. Jedino bih ga menjao za nesto jace iz iste serije, tipa HK6800, al otom potom, prvo da nabavim drugi zvucnik :D Do tad - MONO :Klanjanje

Nadji drugi komad, ja ti odmah dam 450e i zaradio si :d

Slusao sam tog Harmana 6500 i uzasno lose je zvucao, vise primeraka u vise navrata na raznim zvucnicima... Jako tamno, ma nikako. Ipak bih ja glasao za hk pm665!

Iskreno, sumnjicav sam sta si to uopste slusao.
HK6500 nije "taman" ni pod razno.

Ko kupuje samo jedan zvučnik :beat:

Znaš li koje su šanse da pronađeš još jedan takav ?

Ovo ce lako prodati nekome ko ima par L90 za centralni zvucnik u HT sistemu :)

Ovaj u mono rezimu zvuci bolje od vecine u stereo, tako da sam zadovoljan i ovako. Prodati ga sigurno necu, dzaba se nadate ;)

Imam prava da se salim :d par L90 vredi hiljadarku opusteno. A slusao sam 6500 na vise kutija, npr. L50, AR 90... cak i 655VXi mi je bolje zvucao, i ne samo meni.

L90 ima predobar zvuk. Kick je jak i dubok, ali ipak precizan i utegnut. Srednji se cuju bas kako bi trebalo. Visoki su kristalno cisti, prosto za ne poverovati sta su ljudi napravili. Ko ima pare, svaka preporuka za l90.

...ali za 2 komada, a ne za mono :d

Imam prava da se salim :d par L90 vredi hiljadarku opusteno. A slusao sam 6500 na vise kutija, npr. L50, AR 90... cak i 655VXi mi je bolje zvucao, i ne samo meni.

Vredi, gledao na e bay de, ravno hiljadarka. Verovatno će biti neka sledeća kupovina.

...ali za 2 komada, a ne za mono :d

Za mene je i mono dobar kad je u pitanju ovakva kutija. Stereo ce doci kroz koji mesec, samo treba biti strpljiv. Rekao mi je covek koji mi ih je prodao da ce sledeci da me kosta 250e, sto znaci da cu imati par za 450e, sto je smesna cena. Zato smatram da vredi biti strpljiv, a do tad, mono :guitar:

Nadam se da nisi ozbiljan oko tog mono, posto to nema blage veze sa HiFi-jem... :(

Ozbiljan sam oko onog "imacu jbl l90 za 450e, bas me briga sto cu slusati mono do tad" :)

Ozbiljan sam oko onog "imacu jbl l90 za 450e, bas me briga sto cu slusati mono do tad" :)

Vrhunska kupovina ako navbavis i drugi, u krajnjem slucaju ako ti se ne dopadne zvuk sto ne verujem da ce se desiti dobar si 400-500e :)

Nazad
Vrh Dno