A koliko je to konkretno i koliko je to u odnosu na prodaju u UK/US? Na graficima nisam ni video Svajcarsku u iPhone sales![]()
Bravo bato, jos samo u ovoj temi nije bilo price o tome![]()
I odma svaka kompanija koja ima imalo veze sa ITem pocinje da pravi svoj tablet....
Nisam apple fanboy, ne svidjaju mi se mnogi njihovi potezi ali za tablet su ih svi redom prozivali prosle godine a ove jedno 30+kompanije izabacuje po vise razlicitih tableta.
jos je tu kao predsednik upravnog odbora i dalje je njegova poslednja, svi znamo sta je upravni odbor neke firme. svakako neverovatan lik koji je uzdigo svoju firmu (iz koje je bio oteran ko poslednja fufa) u nebesa. ne moze to svako u tom biznisu, doduse svako pre ili kasnije moze da ga kopira sto se i radi na veliko.
svakako je inovator hteli to neki da priznaju ili ne, vrhunski dizajnirane proizvode koje je patentirao na svoje ime, ipod, iphone, ipad, itunes ili 20-ak drugih extremnih proizvoda kojim je utro put kojim se pre ili kasnije ide, a sto je bio slucaj od samog pocetka apple. coek je stvorio nova trzista it industrije za koje niko nije ni sanjao da mogu da postoje, ne da je inovator nego je mag (ima ih jos u it-u nije jedini, u apple je jedini i nema ni 1 sem njega), jedan od redjih majstora svog zanata i bas mi zao sto na vakav nacin odlazi iz fotelje ceo. ko ovo ne vidi taj je zaspao jos pocetkom 80-ih proslog veka
ne treba tu hype da se vidi da je jobs alfa i omega brenda kojeg je namerno, vrhunskim poslovnim potezima (npr sjajnog dizajna, ali pederskih cena, pa mi sirotnja tretjeg sveta moze samo psujemo i cekamo prvog kineza koji tje to isto, prepakovano a i verovatno motjnije kasnije izbaciti po 10x nizzoj ceni) izdigo do americkog kulta i jednog dana kad ode, taj brand tje se gasiti sigurno bas zbog kultnog statusa, a kad se to desi apple tje morati se menja iz korena i postane drugi vetj toliko puta spominjani samsung protiv kojeg se tuzzaka bas zbog nekih patenata i danas
Morbius, odličan post.
Kada čitam postove svih ljudi koji su ovoliko tvrdoglavo protiv tableta - siguran sam da ih nisu duže vreme koristili niti im dali dovoljnu šansu.
Opet fanbojizam i worshipovanje
Nhf, no cini mi se da ti spavas i dalje, i neko treba da te probudi
Iza svega toga stoji, opet ponavljam, kolektiv, tim ljudi koji su skupa stvorili Apple. Dio tog kolektiva je Jonathan Ive - http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Ive glavni dizajner u Apple-u koji stoji iza svih najuspjesnijih proizvoda.
Na kraju i ljudi koji kupuju njihove proizvode se mogu smatrati kolektivom, jer bez njih komanije nebi niti bilo.
Meni samo ide na zivce moj frend koji se kurchi sa iPodom i prica kako je to dobar proizvod, a cije mogucnosti nikada nije koristio niti mu trebaju.
Stalno prica o Appleu i njegovom marketingu i nekim silnim novcima. Zar je neko zaboravio da su oni bili pred bankrotom? Ako SAMSUNG nema dovoljno novca za reklamu, ne znam ko ima.
Da Apple nije napravio dobar uredjaj, spravu koja se ljudima dopada, mogli su da izbace 50 uredjaja i da ih reklamiraju 24/7 nista od toga ne bi proslo.
odati priznanje jobsu i apple kompaniji se danas smatra fanbojizam i worshipovanje, ipak sam budan, kapiram ja to, vremena su poremetjena, jedno je sigurno da kad se spomene apple misli se na jobsa a ne na ivea, cooka ili ne znam ni ja nekog genija iz raznih sektora apple. da bi stajao kolektiv na zdravim nogama neko mora da ga stvori, steve je montirao vrhunski kolektiv koji moze da napravi sve na planeti ali bez njega to ne moze da proda sto tje retji da je bivsi ceo taj koji je napravio da apple vredi danas skoro 400B $, a po tenutnim prognozama experata dostitji tje i citavih 500. kakav fanbojizam ili worshipovanje tu ima da se zakljuci ocigledno. isto je tako i u drugim extremnim it firmama bez razlike. pa taj pad akcija od 24h sam govori po sebi, kad je vest objavljena apple je ostao bez novca koliko recimo vrede jedan intel i amd zajedno.
ne ljuti se na frenda iako ne koristi sve mogutjnosti playera, 100% sam siguran da ni ti ne koristis sve mogutjnosti pc-a pa sta, treba li se neko ljuti na tebe? podji od sebe, pa ti si upravo uradio jednu vrhunsku stvar ovde tj isto ono sto je jobs uradio za apple, osvrne se na gaming podforum, pogledaj svoj avatar. mozda se coek primio na marketing, mozda nije, ali ipod je sjajan proizvod, u vreme kad se pojavio bio je najnapredniji player, da li je bilo boljeg lepseg i prakticnijeg za rukovanje? licno ne posedujem ni 1 apple proizvod niti sam ga ikad imao pa ne mogu direct da prenosim iskustva o tim "prosecnim" uredjajima, mada bi voleo makar air da ne gledam na slikama, ali te prenapucane cene me smire brzo :smoke:
Svaki treca - cetvrta porodica ima Mac u kuci.
Da je dobar uredjaj to je diskutabilno, ali da se ljudima svidja i da im odgovara sigurno (barem dovoljnom broju). To nema potrebe poricati.Da Apple nije napravio dobar uredjaj, spravu koja se ljudima dopada, mogli su da izbace 50 uredjaja i da ih reklamiraju 24/7 nista od toga ne bi proslo.
Pa tada nije bio ni blizu nahype-ovan brend tj nije ni bilo toliko fanboja kao danas.Da je brend jeste, ali seti se, ako se secas, koliko je Apple imao failova u periodu 90tih godina. Zasto ih tada fanboji nisu odrzali na povrsini, nego su bili pred katancem?
Da je dobar uredjaj to je diskutabilno, ali da se ljudima svidja i da im odgovara sigurno (barem dovoljnom broju). To nema potrebe poricati.
Mislim da se oko toga svi slazemo. Problem je sto neki uzdizu isto u nebesa.
Jel postoji objašnjenje zašto se ova tema zatvarala i otvarala 3 puta do sada?
kovacm je napisao(la):Bloomberg Game Changers: Steve Jobs
Feb. 10 (Bloomberg) -- Through interviews with friends, former colleagues and business associates, GAME CHANGERS reveals the many layers of the intensely private Steve Jobs - his style of leadership, management and creative process. Interviews include Apple co-founder Steve Wozniak, former Apple CEO John Scully, journalist turned Venture Capitalist Michael Moritz, Dreamworks CEO Jeffrey Katzenberg, former Apple "Mac Evangelist" and Silicon Valley Entrepreneur, Guy Kawasaki and Robert X.Cringely, technology journalist and former Apple employee. (Source: Bloomberg)
http://www.bloomberg.com/video/66625228/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari