Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

bilo je pitanje za POJEDINAČNOG korisnika, ne uopšteno...

^
noteverything je po meni bogatiji sa opcijama!

Znam, a jel moze on da otvara i pravi txt fajlove na kartici?

Sent using Tt.

Jel moze nekako da se namesti da mi interfejs bude na engleskom a datum, tj. dani u nedelji i meseci na nekom drugom jeziku? U pitanju je ginger 2.3.7 CM7.1

Sent using Tt.

Jel ima za android tačnije sgs neka alfanumerička tastatura sa srpskim t9. Imam to na n8 i ekstra je stvar za kucanje dok vozim (da, da, znam da je to zabranjeno).

Ja koristim "daljince" za foobar, mpchc i utorrent (transdroid). za svaki moraš da napraviš server u okviru programa.

Podesih foobarc2000 controller,sve sljaka..Samo me zanima da li je moguce da preko telefona otvoris foobar na kompu,da ne mora prvo da bude startovan na kompu,pa onda da sljaka?I da li je moguce nekako da unutar android aplikacije,listing pesama bude kao na kompu,tj jedan veliki folder "muzika" a onda u njemu podfolderi?Mnogo mi je lakse tako da se snalazim:)

Posle flesha stock roma, na marketu pise da nemam ni jedan Android telefon ?
Android sa telefona radi ?

U cemu je zez.

Posle flesha stock roma, na marketu pise da nemam ni jedan Android telefon ?
Android sa telefona radi ?

U cemu je zez.

Ja sam imao taj problem..Ako se ne varam,kod mene je proradilo tako sto sam svuda gde moze u telefonu namestio account (htc mail app i gmail app) koji koristim za market,a na kompu se izlogovao sa google accountsa,ulogovao drugim,pa opet vratio na prvi nalog,tj onaj sa kojim je telefon povezan..

Proguglaj ima opisano kako da namestis da ti web market ponovo vidi telefon.

Imam telefon telenor one touch,i poprilicno velik problem...
Dakle,dok se telefon puni onaj alcatel custom ekran za punjenje nikako da se napuni do 100%,skoro je pun i u podesavanjima stoji da je baterija puna 95%.
Cim iskljucim punjac,medjutim,pise da je baterija puna 100%...
Takodje,dok se puni na 95 posto u recimo battery monitor widgetu pise naizmenicno da je health good/dead!Isti program ocitava i kapacitet 1500mah a ustvari je 1300.
Dok nije na punjacu u smart battery monitoru ocitava kao status battery not present.
Android sistem mi i dalje trosi u battery use-gu oko 90%,mada...
danas prepodne baterija se normalno trosila i dosla do nekih 60%.onda sam ugasio telefon,upalio,promenio karticu i posle nesto malo slusanja muzike pala je na 30%
Sada sam se malo igrao baterija je dosla na 23 posto i onda skocila na 32...
Izgleda cu morati da skidam root,mada jos ne znam kako i nosim na reklamaciju
Bilo ko,neki savet?Bas mi se ne reklamira da cekam na telefon mesec dana :(
evo je na 34 %,dobijam perpetum mobile,punjenje bez punjaca :D

Poslednja izmena:
Imam telefon telenor one touch,i poprilicno velik problem...
Dakle,dok se telefon puni onaj alcatel custom ekran za punjenje nikako da se napuni do 100%,skoro je pun i u podesavanjima stoji da je baterija puna 95%.
Cim iskljucim punjac,medjutim,pise da je baterija puna 100%...
Takodje,dok se puni na 95 posto u recimo battery monitor widgetu pise naizmenicno da je health good/dead!Isti program ocitava i kapacitet 1500mah a ustvari je 1300.
Dok nije na punjacu u smart battery monitoru ocitava kao status battery not present.
Android sistem mi i dalje trosi u battery use-gu oko 90%,mada...
danas prepodne baterija se normalno trosila i dosla do nekih 60%.onda sam ugasio telefon,upalio,promenio karticu i posle nesto malo slusanja muzike pala je na 30%
Sada sam se malo igrao baterija je dosla na 23 posto i onda skocila na 32...
Izgleda cu morati da skidam root,mada jos ne znam kako i nosim na reklamaciju
Bilo ko,neki savet?Bas mi se ne reklamira da cekam na telefon mesec dana :(
evo je na 34 %,dobijam perpetum mobile,punjenje bez punjaca :D
Taj pad baterije nije bio realan, pa se malo posle baterija kao oporavlja, shvati koliko je zapravo puna pa ispadne da se puni. Ja sam tako imao priliku, restartujem telefon i baterija opadne za recimo 20% a onda raste sat vremena za tih 20% bez punjenja.

Moj ti je predlog, ako ti baterija ok drži, dan možeš da izguras, ništa ti to ne nosi u servis, nego ne obracaj pažnju na bateriju.

svakodnevno, vise puta, mi se u notifications pojavljuje nesto (opisala bih kao zeleni plus)...to je neki link za free solitare, free poker (kako kad sta pise) koji mi otvara preko opere (valjda sto je opera izabrani pretrazivac)...kako mogu da blokiram ovaj link, ili da uradim nesto da mi se ovo ne pojavljuje stalno??...inace pojma nemam odakle je ovo, samo se jedan dan iz cista mira pojavilo...

Meni se pojavljivalo za bateriju i kada se klikne vodilo me na market, ali nije htelo da otvori. Posle par pojavljivanja je nestalo.

meni se pojavljuje vec 10ak dana svaki dan

edit- evo sad sam isla na taj link prvi put (nisam znala sta je i nisam htela da otvaram)...otvara mi market - solitaire harmony for free...ocaj sa ovim

i evo jos nestoooo...kad god idem na market, pa po izlasku na desktopu mi se pojavi "search1" widget....jel ovo sve neki virus ili sta?

telefon mi je totalno poludeooooo

Poslednja izmena:
Jel se dešavalo nekom da mu se u Marketu ne prikazuju user reviews aplikacija? Probao sam da obrišem cache i data Market-a, ali ne vredi, opet ni na jednoj aplikaciji nemam komentare...

obrisi APN i ponovo ga kreiraj

ja operu mini

edit--ovaj widget "search1" mi se pojavljuje kad odem na msgs u viberu (to sam skapirala sad)...i dalje ostaje sporan zeleni plus, koji mi je otvarao link preko opere, a sad ide na market

Poslednja izmena:
Jel se dešavalo nekom da mu se u Marketu ne prikazuju user reviews aplikacija? Probao sam da obrišem cache i data Market-a, ali ne vredi, opet ni na jednoj aplikaciji nemam komentare...

Ako ti je telefon podešen na srpski jezik odnosno locale, videćeš samo komentare na srpskom u marketu. Teška glupost

meni se pojavljuje vec 10ak dana svaki dan

edit- evo sad sam isla na taj link prvi put (nisam znala sta je i nisam htela da otvaram)...otvara mi market - solitaire harmony for free...ocaj sa ovim

i evo jos nestoooo...kad god idem na market, pa po izlasku na desktopu mi se pojavi "search1" widget....jel ovo sve neki virus ili sta?

telefon mi je totalno poludeooooo

Nema to veze sa operom. To su "nove" reklame. :D
Znam da Ameri kukaju zbog njih. Ja koristim adblock, pa ih nema. Valjda zbog toga, nemam drugog objašnjenja.

Malo sam istrazivao i saznao da te spam notifikacije dolaze od AirPush servisa. Pojedine aplikacije koje instalirate, u sebi sadrze AirPush API i developer je u stanju da salje reklame na vas telefon, a vi nemate pojma ko to radi i zasto. Uglavnom, korisnici negoduju zbog toga i spremni su da maknu app samo zbog spama. Npr. APNDroid app je poceo da koristi AirPush, medjutim naiso je na gnev korisnika koji su masovno poceli da skidaju app. Developer se brzo predomislio i izbacio AirPush iz APNDroida.

Resenje je da instalirate AirPush Detector sa marketa koji moze da otkrije koji vas eveloper spamuje i zbog koje app. Kada uklonite tu app vise necete dobijati spm notifikacije.

Pokusavam da pronadjem listu aplikacija koje koriste AirPush ali za sada bez uspeha. AirPush mozete dobiti i kroz update neke app sa marketa.

i sta sad ja da instaliram, da bih onemogucila pojavljivanje ovakvih poruka?
hvala

zamisli molim te, sve je od sudoku puzzle-a...tako kaze airpush detector...jos malo pa cu sve resiti, pa cu izbrisati...videcemo sta ce biti :)

Nazad
Vrh Dno