Šta je novo?

Need For Speed: The Run

Ma imaju oni chalenge delovi ali opet za njih moras da predjes karijeru da bi otkljucao. Tu mozes da biras vozila i imas nesto malo vecu raznovrsnost za razliku od karijere. Inace, ako te mrzi da skidas nemoj, a ako oces da probas onda skini, samo da te upozorim da je igra zakucana na 30 fps-a i u voznji to izgleda ocajno a sto se same igre tice ja joj ne bih dao vise od 6/10, po meni mozda i najgora nfs igra, jeste undercover bio los ali ovo je eliminisalo i ono osnovno a to je raznovrsnost voznje i neku interesantnost i replay value i pretvorilo sve u brzi kes za truli proizvod koji ce nadam se ultra brzo da se zaboravi. Zali boze samo endzina koji je ovaj slepacki blackbox dobio...

Hvala ti na detaljnom odgovoru... Steta sto Criterion studio nije radio ovo :(... Preskocicu

Probaj stavi effects quality na high a ne na ultra, dobije se mnogo cistija slika. Na ultra je previse blurovano i zamuceno, jeste da bolje pegla ivice, ali generalno bolje da mi slika bude cista ko suza a ne ko krmeljive oci. :D Verovatno se na ultra pali neki od efekata tipa motion blur, post aa koji je verovatno neka vrsta fxaa i ima osobinu da bluruje sliku.
Probacu bas, vazi se. Ionako planiram da kroz metar dana obrnem igru ponovo (sto da ne kada je vec toliko kratka), taman da poteram i neki drugi auto sem ova tri sa kojima izgurah u prvom cugu :p

Mada, sto se samog kvaliteta grafike, te "cistoce" slike i svega propratnog tice - dzaba meni sve i da je kristalno cisto, kada jurim kao pomahnitao punim gasom, jedino gledam u svoj auto i put ispred sebe da se ne skrljam negde, ne polazi mi za rukom bas da se zagledam u grafiku i eventualno uzivam u istoj, da budem iskren :D
Prebrza je igra, te stoga i veoma nepregledna... narocito po gradu kada jurcas... te sto se uzivanja u grafici i gledanja krajolika tice, definitivno mi je (i to mnogo) bolji Hot Pursuit bio.
U my documents folderu igre ima sejv u kom mogu da se vide podesavanja sta je ukljuceno ali editovanje istih rezultira u crashiranju sejvova...
O, da :p
Inace, kad sam pisao o utisku o igri bio sam negde na 150 poziciji a sada sam negde na 89 i utisak mi se mozda poboljsao za 5 procenata a verujem da je to zbog toga sto sam stavio high umesto ultra effects. :D
Ma salio sam se malo, znam ja da ti sud ne dajes nakon prvih minut i 17 sekundi igranja kao pojedini... ;)
Ne znam, previse suplja i prazna igra samo non stop neko preticanje koje mi deluje totalno genericko, cak ni automobil ne menjam, cepam astona i izgleda da cu sa njim do kraja. 30fps-a me uzasno iritira, a ceo taj tim blackboxa bih momentalno otpustio ili im dao da rade neke wii ili ostale "moderne" igre posto za bolju creativnost nisu.
Jes, ovo nervira. Mislim, nije da mi je seklo sa tih 30 frejmova ili nesto, vec jednostavno iritira... a sa 60 bi bilo fludinije.

Koj' im je moj da driving igru limitiraju na 30fps, nije mi jasno...
Nikakav utisak o igri, a ako stvarno traje 2 i po sata onda je to tek tragedija, a i ocigledno je, evo igram mozda ubelezenih sat i nesto vremena voznje i vec sam tu negde na pola. Inace care, mislim da od tog pola 8 do 12 vise si vremena bio u opcijama i stiskao one tastere za kul poteze nego sto je to sama voznja bila. :) 2 i 10h za 50-60 evra igru je apsolutna sramota...
Koji kul potezi, sta je to... sam nesto propustio? :)
Ono jes' da sam proveo dva sata pokusavajuci da nateram tastaturu da prihvati strelice za gas i kocnicu, ali za te kul poteze vec ne znam :D

Bilo kako bilo, u onih "pola 8 do 12" spadaju i ucitavanje nivoa, restartovanje misija, cutscene animacije (i propratno stiskanje tastera pride :d) i sve to... naravno. Nije cist gameplay.
Ali opet, ni onih 2:10 nema sanse da je cisto trajanje igre... prava duzina je, recimo, negde izmedju toga. Opet je malo, slazem se, i definitivno kost u grlu za nekoga ko bi platio igru.

Ovaj Challange Series nije toliko los... bude napeto postici top veremena, a i lagano mozes da probas i druge aute. U singleplayeru sam ih probao samo par. Uglavnom, meni je sad ovo bolje nego SP.

@CAR

Ma bre kul potezi tipa stisni enter ili space. :D Inace, 30 fpsa i unistava fluidnost a i prikaz igre, pogotovo sto je veliko kasnjenje izmedju frejmova i u velikoj brzini deluje ocajno jer se prikazuje kao da se gutaju frejmovi i ne moze da se pohvata fluidnost animacije i same voznje. Pogotovo udesi koji deluju bezveze... da je tu 60 fpsa igra bi stvarno delovala lepo zbog fluidnosti i mogao bi lepo da se razgleda krajolik i ambijent kroz koji se vozi. Ovako je sve nekako :vomit: u brzoj voznji.

A da, meni izracunao 2 i 13 minuta i to je bas ono cisto koliko si vozio u igri kad se saberu sve trke, dakle cist gejplej. :p

btw, sinoc instalirah NFS 3 hot pursuit iz 98-me... samo cu reci tuzno je i zalosno gledati ovaj novi i vecinu novijih naspam onog nekadasnjeg truda oko same igre. Sto same grafike, upravljivosti, igrivosti i svega sto cini jednu igru.

Poslednja izmena:
Ima li neki tweak da se uradio da bi radio nfs na starim drajverima 275.33 jer sa novim imam TDR?

ima li neko spisak komandi? vozim na volan i sad su me uhapsili i pise stisni x ili a, ovo ono sa dzojstika a ja ne znam sta da stisnem. *****ska glupost. ispritiskao sam sve na volanu i nece. vidim da na tastaturi prihvata i nesto sam ubo ali nema sanse da povezem kombinaciju. sta ste vi radili?

Mozda je trebalo da stisnes x i a istovremeno?

stvarno su mentosi. otkacio sam volan i presao to na tastaturi i sad cu opet da zakacim volan. valjda nece morati cesto ovako.

Poslednja izmena:
@CAR

Ma bre kul potezi tipa stisni enter ili space. :D
A ne, to nisam dirao :p
A da, meni izracunao 2 i 13 minuta i to je bas ono cisto koliko si vozio u igri kad se saberu sve trke, dakle cist gejplej. :p
Uh, odrao sam te, za cele 3 sekunde! :d

A i u tih tvojih 2:13 ne ulaze cutscene, kao i stiskanje Entera i Spejsa kako bi slomio prozor i izasao iz kola, te mrdanje strelicama levo i desno :p... a to je sve deo gejpleja :D

Jel ovo sa injectFXAA radi sa Blackbox repack-om ili samo ja ne umijem da podesim. Sve sam kopirao u root igre i sta sad? Nigdje u meniju nema podesavanja.

Jel moze neki dodatak da se instalira na ovu obicnu verziju da bi se dobila kola iz limited edition?

Ovo i mene zanima.

Ali, cenim, mrka kapa...

Kako mogu da kupujem i menjam kola? I jel postoji mogucnost da se farbaju, budze itd?

I ovde takodje nema ona voznja kroz grad, pa da idem na event itd?

Odigrao sam par trka sa BMW-om...

Kako mogu da kupujem i menjam kola? I jel postoji mogucnost da se farbaju, budze itd?

I ovde takodje nema ona voznja kroz grad, pa da idem na event itd?

Odigrao sam par trka sa BMW-om...

Hehe pa nije ovo undergraund :p

mos samo na benzinskoj da promenis ;) ali msao da promenis i ofarbas nema ti da menjas delove

ja sad opet imam problem iako su mi ugaseni svi dzojpadi.. naime, igram na tastaturi a auto se ponasa kao da je gas pristisnut do pola pedale, ne mogu da predjem 170kmh i nece da prebaci u petu brzinu.. nema sanse... kakva glupost...

Hehe pa nije ovo undergraund :p

A ja se ponadao da je najzad izasao naslednik. :d

Znaci nema nista od voznje po gradu, jurnjave sa policijom itd?

mos samo na benzinskoj da promenis ;) ali msao da promenis i ofarbas nema ti da menjas delove

Kako mislis na benzinskoj, gde je ona? :D

Ja sam se do sad samo trkao, tj. prelazio iz trke u trku i punio mi se onaj driver lvl. Niti sam vozio po gradu, a niti me pitao od BMW-a da promenim auto ili da zamenim za drugi. Nemam pojma ni kako se kupuju i menjaju. :)

A ja se ponadao da je najzad izasao naslednik. :d

Znaci nema nista od voznje po gradu, jurnjave sa policijom itd?
Pomislih najpre da ti nisi ni probao ovaj novi NFS...

Kako mislis na benzinskoj, gde je ona? :D

Ja sam se do sad samo trkao, tj. prelazio iz trke u trku i punio mi se onaj driver lvl. Niti sam vozio po gradu, a niti me pitao od BMW-a da promenim auto ili da zamenim za drugi. Nemam pojma ni kako se kupuju i menjaju. :)
... ali onda vidim da ipak jesi :D:D:D

Jurice te drotovi, videces vec... i po drumovima, i iz vazduha :D
A sto se benzinske stanice tice - kada ti se zacuje zvuk "iz starih vremena u USA, karakteristican za pristizanje automobila na pumpu" (nesto drugo, drugaciji zvuk - nesto sto nije ni zvuk motora, ni skripa guma :d), dobijes obavestenje sa strane da imas pumpu za x metara... a na kraju je i vidis pored puta... znaces da tu treba da skrenes kako bi eventualno promenio auto ;)

ok definitivno sam se smorio kad sam usao u igru, cepam ja dobijem 500expa skala se pomeri na pola naredne 3 voznje dobijem ukupno 1000expa skala se pomerila za 5mm isti level vozaca ...
udarim u znak za speed limit i prevrnem se -_-

toliko sam puno ocekivao od igre, a onda sam je instalirao na cimerov komp posto smo obojica nfs fanovi, amd x2 2.8ghz i grafa 8800 nez koj tacno model, i sve na low i rezolucija 640x480 i to igram na prozorcetu posto je monitor 24 pa je uzasno na toj rezuluciji u full screen, i opet secka ko ludo i sve je usporeno, imam osecaj da ja brze vozim bajs nego sto ova kola ubrzavaju, mada to je verovatno zbog slabog kompa... a sto se tice gejmpleja... sta znam, nisam odusevljen kao recimo sto sam hot pursuitom...ali zato je okolina u igrici odradjena extra, podseca me na nfs III i IV :) ocekujem da ce sledeci nfs u novembru 2012. biti u fullu posto obicno jedne godine bude bzv, a naredne bude extra i tako u krug :) a komande su vrhunske al vec sam se naviko, nisam ih promenio xD

toliko sam puno ocekivao od igre, a onda sam je instalirao na cimerov komp posto smo obojica nfs fanovi, amd x2 2.8ghz i grafa 8800 nez koj tacno model, i sve na low i rezolucija 640x480 i to igram na prozorcetu posto je monitor 24 pa je uzasno na toj rezuluciji u full screen, i opet secka ko ludo i sve je usporeno, imam osecaj da ja brze vozim bajs nego sto ova kola ubrzavaju, mada to je verovatno zbog slabog kompa... a sto se tice gejmpleja... sta znam, nisam odusevljen kao recimo sto sam hot pursuitom...ali zato je okolina u igrici odradjena extra, podseca me na nfs III i IV :) ocekujem da ce sledeci nfs u novembru 2012. biti u fullu posto obicno jedne godine bude bzv, a naredne bude extra i tako u krug :) a komande su vrhunske al vec sam se naviko, nisam ih promenio xD

pa instaliraj na svoj :)

ok definitivno sam se smorio kad sam usao u igru, cepam ja dobijem 500expa skala se pomeri na pola naredne 3 voznje dobijem ukupno 1000expa skala se pomerila za 5mm isti level vozaca ...
udarim u znak za speed limit i prevrnem se -_-

nikada nisam imao takve probleme skala je isla kako treba zavisi u kom sam level-u a sto se tice znaka za speed limit ahahahha koja glupost i bandere mozes da otkines a kamoli znakove :-D

Frame skip znači definitivno ne radi u igri, umesto "seckanja", igra se usporava i radi kao u slow motionu ako ne može da radi u 30 fps. Bukvalno sam testirao preko FRAPS-a kako da konfigurišem grafiku a da imam zakucanih 30 fps.

@igor88, fali mi jos ram da bih kompletirao komp, *** kad uvek ima nesto prece a para nikad dovoljno... ;)

nego pojavio se prob, posto je nfs trazio najnovije drajvere za nvidiu, instalirali smo najnovije drajvere i sad ne radi DIRT3 -.- sta mi je ciniti, posto on na medium radi tecno i mnogo je zanimljiviji od the run...

Poslednja izmena:
Vrh Dno