Pare su vracene i na karticu pa sad opet kupujem. Zanima me da li je neko trazio od sellera da menjaju zemlju kad salju paket?
hoces da kazes da amazon ne salje nista za Srbiju?
Zašto sa Amazona kad imaš Strawberrynet i fragrancex!
Evo odgovora, ako ti još uvek vrši posao.
Za vrednost od $200 ja sam UVEK koristio tracking + insurance, zato što je ovo najsigurnija opcija. eBay ne pokriva vrednosti veće od $100, tako da ako se izgubi paket ode pola sume. Sa plaćenim osiguranjem (npr. ja sam na paket vrednosti $400 platio $6 - u osiguranu sumu ne ulazi vrednost shipping-a, samo vrednost robe) si siguran ako se, ne daj Bože, pošiljka "zaturi".
Što se tiče toga koju cifru staviti ne preporučujem GIFT zato što ćeš onda po default-u biti sumnjiv, pa još ako je gabaritiniji paket sigurno ga otvaraju (ustvari, ako ide express mail-om velika je verovatnoća da će ga otvoriti), a onda će ti cariniti kao da je novo. Zavisi šta je u pitanju, koja je realna vrednost i da li će cifra pobuditi sumnju carinika. Jedna varijanta ti je da prodavac stavi invoice u paket i da se carini na $200, a druga je da se stavi "friziran" invoice i APP. Najgora varijanta je da se stavi GIFT, a u paketu ništa, tada će da carine kao da je novo i ne možeš im ništa.
Kaze mi lik iz USA da kod USPS ne postoji tracking number i osiguranje, ako paket napusta Ameriku!
Si siguran?
Ova 2 su veoma popularna na ovim prostorima, inace ne placa se postarina, nakon svake kupovine dobijas popust, popust na kolicinu...
Meni su samo jednom carinili, za ~100$ vrednosti, ali imao sam srece jer strawberry refundira eventualne carinske troskove!
Ah da, imas i domace online shopove, i dosta su konkurentni. Izbor jeste manji ali nema cekanja, carine, nesto je cak i jetinije!
Aj daj mi neki domaci sajt... kako si uspeo da refundiras troskove carine???
Ovo nije tačno, lično sam nekoliko puta dobijao pakete iz USA, a nisu bile u pitanju kurirske službe (FedEx, UPS, DHL,...), već USPS (ovo je ustvari američka pošta) i dolazili su paketi koji su bili osigurani i sa tracking-om (u pitanju je bio express shipping, koji je nešto skuplji i u principu uvek ide na carinjenje).
First Class mail nema tracking kad izadje iz USA, Priority i Express imaju. Cak je sistem kompatibilan sa nasom postom tako da mozes da ih pratis na sajtu USPS citavim putem (sto ne moze recimo Singapursku postu itd.).Kaze mi lik iz USA da kod USPS ne postoji tracking number i osiguranje, ako paket napusta Ameriku!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari