Vidim da se ovde porede babe i žabe
. U pitanju su dva potpuno različita moda igre - conquest i rush. Conquest je ono što se može nazvati pravim, iskonskim battlefieldom. Rush je na neki način nastao kao odgovor na želje mnogih igrača (uključujući i mene) da se u prvobitni BF1942 pa nakon toga i BF2 ubaci "infantry only" mod. Na žalost onome ko je radio na razvijanju rush moda nije palo na pamet da se konsultuje sa igračima čiju je želju hteo da sprovede u delo. Ovo nije samo moj stav, nego se samo poklapa sa stavom svih infantry igrača koje poznajem. Još sada daleke 2003 godine smo pisali DICE-u da naprave tako nešto. U početku nije bilo nikakvog odgovora ali posle izlaska third party infantry moda za BF1942 i pojave lige na Clan Base-u dobili smo obećanje da će se u BF2 pojaviti takav mod. Naravno obećanje, ludom radovanje...pojavilo se mnogo kasnije u klasičnom counter strike ruhu. Elem iako nisam imao prilike da probam Caspian border mapu radujem se unapred dobrom conquest modu...i drago mi je da vidim entuzijazam kod igrača koji su evidentno po prvi put probali battlefield conquest.