Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ironicno je da u vreme "sankcija" MI nismo mogli da placamo a nama jesu mogli da placaju. To je i dalje slucaj. To sto ne mogu direktno da ti plate preko PP-a nije problem, imas Plimus, ShareIt (koji bi ja mislim tebi najvise odgovarao ako su moje ideje o cenama tacne :p), druge DR derivate, Authorize.net, itd.
Uzmu ti procenat, ali ***. Zato ovde ako placas kreditnom, moze ali +5% ;)

re

Ironicno je da u vreme "sankcija" MI nismo mogli da placamo a nama jesu mogli da placaju. To je i dalje slucaj. To sto ne mogu direktno da ti plate preko PP-a nije problem, imas Plimus, ShareIt (koji bi ja mislim tebi najvise odgovarao ako su moje ideje o cenama tacne :p), druge DR derivate, Authorize.net, itd.
Uzmu ti procenat, ali ***. Zato ovde ako placas kreditnom, moze ali +5% ;)

Pa to je , generalno problem 5% na 1000e 50e. Neces verovati kako je kod nas 50e najmanje , strancima je to ko kuca. Gledao sam neki Netteler ili tako lesto ima neka fora da drze lovu 6 meseci..

Automatski ukalkulises +5% svima i onda nije nekome +50e nego je svima isto ;)
Da, postoje te fore, jer inace dosta njih rade kao prevaranti, navuku gomilu novca ukradenim karticama, povuku lovu a posle ovima dodje chargeback.
Ja ne vidim kako smo mi razliciti od Nemaca po ovom pitanju, ni on ne moze preko neta da naplati nesto bez proviizje? Inace, dobar deo Evrope vise voli bankovno da placa nego kreditnom.

Treba imati muda i izgurati posrednike iz igre;)tačnije ostaviti ih bez posla.Najlepša trgovina je ona od prve ruke,najjeftinija.A najbezbednija kad ti dobavljač gurne robu u ruke a ti njemu pare.Po meni problem takođe leži u tome što ja kao kupac nemam tu snagu i moć da povratim mojih 28,99 dolara,evra ili čega već,kad neki lik u Severnij Karolini razmišlja,pa neće valjda da putuje ovde da bi naplatio tako neka svoja mizerna potraživanja:mad:I dokle god to bude visilo u vazduhu plaćanje pouzećem za mene je najbolji poso.:wave:

Kada bi bio upoznat kako se radi, ne bi nikada rekao tako nešto .... proizvođači rade ogromne serije, pokupe pare i teraju dalje ... nemaju oni vremena da popunjavaju online kataloge za Đorđa, i da čekaju da on nešto poruči ....

Đorđe je verovatno mislio na miška i komaniju ...

@djordje29 a to za Severnu Karolinu, pogledaj koje su kazne za POKUŠAJ prevare sa kreditnim karticama ili bilo kojom vrstom elektronskog plaćanja, Ameri to shvataju kao podrivanje države, mislim da je bilo predloga da se to tretira kao terorizam

A u Americi je verovatno preko 50% svetskih zloupotreba kreditnih ako ne i mnogo vise ;)

Malo preterano za terorizam,S.Karolina je primer,može biti i Japan,India.Ti meni robu ja tebi pare.A svaki pametan proizvođač tera dalje ali zato mu marketing i menadžmen popunjava on liajn katalog specijalno za Đorđa,npr MetallicA shop store.;)

Da li je neko pravio PayPal "Donate" opciju na svom sajtu ili blogu? Da li je uspio napraviti? Ja na svom PayPal nalogu mogu kreirati Buy Now i još neke opcije za stavljanje na moj sajt, ali nemam među njima "Donate" opcije. Malo sam googlao o tome i našao ovo

Donation buttons are not available for all locations so if it is not there to choose from then you do not have that functionality. Also, that is the reason that your link is not working. Since you don't have the availability for a donate button, you are not able to use the donation flow which is the _donations after the cmd variable. If you change _donations to _xclick (buy now) then it works just fine. You need to switch to a Buy Now button to get it to work correctly.

Da li je neko od vas radio sa ovim?
Da li je koristio ovaj zaobilazni način da samo uzme sličicu "Donate" a da uzme kod za Buy Now?

Prosle nedelje kad sam bio u Areni (Cineplex) da kupim karte za film pitao sam lika na kasi kada ce proraditi sistem za on-line rezervaciju. Rece mi da tempiraju za krajem augusta, kad treba da proradi PayPal u srbiji ?!? :trust: Bas me zanima sta ce na kraju ispasti...

Sve trci pa se saplice :D

Prosle nedelje kad sam bio u Areni (Cineplex) da kupim karte za film pitao sam lika na kasi kada ce proraditi sistem za on-line rezervaciju. Rece mi da tempiraju za krajem augusta, kad treba da proradi PayPal u srbiji ?!? :trust: Bas me zanima sta ce na kraju ispasti...

Trik je u tome da ti nije rekao koje godine :)

Daj Boze!

sent from TT

mora da je stamparska greska, mislili su na Siberia :D

Dobra vest u moru losih.Koliko bi znacilo domacim freelancerima da svoje profesionalne usluge mogu normalno da naplate.

Poslednja izmena:
Nemoj se preterano radovati, u početku će verovatno biti omogućeno samo plaćanje, ne i primanje novca.

Posle svega- daj sta das- da krene nekako vec jednom.

sent from TT

Poslednja izmena:
Slanje i primanje nije nikakav problem po zakonu - jedino je cuvanje novca kod PP-a.

@alfaunits:
... i placanje poreza.

To je vec drugi problem, koji mislim da sve zemlje imaju :)

...baš sad u trenutku kad sam otvorio ovaj thread da pogledam dal ima nešto novo prvi ispod je bio "ScienceFiction @ Benchmark!"...baš prigodno... :D

Ovo je interesantnija promena u PayPal sistemu, pošto se tu Srbija pojavljuje na više mesta i u send i u receive money varijanti:
https://cms.paypal.com/ru/cgi-bin/m...t_ID=ua/upcoming_policies_full&locale_x=en_US

Recipient’s Country

Andorra, Albania, Austria, Aland Islands, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Switzerland, , Cyprus, Channel Islands, Czech Republic, Denmark, Estonia, Spain, Finland, U.K., Gibraltar, Greece, Croatia, Hungary, Ireland, Isle of Man, Iceland, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Latvia, Monaco, Moldova, Republic of Montenegro, Macedonia, Malta, Norway, Portugal, Romania, Serbia, Russian Federation, Sweden, Slovenia, Slovakia (Slovak Republic), San Marino, Turkey, Ukraine, Holy See (Vatican City State).

Sender’s Country

Europe II ***

*** Europe II: Albania, Andorra, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Hungary, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Macedonia, Moldova, Poland, Romania, Russian Federation, Serbia, Switzerland, Turkey, Ukraine.

FUCKING YEAH!!!!! YEAH!!!! YEAH!!!!

****ni poslovni akount u sloveniji pa pa!

Dok ne vidim Nigeriju na spisku, ne verujem da smo u usli u Paypal!

Proverio sam kod prijatelja u UK kako je tamo zakonski regulisano poslovanje fizickih lica preko PayPal i upravo je ono sto sam predpostavio. Postoji neki godisnji limit koliko novca mozes da provuces kroz payPal nalog. Ako predjes limit u obavezi si da platis porez. Posto se nasi poreznici boje da bi svi redom izbegavali placanje poreza na taj nacin, verovatno su nam i ukinuli mogucnost da imamo racuna u stranim bankama jer ne mogu da imaju uvid u nase poslovanje kroz te racune.
Nisam pratio da li je doslo do neke promene u nasim zakonima da bi PayPal mogao da posluje i kod nas?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno