Šta je novo?

Prvi utisak: HTC Flyer

HTC vec priprema LTE Honeycomb tablet, ali taj tablet ce verovatno biti USA only :)).

Je li uzeo neko ovu igracku,nema komentara uopste.Po mom misljenju HTC je kiksnuo sa ovom spravom prvenstveno zbog cene.

Pozdrav svima.
Flyer-a sam nabavio početkom juna meseca:) Dopadljiv dizajn (kao veći Iphone), aluminijum sa belom plastikom, vrlo elegantan. Mislim da je 7" krajnja granica za veći džep ili torbicu a opet ne zamara prilikom surfa ili čitanja knjiga ili gledanje videa.
Do sada nijednom nije ukočio ili zabagovao u radu. Sve zaista "leti", veoma je brz, odziv ekrana je odličan. Nisam verovao kada sam gledao reklame ali zaista je tako, brz je. Nije dualcore procesor ali ovaj zaista radi posao.
Slika je svetla, videla se solidno i na suncu na Adi:) Zvuk je dosta jak, dobro se čuje (iz "ekrana" kada je položen aparat). Tastatura potupuno upotrebljiva u oba moda (portet i landscape) i odlično je rešeno što su u oba režima na raspolaganju tri glavna tastera (home, menu i back) takođe, prelazak iz jednog u drugi mod je brz.
Wi Fi i 3G rade bez problema.
Olovka je nešto što me je najviše "navuklo" na Flyer, daje dosta mogućnosti i menja papirne beleške plus što su preko Evernote dostupne na mreži uvek. Dešava se da aktiviram neki od tri tastera na ekranu za vreme pisanja ali mislim da će to rešiti u budućoj verziji softwera a najavljen je i Honeycomb.
Odličan je kao e-book čitač (koristim Calibre program za pripremu). Dosta aplikacija na Marketu...Mislim da će ih tek biti baš za njega.
Fotografije solidne, video nešto lošiji ali sve je upotrebljivo. Baterija uz WiFi i dosta čačkanja i čitanje knjiga traje dva dana. Može i duže sigurno.
Još uvek ga nisam potpuno isprobao zbog obaveza ali se trudim da što više radim na njemu (posedujem Htc HD2 a laptop mi je 12" FS Tablet), kao telefon koristim ipak Nokiu E72. Uvek se nešto duplira od tehnike i to je valjda neminovno pa čovek sve vuče sa sobom (da ne zatreba baš ono što nisam poneo!?).
Mislim da sam ga dosta ishvalio ali vreme će pokazati...Kako kome odgovara prema ličnim afinitetima. Bitno je da je aparat pouzdan i da sa lakoćom obavlja ono što se od njega očekuje a za moje potrebe do sada nemam neku ozbiljnu zamerku na "Letača".
Za sada nema opciju telefoniranja ali je očekujem i pratim XDA developers mada to i nije nužno, Skype funkcioniše...
Dugo nameravam da napišem par reči pa evo nađoh malo vremena i volje. Pisaću još...
Još jedan pozdrav Benchmarkovcima

P.S. tekst je pisan na brzaka...

Poslednja izmena:
pozdrav za novog clana...samo nastavi sa utiscima, i meni deluje prilicno zanimljivo...

Sta je sa utiscima ostalih korisnika,izgleda da ovaj tablet nije naisao na bas veliki odziv kod kupaca. Kao da nije izasao u pravom trenutku,vise je kao neko prelazno resenje.

Pa u sustini, ima jednojezgarni Cortex A8 na 1.5GHz, nema Honeycomb i kosta malo bogatstvo... Nije neko cudo da nije naleteo na najtopliji docek. Koliko sam se ja igrao sa njim, radi sjajno, stvarno fenomenalna sprava, ali jednostavno ne nudi mnogo vise nego Galaxy Tab, uz mnogo vecu cenu. Dobar uredjaj, ali u ovoj navali tableta, to je malo teze primetiti, posebno kad toliko kosta.

Pozdrav!Mene interesuje jel ga neko probao ka GPS uredjaj i koliko je upotrebljiv u te svrhe?

Poslednja izmena:
Evo ga još jedan korisnik "letača". Uzeo sam uređaj drugog dana od pojave u Telenoru i utisci su sledeći:
1. U dnevnom radu je sasvim u redu. Baterija, uz kontrolu, traje od 1 do 3 dana. Odziv i sam rad uređaja je sasvim OK. Tastatura je OK u L i P modu. Moguće je koristiti naša slova. Ekran dosta dobar (moguće je pristojno čitanje na plaži). Exchange sinhronizacija jako dobra (bar meni završava posao oko mailova i kalendara).
2. Olovka se aktivno koristi samo u Beleškama. Ostalo se svodi na print-screen i crtanje po tako uhvaćenoj slici. Ovo je, u suštini, mana ali je moguće da se, u budućnosti, pojave i drugi načini upotrebe. Navodno je izbačen i HTC Api za olovku. Ovo je inače jedan od glavnih razloga zašto sam uzeo ovaj uređaj. Još uvek koristim FS Stylistic ali je, za današnje pojmove, malo glomazan tako da ova veličina je nešto što bi trebalo da 100% zameni pisanje po raznim papirićima i sl.
3. Nema mogućenosti korišćenja kao mobilnog telefona. Nije da je neophodno ali neki put može da zatreba.
4. Od navigacija koristio sam Maps i Location (ovo još moram da istestiram). Generalno mislim da Android ima lošiju podršku za of-line navigaciju (nisu dostupni iGo i Garmin).
5. Podrška i izbor dodataka: Jako loše.
6. Software podrška: Još uvek ne želim da kukam ali čovek bi očekivao da A3.x bude možda već u najavi.
7. Poređenje sa Galaxy Tab-om: Suviše velika razlika u ceni imajući u vidu da se uz Tab dobija i Ndrive za Srbiju kao i držač za kola.
8. Bela kožna futrola koja se dobija uz uređaj je dosta funkcionalna ali, ukoliko sretnem dizajnera koji je odabrao BELU boju ne garantujem da ću ostati fin i kulturan. Posle para dana upotrebe dotična futrola je sve samo ne bela. Nisam doduše pokušao da je očistim ali, za sada, veliki minus.
Toliko za početak. Ako neko ima pitanje ...

Koje internet browsere je moguce koristiti na njemu?

Sto se A3.x podrske tice, jeste u najavi, i to odmah 3.2. On je optimizovan bolje za ekrane nize rezolucije od 1280x800, tako da je izgleda HTC cekao ovu verziju da bi presao na Honeycomb. Ali sumnjam da ce biti tako brz kada dodje ovaj update.

Mala dopuna:
Ovih dana pojavio se i Galaxy Tab 10 u ponudi Telenora sa cenom istovetnom Flyer-u. Jeste da nema olovku ali mi se čini da bi, u ovom trenutku (bar dok IPad ne dobije 1280 x 800), ovo bio moj izbor.

Ko kaže da IGO ne radi na Flyeru? Ako radi na Galaxy Tabu i Android telefonima, koja je prepreka?

Doduše, ja nisam još uspeo da ga upakujem da bude fullscreen, ali radi normalno.

Pošto sam rešio da na Android uređaju guram samo regularni software pokušao sam preko marketa i Navngo site-a da nađem iGO i nisam uspeo. Bio bih zahvalan za link na isti (naravno ako je regularan. Našao sam gomilu linkova za krekovane verzije).

Poslednja izmena:
Tu ti ,na zalost, ne mogu pomoci. Mora da postoji neka informacija na zvanicnom sajtu.

narode, imam mogucnost da ispazarim Telenor letaca sa 32GB starog 3 meseca za 370. Sta mislite, vredi li tih para?

Inace, od tableta sam koristio nook color i ipad2, a ovaj me posebno interesuje zbog olovcice i mogucnosti da se rucno vode beleske...Koliko sam video na xda, vec moze da se ubaci 3.2 sa povecanim mogucnostima stylusa...

SGS II powered by Lite'ning 6.1

Mislim da vredi. Odlican je to tablet.

Samo na kratko. Nisam imao prilike na duze staze. Ali sam se dosta interesovao za njega.

a mogu i da mu se enabluju pozivi

narode, imam mogucnost da ispazarim Telenor letaca sa 32GB starog 3 meseca za 370. Sta mislite, vredi li tih para?
Pa ja sam u jednom trenutku hteo da se resim istog (i to za vecu sumu) ne bih li uzeo Samsunga 10.1 ali sam odustao i nisam pogresio. Dobar je uredjaj i trebalo bi da sa 3.2 bude jos bolji. Sada mogu i dodaci da se pazare (naravno ne kod nas) ali ono sto je bitno je velicina koja je odgovarajuca za vecinu dzepova. Olovka bi mogla malo bolje da radi ali sve u svemu za te pare mogao bih da ga preporucum. Ako uzmes neki jaci paket (npr 10 GB) mozes da se resis svih drugih telenor internet modema. Ono sto meni smeta najvicse je integrisana baterija tj ne mogu da imam rezervnu koju ubacim po potrebi.
Dakle summary
Za:
Velicina
Olovka
Kvalitet uredjaja (izrada i hardware)

Protiv:
BELA FUTROLA - veoma lako se prlja
Integrisana baterija
Nema dodataka kod nas
Cena - 370 EUR je jako blizu IPad2 sa 16 GB.
Buducnost - Tu su Samsung 7.7 i Note 5.3. Narocito ovaj drugi moze da bude interesantan zbog olovke i rezolucije.

Zakljucak: Sada u ovom trenutku moze da se preporuci (na skali od 1 do 10 recimo 6).

Pa ja sam u jednom trenutku hteo da se resim istog (i to za vecu sumu) ne bih li uzeo Samsunga 10.1 ali sam odustao i nisam pogresio. Dobar je uredjaj i trebalo bi da sa 3.2 bude jos bolji. Sada mogu i dodaci da se pazare (naravno ne kod nas) ali ono sto je bitno je velicina koja je odgovarajuca za vecinu dzepova. Olovka bi mogla malo bolje da radi ali sve u svemu za te pare mogao bih da ga preporucum. Ako uzmes neki jaci paket (npr 10 GB) mozes da se resis svih drugih telenor internet modema. Ono sto meni smeta najvicse je integrisana baterija tj ne mogu da imam rezervnu koju ubacim po potrebi.
Dakle summary
Za:
Velicina
Olovka
Kvalitet uredjaja (izrada i hardware)

Protiv:
BELA FUTROLA - veoma lako se prlja
Integrisana baterija
Nema dodataka kod nas
Cena - 370 EUR je jako blizu IPad2 sa 16 GB.
Buducnost - Tu su Samsung 7.7 i Note 5.3. Narocito ovaj drugi moze da bude interesantan zbog olovke i rezolucije.

Zakljucak: Sada u ovom trenutku moze da se preporuci (na skali od 1 do 10 recimo 6).

Hvala, nego reci mi još par stvari:
- i ja sam razmišljao o galaxy note, ali, veliko je pitanje kako pisati na ekranu te veličine. Ne znam da li si poredio, ali 5,3 je dosta malo, ipak je 7inča dosta udobnije.
- da li olovka može da se koristi za ručno pisanje beleški?
- zašto je problem baterija, koliko realno traje? Najviše me interesuje web browsing i piskaranje...
- da li pusta 720/1080p u web browseru (embeded video)?

Inače, imao sam ipad2 dva meseca, nije me sad bog zna koliko oduševio. Probao sam olovke i na njemu, i falila je preciznost, na svim aplikacijama koje sam koristio, a probao sam dosta...

Hvala, nego reci mi još par stvari:
- i ja sam razmišljao o galaxy note, ali, veliko je pitanje kako pisati na ekranu te veličine. Ne znam da li si poredio, ali 5,3 je dosta malo, ipak je 7inča dosta udobnije.
- da li olovka može da se koristi za ručno pisanje beleški?
- zašto je problem baterija, koliko realno traje? Najviše me interesuje web browsing i piskaranje...
- da li pusta 720/1080p u web browseru (embeded video)?

Inače, imao sam ipad2 dva meseca, nije me sad bog zna koliko oduševio...
Ne znam koji digitizer ima Note ali ako bude odgovarao rezoluciji za notice ce biti dobar. Ne trazi se tu neka preciznost. Flyer je ok za beleske ali se primecuje da nije bas najprecizniji i oseti se zadrska pri pisanju. Ne moze da se poredi sa npr FS stylistic-om koji ima Wacom. Ali za hvatanje beleski je dobar plus ima integraciju sa Evernote-om. Baterija gura dan do dva pristojne upotrebe sa optimizovanim WiFi-jem i rucnim gasenjem kad se ne koristi. Takodje ga drzim na visokom osvetljenju. Sve to nije lose ali je zgodno da mozes da zamenis bateriju kad zatreba. Bar meni to znaci.
Sto se tice videa daj neki link pa da vidim.
Ps kao ereader je pristojan. Trenutno koristim Cool reader i moze da prodje.
Pps da je vreme za 10 inca IPad2 bi definitivno bio s jedne strane. Skoro sam ga gledao iz malo vece blizine (kod kolege) i definitivno je dobar uredjaj. Hardware manje vise ali su mu aplikacije (bar one koje mene zanimaju) bas sredjene. Videcemo kada dodje 3.2.

Poslednja izmena:
hvala, flyer je vec u mojim rukama, tako da cu vec prvom prilikom izneti svoje utiske...A 3.2 ubacujem koliko sutra...

SGS II powered by Lite'ning 6.1

Pretpostavljam da ste svi koji imate flyer-a, isti uzeli na ugovor....ali, da li se neko bavio sim unlock-om, softverskim, besplatnim :D ?

Vrh Dno