Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A mozda je pametnije gledati u same TV-e, a ne u review-ove na netu ;)

Bar ono sto moze da se vidi na nasem jadnom trzistu... :wall:

Nadam se da ovaj moj post neće proći nezapažen u ovoj raspravi... ;)

Nisam zahtevan korisnik TVa, hteo bih da ga koristim pre svega za puštanje filmova s kompa preko HDMI kabla (dakle, ne znači mi što LG nema DTS), a ostatak vremena ću na njemu gledati kablovsku (nisam neki pasionirani gledalac TVa i perfekcionista).

Kabl je Radijus Vektor, u iznajmljenom stanu i ne planiram neke SD i HD za sada dok to ne krene kod nas regularno (neko rekao 2012? :p) Znam da će kanali izgledati loše, ali jb*, takvi su.

Filmovi koje budam puštao će biti i DivX i MKV, pa valjda će biti bolji nego kad ih gledam na monitoru 22, sa 2.5m razdaljine (solidno sam nezahtevan pa mi ni ta 22ka nije trn u oku, ali bi bilo zgodnije da je ne nameštam svaki put za gledanje filma).

Neće služiti kao monitor (imam pomenutu 22ku koja mi je dovoljna).

Ne želim da potrošim puno novca, tj. jurim neki best buy u klasi od 32".
Voleo bih da TV ne bude ružan s velikim okvirom.

Da li ići na FullHD rezoluciju ili 1366?

Koji od ovih modela (preferirao bih LG ili Samsung):
LG 32LD320 - 32000din
Lg 32LK330 - 35000din
Lg 32LD420 (fullHD) - 36000din
Samsung LE32D450 - 39000din
Lg 32LK430 i Lg 32LK450 - 40000din
Samsung LE32D550 (koji mi je ružniji od C serije) - 45000din

Dakle, želeo bih da prođem što povoljnije, tj. da vidim koji je best buy.

Hvala i pozdrav!

Za to sto si napisao, uzmes najslabiju seriju plazma TV-a (HD Ready, naravno) za 50k i uzivas ;)

@Nick best buy po meni je Philips PFL4606 u tom cenovnom rangu kosta oko 46.000

Da ste malo citali doticne testove videli bi ko ima najkvalitetniju sliku u LCD tehnologiji i nebi pricali napamet, btw i jos jedini fura mat panele...

To sto ima mat panel ne igra veliku ulogu, najbolji sharpovi paneli nisu mat. Sto se tice PFL 9705 televizor je stvarno zver za masu bilo kojih koje smo ovde spominjali.

@Delija: Hm... koliko sam shvatio plazme su "problematične" zbog refleksije, naročito ove iz nižih cenovnih rangova. Opet ostaje pitanje čija plazma i koji model a da je blizu 40k.

@GhostFace: Znači, mišljenja si da ništa od ovih jeftinijih modela nije best buy? Čak ni Lg 32LD420 koji je 10k jeftiniji? Vidim da Philips ima 100Hz i 2ms i pretpostavljam da bi 100Hz trebalo da pripomogne kod slike sa kablovske (mada ne gledam baš sport :)), samo je pitanje da li vredi tih 100e. Uvek može da se doda još 100, 200... i na kraju kad imaš i 1000e, može nešto bolje samo malo skuplje. Mada, lep je ovaj Philips, a i to ima udela :D

@Nick
Imam vec pune 2 godine Samsung PS42B430 kao privremeno resenje dok Panasonic ne izbaci G seriju sa ekranom vecim od 50" :)

Nisam merodavan za misljenje oko refleksije jer volim mrak - prozor mi je bocno, a soba je uvek zamracena :)

@Delija, tako sam ja uradio samo 42C430 :D. I stvarno je skroz ok za TV i povremeno koji 720p film.
I uopšte mi ne smeta što je hd ready jer 720p materijal mogu komotno da gledam sa 1.5m razdaljine, mada obično sa oko 2.5m gledam

Ukoliko nesto saznam javicu vam, mada postoji mogucnost da ne bude direktne prodaje uopste samo promocije .

Ma mosh i ovako da dobijes popust. Banes kod prodavca, pitas ga da prenese ponudu sefu i to je to. Uglavnom daju od 5 do 10 posto, kako gde.

Danas sam dobio informaciju da ce na sajmu tehnike koji pocinje 30 septembra biti direktne prodaje. U hali 1 ce izmedju ostalog biti tehnomanija sa vodecim brendovima poput LG'a , Samsunga , Panasonica i ostalih.

Poslednja izmena:
Raspitaj se za akcije, koji modeli ce biti na popustu.
Kad bi se samo priblizili ovim divljacima iz vojvodine :) .

jel neko pazario tako lcd? vidim da je to u subotici pogotovo aktuelno.
vidim da su cene bolesne, al dzbe to ako nema bas nikakve garancije, a to rekla-kazala i ne uliva bas mnogo poverenja...ali se ipak razmisljam i njaginjem ka takvom pazaru. malo li je da ustedim 150e :)

Onda nadji nekog ko ti daje racun i garanciju, na kraju krajeva sta ce njemu tvoja garancija? Treba mu racun da dobije nazad afu/pdv i nista vise, a tebi treba kopija racuna i overena garancija.

zanimljiv info da nigde trenutno ne moze da se nadje Samsung 55" LCD TV 2011 modeli a info koji sam dobio je da ce se pojaviti pred kraj godine eventualno pocetkom 2012 LOL banana republika

nadam se samo da ce biti barem eksponata na sajmu....

Poslednja izmena:
zanimljiv info da nigde trenutno ne moze da se nadje Samsung 55" LCD TV 2011 modeli a info koji sam dobio je da ce se pojaviti pred kraj godine eventualno pocetkom 2012 LOL banana republika

nadam se samo da ce biti barem eksponata na sajmu....

Сваке године иста прича, тек крајем године почну да пристижу топ модели самсунга, поготово плазми. Увозе их по ценама за западно тржиште а овде уваљују као премијум који је био актуелан у пролеће када су се и појавили. Треба продати матори лагер и зарадити маржу од минимум 30%.

Sve je to tako jer smo ultra bedno trziste, gde i mogu da prodaju samo par top modela i gotovo...

ultra bedno trziste je preblaga rec.
Sad sam dosao iz Home Centra......imaju samo 2 citaj "dva" LG televizora! Da ne pominjem da sam ja kupio onaj koji se vec ko zna koliko vrti u izlogu, jer drugog nije bilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno