Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam ja rekao da ga je izmislio Samsung?
Od kad znam za sebe "S" oznaka je bila kod automobila i oznacavao jaci motor, bolju opremu i sve...
Da nece mozda i to S da se patentira? Mogao bi Audi posto ima S4 da ih tuzi za uzet naziv modela.

Ja svaki put kada vidim da Priest77 nesto isk***a odma brzom brzinom skrolujem na dole.
:|
Imao sam iphone, sada sgs i covece boli me uvo koj je bolji sve dok meni zavrsava sve sto mi treba.
:*

^ Pa upravo o tome se radi sto svako ima nesto sto mu manje ili vise odgovara.
Za njega je to iphone za nekoga gs i to je to. Nepotrebne rasprave zaista.

^ Pa upravo o tome se radi sto svako ima nesto sto mu manje ili vise odgovara.
Za njega je to iphone za nekoga gs i to je to. Nepotrebne rasprave zaista.

Jeste, ali ne mozes reci da je Apple izmislio "S" oznaku za modele i da ga svi kopiraju sa tom oznakom...
Da, ali treba se polemisati o performansama i svemu, a ne kao sto je uvek da je Apple sve izmislio... Stvarno sam se razmisljao da uzmem IP4, ali preduvana cena i to ushicenje zato sto kao imas Iphone mislim big deal imam Iphone, gledam ga kao i svaki drugi telefon... Zbog nekih kada pogledas komentare, pomislis ***, ko zna sta ima tu, otici ce mi osecaj i sistem za rasudjivanje u mozgu i onda cu biti osudjen da samo kupujem Iphone i ceo asortiman Apple proizvoda.

Ti ne znas da je apple "5 godina ispred svega sto postoji" ??!!( by driver)

Auuu, pa ne znam, mora da su Milana tarota zaposlili. :)

Jeste, ali ne mozes reci da je Apple izmislio "S" oznaku za modele i da ga svi kopiraju sa tom oznakom...
Da, ali treba se polemisati o performansama i svemu, a ne kao sto je uvek da je Apple sve izmislio... Stvarno sam se razmisljao da uzmem IP4, ali preduvana cena i to ushicenje zato sto kao imas Iphone mislim big deal imam Iphone, gledam ga kao i svaki drugi telefon... Zbog nekih kada pogledas komentare, pomislis ***, ko zna sta ima tu, otici ce mi osecaj i sistem za rasudjivanje u mozgu i onda cu biti osudjen da samo kupujem Iphone i ceo asortiman Apple proizvoda.

Ne procita ti ko je poceo sa tim S :D. Receno je da je vec vidjeno na samsungu i htcu i kao sad na iphoneu. A onda su odgovorili da je iphone vec imao jednu S seriju i to 3Gs. Tako da nemoj odmah da skaces totalno bez veze.
Isto tako kada se gledaju komentari. Sa jednih se moze zakljuciti da je najbolji na svetu a recimo od drugih da je cak losiji od Nokie 3310.
Samo malo vise pazljivijeg citanja i malo manje zelje za prozivanjem.

Sve ja to postujem, ali da li ces uzimati telefon zbog igrica? Mislim ono ako hoces vec da se igras ( ne mislim na tebe ) kupis komp, laptop, PS3, pa se igraj do mile volje... :)
Ne, ja kupujem telefon zbog pouzdanosti, autnomije, dizajna i izboru kvalitetnih aplikacija/igrica. Sve to je bolje na iPhone :)
A android je toliko los da mu treba minimum SGS2 hardver da bi radio normalno. :)

a bre ala ispamovaste svi temu :)
pasce preview ip4s za vikend ovde na benchu...samo da se ogradim, nikada nisam duze koristio neki ip, i uglavnom sam android korisnik, tako da bi preview trebao da bude veoma objektivan. za sada su utisci neocekivano pozitivni, videcemo da li ce i u sledecih par dana biti takvi

Pogledah telepove snimke i utisci su podeljeni. Sa jedne strane siri dosta vise razume, a sa druge ceo iPhone interfejs mi je malo penzionerski. Za sve mora OK, Yes, pa potvrdi par puta. Da posaljes sms na iPhoneu treba ti duplo vise vremena...
Gledao sam cisto akademski, ne kupujem ni jedan ni drugi :)

za 4S bi mogao da ih tuži recimo Porsche :)

nego svi ajfon obožavaoci stalno ističu kao glavnu pradnost ajfona "kamera, kvalitet..." a sad ne komentarišete uporedni snimak 4S i SGS2? teško vam je da priznate da je kamera ne samo lošija nego realno očajna....

294666_10150426582682177_576187176_10640615_2062872702_n.jpg

:d kako je ovo dojajno

Ne, ja kupujem telefon zbog pouzdanosti, autnomije, dizajna i izboru kvalitetnih aplikacija/igrica. Sve to je bolje na iPhone :)
A android je toliko los da mu treba minimum SGS2 hardver da bi radio normalno. :)

Aj sad mi reci da SGS2 nije pouzdan ili ajde ne mora SGS2 da se ne hvatam samo za Samsung, nek bude HTC Sensation ili mozda LG 3D?

Autonomije jeste, ali mozda i nije, jer ne koriste svi ljudi mozda maximum iz svojih telefona.

Sto se tice dizajna ne mozes reci da je Iphone lepsi, jer ukusi su razliciti, a o ukusima se ne raspravlja.

Sto se tice kvalitetnih aplikacija i igrica, to je isto diskutabilno, jer nekom se mozda nece svideti ovaj Siri, nekima hoce, kome sta odgovara on instalira... Iskreno ne znam kako bi bez GO SMS-a isao na Iphone, mada ima tamo nesto valjda se zove BiteSMS.

A ovo poslednje android je los, isto se ne moze reci... Mozda nije optimizovan kao IOS, ali on je jos uvek mlad...Ko zna koliko se gradilo i razmisljalo kako da se odradi IOS da sve bude kako treba, dok je Google pohrlio samo da bi napravio konkurenciju i mozda pozurio... Daleko od toga da je android los, ali opet tu je opet rec o ukusu... Neko ce platiti 800 eura za Iphone koji ima slabiji hw i imati fluidnost, dok ce neko platiti 400-500 i imati jaci hw i fluidnost takodje. Za ostale pare moze da se ode do Beca za vikend i sit se odmoriti :)

Evo ovako sa moje tacke gledista sto se tice pouzdanosti. Sensation, Desire HD, Galaxy S (sto sam koristio duze) nisu pouzdani ako ih uporedjujem sa svojim starim 3Gs-om. U tipa 5 dana bar jednom se vadi baterija. Zato sto zapuca. Jedan od njih je bio rootovan + flashovan rom sa XDA, a na ostala 2 je bio official. I sva tri su zakucavala zbog gluposti, da ne pominjem force close. A dok sam imao iPhone realno i iskreno (niti imam bilo koji apple proizvod niti planiram da kupim u skorije vreme) radio je savrseno. Nisam nikakvih problema imao. Jailbreakovan je bio, svasta sa cydiae instalirano i nikad nikakav problem.

Sa druge strane novom iPhoneu opako fali veci ekran, ovo je vec stvarno postalo tesno. Dizajn...meh...moze i bolje, na primer HTC ima super dizajn telefona, Samsung ima isto ali ne volim plastikanere nekako. A cena, eeee to je vec druga stvar. :D Ja i dalje mislim da je nenormalno visoka :D

Poslednja izmena:
za 4S bi mogao da ih tuži recimo Porsche :)

nego svi ajfon obožavaoci stalno ističu kao glavnu pradnost ajfona "kamera, kvalitet..." a sad ne komentarišete uporedni snimak 4S i SGS2? teško vam je da priznate da je kamera ne samo lošija nego realno očajna....

Ja ne znam sta si ti gledao na onom testu ali kamera na 4S je daleko superiornija od one na SGS2, iz starta se vidi koliko je stabilizacija slike mnogo bolja na 4S, a dinamika je takodje mnogo slaba na SGS2 pa tako ne moze u istoj slici da imas svetle i mracne stvari, konkretno na onom snimku na nebu nemas nijedan oblak vec samo belo nebo koje bi trebalo da je plavo :D

Sto se tice testa koji je postavio telep, pogledao sam na brzinu i jasno je da se lik trudio SGS2 da prikaze u najboljem svetlu pa tako Siri koristi samo sa obicnim vokalnim komandama koje ima na androidu, a i onu igricu nije prikazao koliko joj treba da se pokrene...

Poslednja izmena:
Evo ovako sa moje tacke gledista sto se tice pouzdanosti. Sensation, Desire HD, Galaxy S (sto sam koristio duze) nisu pouzdani ako ih uporedjujem sa svojim starim 3Gs-om. U tipa 5 dana bar jednom se vadi baterija...
iPhone upravo zato nije ni dizajniran da se na njemu tek tako vadi baterija svakih pet minuta jer nema potrebe za time, a to je i glavni razlog zasto android telefoni imaju tu mogucnost koju njihovi korisnici redovno upotrebljavaju ;)

Na iP4 kada hocu da promenim bateriju posle nekoliko godina odsrafim dole dva srafa i skinem ledja pa zamenim bateriju i vozim dalje. :)

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne zelim da ulazim u ovakve rasprave, ali kvalitet i androida i ios-a je odlican. E sad prednost, a i mana iOS-a jeste sto se aplikacije filtriraju i generalno je strozi kriterijum za postavljanje aplikacija pa ima mnogo manje djubreta nego na marketu. E sad takodje i Apple izbacuje aplikacije koje su odlicne ali se ne slazu sa njihovom politikom. Najveca mana, a i prednost android-a je sloboda, jer mozete instaalirati sta hocete pa se dosta tu provlaci djubreta koje zna da totalno zablesavi fon.
Ja evo koristim Android vec od 1.5 verzije i Android je dosta dosta napredovao, narocito sto se tice stabilnosti i pouzdanosti. Tako na primer svoju xperiu mini nisam gasio pa evo vec tri nedelje i radi savrseno, ali sam instalirao samo one aplikacije koje mi trebaju i koje su vec proverene ;-) naravno sto se tice aplikacija koje su stvarno neoptimizovano djubre - vise ih je na android marketu.

E sad danasnji sistemi definitivno zadovoljavaju svacije potrebe. Tako je meni pre neki dan stigao BB bold 9780 koji takodje apsolutno zadovoljava moje potrebe, plus sa mnogo vecom autonomijom i dizajnom koji mi je apsolutno najozbiljnije najelegantniji :D

Edit: danas je najveca verovatnoca da se android telefon gasi samo kada mu nestane baterija :D

Poslednja izmena:
Evo ovako sa moje tacke gledista sto se tice pouzdanosti. Sensation, Desire HD, Galaxy S (sto sam koristio duze) nisu pouzdani ako ih uporedjujem sa svojim starim 3Gs-om. U tipa 5 dana bar jednom se vadi baterija. Zato sto zapuca. Jedan od njih je bio rootovan + flashovan rom sa XDA, a na ostala 2 je bio official. I sva tri su zakucavala zbog gluposti, da ne pominjem force close. A dok sam imao iPhone realno i iskreno (niti imam bilo koji apple proizvod niti planiram da kupim u skorije vreme) radio je savrseno. Nisam nikakvih problema imao. Jailbreakovan je bio, svasta sa cydiae instalirano i nikad nikakav problem.

Sa druge strane novom iPhoneu opako fali veci ekran, ovo je vec stvarno postalo tesno. Dizajn...meh...moze i bolje, na primer HTC ima super dizajn telefona, Samsung ima isto ali ne volim plastikanere nekako. A cena, eeee to je vec druga stvar. :D Ja i dalje mislim da je nenormalno visoka :D

To je sve sa tvoje tacke gledista. Nijednom nisam morao da vadim bateriju na sgs (dugo drzis power dugme), a ni na drugim androidima (npr. Legend sa CM6 mi je radio skoro pa tri meseca bez gasenja), takodje sam bio prisutan pri zapucavanju i 3G, 3GS, i iP4.

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta si ti gledao na onom testu ali kamera na 4S je daleko superiornija od one na SGS2, iz starta se vidi koliko je stabilizacija slike mnogo bolja na 4S, a dinamika je takodje mnogo slaba na SGS2 pa tako ne moze u istoj slici da imas svetle i mracne stvari, konkretno na onom snimku na nebu nemas nijedan oblak vec samo belo nebo koje bi trebalo da je plavo :D

Ja sam na tom testu video seckanje kod iPhone-a, dok si ti gledao oblake...

To je sve sa tvoje tacke gledista. Nijednom nisam morao da vadim bateriju na sgs (dugo drzis power dugme), a ni na drugim androidima (npr. Legend sa CM6 mi je radio skoro pa tri meseca bez gasenja), takodje sam bio prisutan pri zapucavanju i 3G, 3GS, i iP4.

Pa da :). Sa moje tacne gledista. Vise puta sam se pitao da li nesto radim pogresno :D, u sustini Galaxy S mi je najbolje radio.
Danas sam stavio novi rom na DHD pa se nadam najboljem. Isto tako i posle svih cimanja sa raznim romovima i svim, nebih mogao da se vratim na iOS gde nemam (Androidoliki) home screen i gde ne mogu pola stvari da customizujem. Ali iOS5 je pobedio sto se tice notifikacija. Mnogo su dobro uradjene :).

čekaj jel' ti stvarno ne želiš da vidiš? ili nećeš da priznaš sam sebi?! kako za nešto što je očigledno možeš da se praviš nevešt?!

AKO je na onom trećem videu STVARNO prvi deo sniman sa SGS2 i AKO je drugi deo STVARNO sniman sa iP4S, onda si morao da primetiš da je drugi deo video snimka (deo koji je sniman sa iP4S):

1. Mutan
2. Boje razmrljane i blede
3. Slika se pikselizuje
4. Prilikom pomeranja kadra slika secka
5. Senke su potpuno neprepoznatljive
6. Očajan kontrast slike

vidi, kao što sam već rekao imam iP4 i video snimci napravljeni na njemu su solidni ali samo to solidni, ne mogu da kažem da su loši - bolji su nego na većini telefona, ALI nisu ni najbolji na svetu jer sam video i bolje snimke napravljene mobilnim telefonom. AKO je ono snimak napravljen sa iP4S onda je kamera mnogo mnogo lošija na tom modelu nego na iP4! tačka!
o igranju igrica na telefonu ili o surfovanju, neću ni da raspravljam - ako mi se igraju igrice, igram ih ili na PS3 ili na Wii ili u krajnjem slučaju na PC-u i nemoj da mi soliš pamet da je bolje igrati igrice na telefonu od svega navedenog. ako mi se surfuje - surfujem ili na PC-u ili na laptopu ili u krajnjem slučaju na TV-u (ako ti nije jasno kako, mogu da ti objasnim).

Miki je napisao(la):
Evo ovako sa moje tacke gledista sto se tice pouzdanosti. Sensation, Desire HD, Galaxy S (sto sam koristio duze) nisu pouzdani ako ih uporedjujem sa svojim starim 3Gs-om. U tipa 5 dana bar jednom se vadi baterija. Zato sto zapuca.

a ja mogu da ti kažem da na HD2 za skoro evo ima 2 godine, i na HD7 za evo već godinu dana, nikad nisam skidao bateriju i telefoni nisu nikad "zapucali"!! a na oba telefona nije "fabrički" FW!

dok je situacija sa iP1, iP3G i sad sa iP4 potpuno drugačija. fabrički FW a "zapucavali" i "zapucava" ihaaaaa.....

Poslednja izmena:
Jeste iPhone4S ima losiju kameru od Iphone4 i takodje Android se manje zpucava od iPhone... to si ti hteo da kazes i da budes bezobrazan? :)

Ja sam ti lepo postavio ozbiljan link gde mozes lepo da trazis pikselizaciju, mutnu sliku... ali neces ih naci. Ne znam sta je covek radio sa tim snimkom na onom testu gde se trudi da prikaze SGS2 u dobrom svetlu, ali ako je tebi to ozbiljan test, smatraj ga takvim. :)
Sto se bledih boja tice, iphone ih ima cak i prejake, cak i na onom tvom snimku ima jace boje nego SGS2.

Igrice na telefonu nemoj da igras, niko te ni ne tera, ali vecina ljudi ih igra i to su primetili i Sony i Nintendo...

Poslednja izmena:
ti si opet nemušt? kad sam ja spomenuo Android?! da li ti UOPŠTE znaš na kom OS-u rade HD2 i HD7? ili jedino znaš bajku o ajfonu....

ČAK i na onom snimku što si ti postavio isto se primećuje ono što sam naveo! toliko o tvojoj objektivnosti....

p.s. a za to "bezobrazan" bi trebalo da te admin nagradi

Tebi onda nesto monitor ne valja :) ali dobro, ostani sa tvojim "realnim" ubedjenima da iPhone 4 koji kazes da imas, pravi bolje snimke od iPhone 4S. :)

Sto se bezobraznosti tice, procitaj jos jednom tvoj post da vidis kako si mi se obracao.

P.S. Evo ti jos jedan kamera test:

[YOUTUBE]iZNMfE2Ldh8[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ono sto mene zanima dal su 4s konacno ubacili normalan smartdial?

Dal na novom modelu moze da se snima tel razgovor?

Dal su konacno ubacili custom eq u ipod aplikaciju tako da mogu zvuk da prilagodim mojim sluskama?

Ovo sam ja kopao i nema ni na cydiji. A ios je zasta stabilan sistem kad je na defaultu. Medjutim, default i nase mreze nemaju veze s vezom. Da bi se instalirali number fix-evi, ifailovi, carier fix, itd, telefon mora biti jailbreakovan. Mnogi cak idu dotle da je ios bez cydie obicna cigla. Onog momenta kad se telefon jailbreakuje, kad cydia krene da rovari, instaliraju rock extensions-i, sbssettings-i, itd, tog momenta to vise nije "to". Ima povremenih lagova, desava se da springboard zakuca, da recimo rock extensions i camera app zakucaju ceo telefon te baterija crkne posle sat ipo vremena a telefon vreo iako je ugasen ekran, itd. Tako da nemojte pricati bajke. Savrsenstvo ne postoji.

@bozha
Sta ce ti smartdial? Imas Spotlight, i iz tri poteza pronadjes sta god hoces u telefonu, nebitno da li je to kontakt, mail, program...

Sa cydia instaliras samo ono sto bas moras i sto znas da je provereno i neces imati problema, a cydiju ne koristis kao appstore svaki dan, to jednom instaliras sta ti je potrebno i miran si.
Sa iOS, cydia skoro da i vise nije potrebna, meni najvise nedostaje samo zbog installousa jer volim da probam svakog dana nove stvari. :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno