Ево, одиграх и ја десетак утакмица, па да дам утиске...
Прво, је л' сам ја то само слеп, или више не постоји lounge мод? Уопште ми није јасно зашто су то избацили, 90% времена сам у њему био
Каријеру сам само упалио, нервира ме што је за сваку опцију потребно проћи кроз 3-4 менија, који сви имају транзиције, па то може да потраје. Делује као да је урађено боље него раније.
Графика није генерално ништа боља него раније, али су лица играчима много детаљнија.
Звук и музика су на истом нивоу, значи, одлични. Коментатори су добри, мада и даље знају да причају глупости.
А сама игра... Tactical defending је мени глупост. Ионако је апсолутно бескорисно и раније било држати А и трчање за одузимање лопте. Значи, ништа ново, само што постоји контрола више.
Сем тога, анимације су доведене скоро до савршенства, и постоји бесконачно много ситних потеза, који баш доприносе реалности, а и значе у самој игри. Дриблинзи су олакшани мало, поготово што је са LB могуће заградити лопту. Ово поздрављам, јер додаје нову димензију нападима. AI саиграча је на баш високом нивоу, поготово у нападу, баш разумеју игру, мада се опет деси да неки шпиц стоји без разлога на 5m од голмана, у офсајду. У одбрани, покривање простора је одрађено још боље, што ће значити свима који играју дефанзивно.
Све у свему, еволуција постојећег, кретање у правом смеру, баш ми се допада. Једино не разумем избацивање lounge мода и беспотребно компликовање контрола у одбрани.