Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Da sam na njihovom mestu, ja bih krenuo da radim na Ultimate ES, ali bih sve spojio (Morrowind, Cyrodiil i Skyrim). E to bi bilo ludilo.

Poslednja izmena:
Jel neko probao nove ATI drivere? U release notes nema ni S od Skyrima. Hm interesantno :( pogotovo za ljude koji imaju crossfire

Jel neko probao nove ATI drivere? U release notes nema ni S od Skyrima. Hm interesantno :( pogotovo za ljude koji imaju crossfire

CatalystCreator:
Still working on Skyrim CAP - definitely aiming to get it released ASAP - upcoming performance driver will include other updates as well

Ja nisam primetio da je iko imao takav problem. Si probao kompletnu reinstalaciju igre? I jesi sve fajlove iz peca ubacio u instalacioni folder?

Nisam patchovao jer kaze da su fajlovi corrupted. Probao da ga skinem sa par razlicitih mesta, kao i par razlicitih arhivera... i nista. Ako neko moze da mi posalje link na PM odakle da ga skinem bilo bi super. :)

Nemoj koristiti FXAA, AA radi ok.
Bas neka ne koristi AA jer je zahtevniji mnogo i senke su jako zahtevne pa ne moraju na ultra da stoje. Ja sam AA sasvim iskljucio i ukljucio FXAA koji daje slican rezultat a ne utice na pad performansi.
Ko ima problema sa zamrzavanjima igre na 2-10 sekundi na XPu (skoro svi XP korisnici imaju) neka na sajtu onog Rusa Vorontsova skine njegov enb patch:

http://enbdev.com/index_en.html

Integrisao je resenje za stabilizaciju igre na XPu (iz silent hill homecoming patcha) u svoj patch. Igra na XPu jednostavno leti i izgleda lepse. Mogu da koriste i win 7 korisnici kojima se igra ne smrzava a zele lepse senke. Svima preporucujem da modifikuju skyrim.ini fajl da bi igra koristila vise memorije. Uputstvo isto na pomenutom sajtu. Lako je.

Poslednja izmena:
Nisam ih ni cut-ovao ni kopirao nego sam ih ja konj obrisao,a kako ni sam ne znam!Eno ih u Recycle Bin-u!To se samo meni moze desiti!Sad sam ih kopirao u 10 primeraka!

Sto u prevodu znaci da bi ti ovi modovi normalno radili da nisi obrisao sejvove :) I da resim zabludu: to sto se u uputstvu za stavljanje modova pominje steam verzija to samo znaci da je na stranim forumima zbranjeno pominjane piraterije a ne da samo sa steamom radi :)

Negde sam nasao black soul gem, koja je fora sa njim? Gde moze da se nadje jos neki? Ovaj sam cini mi se upotrebio za enchant fortify destruction :)

Ja nisam ni tak'o main quest. Od maina jedino što sam uradio je da sam se javio onom kovaču u prvom gradu i to je to. Trenutno sam lvl12, i nEsam vid'o ni jednog sebe (zmaja) :) . Da li moram da "poguram" malo main quest da bih imao random susrete sa zmajevima, ili jednostavno nemam sreće. Otkrio sam veći deo mape, pa sada uglavnom radim fast travel, pretpostavljam da i to ima veze.

A što je najgore od questova sam radio samo one za Dark Brotherhood (i mislim da sam pri kraju sa time, i iskreno nisam baš oduševljen za sada u odnosu na one iz obliviona), i počeo sam da radim za mages guild, ali sam uradio ja mislim prvi samo:
onaj kada se čisti ona pećina, pa se ona kugla na kraju pojavi.

Igra mi se mnogo sviđa, lepša je u svakom smislu od Obliviona. Borbe su teže i više mi se sviđaju. *** u Oblivionu si svakoga mogao da ubiješ trčeći unazad i "puneći ga" strelama. Ovde to neće da mogne i to mi se sviđa baš.

Inače, jeste li primetili koliko Whiterun liči na LoTR grad Rohan, čak im je i motiv na grbu sličan - Konj. :)

Poređenje:
tumblr_lul4f31eOm1qbjyuco1_500.jpg

Ja nisam ni tak'o main quest. Od maina jedino što sam uradio je da sam se javio onom kovaču u prvom gradu i to je to. Trenutno sam lvl12, i nEsam vid'o ni jednog sebe (zmaja) :) . Da li moram da "poguram" malo main quest da bih imao random susrete sa zmajevima, ili jednostavno nemam sreće. Otkrio sam veći deo mape, pa sada uglavnom radim fast travel, pretpostavljam da i to ima veze.

Ima veze, ja izbegavam fast travel maksimalno, ukokao sam 5 "zmajova" za sada a još tri su mi pobegla. Od toga su se svi, osim onog prvog - skriptovanog, pojavili potpuno random dok sam išao po vuko****nama :)

Inače odradi main quest bar do onog dela kad treba da pričaš sa graybeard-ovima u manastriu na planini, jer tu dobijaš dva shouta za dž, a mogu da pomognu dalje.

Poslednja izmena:
LoTR FTW...
Ja sam naleteo na neki kvest gde treba da idem na severni zid/kapiju... odakle mi je to poznato...:p

Inace, sto se price tice, cini mi se ( a moze samo da mi se cini, posto sam tek zavirio u whiterun i trazim pokoji side q) da whiterun pripada legiji? Tj da su neki gradovi pod vodjstvom legije a neki pod pobunjenicima? Videh neku maketu-mapu na spratu u onoj dragon palati u whiterunu i tu sam usput pokupio knjigu koja mi je citanjem dala novi objective red sword, medjutim na mapi ga nema ubelezenog , samo me baci na deo mape gde se otprilike nalazi, sad ko zna gde je i sta je to...

Whiterun je u pocetku neutralan ali ako se pridruzis Stormcloacks-ima u nekom momentu ce doci do bitke za Whiterun u kojoj ce sa jedne strane biti vojska pobunjenika a sa druge Whiterun armija i legija koju je Jarl pozvao u pomoc. Zavrsice se pobedom Stormcloacks-a naravno :) ali ti ne savetujem da radis to dok ne uradis apsolutno sve kvestove u Whiterunu.

Povratak bludnice

Nakon sto je proslo desetak dana u igri i kad sam izgubio svaku nadu da cu je ponovo videti, skrhan od bola i bolesti zakacene od divljeg medjeda, slucajno usetah u Marin hram da primim blagoslov i izlecenje. Kad eto ti odjednom moje odbegle zenetine. Pola opreme je pogubila ko zna gde, ostao joj samo Icy Scimitar koji sam joj iskovao. Gde se vucarala i ko zna s kim, boga pitaj. Birajte pazljivo koga cete da vencavate. :D

Prilozi

• ScreenShot82.jpg
    ScreenShot82.jpg
    364.8 KB · Pregleda: 175
Whiterun je u pocetku neutralan ali ako se pridruzis Stormcloacks-ima u nekom momentu ce doci do bitke za Whiterun u kojoj ce sa jedne strane biti vojska pobunjenika a sa druge Whiterun armija i legija koju je Jarl pozvao u pomoc. Zavrsice se pobedom Stormcloacks-a naravno :) ali ti ne savetujem da radis to dok ne uradis apsolutno sve kvestove u Whiterunu.

Nikako da pronadjem moze li ikako da se obidje taj deo ako se igra pobinjenicka strana. Sve vise mi mirise da cu da radim za Imperiju i to ponajvise zbog Whiterun-a, em je grad za koji sam se vezao, em ne znam sta ce biti sa mojom kucom, Lidijom i svim stvarima u njoj, a bas ima lepa i preteska kolekcija trofeja :) , a i Jarl Whiterun-a je mnooogo bolja faca od onog redneck-a, pri cemu mi se ni ne svidja rasisticki ultradesnicarski stav pobunjenika. Da, treba proveriti da Whiterun nije podesen da je uvek na strani frakcije koju ne izaberes, bas mi malo smrdi ta neutralnost. Mislim, ako izaberem Imperiju da ovi ne predju na stranu Stormkloaka :)
Sta cu kad sam komunjara, tako da se opredeljivanje za stranu za sada pece na tihoj vatri, dok makar ne izadju neki opisi opcija i tezine odluka.

Poslednja izmena:

Moraš da odradiš main qvest u Whiterunu da bi počeli da se pojavljuju zmajevi.

COH kod mene trenutno na pauzi zbog Skyrima. :)

Sta cu kad sam komunjara, tako da se opredeljivanje za stranu za sada pece na tihoj vatri, dok makar ne izadju neki opisi opcija i tezine odluka.

:D Isto i kod mene, još se nisam opredelio za stranu jer nemam jasnu sliku ko je šta u Skyrimu zapravo. Moraću da začeprkam malo po dublje po skorijem lore-u Tamriela-a...

Inače, jeste li primetili koliko Whiterun liči na LoTR grad Rohan, čak im je i motiv na grbu sličan - Konj. :)

Poređenje:
tumblr_lul4f31eOm1qbjyuco1_500.jpg

Ovo mi je prvo palo na pamet kad sam video Whiterun takodje...inace Whiterun je barem duplo veci od Edorasa iz filma:D A dvorac poprilicno bogatiji:p

@kull - pa kad si ozenio Sword Maiden... ne ocekujes valjda da uzme metlu i da visi po kuhinji...ta loce medovinu u me'ani i ubija trolove u slobodno vreme:p

Poslednja izmena:
... meni se sinoc nesto ubagovalo ili razbagovalo kada sam ubijao blood dragona... Mana je pocela konacno da se puni za vreme borbe, a one magije vuku jako malo, cak i sa obe ruke... a to sto se potrosi napuni se za pola sec.... Znaci mogu npr. one najjace spelove da gruvam sa obe ruke non-stop, a da mi se ne potrosi ni 1/10 mane.... ubagovalo se, ***.

Mada mi je pre bilo cudno, sta god stavim od odela za brze punjenje mane za vreme borbe kao da se nista nije menjalo... ova krpica 100% mag. reg. ona druga 50%, treca 75%, prsten, ogrlica... mozda je sve to sad tek izracunao. Ali igra tako gubi svaki izazov u borbi.
Sve sam do sada ubacivao samo u magiju, 21. lvl. i celo odelo i nakit ubrzavaju punjenje mane.

Edit:
Moram da proverim, mozda imam neki blesing koji ce proci vremenom... cistio sam one magijske fontane pa je mozda ostalo od toga...

Poslednja izmena:
Pa da, svi CoHovci prešli na ovu temu sada izgleda :D

Sa tim što ja pauziram i SC2, a taman sam se vratio "u štos".

E hebene igrice, glave će mi doći... ali tako su dooooooobreeee

COH ostavljam za subotu uveče, odnosno kad je neko veće okupljanje, dok Skyrim trenutno igram redovno.

Ne znam dali je neko primetio, ali mene one prve pećine u Skyrimu neverovatno podsećaju na prve nivoe Tomb Ridera I.

Ma igra je "pozajmila" ideje iz svih popularnih fantazijskih ostvarenja.

(witcher`s) Silver sword , cini mi se nije naveden :d

...nisam uspeo da napravim drugi edit u mom prethodnom postu, nasao sam resenje, pa mozda jos nekog zanima... Razlog brzog punjenja mane je zapravo buff koji sam dobio kada sam cistio fontane, traje 2-3 sata u realnom zivotu.
Resavanjem nekih kvestova dobijaju se i trajni bufovi, za jedan sigurno znam gde sam ga pokupio, necu da kazem koji je kvest... pominjao sam ga vec ovde:p, ali nisam bio skontao da sam dobio buff.... Malo pre sam gledao one aktivne efekte i ima dosta toga sto ne znam gde sam pokupio, neki trajni, a na nekim otkucava sat.

Poslednja izmena:
Nakon sto je proslo desetak dana u igri i kad sam izgubio svaku nadu da cu je ponovo videti, skrhan od bola i bolesti zakacene od divljeg medjeda, slucajno usetah u Marin hram da primim blagoslov i izlecenje. Kad eto ti odjednom moje odbegle zenetine. Pola opreme je pogubila ko zna gde, ostao joj samo Icy Scimitar koji sam joj iskovao. Gde se vucarala i ko zna s kim, boga pitaj. Birajte pazljivo koga cete da vencavate. :D

Ja sam zbog drage koja je zalutala ucitavao save star 2 sata, a onda je odve kuci i zakljucao dok se ne opameti. :)

Ubi me kucanje opisa...dva dana ne stizem da pokrenem igru. :(

Ehm, što se tiče Daedric quest-ova... Kao i u Oblivion-u, valjalo bi da pojedine počnete nakon 20-og, ili čak 25-og nivoa. ( Opet nakaradno level-ovanje itema. )

Završih Molag Bal-ov quest. Očekivano, dobio sam Mace of Molag Bal, jedan od najjačih buzdovana u igri. Međutim, enchantment-i na njemu u level-ovani. Umesto 37 Damage Stamina / Magicka, stoji 25. Quest započet na 16-om nivou. Druga dva koja sam završio, Azura i Clavicus Vile, tj. Azura's Star i Masque of Clavicus Vile / Rueful Axe nisu level-ovani.

@smak:

Ja isto sinoć, na lvl11 završih taj quest. Obzirom da slabo koristim one handed, nisam ni pogledao statse tog buzdovana. Mogu misliti koliko je ojađen kod mene obzirom na nivo.

dogurao sam do master destruction moci , igra je mocna jedino mi zao sto mi je ona riba poginula :0 jadna zgazio je trol kad sam radio shout questove :0 Jel zna neko koji saut treba da otkljucam da bo pricao sa staresinom onih monaha tj sa onim 5tim koji nedostaje , jer mi je onaj rekao da cu moci da pricam sa njim kad mi glas bude spreman a ja kontam da treba odredjeni shout dausavrsim ?

Pardon, Daedric itemi u Oblivionu nisu bili level-ovani, već su tražili određeni level heroja kako bi se quest mogao započeti. Ovo me je navelo na grešku...

Na UESP-ovoj stranici ne spominju level-ovanje, dok ovde stoji da jeste level-ovan. Hmm, trebalo bi da je buzdovan u svojoj najjačoj formi, takav kakav jeste.

Uzgred, evo liste Daedric quest-ova.

dogurao sam do master destruction moci , igra je mocna jedino mi zao sto mi je ona riba poginula :0 jadna zgazio je trol kad sam radio shout questove :0 Jel zna neko koji saut treba da otkljucam da bo pricao sa staresinom onih monaha tj sa onim 5tim koji nedostaje , jer mi je onaj rekao da cu moci da pricam sa njim kad mi glas bude spreman a ja kontam da treba odredjeni shout dausavrsim ?

Kako si trenirao destruction? Ja igram vec dosta i to iskljucivo magijama + sam placao casove (grdne pare dadoh) pa imam oko 57,58 na dest. Koje magije koristis? Za sada su mi firebolt (dvorucni),chain lightning i obican sparks one koje najvise koristim medjutim imam jedan problem,ne znam da li je to inace tako...
Naime,krstic na sredini hud-a nije merodavan kada su magije u pitanju. Obicno pogadja malo desno od njega i to me prilicno nervira... Igram iz treceg lica,kada je iz prvog manje vise je ok ali posto su konacno napravili upotrebljiv pogled iz treceg lica ne igra mi se iz prvog...
Jel je i kod ostalih ovakva situacija?

Vrh Dno