Šta je novo?

Steve Jobs Resigns As CEO Of Apple

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

peja

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2005
Poena
845
Title says it all. More to come. For now, the letter from Steve Jobs himself:

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Update: Apple has confirmed that Apple COO Tim Cook will replace Jobs as CEO, following Jobs’ own recommendation. Considering that Cook has filled in for Jobs in the times of his medical leaves (including the one he has been on this year), this has been widely expected if and when it came time for Jobs to step down.

Also as requested, Jobs has been elected as Chairman of the Board and will remain with the company in that capacity. Cook will join the Board as well.
http://techcrunch.com/2011/08/24/steve-jobs-resigns-from-apple/

je l' bese on zdrastveno lose?

Mislim da mu ovog puta zaista zdravlje nije dobro i da jednostavno ne moze da izdrzi ovaj pritisak i igru. A tek je pocelo...ja zaista ne mogu videti kraj tj rasplet cele ove situacije...

Sta on ima sa tim? Advokati se tumbaju.
Apple stock pala 6 % after hours ;)

Voleli Apple ili ne, taj covek je uradio dosta za IT industriju i ovo je tuzan dan za sve nas.

Jeste dosta uradio za IT industriju i mora uzivati respect, ali zbog cega bi ovo trebalo da bude tuzan dan za sve nas?

Steve jeste zanimljiva individua, tačno je da je pomogao u ostvarivanju nekih dobrih ideja, ali Apple ljubitelji su ga posmatrali kao nekog svetca, što je po meni preterano. Neću svakako roniti suze zbog toga što odlazi, ali će mi nedostajati način na koji je izlagao nove Apple proizvode, ne verujem da će neko to bolji raditi od njega. Pre će ovo biti tužan dan za ljubitelje Apple-a, znamo šta im je Steve značio, ali mi ostali nećemo tugovati previše.

Neko moze da voli ili ne voli Apple kao kompaniju, iNesto proizvode ili "sektasko" ponasanje korisnika, ali niko ne moze da ospori da je Jobs mnogo doprineo IT industriji, i bio jedan od najboljih CEO-ova na svetu, i to ne samo u ovoj grani.

Da bude tuzan dan zato sto je neka individua kome je smisao zivota sto veci priliv novca i moci sisla sa pozicije CEO-a ili cega vec? LOL

Kakav crni razvoj i napredak industrije, da nije bilo njega bilo bi takvih istih ko on koji ce ekonomski uvek sabotirati razvoj nauke i tehnologije, kao sto se i radi.

Zao mi je coveka, kao coveka - Bog da sacuva sve od onoga sto sad njega muci, protiv toga, vidimo, ne moze nista pomoci :-( a za to da li je on bio CEO i da li napusta kompaniju, e za to me boli uvo...

Da Apple ljubitelji, koji nikad nisu culi za onoga drugog Stiva - e to nije kako treba

Evo, ja sam "ljubitelj" Apple proizvoda, pa ne vidim što bi mi bilo žao što Steve više nije CEO Apple-a??
Da je bio jedan od najboljih CEO-a IT-a to stoji, možda čak i najbolji CEO uopšte, ali više mi je žao, onako ljudski, ako je to posledica njegovog zdravstvenog stanja (ako se kancer pankreasa vratio), pošto ništa nije vredno kao život. Mislim da će se razvoj Apple-a kao kompanije nastaviti uhodanom stazom koju je trasirao upravo Steve Jobs, nema tu novi CEO mnogo šta da menja, sve će ići svojim tokom, izbacivaće se novi iUređaji i ubuduće (a i da ih ne bude, who cares).
Tako da to je to. Jedan deo istorije je završen, jer voleli mi ili ne Steve Jobs-a, čovek je sigurno obeležio IT svojim vođenjem Apple-a i stvaranjem najvrednije komanije na svetu. Respect!!

Obezbedio je on Apple za iducih 10godina - ako ovi posle njega budu pametni...

Rak pankreasa se vratio jos pocetkom godine (ili mozda i prosle godine) - i kako je tad receno, jeste da su dani stvarno odbrojani, na zalost protiv nekih stvari je covek totalno nemocan.

Da definitivno najbolji (sigurno u top 3) CEO jedne IT kompanije i neka bar sad provede u miru svoje, mozda i poslednje - ko zna, dane

Poslednja izmena:
ja sam cuo da je presadjivao neki organ jos jer se rak prosirio, ali da mu je sad zdravstveno bolje...ali kako god...ima vesti sa raznih strana...

glavno,skroz je los taj stav "**** mi se sto je otisao", covek je vratio apple tamo gde mu je mesto i to sto su danas 3ca najveca korporacija na svetu je 80% njegova zasluga. kapiram da vas to sad kao licno nesto ne pogadja, ali on je njihov zastitni znak u zadnje vreme koliko i jabuka i ovakva desavanja mogu ozbiljno da uticu na dalji razvoj firme i sto moze da se oseti tek za koju godinu. a zao mi ga je i kao coveka i nadam se da ce da prebrodi to...

a da ne zaboravimo da je steve pored toga sto je koosnivac apple-a i napravio strasnu pricu sa pixarom...sve u svemu, mislim da je takvih ljudi malo i KRIVO MI JE STO ODLAZI SA MESTA CEO-a! eto :)

Svakom normalnom je žao kada neko tako uspešan i sposoban bude prinuđen da ode ali svakoga od nas čine dela i njegovo delo ostaje a on lično sigurno da ima satisfakciju posmatrajući koliki je trag ostavio iza sebe . U svakom slučaju iako nisam fan Appla , skidam kapu za sve što je uradio jer hteli to neki da priznaju ili ne ideje koje je doneo nalaze se i u uređajima koji nisu Apple jer je njegov uticaj imao snagu da menja tokove IT industrije .

Da bude tuzan dan zato sto je neka individua kome je smisao zivota sto veci priliv novca i moci sisla sa pozicije CEO-a ili cega vec? LOL

Kakav crni razvoj i napredak industrije, da nije bilo njega bilo bi takvih istih ko on koji ce ekonomski uvek sabotirati razvoj nauke i tehnologije, kao sto se i radi.

+1

ne delim misljenje da je Steve Jobs uradio ista bitno za IT industriju, isto kao sto ni Microsoft nije uradio nista jako bitno za industriju, obe kompanije su krale od trecih lica (i jedni od drugih ali to je sto kazu besides the point) koja nikad nisu dobila nikakav credit za svoj rad.

pravi revolucionar u apple-u i covek sa idejom, Steve Wozniak, je neko koga postujem i koga cu uvek postovati ali money grabing CEO-e, ne hvala.

Voleli Apple ili ne, taj covek je uradio dosta za IT industriju i ovo je tuzan dan za sve nas.

:lupko:

Pricaj u svoje ime, bas me briga kako se ti osecas.
Imaju i dobre i lose proizvode, a redom su svi precenjeni i naplacuju ih bar 50% vise nego sto vrede (a neke i 150%). I to je celo moje misljenje.

Kao što je već rečeno, voleli ili ne Apple, Jobsu kapa do poda. U današnje doba korporacija, upravnih odbora, marketing odijela velikih kao srednje firme.. imali smo čoveka koji je predstavljao brand za sebe, čoveka sa jasnom vizijom i idejom kako to ostvariti. Jednostavno nekog ko je obeležio jedan deo istorije, jednog od začetnika najveće i najuticajnije revolucije u ljudskoj istoriji.. Žao mi je kao čoveku što je razlog bolest a bilo bi mi žao zbog napuštanja CEO Apple-a da imam koji slučaj deonice.. :) .

U današnje doba korporacija, upravnih odbora, marketing odijela velikih kao srednje firme..

a inace Apple sve to nije nikada bio niti ce biti, ceo Apple je Steve Jobs i on sve mucenik uradi sam samcijat u svojoj garazi i dade narodu po postenoj marzi... nije korporacija, nema upravni odbor i nema marketing odred velicine manjeg gradica... nije da mi se ulazi u prepucavanje al' dal' vi procitate to sto napisete ili samo tek onako budzite postove...

Kraj je očigledno blizu. Radije bih da Steva Pohlepa preživi, a da umre njegova strategija trošenja više na marketing nego na proizvodnju, ali na žalost biće upravo suprotno.

a inace Apple sve to nije nikada bio niti ce biti, ceo Apple je Steve Jobs i on sve mucenik uradi sam samcijat u svojoj garazi i dade narodu po postenoj marzi... nije korporacija, nema upravni odbor i nema marketing odred velicine manjeg gradica... nije da mi se ulazi u prepucavanje al' dal' vi procitate to sto napisete ili samo tek onako budzite postove...

Niko nije rekao da Apple to nema, ali imali su to i '97 pa su bili na rubu bankrota.. ne kažem da je to fer igra, ali ljudi poput Wozniak-a naprave proizvod a ljudi poput Jobsa od tog proizvoda naprave revoluciju... Misliš da bi Wozniak sa Apple I mrdnuo dalje od garaže da nije bilo Jobsa?! teško.. tako svet funkcioniše a Steve je u toj igri bio Joda među džedajima.. :). I lakše malo sa osuđivanjima drugih jer bi se neko mogao pozvati na tvoju "ne delim misljenje da je Steve Jobs uradio ista bitno za IT industriju, isto kao sto ni Microsoft nije uradio nista jako bitno za industriju" .. jer neko ko iole prati IT industriju ne bi lupio nešto ovako.

Mozda je mislio na cinjenicu da Apple trosi vise za marketing nego za razvoj. Druge kompanije tros nekoliko puta vise na razvoj nego Apple. Razlika je u tome sto Apple ima mali broj proizvoda koji reklamira u meri da ispira mozgove, dok ostale kompanije imaju veci broj proizvoda na koje trose manje novca za reklamiranje.

Mozda je mislio na cinjenicu da Apple trosi vise za marketing nego za razvoj. Druge kompanije tros nekoliko puta vise na razvoj nego Apple. Razlika je u tome sto Apple ima mali broj proizvoda koji reklamira u meri da ispira mozgove, dok ostale kompanije imaju veci broj proizvoda na koje trose manje novca za reklamiranje.

Ali eto, od svih tih silnih kompanija i istraživanja, niko ne ume ili neće da napravi Air i ja moram da dam 1200e za to, ako želim da imam takav ultrathin laptop. Da li je precenjeno? Pa ne znam, s obzirom da alternativu ne vidim, a ako se uzme u obzir da Air za tu cenu ima 128GB SSD, ni konkurentski proizvodi nisu puno jeftiniji, a miljama su iza po pitanju dizajna, dimenzija, autonomije... Lično nikakvu reklamu za Air nisam video, niti mi je neko ispirao mozak. Listao sam katalog PC Practica i video ga u ponudi kao i svaki drugi laptop, pogledao slike, pogledao uživo i od tada želim da posedujem to parče harvera. :) Eto, ovo je samo primer, na meni lično, da marketing i nije toliko bitan ako punudiš dobar proizvod koji nema konkurenciju.

Niko nije rekao da Apple to nema, ali imali su to i '97 pa su bili na rubu bankrota.. ne kažem da je to fer igra, ali ljudi poput Wozniak-a naprave proizvod a ljudi poput Jobsa od tog proizvoda naprave revoluciju... Misliš da bi Wozniak sa Apple I mrdnuo dalje od garaže da nije bilo Jobsa?! teško.. tako svet funkcioniše a Steve je u toj igri bio Joda među džedajima.. :). I lakše malo sa osuđivanjima drugih jer bi se neko mogao pozvati na tvoju "ne delim misljenje da je Steve Jobs uradio ista bitno za IT industriju, isto kao sto ni Microsoft nije uradio nista jako bitno za industriju" .. jer neko ko iole prati IT industriju ne bi lupio nešto ovako.

i onda ih je Jobs svojim kreativnim umecem izvukao iz svega toga? sta li je onda radio Jonathan Ive... grickao semenke?

bez lika kome je Bill Gates ukrao DOS Microsoft ne postoji i isti taj Bill Gates (kao i Steve Jobs) je jos jedan college dropout bez ikakvog umeca sem da ukrade. isto tako niko od njih se nije setio da napravi GUI, setio se Xerox R&D tim a "ovi" napravili imperiju na pokradenoj ideji... clap, clap...

ja radije odajem postu ljudima koji stvaraju i dizajniraju stvari nego onima koji ih kradu pa prodaju a ti kako ti volja. :)

over and out.

stvarno treba biti "neko" pa imati obraza da Gates=a ili Jobs oznacis kao propalice i lopove :sceptic::sceptic:

al znam iz iskustva da je ovde sve moguce... davno smo mi zbog skrenuli od realnosti i prigrlili svoje frustracije i komplekse

ako je cilj uspeti, oni su postigli cilj, xerox nije (ili jeste al u manjoj/drugoj meri) i to je to. niko nije xeroxu vezao ruke i sprecio ih da postignu uspeh. Biznis je igra, samo sa vecim ulogom. Ako ne igras dovoljno dobro, gubis, pa makar ti izmislio nove poteze, na kraju aplauz (a i pare) dobije onaj sa boljim rezultatom

Sa njim ili bez njega na chelu, Apple je veoma zla firma... profit, profit, profit....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno