Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Treba da instaliras neki TTS. Pise na pocetku ili pogledaj pod "more" na marketu za opis.
Zar ne dolazi onaj pico tts uz android? Koji je najbolji za korišenje?

Nego, od kada sam došao kući market na telefonu mi užasno sporo radi (mislim, na učitavanje, kada krene update ili instalacija skida maksimalnom brzinom) i oficijalna twitter aplikacija mi ne radi (twicca i tweetdeck rade). Sve ostale aplikacije koje izlaze na net rade dobro. Da li se nekom još nešto slično dešavalo?
Router je huawei EchoLife HG520c (onaj novi, zakošeni, bez spoljne antene za wifi). Provajder je telekom.

meni nesto danas nije hteo da otvori preko 3G sa mt:s... moguce da lelekom nesto mrsi

Ne znam da li smo se razumjeli, meni sve radi na edge (jedino to imam ovde), ali preko wifi (adsl telekom) ne. :D

Spomenuše ljudi u "Must have" temi aplikacije za daljinsko upravljanje računarom, između ostalog Mobile Mouse i Unified Remote. Meni ne rade ni jedan ni drugi...

MM: Instalirao sam server, instalirao apk na telefon. Pokrenem sever, pokrenem aplikaciju, i telefon traži, traži, traži... na kraju ne nađe ništa. Onda ručno unesem IP adresu koja stoji u serveru, i opet ništa. Probao sa ugašenim antivirusom na računaru, opet ništa. Ili sam ja nešto propustio (a program i nije bogat opcijama - pa da ima šta da se propusti :) ), ili nešto radim pogrešno... bilo koji savet? E, da: kad u aplikaciji odem na Menu - Servers, tu mi piše Connected to server: ANONYMOUS. Na početnom ekranu aplikacije mi u gornjem levom ćošku svetli crvena tačkica, sa desne strane imam "skalu" od 5 crtica od kojih je samo donja zelena a ostale sive.

UR: Isto sve podesim, kad u aplikaciji odem na Remotes kaže mi "TCP connection refused. Retrying..." Pokušao i sa ručnim i sa automatskim dodavanjem servera (ne pronalazi ništa)...

Btw, u stanu imam ADSL, i to ide telefonski kabl - ADSL modem/ruter - WiFi ruter - PC; da nije zbrka negde između, zbog odvojenog modema i wifi rutera?

Koju IP adresu si uneo? Ako je spoljna ne možeš da pristupiš računaru ako si ja istom ruteru. Na kom portu se stvara konekcija, jesi li otvorio port u ruteru?

Što se tiče aplikacija za remote desktop moja topla preporuka je za Pocket cloud koji koristim u kombinaciji sa real vnc serverom.

Poslednja izmena:
Koju IP adresu si uneo?
192.168.1.101
Kad u Unified Remote serveru odem na tab COnnection, pa Network Intrefaces, tu mi piše sledeće:
"Local Area Connection: 192.168.1.101
MS TCP Loopback Interface: 127.0.0.1
External IP address: 79.175.**.***" (pišu brojevi, ne *)

Kad u WiFI ruteru pogledam, piše da mi je telefon nakačen na adresi 192.168.1.100

Na kom portu se stvara konekcija, jesi li otvorio port u ruteru?
Port je 9512, a ja pojma nemam kako da ga "otvorim" u ruteru :( U pitanju je TP-Link TL-WR543G...

Edit:
Malo sam guglao, odem u podešavanja WiFi rutera, pa Forwarding - Virtual Servers - Add New (tako otvaram port?). Unesem port koji mi treba (9512), i koju IP adresu?

Poslednja izmena:
Mozda je neki problem sa novim Unified Remote-om, video sam dosta negativnih komentara i zato ni nisam instalirao novu verziju, stara varijanta je sjajna, brzo se otvara, radi sve sto mi treba, jedino sto bi skrol misha mogao biti precizniji. Mobile Mouse mi dosta sporije radi na WF-u..

Ja imam samo listening port na desktopu za Unified Remote, i taj broj koliko se secam ukucas na mobilnu verziju i to je to, verovatno su nesto dodatno ukomplikovali u novoj verziji. Probaj da nadjes negde .apk za staru. Sjajan je program, nisam punio bateruje za daljinski od TV kartice otkad sam ga instalirao :)

Poslednja izmena:
trazi da se na PC instalira i neko Apple printing njesra, bez toga nece da radi...

192.168.1.101
Kad u Unified Remote serveru odem na tab COnnection, pa Network Intrefaces, tu mi piše sledeće:
"Local Area Connection: 192.168.1.101
MS TCP Loopback Interface: 127.0.0.1
External IP address: 79.175.**.***" (pišu brojevi, ne *)

Kad u WiFI ruteru pogledam, piše da mi je telefon nakačen na adresi 192.168.1.100

Port je 9512, a ja pojma nemam kako da ga "otvorim" u ruteru :( U pitanju je TP-Link TL-WR543G...

Edit:
Malo sam guglao, odem u podešavanja WiFi rutera, pa Forwarding - Virtual Servers - Add New (tako otvaram port?). Unesem port koji mi treba (9512), i koju IP adresu?

Onda mislim da je problem samo u otvaranju porta - ako imaš i firewall i tu treba dodati pravilo. Ne znam kako da odradiš na tom ruteru. Pogledaj na portforwarding.com sajtu

Meni extra radi Unified remote 2.1.2, ali mislim da, kao i za sve servere, mora da budu staticke IP adrese i za komp i za telefon. Nisam nista forwardovao na ruteru (TP-link wr740n), ali sam dozvolio u firewallu na kompu komunikaciju sa telefonom.

Poslednja izmena:
Uh... ja o umrežavanju (ma i samom povezivanju rutera sa kompom) ne znam ama baš ništa...ostaviću svo ovo zezanje za neku drugu priliku :)

Odes u podesavanja DHCP na ruteru i imas Address Reservation. Tu podesis rezervisane IP adrese za MAC adrese uredjaja koji treba da komuniciraju i oni ce onda uvek da imaju istu adresu kad su na toj mrezi (isto kao da si im podesio staticki IP). To je ono sto bi trebalo da odradis na ruteru, a za firewall, ne znam, ovisi sta koristis.

Ok, DHCP sam odredio, rezervisao sam adresu na ruteru za telefon. Međutim, ja ugasim Comodo (antivirus + firewall), i ovo opet ne radi... nisam pametan. Btw, telefon normalno radi preko kućnog WiFi-ja, samo ove remote aplikacije ne rade.

Moras i za komp da rezervises adresu jer je na kompu instaliran server.

Poslednja izmena:
Sta koristite za citanje casopisa?

Postoji li nesto slicno zinio app a da mogu ubaciti pdf-ove koje skidam sa neta?

Da li postoji neka remote aplikacija na kojoj ne moram da podešavam servere, portove itd? Tipa Youtube Remote za YT (znam da je u pitanju online sadržaj, da nije isto)... dovoljno mi je da mogu da kontrolišem VLC i Winamp (ili neka druga 2 programa za filmove i muziku)

^ VLC Direct za kontrolu/strimovanje VLC sa racunara
za Winamp nemam pojma...

Spomenuše ljudi u "Must have" temi aplikacije za daljinsko upravljanje računarom, između ostalog Mobile Mouse i Unified Remote. Meni ne rade ni jedan ni drugi...

MM: Instalirao sam server, instalirao apk na telefon. Pokrenem sever, pokrenem aplikaciju, i telefon traži, traži, traži... na kraju ne nađe ništa. Onda ručno unesem IP adresu koja stoji u serveru, i opet ništa. Probao sa ugašenim antivirusom na računaru, opet ništa. Ili sam ja nešto propustio (a program i nije bogat opcijama - pa da ima šta da se propusti :) ), ili nešto radim pogrešno... bilo koji savet? E, da: kad u aplikaciji odem na Menu - Servers, tu mi piše Connected to server: ANONYMOUS. Na početnom ekranu aplikacije mi u gornjem levom ćošku svetli crvena tačkica, sa desne strane imam "skalu" od 5 crtica od kojih je samo donja zelena a ostale sive.

UR: Isto sve podesim, kad u aplikaciji odem na Remotes kaže mi "TCP connection refused. Retrying..." Pokušao i sa ručnim i sa automatskim dodavanjem servera (ne pronalazi ništa)...

Btw, u stanu imam ADSL, i to ide telefonski kabl - ADSL modem/ruter - WiFi ruter - PC; da nije zbrka negde između, zbog odvojenog modema i wifi rutera?

E, probaj Goldworm remote, aplikaciju skidas sa android marketa a server sa sajta proizvodjaca, radi preko wifi. Besplatna aplikacija vrlo lako se podesi i podrzava koju god zelis aplikaciju na kompu da kontrolises, samo trebas dodati odgovarajuci tekst fajl za server (nije komplikovano a ima i uputstvo na njihovom sajtu). Ima pored toga i da simulira tastaturu i misa tako da sve dobijes u jednoj jednostavnoj aplikaciji :)

Jedno (verovatno) glupo pitanje, da li i na androidu ostaju 'repovi' kad uradim uninstall programa? Koji cleaner vi koristite, cesto vidim foldere koje su napravile aplikacije bez pitanja za putanju a nervira me sve ovako na root-u...

Ne znam da li je ovo pravo mjesto za pitanje ali ipak mislim da je najbliže ovdje da postavim. Ima li načina da sa na Gingerbreadovoj tastaturi podesi da u portrait modu tastatura bude ona 1,2,3,4,5,6,7,8,9*,0,# kada se kucaju poruke.

ima na smart keyborad pro...

Da li postoji neka remote aplikacija na kojoj ne moram da podešavam servere, portove itd? Tipa Youtube Remote za YT (znam da je u pitanju online sadržaj, da nije isto)... dovoljno mi je da mogu da kontrolišem VLC i Winamp (ili neka druga 2 programa za filmove i muziku)

Ja koristim "daljince" za foobar, mpchc i utorrent (transdroid). za svaki moraš da napraviš server u okviru programa.

Dobra je app ali pokazuje samo prva 3 pozivana broja, ne komplentu listu...

Vrh Dno