Šta je novo?

ebay pomoc

Bolivijo i oce i majko... porucicu u hrvatsku ili madjarsku

Pare su vracene i na karticu pa sad opet kupujem. Zanima me da li je neko trazio od sellera da menjaju zemlju kad salju paket?

prvi put bi da nesto narucim preko interneta (ne racunajuci zlanu 2000 2001), pa me zanima par stvari: video sam da pored cene stoji : bids, bay it now, ako i neko vreme a i dve cene zanime me sta tu treba da gledam.

mene zanima koliki je shiping, mada vidim da je besplatan, tj koliko cu kod nas platiti postarinu, za pakes u iznosu 10 15 eura. planiram da uzmen neke gluposti za telefon tipa futrola i folije za displej imozda jos nesto sitno.
koliko sam primetio prodaju se i polovne svari?

ako pise da je besplatan onda je toliki :)

na taj iznos najveravatnije ti nece naplatiti carinu

i da, prodaju se i polovne stvari

Ja jesam i u svim slučajevima osim kod jednog je uspelo...

Pare su vracene i na karticu pa sad opet kupujem. Zanima me da li je neko trazio od sellera da menjaju zemlju kad salju paket?

ako je shiping besplatan da placam postarinu kod nas. ne bih da za robu od 7eura platim postarinu od 10eura.

Pa kazi mi samo, kada tebi neko nesto posalje, da li ti placas u posti iz koje se salje postarinu ili posiljalac??? Ako prodavac nudi besplatnu postarinu, onda on pokriva taj trosak, nije logicno da on posalje "na ler" pa da ti platis u totalno drugoj zemlji trosak postarine tamo nekoj posti Uzbekistana...

ja sam konkretno mislio na nasu postu, da li placam postarini naoj posti?

posto sam ja iz Negotina, posta carinjenja je Nis, ja placam 66 dinara po paketu svaki put kad mi postar donese, ako je neka veca posiljka onda je i cena veca, ali to je valjda interna cena postarine na relaciji Nis-Negotin, posto si ti u BG mozda ti nece nista naplatiti

^^^ To su troskovi otvaranja posiljke. Za male je 66 a za vece mislim oko 260. Nema nikakvih internih postarina itd.

aj da rezimiram
hteo bih da preko amazona kupim futrolu i folije za ekran za HTC Desire. to u paketu kosta oko 5funti, shiping je besplatan.kad posiljka dodje na kucu adresu platicu max 260 dinara.

hoces da kazes da amazon ne salje nista za Srbiju?

A i besplatno slanje vazi samo za USA ili UK (zavisi vec koji Amazon gledas).

mislim da sam gledao za .uk
znaci to besplatno slanje je samo za britaniju. Ima logike, bilo mi je cudno da paket predje pola sveta i da nista ne platim za postarinu.

sad sam probao da kupim folije za displej koje kostaju 1.5 funti a postarina je misli oo 5 funti.

Poslednja izmena:
Znam da je o ovome bilo reci ali izgleda je promenjeno. Koliko Vam intesa rezervise dodatnih para za placanje ? Ja sam danas krenuo da platim 1500e - i uplatim 1550 na karticu da se nadje. Kad ono, ne moze da se plati. Platim nakon toga drugaru 2 aukcije i vidim da mi je skinuto 6% vise od sume ?!

Mozda su ti zaracunali konverziju ako nisi placao u evrima, mada i u tom slucaju deluje previse. Najbolje da ih zovnes pa pitas.

euro euro, nema konverzije

Da li je neko probao da naruci parfeme sa amazona?

Zašto sa Amazona kad imaš Strawberrynet i fragrancex!

USPS

Hitno mi je potreban odgovor.
Kako da mi pošalju paket vrednosti ~200$ ?
Neko savetuje najjeftiniju opciju, neko priority mail, dok sam našao da je ovaj expres ipak najsigurniji-ima tracking sve vreme i cak osiguranje uključeno u cenu.
Kako se radi ipak o polovnoj stvari, da li uopste raditi invoice ili staviti samo gift i neku vrednost <100$ ?
Kakva su iskustva?

Evo odgovora, ako ti još uvek vrši posao.
Za vrednost od $200 ja sam UVEK koristio tracking + insurance, zato što je ovo najsigurnija opcija. eBay ne pokriva vrednosti veće od $100, tako da ako se izgubi paket ode pola sume. Sa plaćenim osiguranjem (npr. ja sam na paket vrednosti $400 platio $6 - u osiguranu sumu ne ulazi vrednost shipping-a, samo vrednost robe) si siguran ako se, ne daj Bože, pošiljka "zaturi".
Što se tiče toga koju cifru staviti ne preporučujem GIFT zato što ćeš onda po default-u biti sumnjiv, pa još ako je gabaritiniji paket sigurno ga otvaraju (ustvari, ako ide express mail-om velika je verovatnoća da će ga otvoriti), a onda će ti cariniti kao da je novo. Zavisi šta je u pitanju, koja je realna vrednost i da li će cifra pobuditi sumnju carinika. Jedna varijanta ti je da prodavac stavi invoice u paket i da se carini na $200, a druga je da se stavi "friziran" invoice i APP. Najgora varijanta je da se stavi GIFT, a u paketu ništa, tada će da carine kao da je novo i ne možeš im ništa.

Poslednja izmena:
Posle par dana izvijao informaciju. 5.6% rezervacija koja se kasnije vraca tj bar tako kazu

Si siguran?
Ova 2 su veoma popularna na ovim prostorima, inace ne placa se postarina, nakon svake kupovine dobijas popust, popust na kolicinu...
Meni su samo jednom carinili, za ~100$ vrednosti, ali imao sam srece jer strawberry refundira eventualne carinske troskove!

Ah da, imas i domace online shopove, i dosta su konkurentni. Izbor jeste manji ali nema cekanja, carine, nesto je cak i jetinije!

Evo odgovora, ako ti još uvek vrši posao.
Za vrednost od $200 ja sam UVEK koristio tracking + insurance, zato što je ovo najsigurnija opcija. eBay ne pokriva vrednosti veće od $100, tako da ako se izgubi paket ode pola sume. Sa plaćenim osiguranjem (npr. ja sam na paket vrednosti $400 platio $6 - u osiguranu sumu ne ulazi vrednost shipping-a, samo vrednost robe) si siguran ako se, ne daj Bože, pošiljka "zaturi".
Što se tiče toga koju cifru staviti ne preporučujem GIFT zato što ćeš onda po default-u biti sumnjiv, pa još ako je gabaritiniji paket sigurno ga otvaraju (ustvari, ako ide express mail-om velika je verovatnoća da će ga otvoriti), a onda će ti cariniti kao da je novo. Zavisi šta je u pitanju, koja je realna vrednost i da li će cifra pobuditi sumnju carinika. Jedna varijanta ti je da prodavac stavi invoice u paket i da se carini na $200, a druga je da se stavi "friziran" invoice i APP. Najgora varijanta je da se stavi GIFT, a u paketu ništa, tada će da carine kao da je novo i ne možeš im ništa.

Kaze mi lik iz USA da kod USPS ne postoji tracking number i osiguranje, ako paket napusta Ameriku!

Poslednja izmena:
Kaze mi lik iz USA da kod USPS ne postoji tracking number i osiguranje, ako paket napusta Ameriku!

Ovo nije tačno, lično sam nekoliko puta dobijao pakete iz USA, a nisu bile u pitanju kurirske službe (FedEx, UPS, DHL,...), već USPS (ovo je ustvari američka pošta) i dolazili su paketi koji su bili osigurani i sa tracking-om (u pitanju je bio express shipping, koji je nešto skuplji i u principu uvek ide na carinjenje).

Si siguran?
Ova 2 su veoma popularna na ovim prostorima, inace ne placa se postarina, nakon svake kupovine dobijas popust, popust na kolicinu...
Meni su samo jednom carinili, za ~100$ vrednosti, ali imao sam srece jer strawberry refundira eventualne carinske troskove!

Ah da, imas i domace online shopove, i dosta su konkurentni. Izbor jeste manji ali nema cekanja, carine, nesto je cak i jetinije!

Aj daj mi neki domaci sajt... kako si uspeo da refundiras troskove carine???

Aj daj mi neki domaci sajt... kako si uspeo da refundiras troskove carine???

http://www.google.rs/search?q=parfe...88l1094l0.7l7l0&oq=parfemi+&aq=f&aqi=g10&aql=

Ovo nije tačno, lično sam nekoliko puta dobijao pakete iz USA, a nisu bile u pitanju kurirske službe (FedEx, UPS, DHL,...), već USPS (ovo je ustvari američka pošta) i dolazili su paketi koji su bili osigurani i sa tracking-om (u pitanju je bio express shipping, koji je nešto skuplji i u principu uvek ide na carinjenje).

U pitanju je rucni sat i navodno je zabranjeno slati satove i nakit express mailom, a i coveku ne treba ta zahebancija, pa je odustao

pa ne znam koliko su to originali... ne mogu koda nas nikako da budu te cene parfema (nize nego u inostranstvu...) to su verovatno one sanerske kopije koje kostaju od 35-40e svuda...

Kako si refundirao carinu od strawberrya?

First Class mail nema tracking kad izadje iz USA, Priority i Express imaju. Cak je sistem kompatibilan sa nasom postom tako da mozes da ih pratis na sajtu USPS citavim putem (sto ne moze recimo Singapursku postu itd.).

Nazad
Vrh Dno