Šta je novo?

Prvi utisak: HTC Flyer

Ako se ne varam, otkljucavanje se svodi na root, custom recovery i flashovanje fajla iz tog recovery-ja.

da li je neko probao i GB i HC-pa da moze da kaze svoja iskustva u vezi sa baterijom, perfomansama i sl?
Ja sam kupio flyer sa honeycombom, pa me interesuje sta sam dobio a sta izgubio u odnosu na GB-ne prcka mi se oko downgrade.

Ovo i mene zanima. Chippy i Sascha su ovaj uredjaj testirali uzivo i obojica su naveli da je brzi od svih Honeycomb uredjaja koje su probali. Medjutim, u tom trenutku se jos nije pojavio 3.2 uopste, a kamo li na flyeru, jos je imao Gingerbread. Veoma je nahvaljen i deluje mi blago razocaravajuce da je uopste dobio Honeycomb, da li mu uopste treba? Kakve su mu performanse? Da li je mnogo izgubio u odnosu na Gingerbread? Kakav je u poredjenju sa npr. Transformerom u normalnom radu?

Govoriš li o gsm unlock-u? Dakle, ne mislim na unlock bootloader-a...

E izvini, tek sada sam video da si mi postavio pitanje. :D Verovatno sam govorio o GSM unlock-u u tom trenutku.

Jedina stvar koja se sigurno gubi kada se predje na HC je pozivanje. Za ostalo stvarno ne znam. :)

Ma i na Gingerbreadu se pozivanje dobijalo samo na rootovanim modelima, instaliranjem dialera. Fabricki ne postoji. Ja ga imam na Galaxy Tabu i ne znaci mi apsolutno nista, imam telefon za to. Ali znaci mi ako ima veliki gubitak u performansama, Sense za Flyer su stvarno nahvalili.

Ovaj HC radi bozanstveno.Brz je, nema aplikacije da ne radi u njemu i doteraniji je graficki u odnosu na GB, ali ne znam koliko mu baterija traje u odnosu na GB a meni je to na kraju najbitnije.Na HC jedan,jedan i po dan umerenog drndanja, kako bi to izgledalo na GB bas me interesuje.

Hajde da neko sa Gingerbreadom podeli iskustvo u vezi sa trajanjem baterije.Danas sam ubacio sim karticu,sinhronizaciju sa gmailom,vreme,socijalnim mrezama podesio na uglavnom 2-3h, i baterija je skoro gotova posle nepunih 12h? trostruko krace u odnosu bez sim kartice i 3g-a?!! Kako je na GB?? (Kupio sam ga sa Honeycombom)

Hvala !

Hajde da neko sa Gingerbreadom podeli iskustvo u vezi sa trajanjem baterije.Danas sam ubacio sim karticu,sinhronizaciju sa gmailom,vreme,socijalnim mrezama podesio na uglavnom 2-3h, i baterija je skoro gotova posle nepunih 12h? trostruko krace u odnosu bez sim kartice i 3g-a?!! Kako je na GB?? (Kupio sam ga sa Honeycombom)

Hvala !

Pa 3g i jeste najveci zderac baterije, a pogotovu
kod androida koji je i napravljen tako da je internet neophodan
za bilo sta... manje vise, sve aplikacije u pozadini nesto rade i pokusavaju da se nakace na net... neobicno, pogotovu za nekog sa windows mobile-a(znam te sa xda)...

Pa 3g i jeste najveci zderac baterije, a pogotovu
kod androida koji je i napravljen tako da je internet neophodan
za bilo sta... manje vise, sve aplikacije u pozadini nesto rade i pokusavaju da se nakace na net... neobicno, pogotovu za nekog sa windows mobile-a(znam te sa xda)...

Naravno da je 3G najveći potrošač, ali da ne izgura ni 12h je priznaćeš malo.Nisam od juče na androidu (mada sam još uvek i na windows mob-u :)) i znam da drugačiji radio rom, drugačiji kernel, verzija OS utiču na trajanje baterije-stoga moje pitanje. Tri dana u rukama mi je HTC Flyer, samo me interesuje koliko gura baterija na official GB, ili nekoj custom verziji istog? jer od toga zavisi da li ću se lišiti lepo picnutog Honeycomba :)
Hvala unapred.
hvala unapred!

12 sati je odlican rezultat trajanja baterije na tabletu. Ne znam zasto si toliko nezadovoljan i koliko bi trebalo da gura baterija spravu od 7" sa wi fijem, 3g... Pogledaj malo reviewe drugih tableta - u mnogim slucajevima i 7-8 sati je maximum. Tih 12 sati u realnom zivotu znaci na ti baterija drzi ceo dan bez punjenja, osim ako ne ispustas tablet ni minut iz ruku.

On nije rekao da ga ne ispusta iz ruku, pa sprzi bateriju za 12h, vec da u normalnom radu toliko traje. Meni SGT traje mnogo duze. Desilo se da sam imao obaveza i da nisam koristio tablet skoro uopste, izvukao je oko 3 dana. Kada ga koristim, onoliki ekran mu posrce bateriju za par sati, ali uz relativno umereno koriscenje izvuce redovno vise od dana, sve zavisi koliko ga koristim.

Nisam ni ja rekao da ga ne ispušta iz ruku, već "osim ako ga ne ispušta iz ruku" jer ne verujem da to iko radi. Još jednom kažem da tih 12 sati znači skoro ceo dan neke normalne upotrebe bez punjenja. Kao što si i sam rekao - može i tri dana u nekom sleep modu, a može i svega par sati ako ga pržiš.
Meni viewsonic jedva sastavi 6-7-8 sati u normalnom radu, što znači da mi ne gine jedno popodnevno ili večernje dopunjavanje baterije. 12 sati mi zvuči kao premija.

Nisam ni ja rekao da ga ne ispušta iz ruku, već "osim ako ga ne ispušta iz ruku" jer ne verujem da to iko radi. Još jednom kažem da tih 12 sati znači skoro ceo dan neke normalne upotrebe bez punjenja. Kao što si i sam rekao - može i tri dana u nekom sleep modu, a može i svega par sati ako ga pržiš.
Meni viewsonic jedva sastavi 6-7-8 sati u normalnom radu, što znači da mi ne gine jedno popodnevno ili večernje dopunjavanje baterije. 12 sati mi zvuči kao premija.

Odosmo u novu temu, rekao bih:"Koliko vam traje baterija?"
Meni na Netcatu3 na wifi-u, youtube-u, download-u, traje oko 5,5 sati. U normalnom koriscenju, punjenje na 2 dana.

Ok, izgleda da nismo svi izveli isti zakljucak iz onoga sto si rekao, tako da ces morati da se zadovoljis nasim procenama drugih 7" tableta...

i ja sam danas uzeo ovog letaca:) ali bez 3G-nije mi bas potreban ( podeso sam hot spot na telefonu i to lepo radi)
U njemu je sve fabricki, sta predlazete........da li da menjam nesto odmah ili da se igram sa ovim.
Prva zapazanja su mi da je veoma brz, imao sam Acer A100, imam prestigio 5080, Acer A500 i mogu vam reci da ovo stvarno leti:)

i ja sam danas uzeo ovog letaca:) ali bez 3G-nije mi bas potreban ( podeso sam hot spot na telefonu i to lepo radi)
U njemu je sve fabricki, sta predlazete........da li da menjam nesto odmah ili da se igram sa ovim.
Prva zapazanja su mi da je veoma brz, imao sam Acer A100, imam prestigio 5080, Acer A500 i mogu vam reci da ovo stvarno leti:)
Odlično izbor, imao sam Galaxy tab sedmicu, i ovaj uređaj ga shisha u svakom pogledu, ali mi nije jasno da sam prodao za 300 evra Samsung i za iste pare kupio flyer-precenjeni Samsung. Meni je došao sa HC, lik od kojeg sam ga kupio je stavio, posto mi ne treba funkcija telefona, nisam ga vraćao na GB(mada nije da mi je procedura baš najjasnija:d) HC radi savršeno, 3g radi savršeno,optimizovao sam određene aplikacije, kalibrisao bateriju, tako da sa konstantno uključenim 3g-kod kuće wi-fi, gura dva dana. Ako provalis kako da ga digne na HC, uradi to nećeš se pokajati, čak naprotiv.

Probacu, mada nisam do sada nika dizao sam, mozda se neko javi ko zna, rad sam da platim klopa, pice.....:)

Sto se optimizacije tice, pretpostavljam da govori o automatskoj sinhronizaciji (odnosno njenom gasenju). Sto se tice kalibracije baterije, pre svega ima smisla kada instaliras custom romove. Postoji program na marketu za kalibraciju (ili vise njih). Android skuplja podatke o bateriji tokom rada kako bi optimizovao koriscenje. Kada stavis neki custom rom, ovi podaci postaju besmisleni i baterija moze da pobrljavi... Zato se brise fajl sa tim podacima i pravi se novi, a baterija se jednom puni i prazni (da bi pocetna ocitavanja bila sto tacnija). To je sve. Samo podesavanje ocitavanja.

Prvi utisci:
1. Olovka je integrisana. +
2. Manja radna površina. -
3. To be continued

3. Odziv sistema u radu je dobar. Ne primećujem bitnu razliku. Utisak mi je da je 2.3 nešto brži.
4. Olovka definitivno bolje radi. Naročito se vidi u Beleškama.
5....

Moze koji benchmark, da dobijemo malo i sintetike? Vise verujem licnom osecaju, ali hocu da ga uporedim sa Tegra2 tabovima.

Benchmark rezultati - Quadrant Standard

Ako ima predlog za neki drugi program javite da puštam.

PS

Ako neko ima isti uredjaj a jos uvek na 2-jci ne bi bilo lose da takodje attach-uje rezultate iz istog programa.

Poslednja izmena:
Pa imaš u okviru same vesti od koje je i počeo ovaj topic.

HTC_Flyer_5.jpg

Benchmark - Antutu

Nadam se da je dovoljno. Bilo bi lepo da cujemo komentare, poredjenja i sl. Da napomenem da uredjaj nije root-ovan, overklokovan i sl. Sto bi rekli kao iz fabrike.

Nazad
Vrh Dno