Šta je novo?

Battlefield 3

Ima kojekakvih tripova sa modelima igraca kad puze, nekad se guzvaju i uvrcu kao krpene lutke, a nekad plivaju kroz podove i stepenice, tj oni normalno trce a ja ih vidim da puze kroz teksturu, bas izgleda groovy ...no, normalne stvari za novi endzin.
.

Bogami nije samo da izgleda tako, ja sam danas bas propadao kroz podove non stop, u prvom delu u parku, jedva da mozes izbeci mesto gde se ne propadne u pod, jako se tesko izbavi odatle, mora samoubistvo.

Jel? Ne znam kako to izgleda iz njihove perspektive, ali znaci ipak su propali kroz teksturu. Meni se to nijednom nije desilo. Samo sam jednom upucavao "odozdo" kad se upuze u rupu od bombe, to su privremeno sredili kad su iskljucili deformacije terena.

Ah da...setih se drugog najiritantnijeg buga koji mi sve vise smeta - staticni objekti svuda...krecem se, trcim, strejfujem i sudarim se sa jbnom kantom za otpatke koja lezi oborena dole u stanici, verujem da svi znate koja je :D Rigid body fizika? Haloeeeeer ?... i ne samo to...za mnogo stvari zapinje, no to sam vec pominjao...Svidja mi se kretanje, prelaz u/iz prone, pa i preskakanje kad se malo izvezba...ali te glupave prepreke od 10 cm...Komotno iskocim kroz prozor zgrade, a ne mogu da udjem u poslednji mcom osim na vrata zbog nepremostivog okvira izloga lol

Poslednja izmena:
i ja bas cesto propadam kroz teksture u parku, mada nije neki problem da se vrati gore, samo malo ides napred nazad i i vratis se :D

I ja sam danas propadao u texturu, dok juce je bilo ok, izgleda da cackaju nesto :D

Da, samo danas se to desavalo..

Nekad se spawnujem sa skoro crnim ekranom, nekad sa skoro skroz crvenim, i onda samo odem posred livade da me ubiju sto pre:)

Metro mapa mi se polako penje na k* ....

Lol meni se dešavalo da se spawnujem sa zamračeno plavkastim ekranom. Ja pomislim, do yaya, noćna mapa i ko i.diot stiskam "7" za NVG (kao u BF2). Kad ono mušmule, samo se meni smračilo :d. Btw metro mapa jeste jadna

Poslednja izmena:
moraju novi beta driver-i,ali koliko sam ja video na mojoj gtx260,ubijaju frame...Za prethodnim mi je radio na 1080p na medium,dok sa beta sece kao ludo,morao sam da smanjim rezoluciju...

ma imam beta drajvere i dzaba, evo sad mi je 5 puta u roku od 10 min zaledilo, u task manageru pise running a zvuk zabo i slika, lol

***,beta je ipak...Kraj oktobra se ceka,jedva cekam nove mape da probam...

Malo pre sam u ati tray toolu ukljucio opciju Flip Queue Size na 1 ( kod Nvidie Max prerendered frames) i igranje je postalo mnogo bolje , mis je postao mnogo precizniji bez kasnjenja .... Probajte i javljajte utiske ;)

Poslednja izmena:
sad sam iskucao i na njihovom forumu, izgleda da je neka opasna greska, 8 stranica na jednoj temi o tom problemu, i masa otvorenih tema sa jednim, dva posta...

Poslednja izmena:
prvi dan mi se nije desavalo da zamrzne,sutradan makar jednom u sat vremena...Cim sam instalirao beta driver,sve ok ali frame otisao u pm...Javi ako nadju resenje,da vratim na stari driver i da lepo igram u 1080p...

Neko je nahvalio hitbox...Ja gori hitbox odnosno hitreg do sada nisam video. N puta mi se desilo da zamaknem iza neke prepreke i onda naravno posle čitave sekunde padnem kao pokošen. Takodje nekoliko puta sam i ja ubijao protivnike nekim čudom. Nije u pitanju ping jer igram na serverima gde ne prelazi 50ms. Žalili su se ljudi na isti problem još u vreme BF1942 i BF2 ali je bilo podnošljivo...a ovo je smešno.

Sta bre ovo radi DiCE znaci strasno...
Kao prvo BC2 sve na high, on, itd imao sam oko 50 fps-a oni ubace patch i sad imam sa tim podesavanjima oko 30 -.- morao sam senke na low i hbao da iskljucim da opet imam 50 fps-a...

E sad BF3 strana...ovo je nemam reci..jer ja sam BC2 kupio zato sto me je Beta odusevila radila je savrseno posle 1-2 patcha u beti..da ne pominjem full verziju..a ovo ovde kod BF3 je komedija a kod mene najveca.
Prvo kad sam igrao Alphu imao sam na low oko 35 fps-a sa ovom konfom Amd Phenom x4 9550 3 giga rama i ati 3650(512 gddr2) a sad na beti sa istim procesorom a 4 giga apacer ddr2 800mhz i ati 4670( verzija od 1gb gdrr3) i probao i sa 11.9 i 11.10 ...Imam totalno nelogicne stvari..tipa svi u tunelu imate u razmaku od 5-20 fps vise nego napolju... e ja imam napolju 30 fps a u tunelu 20 -.- a sto je jos veca komedija vecina ima manji fps kod caspiana a ja tamo 40-45 fps min u guzvi 25-30 znaci LOL i jos makar stavio sve na LOW ili ULTRA meni isti FPS samo mi je razlika u FPS ako stavim 1440x900 kao sto mi je ekran ili smanjim na 1024x768.. prvo komedija tu e sad na predjemo na drugo:
Gameplay i grafa..grafika mi lici na crysis 2 sto me nervira cak i glupo kamenje sija kao da su ga necim mazali..i sve sjasti i to me nerviralo i kod crysisa jer ne moze covek da uoci ikoga kako treba..onda desavaju se cudna ****** sa ponekad sa grafikom ali nisam nesto previse imao problema sa probadanjem kroz teksture itd..
..gameplay je tek prica za sebe,..imam ping 50 i lik trci ja ga nisanim i popijem metak od njega dok je jos trcao tj. animacije kasne -.- kao i za bombu..to nzm sto su menjali iz bc2 tu je bilo mnogo bolje..ovde em baca kao da je retardiran em se bombe baguju udari u trepavicu u stane tu..onda desava mi se opet kao i u bc2 sto me najvise nervira dok bacim bombu i ona ide ka njima lik me rokne bomba padne pored i ne eksplodira :S onda Engine igre ko da je -2.0 a ne 2.0 u odnosu na bc2..rokam rpg-em one kao gareze od lima gde se swapnuju vozila na caspianu neke se sruse ali neke ne..dok uzmem bacim municiju na metrou u municija unisti i onaj metalni postavljeni zid i kamenu ogradu mislim sta koji qrac? A letece animacije kad nekoga ubijete da ne pominjem xD Nema osecaja kad spicete helis ili tenk rpg-em kao u bc2..jednostavno kao da ga nisam ni pogodio...onda mislio sam da se u bc2 vietnamu brzo gine ali ne ovde je cak i preterano.
Smaranje da se sakrijete negde na mapi da bi promenili bilo kakve opcije..a oept kazem engine..znaci destrukcije kao ni da nema tj. ima je minimalno ko da su hteli da igru pretvore u CoD :S a tek preskakanje gluposti i ******..tipa kod metro mape dok hodade ispred sebe samo one stolice i stoleve mozete da pomerite nsita drugo..ni kantu ni obican mali znak..kroz neke kutije prolazite kao da ih nema..mislim ej..u bc2 skoro svaku glupost mogu da guram nogama ispred sebe..nzm vise sta jos da nabrajam..jer nekako razocaran sam u betu..nzm cekaku u nekoj nadi xD full verziju pa da vidimo tada..ali npr. beta da je stara mesec dana i imaju jos mesec ako oni sve zivo srede do tada nzm mi bi onda mogli za svedsku i da im se sagnemo.. xD

mam ping 50 i lik trci ja ga nisanim i popijem metak od njega dok je jos trcao tj. animacije kasne -.-

To je ono sto se meni non stop desava i u BC2, ali ovde sam zabelezio bolje jer se ovde vidi healhtbar neprijatelja... pazi sta radi

http://www.youtube.com/watch?v=nOQ-xnIQ7RQ&hd=1

kao drugo problem je (ali to je popravljivo) sto kad sam dobio par metaka u startu filma, health mi je pao na 5%, ali nema indikatora na ekranu da si blizu smrti, pa ono nemas osecaj da bi trebao biti oprezniji.

Drugi deo filma, ima prikazana fizicka anomalija ali i bug koji sam imao do restarta kompa - NE VIDE SE INDIKATORI I IMENA IGRACA, kako friendly, takodje i neprijatelja.
vidite necije noge u grmu, i morate pucati jer ne kapirate ko je. Da ne govorimo o haosu u tunelima kad svi svetlucaju, na 30m ne mozes po uniformama da raspoznas friends n foes.

Problem sa tim "letenjem" tela posle explozije je taj sto engine igre ne podrzava komadanje tela pa ogromna sila koja deluje na telo baca taj objekat umesto da ga rasparca na delove. Sad da li to utice na performanse (u sta cisto sumnjam) ili je zbog brutalnosti igre uklonjeno (a dozvoljeno klanje na drugoj strani), pitanje je za developera.
Inace, meni se grafika nesto posebno ne svidja, problem koji je nekada postojao sa nenormalno eksploatacijom bluma kada je bio in od strane developera, sada je prisutan ovde sa SSAO efektima. Preterali su koliko je sve sivo i zamraceno usred suncanog dana, isti efekat koji sam i na Crysis 2 morao da smanjujem ili kompletno uklonim. Lepo effects na low i dobije se koliko toliko realisticniji prikaz boja i uklanjanje sveopsteg sivila.

I da, kad vece govorite o pingu, on je katastrofa, gadjam 3 metra ispred coveka da ga pogodim, a igra uopste nema pokazatelj koliko mi je kasnjenje u igri.

Poslednja izmena:
+1

malo me smara razaznavanje neprijatelja ali dobro mora da se navikne, ako imate neki tip za pocetnika slobodno recite :D

Welcomed to the club.

eqNU9.jpg

To je ono sto se meni non stop desava i u BC2, ali ovde sam zabelezio bolje jer se ovde vidi healhtbar neprijatelja... pazi sta radi

http://www.youtube.com/watch?v=nOQ-xnIQ7RQ&hd=1

kao drugo problem je (ali to je popravljivo) sto kad sam dobio par metaka u startu filma, health mi je pao na 5%, ali nema indikatora na ekranu da si blizu smrti, pa ono nemas osecaj da bi trebao biti oprezniji.

Drugi deo filma, ima prikazana fizicka anomalija ali i bug koji sam imao do restarta kompa - NE VIDE SE INDIKATORI I IMENA IGRACA, kako friendly, takodje i neprijatelja.
vidite necije noge u grmu, i morate pucati jer ne kapirate ko je. Da ne govorimo o haosu u tunelima kad svi svetlucaju, na 30m ne mozes po uniformama da raspoznas friends n foes.

Ma nije,nego to NEX999 koristi neki hack!:p

AHAHAHA secam se ovoga, tu sam zasao s'ledja dusmanima iz friend liste:D:D doduse nestalo mi je dzebane posle ovog :p Iz moje perspektive je sve bilo "normalno" - video coveka i upucao ga, tj raspalio po flashlightu.

No i meni se desavalo slicnih pogibija ohoho , vise i ne lupam mishem o sto...

Poslednja izmena:
Jao kako me nervira kad me buse iza najveceg kamena koji postoji u igri :) Ne znam jel neko pisao vec o tome ali mislim da nije ni malo realno :D

^Onaj na desnom mcom-u u parku? Taj kamen je zapravo hologram:p

Da u parku :) gde god da se sakrijem iza tih kamenja oni me ubiju...

Da u parku :) gde god da se sakrijem iza tih kamenja oni me ubiju...

Ma cuti ti snajperista udjes u onaj beton,nema te :D

ps. Wahad javi se ljudima na PM evo D@mir snajperista hoce da uzme BF3 ;)

Kakve su realne sanse da se svi ovi bugovi isprave do final verzije?
Ja bi iskreno voleo da odloze igru na mesec dana, i da srede ovo ko ljudi, jer igra ima ogroman potencijal, a treba joj jos dosta poliranja.

Ma gde bre da se odlozi, kakvo odlaganje jedva cekam da je izbace, pa nek je peglaju dok mi igramo, o boze

[YOUTUBE]Wx2hpuuVEd8[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno