Šta je novo?

AMD Radeon HD7000 (22. December 2011)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se ali malo i preterujes. Rage i BF3 nisu napredak?

Rage nije nikakav napredak, cak je tehnicki korak nazad jer je sve staticki prerenderovano i radi na karticama starim par godina. Jedino je dizajn na nivou.

Problem je sto je PC Gaming stvarno mrtav jer ni onima koji su od njega ziveli nije stalo da nesto urade.
Hoce li nV i AMD ikad doci na genijalnu ideju da kupe ili oforme po dva tri studija koji ce da izbace igru zajedno sa novom generacijom grafickih i tako poguraju prodaju, a ujedno i napredak.

Da uz 7950 dodje igra optimizovana za tu karticu koja izgleda ekstra dobro ta kartica bi se prodavala kao luda.
Plus bi tu igru prodali dovoljno da njen razvoj ne bi kostao nego bi doneo dodatne pare.

Onda izadje gtx660ti sa igrom koja pored dobre grafike ima i podrsku za njihovu fiziku.
Da bi radilo sve na maksimumu treba ti dve 560ti ili gtx680. Posao cveta, a mi imamo zabavu.

Izvinjavam se na skretanju sa teme i nadam se da necete kupiti nista iz sledece generacije :D

Pa pazi, dok nam sadasnje kartice izadju iz garancije valjda ce se desiti nesto ozbiljnije na gaming nebu.

7870 bi trebalo da bude nesto kao 6970, mozda cak malo i brzi, mada to su sve nagadjanja, a za 7900 se jos uvek nista ne zna.

Takođe očekujem 7870 ~ 6970 po znatno pristupačnijoj ceni. No, ostaje vremena da vidimo

Zivo me zanima kakva ce 7xxx serija biti po pitanju OC-a ...

Uf, cijene su mashala, ako im je vjerovati. 7970 500 usd, a 7950 400.

Edit: pa i nisu bas, sad konvertovah na eur.

Poslednja izmena:
Cene ce prilicno da popadaju kad izadje nova generacija, ako je verovati projektovanim cenama za 7850/70. Znaci, 7870 (pandan sadasnjoj 6970) ce biti oko 200e, a 7850 oko 150e.

Cene ce prilicno da popadaju kad izadje nova generacija, ako je verovati projektovanim cenama za 7850/70. Znaci, 7870 (pandan sadasnjoj 6970) ce biti oko 200e, a 7850 oko 150e.

Pa onda po toj logici za iste pare dobijes kartu identicnih performansi samo drugog (modernijeg) naziva. I malo manje potrosnje sto i nije neki razlog za upgrade. Sa 79xx serijom je vec drugaciji fazon, jer se tu ocekuje drasticniji skok u performansama. Pa se da smatrati dobrim upgrade-om.

Pa onda po toj logici za iste pare dobijes kartu identicnih performansi samo drugog (modernijeg) naziva. I malo manje potrosnje sto i nije neki razlog za upgrade. Sa 79xx serijom je vec drugaciji fazon, jer se tu ocekuje drasticniji skok u performansama. Pa se da smatrati dobrim upgrade-om.

Za 7870 je predvidjen tdp od 120w, tako da nasparam 6970 koji vuce i do 250w, to i nije bas tako mala razlika, a za 7900 ce vec morati malo vise da se odresi kesa.

ja ću taman na 7950 da idem, jer 6950 nije doneo ništa što bi opravdalo prelazak sa 5850 na nju ali ova sedmica već obećava.

Otkud ti to? 6970 kod nas kosta preko 300 evra, u Evropi najmanje 270. Ako 7870 bude kostao ~200 evra a nudi slicne performanse uz znatno manju potrosnju to ce biti odlicno.
Opet se ponavlja isto pred izlazak nove generacije, nerealna ocekivanja...

Nema sanse da kosta 200e. Ako bude 250 za 7870 i 200 za 7850 bice dobro.

To zavisi od toga sta ce nVidia da uradi. U svakom slucaju nije nerealno, proizvodni proces je mnogo sitniji te ce i cipova sa wafera biti za toliko vise. Pa sad 6950 kosta 190-200e, vise je nego realno da se spusti na 150 u 7850 reviziji, a 6970 sa 270 na 200. To je 25% snizenja, ni malo nerealno.

Pa ja i kazem - to je maksimalno realno sto se moze ocekivati. Mada ipak mislim da ce na pocetku biti blize 250 nego 200.

Ne verujem, nasledice cene 6950 karti jer su iste,a jeftinije za proizvodnju. Mozda prvih 15 dana, pa ko se upeca-upeca

Nema sanse da bude ispod 250e, jedino ako NV krene u rat cenama.... sto opet neverujem da ce biti u prvih 4 meseca...

Vreme ce pokazati. Ali ja se slazem sa fingonom jer je proizvodni proces sitniji, odnosno jeftiniji.

Nema to nikakve veze. Po tvojoj logici, nastavice da proizvode i prodaju 6950 koji ih kosta 40% vise za 50e manje. Cist nonsens. A i najavljene cene te demantuju. To ce biti moguce jedino ako je prinos po waferu katastrofalan

A sto mislis da ce TSMC ili ko vec za noviji proces naplacivat isto kao i za stariji?
Takodje tona kesa je ulozena treba to povratiti, a yeald je takodje ocaj u odnosu na sadasnjih 40nm

Objasnjenje je vrlo posto. Nece ni izbacivati dok prinos ne bude takav da je zagarantovana barem ista cena kao starijeg brata, cudi me da do sad nisi shvatio kako stvari funkcionisu, nisi od juce na forumu ;) i opet ponavljam: + te demantuju najavljene launch cene, iako nezvanicne

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno