- Učlanjen(a)
- 25.11.2006
- Poena
- 495
Dobra udarna recenica (reklama) i nacin da se probude kupci![]()
Radeon HD 7900 series will use Next Generation Core (NGC) architecture in order to improve the performance and functionality of GPGPU computing.
Radeon HD 7900 series will have an TDP of 190W
Radeon HD 7900 series will use 28nm transistors
Ako je ovo istina onda bi to mogla biti moja kupovina posle nove godine, samo da ne bude razvlacenje kao sa buldozerom.
XT i Pro oznake su postojale interno i nikad nisu ni bile ukinute koliko ja znam...
6850 je valjda XT dok je 6870 Pro verzija Barts chipa recimo... (ili je obrnuto ali poenta ostaje...)
Ja imam 6870, i trenutno sam veoma zadovoljan sa njom. Cak i BF3 radi vishe nego ok. Kada se pojavi potreba za nekom ultrazahtevnom igrom, onda ce kupovina necega iz 7xxx postati aktuelna.
Ili kupovina jos jedne 6870![]()
Slazem se ali malo i preterujes. Rage i BF3 nisu napredak?U ovom trenutku jedina prava vest i ono sto je bitno je sta ce MS i Sony da stave u sledecu generaciju konzola, a sve ostalo je kao da se nije ni desilo.
Videli smo da konzole odredjuju tempo razvoja tako da sta god da izadje iz nV i AMD ne vredi pisljive pare jer igre pa i sam engine se prave da odgovaraju konzolama.
Vec godinama nema napretka i nece ga ni biti dok ne izadje sledeca generacija plus godinu dana dok ne izadje neki valjan naslov. ~Niko ne razvija za PC...
Bem li ga 7900 je nova arhitektura moze da bude svasta, a po ovome 7870 bi trebalo da je nesto malo brzi od 6970, nije losa ponuda za onog ko "sad" radi veci upgrade, i bice lepa kombinacija 7850cf za nekih 300e.
Koliko je 6870 x2 brzi od 6970/gf580?
otkud ti da ce 7870 da bude 150e ? jel nesto najavljeno ? nisam bas pratio ali to bi bilo lepo iznenadjenje
Čestitam na kupovini očekujem testove.... ta 6870X2 je mnogo bolja kupovina od Gtx580 grafe, a kad već pričate od CF rešenjima ja nisam mogao da odolim uzeo ovu Powercolor 5850 baš povoljno na oglasima i napravio CF performanse su brutalne i totalno nepotrebne za rezoluciju u kojoj se ja igram, više mi je bio ćef nego potreba a npr. sledeće godine će ovim grafama padati još cena i sad ljudi koji imaju već 5850 (5870)ili 6870,6850 imaju Cf ploču i adekvatan PSU biće u dilemi da li da kupe još jednu grafu jeftino i prave CF nego da predju na 7xxx seriju,zato 7xxx serija mora da bude brutalno jaka i naravno moraju da se pojave igre sa suludo dobrom grafom da bi se uopšte razmišljalo o upgrade-u jer ovako nema svrhe jer da se nelažemo 4870 i gtx260 još uvek teraju sve.Evo, ja sam danas uzeo PowerColorku 6870x2 (dual karta po odlicnoj ceni, ni ja nemam full CF x16/x16 plocu jer sam na LGA 1055 plojki ali evo super resenja) a imao sam 6950 2GB otkljucanu u 6970 i veceras cu da provrtim benchmarkove pa cu na ovo pitanje moci precizno da ti odgovorim, ali solidno je ubrzanje u odnosu na 6970/580, PowerColor je na samoj kutiji kao centralnu marketinsku poruku, napisao "36% faster then 580GTX in 3DMark 11"![]()
U ovom trenutku jedina prava vest i ono sto je bitno je sta ce MS i Sony da stave u sledecu generaciju konzola, a sve ostalo je kao da se nije ni desilo.
Videli smo da konzole odredjuju tempo razvoja tako da sta god da izadje iz nV i AMD ne vredi pisljive pare jer igre pa i sam engine se prave da odgovaraju konzolama.
Vec godinama nema napretka i nece ga ni biti dok ne izadje sledeca generacija plus godinu dana dok ne izadje neki valjan naslov. ~Niko ne razvija za PC...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari