Šta je novo?

Battlefield 3

Probah i ja konacno bf3.
Sta da kazem, i nisam bas odusevljen, ocekivao sam bolje napucavanje mada je i ovo ok, posebno kada se uporedi sa crysis 2 mp. [cod-ove da ne pominjem :d]
Ali nekako nemam osecaj da igram bf igru, narocito zbog shiny grafike koja ubija oci, ona ''dirt'' grafika iz bc2 mi je vise odgovarala. Ovde su teksture bolje ali brate, kamen npr sija kao sijalica od 200w :d, sve sljasti i zamara oci.

Ono sto me je iznenadilo i zacudilo- pokrenem igru i default mi je bilo namesteno ovo : sve na high, aa iskljucen, hbao on, i igra je jako lose radila, lag u pm i pad fps a gpu usage do 73%.
Sve sam stavio na low- opet ista prica, a onda sam sve stavio na ultra, MASS 4X, AA post high, hbao on itd, 1680x1050 i nisam mogao da verujem- igra prakticno klizi sa konstantnih 35+ fps, u metrou preko 50 fps. A mapa sa 28 igraca. E da, imam 11.8 drajvere koji su relativno matori, ne znam da li da instaliram one 11.10 bf3 edisn ? jel stvarno pomazu ili je to samo fora ?
A gpu usage od 85-100%, ne mogu da verujem da je ovaj c2d na 3,75Ghz i dalje ovoliko jak :-devil-: Intel power :D

A sam mp.. pa sta znam, igao sam tek 20 min, napucavanje je za danasnje tupave codolike igre sasvim ok ali ocekivao sam vise. Ali nisam ja bas verodostojan, nisam igrao bc2 mp- samo sp.
Ali npr crysis2 mp napucavanje je losije od ovoga ali mogu da kazem da one 2 mape iz krize 2 pruzaju vece mp zadovoljstvo, meni je ova bf3 metro mapa njesra.

Poslednja izmena:
EpDjM.jpg

Kakva ti je to zivotinjica : )) Jel to neka vrsta pedomedveda?

Slažem se sa dobrom većinom onog što je 2SaiNt4U postovao. Igra ima previše tehničkih problema. Obzirom na vreme koje im preostaje do zvaničnog izlaska full igre plašim se da neće ispraviti ni 50% tih problema.
Naravno ono što me je najviše smorilo jeste da su ovog puta gospoda iz EA zaboravila na mene...tako da očigledno neću dobiti besplatan primerak ove igre :d. Ali dobro...pitao sam se kada će me zaboraviti.
Elem, moja skripta za remapovanje tastera povremeno baguje. Zamena za wasd tastere radi odlično kao i za crouch i prone...ali mi baguje jump i sprint.
Nego niko mi nije odgovorio na pitanje vezano za heliše. Da li je uradjen onako *****ski kao u BC2 (konzolaški) ili su vratili BF2 filing?

Slažem se sa dobrom većinom onog što je 2SaiNt4U postovao. Igra ima previše tehničkih problema. Obzirom na vreme koje im preostaje do zvaničnog izlaska full igre plašim se da neće ispraviti ni 50% tih problema.
Naravno ono što me je najviše smorilo jeste da su ovog puta gospoda iz EA zaboravila na mene...tako da očigledno neću dobiti besplatan primerak ove igre :d. Ali dobro...pitao sam se kada će me zaboraviti.
Elem, moja skripta za remapovanje tastera povremeno baguje. Zamena za wasd tastere radi odlično kao i za crouch i prone...ali mi baguje jump i sprint.
Nego niko mi nije odgovorio na pitanje vezano za heliše. Da li je uradjen onako *****ski kao u BC2 (konzolaški) ili su vratili BF2 filing?

Helisi su manje vise ko u bc2. Mozda mali vise nezgrapni.

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

U redu je da ti imas lepo misljenje o svom tehnickom znanju ali postaje degutantno da ga na ovaj nacin proturas i zatrpavas temu. Problem nastaje onog momenta kad ne uvidjas da su suvisni i da je " devojka zaspala " a ti i dalje toroces ;)

Za nekog ko je porodican covek mislim da je kulturnije da se povuce.

Kako je moguce da ja na C2D 6750 @ 3,5 i HD5770 imam bolje performanse od klinca koji ima phenom 2 X4 BE @3,4 i HD4870 i kako MSIAfterb. pokazuje da je u upotrebi DX11 kada 4870 nije DX11 grafika..?!?!
Drajveri su 11.10 kod obojice,sa 11.09 kod njega jos gora situacija.

Klinac ima quad core ;) Uradi i clean install 11.10 drajvera.

Kako je moguce da ja na C2D 6750 @ 3,5 i HD5770 imam bolje performanse od klinca koji ima phenom 2 X4 BE @3,4 i HD4870 i kako MSIAfterb. pokazuje da je u upotrebi DX11 kada 4870 nije DX11 grafika..?!?!
Drajveri su 11.10 kod obojice,sa 11.09 kod njega jos gora situacija.

A kako kod tebe radi? - da znam sta da ocekujem posto su nam slicne konfiguracije.

Interesantno je da meni, na Q6600 sa 4Gb ddr 800 (blago nasvirana memorija) sa 9600GT kartom, radi, prilično zadovoljavajuće. Doduše morao sam rezoluciju da oborim na 1280x1024 ali opet sam iznenadjen.

A kako kod tebe radi? - da znam sta da ocekujem posto su nam slicne konfiguracije.
S obzirom kako sam ocekivao, extra.... ja igram na 1280-800, detalji medium-high,bez AA minimum je 40 FPS-a pa na vise..zavisi gde si na mapi

Jel ima negde da se edituje settings osim onog PROF_SAVE_body fajla u my documents...hocu da vidim za DirectX..?

Poslednja izmena:
Sve sto vise igram,to mi se vise dopada!Mislim da ce ovo biti prava stvar samo jos da se dotegnu neke stvari!Ne zalim ni dinara sto sam dao za preorder,a kad malo bolje razmislim i nisu neke pare za ono sto nudi!

Poslednja izmena:
Jel prestalo da baguje, tj. da se propada u texturu?

bas igrao malo demo veceras, svidja mi se, odlicno je... jedino sto sam nazalost preveliki noob :( ali boze moj... imao sam i neki kill, ako nista :)

Sve sto vise igram,to mi se vise dopada!Mislim da ce ovo biti prava stvar samo jos da se dotegnu neke stvari!Ne zalim ni dinara sto sam dao za preorder,a kad malo bolje razmislim i nisu neke pare za ono sto nudi!

+1

malo me smara razaznavanje neprijatelja ali dobro mora da se navikne, ako imate neki tip za pocetnika slobodno recite :D

Poslednja izmena:
Psiho, linak ti je malcice neispravan :)

@DusaN
Nisi jedini,ali krece mi nabolje!Treba malo vremena da se uhoda,ali taman to mozes da radis za jos ovih 10-ak dana koliko traje Beta i da budes spreman koliko-toliko za Full
@pilauda
To sa uocavanjem neprijatelja i mene nervira!U prve tri partije sam poubijao pola mog tima,ali nije namerno,posto je igra sama namestila na Hardcore!:D
Nema tu previse saveta,ali neki moj savet ti je da ne jurcas po mapi kao ja!Cim sam se malo dozvao pameti i koristio malo vise prone odmah se poboljsao i K/D skor!

da da jasno,
elem jel se jos nekome desava da mu igra zvuk i slika zaledi, i mora da gasim igru nasilno iz task managera?

Meni.

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

I meni je tako par puta zakocila i samo belo ali od kad sam instlirao beta drajvere koje Battlefield trazi radi ok.

Jel ce beta da radi do izlaska final-a?

Poslednja izmena:
Znaci jos 9. dana :D
Ipak ce pasti kupovina, po prvi put da kupim Battlefield.

da da jasno,
elem jel se jos nekome desava da mu igra zvuk i slika zaledi, i mora da gasim igru nasilno iz task managera?

moraju novi beta driver-i,ali koliko sam ja video na mojoj gtx260,ubijaju frame...Za prethodnim mi je radio na 1080p na medium,dok sa beta sece kao ludo,morao sam da smanjim rezoluciju...

Najiritantniji bug - kad mi se bomba zalepi za list od zbuna pored koga sam zalegao :d
Bombe su bas tripozne...jos da se mogu nakaciti na protivnika pa da budu iste kao one plazma bombe u Halou lol

Nekad se spawnujem sa skoro crnim ekranom, nekad sa skoro skroz crvenim, i onda samo odem posred livade da me ubiju sto pre:)

Ima kojekakvih tripova sa modelima igraca kad puze, nekad se guzvaju i uvrcu kao krpene lutke, a nekad plivaju kroz podove i stepenice, tj oni normalno trce a ja ih vidim da puze kroz teksturu, bas izgleda groovy ...no, normalne stvari za novi endzin.
Metro mapa mi se polako penje na k* ....

Poslednja izmena:
Pa, kao neko sa 5000k sati u BF igrama i vet. lvl 5 kapiram da kazem licno subjektivno misljenje u temi za navedenu igru bez obzira sto ovaj put necu dam pare u EA?

;)

5000 sati? Respect za to, mislim da se celom zivotu nisam posvetio kao ti Battlefieldu :).

Vrh Dno