Šta je novo?

FIFA 12

ne misliš li da si omašio "sobu"?

postoji i FIFA12 tema u PC gaming odeljku, samo se tamo čudno gleda kad neko pomene kupovinu i navede cenu u evrima a ne megabajtima. :) :)

Zašto čudno, barem 7-8 ljudi iz gornjeg podforuma ima "original" Fifu :)

Ja sam iz tog drugog podforuma, dosta ljudi ima original.. Ne kapiram, sta je to cudno ?

Covek se zeza, smirite se :)

Da mi je neko pricao koliki napredak je postignut sa 12kom ne bih mu verovao :) Stvarno je odlicna i celo drustvo se odusevilo razlikom. Igra je fluidnija, pokreti mnogo realniji i sitnice poput brzog izvodjenja iz auta stvarno doprinose boljoj atmosferi.

Ima mnogo sitinih poboljsanja i ne bi da ih sve pominjem, tako da cu se osvrnuti na mane(u). Ono sto mi najvise upada u oci je 'slaba' odbrana. Dok drzim X igrac prati protivnika na odredjenoj distanci, a napasce ga samo ako se kocka pritisne u pravo vreme sto rezultuje sa 4 oduzimanja lopte na utakmici od 5min (poluvreme) dok sam u 11ki imao u proseku 30-50 oduzimanja lopti, tako da mislim da brojke govore koliki ovo problem moze meni da predstavlja.

Sa 4-3-3 formacije i relativno napadacke igre morao sam totalno da okrenem stil igre i da se prebacim na 5-3-2, koja vise lici na 5-2-1-2 i igram bunker te da se oslonim na golove iz kontra napada. Iskreno nikako mi se to ne svidja, jer uvek imam osecaj kako se ocajnicki branim i treba biti previse koncentrisan na to da se ne otvoris u odbrani bas zbog toga sto igraci nece da napadaju vise :(

Da li je ovo samo kod mene ili je sad takva mehanika igre? Da nije nesto u opcijama podeseno, pa treba promeniti i slicno?

Igra je teza, postize se manje golova, sadasnji professional level je isti kao legendary u 11ki i moram priznati da mi se sve to svidja, ali osecam se malo nemocno kad me napadne protivnik, a ja ostajem bez ideja.

Juce sam sa tom novom taktikom dobio barsu sa napolijem, real sa bayernom, inter sa milanom, i onda sam probao opet pa izgubio 2 utakmice sa brazilom (od intera).

To sto ti ne uspevas da se odbranis je zbog novog sistema odbrane, nazvano Tactical Defending!

A to donosi to da moras da naucis da igras odbranu, nije vise samo drzis X i on sam uzima loptu igracu. To je izbaceno, ako sada drzis X on ce pratiti igraca ali nece pokusati da mu oduzme loptu. Sada se kockom oduzima lopta, i moras da imas dobar tajming za to! A na krug je i dalje uklizavanje... Npr primetices ako pratis nekog brzog igraca, i ako pritisnes kocku vuci ce ga malo za dres/rame da bi ga usporio/zaustavio.

Znaci to sve doprinosi boljoj igri, ne mozes samo da znas da igras napad... da dajes 5 golova po utakmici i da u odbrani drzis X. Moras koncentrisano da igras u napadu i u odbrani.

Ako ne mozes da se naviknes, imas da stavis u podesavanjima na stari sistem odbrane. Ne znam kako se tacno zove... Ali u Online mecevima to nije moguce, tamo se igra samo sa novim sistemom. Ako igras sa ortacima, onda ti to nije problem... samo podesis i igras.

Igram sa drustvom, ali necu menjati ovo. Mnogo je teze i realnije. Za drustvo nema problema, jedini ja igram odbranu kako treba jer je sad cak i vaznija od napada. Mada i komp pocinje da puca po savovima :D Ma tek se ja navikavam u petak sam nabavio igru.

Pored kocke, X i kruga, imas i jos opciju da zoves saigraca pa da udvajate protivnika. Sad zavisi od toga kako podesis to, meni je to bilo L2/R2... nisam siguran tacno.

To je ustvari pre bila opcija na kocku...

Ma ne treba uopste napadati protivnika dok ne dodje u 16m, treba cesto menjati igrace i tako im seces pasove, a ne ostavljas njihove napadace slobodne da utrce za neki pas.

Jeste teze, ali je i realnije, treba samo biti strpljiv.

Ali kada ide po krilu na centarsut... onda ga moras napasti. :)

A dobro to da :D Nisam mislio bukvalno. Probao sam jednu utakmicu na Legacy defending (stari nacin) i toliko sam se navikao na ovaj novi da cu ga morati ostaviti :) Generalno je cak i u onom modu komp jaci na pro nego sto je bio u 11ki. Sve u svemu prijatno iznenadjenje i odlicna simulacija fudbala. Od 2009te fifa stvarno kida.

Ma ne treba uopste napadati protivnika dok ne dodje u 16m, treba cesto menjati igrace i tako im seces pasove, a ne ostavljas njihove napadace slobodne da utrce za neki pas.

Gresis... Ja najvise pasova presecem na sredini. Treba samo pazljivo koristiti drugme za udvajanje (R1), i bolje je juriti igraca odpozadi ukoliko ispred njega postoji tvoja odbrana, jer je tada nemocan.Za cas trojicu stvoris oko njega....

Dodajte me na ps3, nick mi je: kicba

Nisi me razumeo, slazem se. Govorio sam za zadnjeg u odbrani, mada ne mozemo o tome pricati tako iskljucivo jer postoji milion razlicitih situacija i odstupanja. Jednostavno treba zatvarati rupe, neko ko igra onu 'staru' i prostu odbranu i drzi samo X pa sa jednim igracem vija pola protivnickog tima vrlo brzo ce napraviti rupu u svojoj odbrani.

Tjah... Vratio sam legacy sistem. Ne znam, posle toliko utakmica mislim da ubija zanimljivu i raznovrsnu igru. Da su igraci malo manje distancirani od napadaca i da napadaju cesce ok, ali ovako je previse, treba da cekas da se on smiluje da bi ga napao jer na X drzi razdaljinu na kojoj kocka ne pali.

Ovih nekoliko desetina utakmica me je naucilo da igram bolju odbranu i mislim da je to u kombinaciji sa legacy defending modom bolje, bar dok ne poprave tactical defending. Mada kazem, da nisam igrao ovoliko na tactical, ne bi ni popravio svoju igru u odbrani.

Ja sad ne bih mogao da se vratim na stari sistem. Mislim da vredi da se naviknes.

Upravo tako, stvar navike. Mislim da sam ja dostigao nivo da se bolje branim na tacticak defending, nego što bih mogao sa legacy :)

Pa razmisljao sam o tome, da se naviknem na silu, ali nekako mi se cini da ce oni to u narednim generacijama menjati i to bas u korist legacy mode-a. Realno, mislim da je najbolje nesto tacno na pola puta od legacy do novog tactical nacina.

Legacy je previse jednostavan totalno bez distance od igraca, a ovaj novi je previse distanciran pa moras (jako dugo) da cekas pravi momenat (kojeg vrlo cesto ni nema jer se protivnik useta u kazneni). Poceo sam da kombinujem nacin odbrane koji sam naucio sa novim modom, i legacy mod kad ja procenim da je bolje uleteti. Stvarno dobitna kombinacija kad imas u glavi taj prag do kojeg ne napadas kao posledica navike na tactical defending, ali opet imas vecu slobodu da pridjes igracu kad procenis da je bolje.

Valjda me razumeste :d Kontam da ce ovi moji poludeti. Krenuo sam zajedno sa drustvom da igram 12ku, tj. ubacio sam je kod druga i tamo ostao 3 dana da igramo:d Ja sam nekako izvlacio u prvim mecevima nereseno do 2:0 gubitka, ali ostali su pucali po 5:0 na poluvremenu
hahaha.gif

Oni nisu problem, ali komp se jos drzi, nekad ih oderem 3:0, nekad izgubim toliko, i to sve jedno za drugim. Moram priznati da sam samo jedno poluvreme odigrao na legacy (uz iskustvo prikupljeno tacticalom) tako da cemo tek videti kako ce da ide sad.

Sad je na redu NBA da se uci
hahaha.gif

Ne znam, meni je Tactical zakon... i siguran sam da ce biti neizostavan od sada pa ubuduce!

To sto tebi ne odgovara to je vec nesto drugo... Ja zapravo retko kada sam koristio X, da mu pridje ali da ga ne napada. Mozda i jesam ali to na 40-50m od gola. Kada pridje ja ga samo pratim i cekam pravi trenutak, X nikako ne koristim.
Ja ne mogu da zamislim da se sada vratim na Legacy. Hocu da imam potpunu kontrolu nad ekipom, ofanzivno i defanzivno!

Ici ce na tactical, ali poboljsan tactical. Odakle ti kontrola kad ne mozes da uzmes loptu dok ti protivnik to ne dozvoli?

To je meni glupo, oslanjam se na milost i nemilost njemu. Samo mi nemoj o onom pravom momentu za oduzimanje jer se takav ne desava skroz do 16m, a i tada si na tolikom rastojanju da je nemoguce toliko pruziti nogu ka protivniku.

Igracu veceras na legacy (iako mi je sad teze jer sam se navikao na tactical) pa cu preneti jos iskustava, mada ovako na prvu loptu, nesto izmedju legacy i tacticala bi bilo najrealnije...

Pa ako nema pravi momenat, moras da ga stvoris!

I u pravom fudbalu moras da se postavis sto bolje da bi uzeo loptu, tako je i ovde... Ako ne mozes na kocku, idi na krug pa uklizaj.

Mada koliko vidim igras "narodnu" verziju tako da onda mozes i da ostavis na Legacy. Jer online neces igrati, samim tim ti ne treba Tactical koji je obavezan u online utakmicama!

Igram trenutno na legacy pa cemo videti. Sad mi je teze jer sam navikao na tactical, ali je realnije jer ima dosta vise oduzimanja i presecanja na polovini terena. Evo nesto sto upravo snimih :D kvalitet snimka i naziv zanemariti, neka interna sala :D

http://www.youtube.com/watch?v=ZEJ0LAMMS44

Ajde nama početnicima otkrijte neke trikove :)

Kako idu dupli pasovi, driblinzi, šta najčešće koristite dok igrate i kako se izvode???

Ako se igra na originalu, najbolja skola je igranje u onim head-to-head seasons.

Uh, prezasitila me fifa. Poceo sam da gubim od kompa sve cesce i to me jako nervira. Stvarno je zarazna, jer je igram po ceo dan vec nedelju dana, jedino sto me jako, ali jako nervira je nova odbrana. Jednostavno je lose odradjena, a kad se vratis na legacy vidis koliko je i on glup. Sad kad sam probao i istestirao i jedno i drugo vidim da ce to morati da poprave.

Ispostavilo se tacnim ono sto sam rekao i pre par dana, legacy previse ofanzivan i lako primis gol, tactical previse dosadan i branis se svo vreme. Idealno bi bilo nesto izmedju i tako nesto bi bilo priblizno pravom fudbalu koji gledamo/igramo.

Ne znam, ja nikada nisam imao problema sa Tactical... savrseno funkcionise. Verovatno ti sam ne mozes da se naviknes.

Najbolje bi bilo kada bi mogao da igras online a ne samo protiv kompa.

Ma ocu komp da razvalim, lako je s drugima :D :D :p Nemam ja problem sa tactical, cak mi je bolji za defanzivu, mnogo bolji, ali dosadna mi je igra, retko se desavaju uzimanja lopte na sredini i slicno, jednostavno igrac drzi preveliku distancu. Mozda opet vratim na tactical pa da vidim :D Znaci nije problem navika, nego po meni dosadna i previse defanzivna igra, i ako slucajno izgubis loptu na sredini opet krece agonija i moras da se branis :/

Pa imas kontrolu nad igracem, tako da nemoj drzati veliku distancu... Ne znam sta da ti kazem, ja sam se naigrao dobrih utakmica protiv AI.

Nije lako s drugima preko neta... :p Ali ti tu opciju bese nemas? :d

Mozda sam preterao sa Xom onda. Jednostavno na X nemam kontrolu nad igracem nego on fiksira odredjenu distancu na kojoj pritisak na kocku znaci propast :D Ma znam da nije lako, salio sam se ;)

Pa tako reci... U tome je i tvoja greska! Igraj tako da uopste ne koristis X... Ja skoro pa nikad nisam koristio X, sam kontrolisem igraca. Pridjem i vrsim pritisak, pokusam da oduzmem loptu.

Jedino kada koristim je kada igrac trci uz aut liniju pa eto tu cisto da trci uz njega.

Vrh Dno