Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LW5500 je odlican 3D led tv ima i Smart podrsku mada za 150.000 imas i LED 47LW650S koji je jos bolji ..pritom je dobio EISA nagradu na sajmu tehnike u Berlinu. Dobija se 7 pari naocara i pasivan tip 3D'a sto je mnogo bolje od bilo kog aktivnog tipa. Da bi gledao 3d sadrzaj na televizoru potreban ti je hdmi kabl i bluray 3d player . Mada mozes i neki 3D film da skines sa neta ..snimis na flesh i direktno sa flesha gledas. Svaki od televizora iz Lg'jeve LW serije moze da radi i konverziju iz 2D u 3D sto moze da izgleda jako zanimljivo :)

ne nego izmedju SAMSUNG UE46D6510 i lw650s

LW650S... napisao sam gore da je dobio eisa nagradu u Berlinu kao najbolji 3D tv, pritom Samsung nema pasivni tip kao LG, nego aktivni koji je katastrofa u odnosu na LG'jev pasivni.

LW5500 je odlican 3D led tv ima i Smart podrsku mada za 150.000 imas i LED 47LW650S koji je jos bolji ..pritom je dobio EISA nagradu na sajmu tehnike u Berlinu. Dobija se 7 pari naocara i pasivan tip 3D'a sto je mnogo bolje od bilo kog aktivnog tipa. Da bi gledao 3d sadrzaj na televizoru potreban ti je hdmi kabl i bluray 3d player . Mada mozes i neki 3D film da skines sa neta ..snimis na flesh i direktno sa flesha gledas. Svaki od televizora iz Lg'jeve LW serije moze da radi i konverziju iz 2D u 3D sto moze da izgleda jako zanimljivo :)

da, zaboravih njega da spomenem :) u principu ova dva kao i LW4500 spadaju u istu da kazemo liniju proizvoda, posto ista klasa definitivno nisu :) ja nisam ni gledao taj LW650S jer je za moje potrebe overkill :) meni bi cak i LW4500 odgovarao :D

ok cekam sajam potrosacke tehnike ako tamo nadjem dobru ponudu uzimam ga :)
btw da bi gledao 3d i igrao se na njemu malo moram uzmem HDMI 1.4 kabl? jel jos nesto ??

mislim da je sasvim dovoljno bilo koji hdmi 1.3 kabl za 3d a s obzirom da se oni proizvode od Juna 2006 mislim da ovo mozda vec i imas :)
pogledaj malo na netu o half-SBS (side by side) filmovima (leva strana jedna slika, desna strana druga) ovo saljes preko hdmi-a na tv pomocu bilo kog playera (recimo video sam da novi potplayer koji je naslednik kmplayera ima opciju za titlove da ih podeli na te dve polovine kako bi se videli lepo na 3d televizorima) i na tvu ukljucis 3d sa bas tom (SBS) opcijom i to je to :) gledas 3d filmove s kompa bez problema. naravno, mozes i sa usb-a s tim da ne mogu filmovi koji imaju DTS audio. takodje kao sto je GF napomenuo imas mogucnost konverzije 2d u 3d sadrzaj koja radi pristojno, pogotvo sa kvalitetnim strimovima :)

mislim da ce ti ovo stvoriti jasnu sliku o 3d mogucnostima:
IMG_3846-resize.JPG

Poslednja izmena:
zavisi sta hoces od tva :) ja bih licno pre kupio lg nego samsunga, a recimo neko hoce da ima samsung i svidja mu se kako taj model izgleda i kako je odradjen (realno odlicno :)). po 3d tehnologiji je lg dosta bolji (po meni). samsung mislim da ima picture in picture i odlozeno snimanje al mene to bas i ne zanima :)

Vidi ovog LG promotera :)

Samsung je bolji naravno, manite se tih plaćenih nagrada, testove u ruke pa listajte da vidite šta je bolje. Kontrast, dubina crne boje, procesiranje slike, 3D pune rezolucije (naspram LG-ove prepolovljene), DTS dekoder... Gleda se statični kontrast, dinamički ne treba nikad da se uključuje na televizoru. LG ima prednost u uglovima gledanja i jeftinim naočarima, ništa više. Ne mora niko da vas ubeđuje, pravac radnja i pogledajte oba modela, videćete kakva je slika kod jednog, a kakva kod drugog.

Pogledao sam oba 3D prikaza u više navrata, testirao sam LW5500 i LW650s lično, televizori su dobri, ali smatram da je Samsung D6510 daleko bolja kupovina.

3d prikaz je bolji ali na koliko vremena, 15min? posle 20min glava boli, cvike se skidaju i pravi pauza :) gledao sam filmove i sa shuterima i sa polarizovanim cvikama i dosta je udobnije ovo sto lg nudi :) za DTS samsungu svaka cast, to se ceni. medjutim taj deo posla mi svakako obavlja onkyo :) samsung po spec. jeste bolji, ali mu je i cena "bolja"... licno, ja bih pre uzeo lg i to verovatno 47lw4500 :)

Da, znamo, takva je promo priča, ali pošto sam i ja bio u prilici da odgledam nešto duže i na FPR pasivnoj i na active shutter tehnologiji, mogu reći da je to sve isto. Manje te boli glava onoliko koliko je lošiji 3D prikaz. Tačno je, nema treperenja kod FPR-a, ali ako je neko osetljiv na 3D efekat, boleće ga glava u svakom slučaju, manje ili više.

Da, znamo, takva je promo priča, ali pošto sam i ja bio u prilici da odgledam nešto duže i na FPR pasivnoj i na active shutter tehnologiji, mogu reći da je to sve isto. Manje te boli glava onoliko koliko je lošiji 3D prikaz. Tačno je, nema treperenja kod FPR-a, ali ako je neko osetljiv na 3D efekat, boleće ga glava u svakom slučaju, manje ili više.

ja nisam osetljiv na 3d efekat ali kad sam gledao film sa shuterima to mi je dosta smetalo i morao sam skidati cvike svakih 20-30min da bih dosao sebi. sa frp ovih problema nisam imao. i ja govorim iz iskustva :) mislim ovo je poprilicno zavisno od osobe do osobe, ja samo kazem kako je meni bilo :) sto se tice kvaliteta tu je ipak presudno sa koje razdaljine se gleda tv... a taj info nemamo... i sta ako hoce jos koje cvike da uzme :) ? ja nije da forsiram neku marku, obicno gledam sta je najoptimalnije za kupovinu, i po tom kriterijumu su mi ovi lg lepo legli :) ako ima neki bolji full hd 3d tv tih gabarita za normalne pare recite... i ja bih hteo da znam, mozda se predomislim :)

a sto se tice odnosa cena (otprilike, gledao na pcberzi):
47lw4500 ~ 1100
47lw5500 ~ 1250
47lw650s ~ 1400
UE46D6510 ~ 1750
***, cene su sarene pa ko kako voli :)

U prevodu - ti bash volis Samsung :D

Samsung je bolji naravno, manite se tih plaćenih nagrada, testove u ruke pa listajte da vidite šta je bolje. Kontrast, dubina crne boje, procesiranje slike, 3D pune rezolucije (naspram LG-ove prepolovljene), DTS dekoder... Gleda se statični kontrast, dinamički ne treba nikad da se uključuje na televizoru. LG ima prednost u uglovima gledanja i jeftinim naočarima, ništa više. Ne mora niko da vas ubeđuje, pravac radnja i pogledajte oba modela, videćete kakva je slika kod jednog, a kakva kod drugog.

Pogledao sam oba 3D prikaza u više navrata, testirao sam LW5500 i LW650s lično, televizori su dobri, ali smatram da je Samsung D6510 daleko bolja kupovina.

Vidi ovog Samsung promotera :)

Vidim da se svi vi Samsungovci vatate za taj DTS dekoder hahaha to vam je jedina stvar o kojoj volite da pricate. O kakvim kontrastima pricas... kontrast samog LG 3D je veci oko 170 nita kod samsunga svega 80 . 3D blur freqency 200 hz a kod aktivnog tipa 50hz .Obavesti ljude sta se desava sa pozicijom gledanja i zasto dolazi do zatamnjena slike ako se glava pomera . Reci im koliko kostaju naocare kod aktivnog tipa, objasni im zasto pasivni tip 3Da ima svetliju sliku, zasto nema treperenja (flicker free) i zasto manje umara oci za razliku od samsungovog aktivnog . Mislim da si jako vazne stavke izostavio. LG 3d ima dva veoma uvazena svetski priznata sertifikata TUV i Intertek za pasivni tip koji je patentirao. Takodje bi spomenuo elektromagnetno zracenje aktivnog tipa, da ne izostavim tezinu naocara koje su kod aktivnog tipa oko 35g a kod pasivnog svega 16g sto moze biti veoma nelagodno pri duzem gledanju. Po svemu sudeci FPR je daleko bolji od SG. Vertikalni ugao gledanja kod pasivnog tipa je 170 stepeni kod aktivnog 80...cemu dalja prica i rasprava? :)

Poslednja izmena:
Čemu taj kez? Zna se da ja volim Samsung, zašto bih poricao. Volim ga jer smatram da ima najbolje LCD televizore, sve ukazuje na to, cenu ne gledam. Za plasme je druga priča.

:lupko: sharp i toshiba ne valjaju ...lg ne smem ni da spomenem ..vidim da si posebno alergican na njih.:)

Da zaboravio sam da ti odgovorim za to "prepolovljene rezolucije" vidim da nisi upucen i da ne pratis... ali je dokazano da to jeste FULL HD rezolucija i da dobili su VDE sertifikat http://www.gadgetnew.info/really-lg-cinema-3d-tv-gets-full-hd-certification-from-vde
Nemoj mi samo reci da je LG sve ove nagrade i sertifikate placao ...jer bi do sada bankrotirali :)

Poslednja izmena:
Ej, bezobrazan si. Lepo si napisao normalan post, pa si ga obrisao. Nemoj molim te da ulaziš u diskusiju samnom i mani me tvojih sertifikata i gluposti. Ti znaš ono što piše na internetu, nisi upućen dublje u stvari. Nemam ja šta da objašnjavam na forumu, sve je lepo napisano na sajtu, ko vam je kriv što ga ne posećujete http://multimedia.benchmark.rs/lcd_...g_3d_fpr_tehnologija_i_novi_modeli_televizora.

Ti ne možeš da kažeš meni da nisam upućen, jer ti zapravo nisi upućen. Rezolucija je prepolovljena i tačka, treba da pročitaš stranica i stranica diskusija o tome pre nego što kažeš da nije prepolovljena. Kako su dobili sertifikat to je misterija, kada je očigledno kako tehnologija funkcioniše, i ne može da isporuči punu rezoluciju za svako oko, već deli rezoluciju na dva oka. Nisu mi jasni ljudi koji padaju na neke sertifikate, a da zapravo ne zastanu i pročitaju koja je tehnologija iza tog sertifikata i kako funkcioniše.

Da li treba da pominjem što si lupio za kontrast i pomešao ga sa osvetljenošću, kakvi nitovi za kontrast, on nema mernu jedinicu. Ti tvoji nitovi su mera za osvetljenost, ali se danas više koristi cd/m2, to ti je kandel po metru kvadratnom. Ne znaš šta je statični kontrast i da je on dosta veći kod samsung televizora zbog tipa panela koji se koristi.

Pokazao si koliko ne znaš, molim te povuci se pre nego što se još više osramotiš.

Hoćeš da mi objasniš šte je statički kontrast ?

Svaka čast na trudu !

Jel to opet po nekom sertifikatu i nagradi kako je Philips bio proizvođač godine? Philips je iza Samsunga, LG-a i Sony-a po kvalitetu slike koju daje, ali neka dođe sad neko da kaže da je Toshiba najbolja, pa da se izređamo onako svi redom. Ne želim da vas ubeđujem ni u šta, nemam pametnija posla, testove televizora u ruke pa čitajte, možete lepo da krenete od HDTVtest.uk, nastavite preko http://www.televisioninfo.com/, pa na Cnet itd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno