Šta je novo?

Forza Motorsport 4

Odlicna :)

Izašao je demo na marketu, skidam....

EDIT: Au al kasnim... Ali meni je demo tek sada izleteo na marketu :s nije bio malopre i sinoć...

Poslednja izmena:
Evo moj utisak...

Igrao sam forza 1 na xbox1 i sada ovo, meni je forza 1 više hc nego ovo. Mislim nisam sada ja neki ljubitelj vožnji pa da sudim, više mi se sviđaju arkade ali za forzu kažu da je dosta blizu simulacije...

Pa igrao sam bez pomoći skretanja, bez kočenja, bez stability control-a samo sa ABS-om i onom trakom koja mi pokazuje koja je najbolja linija vožnje i sa subaru sam proleteo celu stazu sa jednim puštanjem gasa... :s mislim WTF?! Ne znam šta da očekujem, ali iz postova sam čuo da je stvarno ono.... kao wau simulation and shit. Meni je teži Shift 1 nego ovo. Driftujem kao u Dirtu a vozim ko u split second . Moje lično mišljenje naravno.

Inače, ja nemam ove automobile kao ovaj lik gore u linku koji si okačio :s ja imam subaru, ferrari i još jedan, nisam zapazio koji.... Nema ni B od BMW... hm... to je na rivals, ja sam išao samo na quick race... :S

EDIT: Sve je ovo bilo na normal steering ne simulation

Zanimljivo, probao sam Rivals sa BMW-om i ne da proklizava nego kao da sam na ledu normal steering sve ostalo isto kao što sam naveo gore i dosta je teže voziti, ne znam da li je Subaru toliko lakši ili je jednostavno ovaj "mod" teži za vožnju. Još uvek nisam probao simulation jer nit imam sada strpljenje niti sam odmoren, polomiću verovatno gamepad

Evo moj utisak...
.... polomiću verovatno gamepad

Na GAFu ovi iz T10 kazu da bez volana UVEK imas ukljucen neki skriven assist, tako da na gamepadu tesko moze da se oseti bilo sta od pravog 'simulation' moda voznje....

Pa buduci da sad dobijas poene pri preticanju :)d) uopste ne sumnjam da je ovo najarkadnija verzija do sad. Ali samo ovaj trejler sa Clarkson-om ce im doneti jedno 5 miliona kopija :)

^ znaci poenta je krenuti sa poslednjeg mesta , doci na prvo , a onda ponovo sve propustiti i krenuti u preticanje pa koji zavrsis ... mislim , posto se "nagradjuje" preticanje :d

A to je tako lako ostvariti, na prvo mesto na hard dođeš posle prve krivine... Ovo je kao NFS :D i like it XD možda i uzmem original after all..

to i kazem , vestacki se forsira nesto sto je samo po sebi nagradjujuce , a to je zadovoljstvo kada nekog preteknete nakon mnogo borbe.

naravno ja govorim o multy-u , a to jos ostaje da se vidi kako ce ovde biti uradjeno.

Evo moj utisak...

Igrao sam forza 1 na xbox1 i sada ovo, meni je forza 1 više hc nego ovo. Mislim nisam sada ja neki ljubitelj vožnji pa da sudim, više mi se sviđaju arkade ali za forzu kažu da je dosta blizu simulacije...

Pa igrao sam bez pomoći skretanja, bez kočenja, bez stability control-a samo sa ABS-om i onom trakom koja mi pokazuje koja je najbolja linija vožnje i sa subaru sam proleteo celu stazu sa jednim puštanjem gasa... :s mislim WTF?! Ne znam šta da očekujem, ali iz postova sam čuo da je stvarno ono.... kao wau simulation and shit. Meni je teži Shift 1 nego ovo. Driftujem kao u Dirtu a vozim ko u split second . Moje lično mišljenje naravno.

Inače, ja nemam ove automobile kao ovaj lik gore u linku koji si okačio :s ja imam subaru, ferrari i još jedan, nisam zapazio koji.... Nema ni B od BMW... hm... to je na rivals, ja sam išao samo na quick race... :S

Zanimljivo, probao sam Rivals sa BMW-om i ne da proklizava nego kao da sam na ledu normal steering sve ostalo isto kao što sam naveo gore i dosta je teže voziti, ne znam da li je Subaru toliko lakši ili je jednostavno ovaj "mod" teži za vožnju. Još uvek nisam probao simulation jer nit imam sada strpljenje niti sam odmoren, polomiću verovatno gamepad

Probao sve na simulation, sve na najteže (osim AI) i ono ne može da se vozi na joypadu. Mislim da je poređenje sa bilo kojim NFS deplasirano. Sad bi trebalo da može da se poredi sa GT5, konačno. Mada, posle 15 minuta igre, ne mogu da tvrdim, pogotovo što nisam probao sa nekim dobrim volanom (a koji to dobar volan ima na Xboxu :)?

Kako deluje u poredjenju sa GT5? Grafika, osecaj pri voznji, itd?

2s7e4ip.jpg

Tesko je bilo sta porediti sa GT5 jer se radi o igri koja ima dosta bolju grafiku/osecaj ako gledas high points igre.
Problem sa GT5 je nekonzistentnost - ono sto je dobro je odlicno, ono sto je lose ... je gore nego u Forzi.
Sama grafika je nesto bolja od F3, ali i dalje losija od GT5(ako igras sa premiumima na nekoj korektno odradjenoj stazi).
Osecaj pri voznji je navodno popravljen, mada, tesko da ce iko od nas biti u stanju da ti kaze kakva je igra sa volanom(u F3 navodno nije moguce bilo iskljuciti skrivene pomoci kada igras sa joypadom, ne znam da li je ovo izmenjeno u F4).

Poslednja izmena:
"...into Gambon.... a bit wide ... he almost lost it ... and trough the line!!" :) Neverovatno su pogodili kamere za TG. Ovome sam se najvise radovao da urade u gt5 kada su spomenuli TG stazu :(

Jel to ima komentar Klarksona na TG stazi ili...

Steta sto mi ne radi igra pa da probam.

Plus sto ja nemam noviji dash a mrzi me da radim update.

Evo moj utisak...

Ovo sam mogao da ti kazem pre nego sto je igra izashla :)

Uopste nije pitanje ko ce sta da napravi, vec ko kako razmishlja i koji su mu im motivi. Ova igra je napravljena prvenstveno da bi zaradila pare, ne da bi bila dobra voznja (necu da kazem ni simulacija), i to ce uvek biti razlika izmedju GTa i Forze, i generalno PS3 i X360.

Poslednja izmena:
Javila se sofercina :d Ne znam kakav je fizicki model, citam da je dosta slican GT-u sa volanom, ali meniji, TG licenca i ostalo su sjajno uradjeni, nema "saving data" i "GT" logoa svakih par sekundi..

Ovo malo sto sam vozio je definitivno dosta ozbiljnije od trojke sto se tice voznje, naravno kad se pogase sva pomagala. Ali uz sve bolje stvari u Forzi ipak mi je lepse da sednem i da vozim GT-R na ringu u GT5 bez ikakvih bedzeva, acivmenta, trofeja, vremena. Jednostavno kokpit je bolje kadriran, u Forzi nekako pliva levo desno i nije isti osecaj. Forza 4 mi deluje kao igra koja je ustvari trebalo da bude pravi treci nastavak ali eto kad Turn10 i MS hoce sto veci broj iz marketinskih razloga.

Stigla mi je Forza još pre 2 dana, još nisam stigao da probam, a verujem da neću moći ni večeras -.-

Igra li neko ovo, po mogucstvu sa nekim volanom? sta samo analize neke kacite :D

Mislis da ce neko da se isprsi 300-400e za volan :D ?

Bas je smorio MS sa time sto ne dozvoljava koriscenje bilo kojih USB periferija, na kraju zbog toga nisam uzeo i Xbox. Imam sasvim pristojan Logitech DFP volan, ne pada mi na pamet da kupujem jos neki samo zbog njihovih vestackih ogranicenja.

Vi rekoste da Forzza 4 ne radi na 2.0 , pa ja svejedno skinuo, čisto da mi bude pri ruci. Ubacim disk, kad ono radi. Jeste da izbacuje ***** posle nekoliko trka na dashboard sa porukom: "Please use official Forzza 4 disk", ali opet može da se pika. Nikad ne izbaci u toku trke, nego uvek nakon save-a. Inače, malo mi je produžilo vreme igranja to što sam instalirao igru na hard disk, pa dosta ređe izbacuje.

Dobra vest za sve Forcaše ovde, Forza može da radi na 2.0 , samo treba ponovo da je narežete. Ima nešto da se čačka sa firmwareom roma, ili šta već, pa na neki način "zavarate" sistem i Forca piči kao luda. :) Ne znam da li bih smeo o tome da pričam ovde, pa ću da ćutim. Kacam rasan.

Nazad
Vrh Dno