Šta je novo?

Samsung Galaxy Ace saveti.

Jel klokovao neko Ace? Ja sad stavio na 883 i cini mi se da nema neke promene... probacu koji dan ovako

Nisam kokovao, ali da iznesem utiske o ICS-u. Dakle, ogoljen maksimalno, baš kako volim :D, brz kao munja, sa theme chooser-om mogu da se menjaju teme i reši problem sa isečenim slovima u root explorer-u. GPS radi, kao i bluetooth, problema sa gprs-om, MMS-om nisam imao, baterija mi je trajala kao i na stock-u, doduše na oba roma sam maltretirao telefon sa dosta wifi-ja i poziva, tako da nisam reper da kažem koliko bi trajala u normalnom korišćenju. E sad, mane, a nema ih mnogo,prva je ta što nema smart dialer, pa mora da se skida sa neta, takodje mi nije čitao kontakte sa SIM kartrice (volim ja ogoljene romove, al dialer bi trebalo da ostane ceo, bar po meni jer ipak se to najviše koristi), a druga je ta što mi se resetovao dva puta kada sam ga prikačio na usb i mount-ovao karticu na komp. Sada isprobavam novi rom koji je jusada izbacio, to je verzija ICS-a koju on lično koristi na svom Ace-u, pa javljam utiske.

http://fus.nanzen.se/download.php?id=12
Skini ovaj program i downloaduj telenorov MSR. Flesujes preko odina

Skinuo, flashovao preko odina i phone nece da se upali nego samo vrti onu Samsungovu plavu boot animaciju...

A Odin kaze da je OK flasovao.
2011-12-13012843.jpg

Cekao sam oko 5 minuta a i dalje je zaglavljen u onom BOOTLOOP-u. Dosadilo mi da cekam, instalirao ClockWorkMod Recovery > Restore > CyanogenMod 7.2 cooper KANG RC0 Android 2.3.7 by J.A.F. > i sve je OK.

Jel sam trebao neshto da obrisem posle flasha ?? Cache / Dalvik cache ??

Poslednja izmena:
Kroz meni udji u privacy i tu uradi factory reset. Posle kroz cwm wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache pa onda flesuj

Moram samo da pohvalim ICS2 final rom od jusade. Telefon mi se preporodio, sve je trenutno, nema nikakvog laga kao sa stock romovima, dakle sve leti! Odusevljen sam, a mislio sam da cu morati da prodam i da jurim sgs ili tako jace stvari...lol
A evo i slicica koliko mi je izgurala baterija sa iskljucenim gprs-om i jednim kopiranjem (punjenjem) od 15ak min. a bilo je jedno sat vremena razgovora i raznog cackanja...

Prilozi

• screenshot-1322138470698.png
    screenshot-1322138470698.png
    21.8 KB · Pregleda: 129
Slusaj, ja pizdim na ponasanje telefona od kad sam ga uzeo, izgleda da drndroid jednostavno ne moze da sljaka bez kocenja, seckanja i ostalih gluposti koje me izludjuju, doslo mi je par puta da bacim telefon od besa, ne znam dal' je neko od vas doziveo slicno. Bilo koji ROM da sam koristio, svaki je generalno brzi od prethodnog, ali boljke koje sam naveo ostaju. Skoro mi se kolega zalio na njego SGS, slicni problemi, izgleda da nema veze koji je hardware u pitanju, android je problem.

Ajd probacu taj ICS2, dacu androidu jos jednu sansu.

Moram samo da pohvalim ICS2 final rom od jusade. Telefon mi se preporodio, sve je trenutno, nema nikakvog laga kao sa stock romovima, dakle sve leti! Odusevljen sam, a mislio sam da cu morati da prodam i da jurim sgs ili tako jace stvari...lol
A evo i slicica koliko mi je izgurala baterija sa iskljucenim gprs-om i jednim kopiranjem (punjenjem) od 15ak min. a bilo je jedno sat vremena razgovora i raznog cackanja...

Nisi naveo mane. Sigurno ima neku?

Treba flesnuti gtalk (ko ne zna ima i na wikipediji) i neko je lepo objasnio par postova pre, a to je da nema dobar dialer, da kad pocnes da kuckas br ili ime da odma ponudi brojeve iz imenika... ali to sam resio tako sto prvo podesim google search da samo pretrazuje imenik i posle kad treba da zovem drzim meni, ukucam par slova i resen problem.
Cak sam i kloknuo na 883 i stavio CPU governor na smartass (po preporuci jusade). Da li ima koristi ne znam, ali recicu da ne, da se ne razocarate. Ali meni ne steti :)
I providni status bar moze da se namesti posto je adw launcher sada default...
Ja prezadovoljan, mada nikad nije iskljuceno da ce neko drugi naci jos nesto sto mu smeta ;)

Have fun :) I sada je po defaultu stock tema, a ponudjena je i neka ICS, tako da nema ni sa tim problema

Koristio sve jusadine romove, ICS2 po meni najbrži, speedblur malo sporiji, ali stabilniji, nisam imao nijedan reset sa njim, ICS final mi je sličan speedblur-u samo što je sa adw launcherom. Sada sam na Gingercruzt romu, to je xperia arc rom portovan na Ace. Brz kao ICS2, lep, stabilan, u kombinaciji sa 8gb class 10 sd karticom, Darktremor skriptom i a2sdgui imam brdo slobodnog rama, tako da se definitivno držim njega. Baziran je na cm modu, tako da kome se ne svidja xperia stajl može da stavi drugu temu. Dialer je i ovde na žalost "glup", ali je exdialer tu da vadi stvar

Verovatno većina od vas kuburi sa internom memorijom. Evo jednog isprobanog rešenja. Telefon naravno treba da bude root-ovan, da ima instaliran CWM mod i memorijsku karticu klase 10, bar 4gb i 512 ext particijom pošto je ona najbrža, a verujte od kad sam stavio klasu 10 telefon se preporodio, neuporedivo je brža od ovog fabričkog djubreta koje je došlo uz aparat.
Skinete odavde skriptu, instalirate je preko CWM-a, zatim restartujete telefon, odete na market i skinete a2sdgui. Pokrenete a2sdgui, kliknete yes, izaberete jezičak Dalvik, i obeležite Dalvik Cache to SD, telefon se restartuje i imate slobodnu internu memoriju.
a2sdgui.png

rams.png

SAMO ZA ROMOVE SA CM MODOM: Za bolju optimizaciju RAM memorije skinite TurboBoost v8.5 i instalirajte preko CWM.

Poslednja izmena:
Ljudi imam problem sa kamerom. Naime na Gingercruzt romu sam sa svime zadovoljan osim sa kamerom. Nekako su mi boje blede u odnosu na stock kameru. Iz tog razloga skinem LG camera app sa marketa koij svi toliko hvale. Dobro slika, ali imam jedan problem sa tom aplikacijom. Kada slikam neku sliku i obrišem je, sledeća slika koju slikam ispadne ok do trenutka kada udjem u galeriju da je pogledam. U početnom preview kad je mala izgleda ok, ali kada je uvećam pojavi se ona slika koju sam obrisao, i tako stalno. Zna li neko u čemu je problem ****zdeo sam zbog ovoga.

Ljudi imam problem sa kamerom. Naime na Gingercruzt romu sam sa svime zadovoljan osim sa kamerom. Nekako su mi boje blede u odnosu na stock kameru. Iz tog razloga skinem LG camera app sa marketa koij svi toliko hvale. Dobro slika, ali imam jedan problem sa tom aplikacijom. Kada slikam neku sliku i obrišem je, sledeća slika koju slikam ispadne ok do trenutka kada udjem u galeriju da je pogledam. U početnom preview kad je mala izgleda ok, ali kada je uvećam pojavi se ona slika koju sam obrisao, i tako stalno. Zna li neko u čemu je problem ****zdeo sam zbog ovoga.
REŠENO!!! Problem je izazivala galerija kaoja izgleda pravi dosta problema ljudima, što sa force close, što sa ovim problemom koji sam ja imao. Rešenje je u tome da izbrišete folder sdcard\Android\data\com.cooliris.media kao i ceo sadržaj foldera sdcard\DCIM thumbnails. Onda idete na menu\settings\aplications\manage aplications\all, pa nadjete gallery, kliknete na force stop i clear data. Kada sve to uradite probajte da ponovo pokrenete galeriju i trebalo bi da je ok. Ako ni tad neće, ponovite ceo postupak, a onda elegantno sa marketa skinete quickpic aplikaciju koja radi isti posao kao i galerija samo MNOGOOOOO BOLJE. I problem rešen!

imao sam i sada ponovo imam problem

naime na mome ACE-u koji je skinut sa telekoma 2.3.5 firmware nije hteo da radi , mislim telefon se upali i kad probam da ga otkljucam on izbaci plavi prozorcic sa nekom porukom tipa secyrity alert ili nesto tako i ponudjenim tasterom force shut down, zatvori se prozorce i posle 2 sec ponovo upali isto. e sad 2.3.6 znaci u oba slucaja Gingerbread original softver koji je namenjen za rusko trziste radi bez problema ali isti 2.3.6 koji je za :Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden kad ga instaliram (flashujem) prijavljuje istu gresku kao i 2.3.5. dali je jos neko imao takav problem i zna li neko resenje ???? da napomenem da je flashovanje tadjeno odinom(klasika)...

Da, kuvani. Tako se žargonski zovu romovi koje kuvaju (cook) developeri za razne modele telefona. Uglavnom su malo ogoljeni - bareboned (izbačena je većina aplikacija iz fabričkog roma) da bi brže radili, a aplikacije koje želiš možeš skinuti sa marketa. Da bi stavio kuvani rom telefon mora da bude rutovan. Najbolje romove i uputstva imaš na xda developers sajtu, mada dosta dobrih uputstava imaš i na našim sajtovima. Ukoliko rešiš da staviš kuvani rom pročitaj dobro uputstva kako se stavlja, kao i postove ispod koje ostavljaju korisnici, možda se javlja neki problem i rešenje istog. Preporučujem neki CM (CyanogenMod) rom.

trudim se da zadrzim stock mod ali ... o CM modu razmisljam vec neko vreme. tako da ... videcu ..
u svakom slucaju hvala na preporuci

Ok, ne znam kakav je taj 2.3.6, ja sam na mom Ace-u (doduše sa telenora) probao 2.3.5 i radio je ok, primetno brži od 2.3.3. Čudi me da tebi pravi problem. Probaj da pre nego što udješ u download mode (pretpostavljam da radiš update preko ODIN-a) udješ u rikaveri i uradiš wipe data i cache, a isto to uradi i kad se završi proces update-a, pa onda upali telefon.

Poslednja izmena:
pa da uvek sam posle update-a (naravno preko odina sam radeo svaki update) radeo i wipe data and cache. ali nikad nisam radio wipe pre upd-a.. ako ti nije problem da ostavis link odakle si ti skidao CM ??
vidis kod mene je 2.3.4 radio super pa onda 2.3.5 nije radela ni jedna verzija ( bilo ruska ili evropska) a sada 2.3.6 radi ali samo ruska verzija roma dok ova evropska nece i prijavljuje kao sto sam gore naveo isti problem kao i za 2.3.5 sad...??? ko zna. uglavnom ovaj 2.3.6 je osetno brzi od 2.3.4 i mislim da nesto duze traje baterija. ali me to najvise kopka sto kod nekih radi a kod mene ne???

Poslednja izmena:
Nemoj se nervirati oko toga. Ako 2.3.6 radi kako treba, šibaj njega. CM romove imaš na xda developers sajtu sekcija za galaxy ace, ima ih dosta.

Presao sam i ja na ICS2 final i ovaj rom radi josh brze nego CM 7.2...

Jel neko zna dali se u CyanogenMod settings moze namestiti da se pali pozadinsko osvetljenje za menu / back keys kad imam propusten poziv ili primljenu poruku? Znam za bln control ali neodgovara mi zbog toga shto nepodrzava handcent sms i nemoze se namestiti da zmirka kako ja zelim...

Za sada koliko ja znam, samo BLN (i to je bolje nego nista :D). A da bi zmirkao moras da kupis donate verziju...

Nazad
Vrh Dno