Šta je novo?

Slim ASUS Eee PC X101

Over and out.

Čovek želi lakši netbook, a performanse mu nisu bitne, u čemu je tu problem. Zašto mora bilo kome da se pravda zbog toga?
Znam kako je vucarati skoro svaki dan na fax i nazad netbook, ponekad i adapter za isti zbog slabe baterije i nekoliko knjiga, skripta, nekad i mali kišobran za svaki slučaj :d i znam da svako olakšanje u težini znači.

Problem je u tome što korisnik dulsrules ima informaciju da su njegove želje i potrebe jednake željama i potrebama populous-a. Obzirom da se pojavio neki plebs koji se usudio da kaže da je razmišljao na drugi način od sugerisanog, korisnik dulsrules je izrazio svoje negodovanje kroz seriju postova u kojima je izmedju ostalog pokazao svoje impresivno poznavanje materije, u ovom slučaju performanse procesora kompanije Intel: Atom -> Core i7.

lol what ?

Aman ljudi valjda pametniji popusta:d

Pametniji, konkretno u ovom slucaju ne kupuje Slim ASUS Eee PC X101 :)

Uvrede ? Koga sam ja uvredio ? Mozda ti je pobrljavio taj tvoj kalkulator pa vidis nesto sto mi ne vidimo.

Poslednja izmena:
Pametniji, konkretno u ovom slucaju ne kupuje Slim ASUS Eee PC X101 :)
Значи неко је глупљи јер купује уређај који се теби не свиђа?
Molim administratore da banuju korisnika dulsrules zbog uvreda clanova foruma koji pokusavaju da vode kulturnu i civilizovanu raspravu.
Није ово за бан, нити ми о томе треба да одлучујемо, али си за други део потпуно у праву.

Poslednja izmena:
Ja to nisam izjavio. Postoji pametan, a postoji i pametniji. A ovo za glupe ste vi sami dodali, samo iz vama poznatih razloga ;)

Smorili ste. Slabašan je taj netbook, ali kome ne smeta, kupiće ga. Kome smeta, uzeće neku AMD Fusion jaču varijantu. Toliko je jednostavno.

Prvo što ne možete da gledate u pasulj kada će se pojaviti ovde i po kojoj ceni, što je najbitnije. Manite se više cene u dolarima, ona se automatski konvertuje u evre, plus harač koji naši moraju da uzmu. To je nepisano pravilo za većinu stvari do sad, a verovatno će biti tako i za ovaj netbook.

EEEEE...nisam skoro vise uzivao dok sam citao neku temu.... Posebno onaj deo.. ''kad sam bio mali ja sam nosio dzakove od 25kg ... a ja od 50kg.."

Mislim cemu prepucavanje, nek' nosi ko sta hoce :)

mada moram da priznam da mi dodatnih 500g u torbi ne bi bio neki problem ako stvarno vredi...al opet ne mozes nekome zabraniti da kupuje sta hoce za svoje pare.

Poenat price je da SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE MISLJENJE.........(a ja bih dodao)------>PA MAKAR ONO BILO I GLUPO!! (ogradjujem se i naglasavam da se ne odnosi na dvojicu gore pominjanih) :happy:

Poslednja izmena:
Evo da ozivim temu,sada sam video da ima u jednoj prodavnici da se kupi i cena je oko 16000 dinara.Mislim da je ok cena za ono sto nudi.

off:
Pa jel moguce da se ovaj duls u svakoj temi iske*ja pri pocetku, u sredini, i naravno na kraju *** :d

ON:
za 16K din nije ni lose , pitanje je samo da li ga ima u radnji ili samo pise na sajtu, treba proveriti.

Bedak je što nema VGA i LAN (što ima i moj prvi eee 4G surf), ali ovo je prvi netbook koji se može smatrati njegovim duhovnim naslednikom, naravno zbog cene, slogan uz prvi eee je glasio "199$ PC".

Sviđa mi se mat ekran, o težini i "debljini" ne treba pričati. Od kad sam ga bolje pogledao na YT snimcima svi mi drugi netbookovi deluju neinteresantno "samo" zbog težine i "debljine" iako je 3cell baterija nešto što ne mogu da smislim.
Čudno mi je da se neko nije ranije setio da izbaci ovako tanak netbook, MacBook Air ne računam zbog cene :d

Može da se instalira Win7, mada mislim da je zbog SSDa od svega 8GB XP bolji izbor. Na svom netbooku imam SSD od 4G, posle instalacije vanilla verzije XPa ostane mi slobodno oko 1GB, znači da bi 8GB bilo itekako dovoljno, a 7mica bi se morala "seckati" nekim programom poput nlitea.

Na sajtu Asusa stoji "2.5" SATA 8GB SSD" što znači da bi se verovatno mogao ubaciti običan 2.5" HDD, pogotovo neki tanji.

Neko je spomenuo da ovaj model nema LAN, pa da li je moguce da osnovnu stvar nema? Da li ovaj drugi model X101H ima mozda?

Vec se u prodaji moze naci model koji ima HDD kapaciteta 250 GB. Oznaka je X101H. Ima ga u firmi na G :)
Ma znam ja to :D razlika je ~2500 RSD pa se ne isplati kupovati X101 i ubacivati naknadno kupljeni HDD.
Igrom slučaja već imam jedan 2.5" HDD pa se pitam može li se on ugurati u tanji model :)
Neko je spomenuo da ovaj model nema LAN, pa da li je moguce da osnovnu stvar nema? Da li ovaj drugi model X101H ima mozda?
X101H ima HDD, LAN i VGA, ali je i nešto deblji i teži.

Hvala, taj model sa 250gb hardom, je vec nesto :)

Izgleda da ipak ima i da je to dezinformacija. Na par domacih sajtova gde ga ima u prodaji pise u specifikacijama da ima. Cudno bi bilo da nema.

Pa znam, i meni je bilo bas cudno da nema, bilo mi je prosto neverovatno da ga toliko bas osakate, al me mrzelo da listam sajtove da bi video specifikacije pa reko da pitam ovde. :) Inace, zna li se autonomija koju bi eventualno mogao da izvuce s obzirom na 3cell bateriju?

Ovaj laptop nema podrsku drajvera za win xp i win 7 32/64 bit jer radi pod megoo ili gresim ?

TT Pro by SGS-SCL

Ovaj laptop nema podrsku drajvera za win xp i win 7 32/64 bit jer radi pod megoo ili gresim ?

TT Pro by SGS-SCL
Toga sam se i ja plašio, ali nije tako. Nema ni razloga jer je HW manje više poptpuno isti kao u X101H.
Problem je samo što je 8GB malo tesno za 7micu, ali za XP više nego dovoljno.

u download sekciji za ovaj model na sajtu Asusa navedeni su kao izbor pored Linuxa i Windows XP i 7
http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_X101/#download

Da , 8gb nije dovoljno za 7icu, moze da se budzi ali u native varijanti ne verujem da moze da se ugura. A i jeste mu mana mali kapacitet, on je verovatno i zamisljen kao masina za neki najlaganiji surfic. Nista ispod bar 250GB :d.

Nazad
Vrh Dno