Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

iskakanje iz igara ili je do hardvera ili do lose verzije aplikacije, nema trece

ima, kako nema. svaki pojedinacno tablet ima poseban kernel napisan za njega, i ako ga je napisao neki kineski mangup, on ce da lose radi. kinezi su zapravo veoma poznati po tome da odlican hardver osakate losom optimizacijom, kernelom, i sta god moze da podje naopako.

kakvo reklamiranje sramno, auuuuu :) opet je Blueberry napravio prevaru, i naseli ljudi. STRASHNO BRE!

e vidish djurkash da igoritza nije pao sa duda. ja ti lepo rekoh da je podizanje Hummingbird-a na 1.2 ghz bio svojevrsan programerski miracle, znaci to sto su uradili ovi iz samsunga je lepota programiranja, kinezi to nisu mogli da urade. a telechips je TEK sad zapravo i izasao sa 1Ghz verzijom A8-mice, sto su sve ostale firme, pa i kineski Infotmic i Rockchip uradili negde novembra 2010 ..

a ova fora sa 1.2 ghz je bila da se ljudi namlate, i da kupe da se zalete. poenta sa ovim M801 je da sam ja te tablete izbegavao u shirokom luku, jer su bez GPU varijante seckali na 480p, a sa GPU-om se borili protiv Angry Birds-a da ih puste.

dakle, sad je sigurno - Flytouch2 po ovoj logici ima 1.2 Ghz (jerbo, grafika mu je na 200Mhz), a moj FR-809 ima Cortex A8 dupli superskalar, na 1.4 Ghz, jer je grafika na 400. ne sabira se tako :)

dalje, DDR3 ne moze da ima, jer ARMv7 ne moze da tera DDR3, tako da ako su ga i stavili, radi kao da je DDR2

ceo ovaj netcat mu dodje kao apsolutno isti prvi, samo sa vise fizichke memorije, i sa cortex A8 od telechips-a koji je, po mom iskustvu sa SVIM mogucim ARM proizvodjachima, najslabiji procesor. oni ljudi nemaju NIKOG da napise clanak na wikipediji, eto kolko su dobra firma. 3 kineza za kompovima, budze procesore sa lemilicama od 100 dinara.

dobro, thumbsup za firmu Blueberry - otrovali su sajtove maloprodaje, umesto da izloze ljude direktno na svom sajtu. za netcat v5 mozemo da ocekujemo konkretno hardversko poboljshanje, ako nastave ovim tempom.

Poslednja izmena:
Znao sam da ćeš da se naslađuješ...ne brini, opklada je opklada, držim ja svoju reč :D

Ne verujem da će mnogo više uraditi sa ovim netcat-om, da je bio kolibri, onda bi to bila druga priča, mada i baterija a i podrška je bitna...

Recimo, u budućnosti, platiš (debelu) donaciju XDA i dobra prodaja ti je zagarantovana, ukoliko je hardware iole prihvatljiv...

E jbm mu... Sad ne znam šta da radim... Sviđa mi se više NetCat u odnosu na FR-809 jer ima HDMI izlaz i noviji android, ali sad vi ovde pišete da je on bzv zbog CPU i GPU... Dilemaaaaaa

E jbm mu... Sad ne znam šta da radim... Sviđa mi se više NetCat u odnosu na FR-809 jer ima HDMI izlaz i noviji android, ali sad vi ovde pišete da je on bzv zbog CPU i GPU... Dilemaaaaaa
Ako FR-809 ima isti port kao iPad, a kako sam razumeo ima, onda sigurno postoji adapter na HDMI :)
On ima i veći ekran i rezoluciju sa odnosom stranica 4:3 koji je po mom mišljenju bolji od 15:9.
Jedina stavka po kojoj je lošiji je rezistivni ekran, mada ako Igroitzu pitate to je prednost :D
Svaka preporuka za isti, koristim jedan takav već 5 meseci, kako sam razumeo ima dosta dobar GPU PowerVR SGX530.
Mana je "svega" 256MB RAMa što se u radu malo kad oseti i način na koji je uređaj napravljen. Nisam FR-809 držao u rukama, ali mislim da ima bolju izradu od ovog Prestigia tj. Archosa jer Archos pozadi ima "poklopac" koji se malo ugiba i škripi dok FR-809, a možda i netcat ima cela leđa iz jednog komada plastike.

Da nije rezistivnog ekrana možda bih čak prešao sa Archosa 70 na FR-809.

Poslednja izmena:
kog god interesuje, evo ovako - netcat VS FR-809 VS archos/prestigio - u nekoj kafanici, na pivu i sladoledu. da napravimo neki realan test prakticne upotrebe, jer ovde na forumu postoji mnogo zabluda o svemu i svacemu. ja se prijavljujem da donesem FT2, Prestigio 7070c i FR-809 da vam uklonim zablude o rezistivnom, jer kod tih ekrana ima uzasno mnogo razlike u kvalitetu (zategnutost Digitizer-a) , neka neko ponese i Netcat2, lokacija Beograd. mozemo da napravio i validan test i da okacimo na bench: Tableti uz pivo. sto se mene tice, moze nedelja, i ja castim :)

Uhhhhh, pivoooo, ja bih rado došao, al mi auto u kvaru, ako mi poprave do nedelje, eto mene...javite samo kada i gde...

Igoritze, jel ima nekih naznaka da ce onaj tablet sto prodajes dobiti android 2.3 i jel moze da se nakantari hdmi preko adaptera?

Sent from my HTC Tattoo using Tapatalk

HDMI moze da se nakaci, sa Apple 30pin adapterom za HDMI, ali moram da te obavestim za taj HDMI -

to je beskorisno na SVAKOM tabletu. podjednako iOS, Android i WM7 NISU u stanju da naprave HD output, vec iskljucivo da rade Mirror image. chak ni Honeycomb nije u stanju da daje sliku vecu od svoje nativne rezolucije, koji god da je tablet u pitanju.

dakle, primer je konkretan, po tabletu pojedinacno, ako ima HDMI output:

iPad: slika na televizoru/monitoru je 1024x768

Galaxy Tab: slika na momnitoru je 1024x600

sedmoinchni generichki tableti: slika na monitoru je 800x480

moj FR-809: 800x600

i tako dalje

dakle, HDMI out je vise marketinshki trik. bez obzira na rezoluciju videa, ti ces uvek imati mirror image ekrana tableta, koji tablet shalje na TV, a TV skalira. tek od Icecream sandwich-a i drugacije nastelovanih tableta u buducnosti mozemo ocekivati Full HD na HDMI out-u na uredjajima koji imaju manju nativnu OS rezoluciju.

kog god interesuje, evo ovako - netcat VS FR-809 VS archos/prestigio - u nekoj kafanici, na pivu i sladoledu. da napravimo neki realan test prakticne upotrebe, jer ovde na forumu postoji mnogo zabluda o svemu i svacemu. ja se prijavljujem da donesem FT2, Prestigio 7070c i FR-809 da vam uklonim zablude o rezistivnom, jer kod tih ekrana ima uzasno mnogo razlike u kvalitetu (zategnutost Digitizer-a) , neka neko ponese i Netcat2, lokacija Beograd. mozemo da napravio i validan test i da okacimo na bench: Tableti uz pivo. sto se mene tice, moze nedelja, i ja castim :)

Nazalost, ja palim na odmor bas u nedelju. Inace, ceo zivot sam na rezistivnim(rekoh vec da sam na WM-u, vecinu postova i pisem sa svog Touch pro2HTC-a, pa i ovaj) i nem' nista protiv ako su ok uradjeni.
Mali offtopic: ovo mi je prvi susret sa androidom i nisam bas odusevljen.
P.S. Onaj FR809 mi deluje skroz ok.

Da sumiram za danas-ovo izgleda i ponasa se sasvim pristojno. Pusta filmove u 720p bez problema a pusta i 1080p crtac koji stize sa uredjajem ali tu malo dolazi do desinhronizacije. Sto se tice igara, PES 2011 radi bez bitnijih zastoja, a i Gameloft igre-konkretno Modern Combat (sa zanemarljivim stucanjem ali su teksture na likovima malo izmrljane). Ono sto je mene jako zanimalo-Psx emulacija-odbija da radi. I Fpse i Psxdroid sa preporucenim biosom se ugase nakon ucitavanja imidza igre(Resident Evil 1 i 2, Tomb Raider, Silent Hill itd). Jedino ostaje da se vidi koliko drzi baterija napunjena na 100%, a to javljam sutra, odnosno ipak danas :)

Opet crk'o! Sinoc ga ugasio i ostavio na punjacu, jutros mrtav. Zagrejan je bio pa pretpostavljam da je napunjen ali kao da je nekakav Sleep Of Death. Popizdeo sam, sutra idem na more, nakrcao sam karticu sa filmovima, knjigama, muzikom...

Opet crk'o! Sinoc ga ugasio i ostavio na punjacu, jutros mrtav. Zagrejan je bio pa pretpostavljam da je napunjen ali kao da je nekakav Sleep Of Death. Popizdeo sam, sutra idem na more, nakrcao sam karticu sa filmovima, knjigama, muzikom...

Bas si maler *** :( Reci mi da li si ispraznio bateriju do kraja sinoc, odnosno da li se uredjaj ugasio? Ovo pitam jer sam sinoc primetio da kad baterija udje u crvenu zonu nece da puni ni sa usb ni punjaca. Kad ugasim i odmah upalim NetCat onda normalno puni. Moguce je da baterije zezaju.

Bas si maler *** :( Reci mi da li si ispraznio bateriju do kraja sinoc, odnosno da li se uredjaj ugasio? Ovo pitam jer sam sinoc primetio da kad baterija udje u crvenu zonu nece da puni ni sa usb ni punjaca. Kad ugasim i odmah upalim NetCat onda normalno puni. Moguce je da baterije zezaju.
Jeste bio u crvenom ali je bio prikljucen na pc, prebacivao sam neke knige i video sam da ga puni preko usb-a...

zekaisapa - kupuj netbook, asap! :p

onda evo jedne manje analize cele situacije:

Blueberry pokusava da nam na nekoj manjoj skali pretstavi ono sto godinama rade Archos/prestigio. zapravo da prepakuje odredjene kineske proizvode i da ih pretstavi kao pojedinachan brend. to su zapravo relativno uspesno obavljali sa zvuchnicima, jer su one serije Woodpecker drvenih zvuchnika pruzale daleko bolji 2.1/5.1 zvuk od mnogo skupljih polureshenja. Mp3/4 plejeri i GPS uredjaji nisu bili toliko uspeh, jer je, koliko je moja analiza tachna - Blueberry napravio haos, uzimajuci osnove od raznoraznih razlicitih kineza, gde je jedan uredjaj apsolutno nekompatibilan sa delovima i primenom, sa drugim uredjajem. a i za neke se moglo provaliti da je u pitanju jasna kopija pojedinog uredjaja.

Upravo ti plejeri/GPS-ovi su bili preteca tableta, jer su primera radi, Rockchip i Telechips nastali kao polulicencirani prozivodjachi ARM chipova za potrebe tih uredjaja. e onda su se kinezi okurazili i videli da ARMv6 nije dovoljno jak da tera tablete, i krenuli u pricu sa ARMv7 (Cortex A8) - sto je bio prevelik zalogaj. jer je to podosta komplikovan set isntrukcija za nekog "pricuenog" majstora kao sto su naprimer vecina mehanichara u srbiji - niko blage nema za sta sluzi pola stvari u autu, vec su videli remont i odrzavanje od prethodnog majstora.

I tu je Blueberry zakazao - nit ocigledno njihov famozni "R&D" tim ima dovoljno znanja, niti kinezi imaju dovoljno kvalitetan uredjaj da im prodaju. svaka cast na maskiranju uredjaja, ali print na plastici ni najmanje nije bitan za uspesan "smart" uredjaj koji ce neko zapravo da koristi.

Ja do pre godinu dana nisam znao ni sta je Android, i smarao sam Kutiju po ceo dan u Inbox da mi objasni, i imao sam ekskluzivnu priliku da odem i vidim celu tu kinesku mashineriju licno, naucim svashta, i opet mogu da kazem da ne znam puno puno stvari.

primera radi, evo kako sam naucio na svojim greshkama, koje mogu da se prebace i na Blueberry -

U pekingu, prvi put, uzeo sam Flytouch2 na gomile. i imao sam priliku da me poznanik poveze sa prodavcem tehnichke robe, neki kinez zvani Aly. i ja mu kazem - donesi 20 komada. on donese - 30. ja reko - Maj chajniz brader, rekao sam 20 .. ?? a on kaze - eeeee, upali, proveri svaki, pa ce da bude dobro ako u ovih 30, njih 20 rade. ja upalim - i zaista od 30 komada, 8 nije radilo. e TO je trebalo da mi bude uvid u celu situaciju, jer sam na kraju zavrsio sa 4 pokvarena FT2, koji su mi u tom trenutku izbili 800 evra iz dzepa.

e onda, sledeci put, kada sam savladao materiju, u Shenzhenu sam proverio preko 4 vrste tableta - bio je jedan tablet ekstra jeftin, kapacitativni, SAMO 400 grama, tanak ko pola iPad-a, cortex A8, 10 incha, haos mashina - od kojih nije radilo preko pola, po narucenoj gomili. onda sam video tablet sa Tegra2 koji je jeo malu decu - ali na 6 od 10 tableta nije radio WiFi. jeste - mogao sam da uzmem ja sve one koji rade, i da prodam nekome i da mu crkne WiFi, posle mesec dana, i sta onda ?

e onda, donese ovaj tip iz prodavnice, 40 komada FR-809. nijedan jedini nije imao nijedan jedini kvar. zapravo jeste - 4 crvene tackice na ekranu, i to tek kasnije videh, da bi nestale, valjda se pritiso digitizer u kutiji i slicno.

dakle, sta blueberry treba da uradi - da ne ide grlom u jagode, i da sa ovom pricom ogadi svima zivima tablet koji je rebrendiran ili iz kine, vec da posalje nekog, ZIVOG coveka u kinu, i da vidi, i da kaze - "ej covece, pa ovo se kvari, necemo ovo". treba da ima nekog ko ZAISTA radi posao research & development, i da ZNA da je Telechips procesor u ARM rangu, ko shto je Genius kvalitetan mish (kvalitetan do mojega, prim prev). Primera radi - VIA, koja je godinama bila u samom vrhu ARM arhitekture, trenutno ima najgori moguci chip zasnovan na ARMv7 arhitekturi, toliko losh, da i Telechips deluje prihvatljivo.

i naravno, da prestanu da loze ljude. tablete ne kupuju tetke u Maxi-ju, nego ljudi kojima to zapravo treba.

Poslednja izmena:
Igore, verovatno si u pravu, za većinu napisanih stvari...ali, neverovatno je da naprave gaf sa obe generacije uređaja...ako zaista nisu imalu dovoljno dug test period kineskih uređaja koje su prepakivali, ili dovoljno dobar uzorak (kinezi im slali za uzorak samo uređaje, za koje su sami proverili da su potpuno funkcionalni) pa im sad šalju bofl koji nemaju vremena detaljno da testiraju pre ugradnje...onda će se ovo Blueberry-iju lepo obiti o glavu...ili gdinu Ashley-ju koji je kako sam reče odovoran za brend NetCat-a ovde u Srbiji...

Šteta što ga više nema na forumu, da malo raščisti situaciju, bez ikakavih prozivki i pljuvanja sa naše strane...meni bi lično bilo vrlo drago da imamo svoj kvalitetan brend, koji makar prepakuje elektroniku, kad je već samo ne možemo praviti...

I evo ideje Blueberrry-ju, angažujte Igoritzu, em se čovek razume u tablete, em u kineze :D (ovo govorim, pola u šali, pol u zbilji)...

Prvi ko ponudi pristojan tablet, ne mora da ima kapacitivni ekran, sa cenom do 150e ima da se u*ere od para. Ta igračka i onako ne vredi više, pa makar je i sv Steva Delišes obaje :)

Odustao ja od ovoga pošto je očigledno krš, lepo onaj igoritzin i kraj ;)

Jel ima Market?

mislis dok ne RLODuje :p
Red Light Of Death

Evo vec tri dana testiram NetCat 2 i zaista su utisci daleko bolji od ocekivanog. Kad bih poredio originalni NetCat i ovaj odnos je bar 1:3! Android 2.3 zaista leti u 90% situacija. Jedina stvar koja je i dalje slaba to je baterija koja izdrzi oko 4 sata intenzivnog koristenja (WiFi, igre, filmovi). Dok se zvanicno ne pojavi kod nas WayteQ xPAD-70 koji bi trebao biti u istom cenovnom rangu a po specifikacijam znatno bolji-ovo je dobra kupovina. Doduse, vec se moze licitirati Wayteq za oko 17.500 sa garancijom.

Poslednja izmena:
Evo vec tri dana testiram NetCat 2 i zaista su utisci daleko bolji od ocekivanog. Kad bih poredio originalni NetCat i ovaj odnos je bar 1:3! Android 2.3 zaista leti u 90% situacija. Jedina stvar koja je i dalje slaba to je baterija koja izdrzi oko 4 sata intenzivnog koristenja (WiFi, igre, filmovi). Dok se zvanicno ne pojavi kod nas WayteQ xPAD-70 koji bi trebao biti u istom cenovnom rangu a po specifikacijam znatno bolji-ovo je dobra kupovina. Doduse, vec se moze licitirati Wayteq za oko 17.500 sa garancijom.

Ma, pusti ti kineze, da mi vidimo prvo šta će biti u Wayteq-u, te Cortex A9, te Cortex A8, te single core, te dual core...sa njima se nikad ne zna, dok ne vidim crno na belo, ništa ne verujem, i za ovaj su pričali da je kolibri, pa ispade neki usr... TC...

Ma, pusti ti kineze, da mi vidimo prvo šta će biti u Wayteq-u, te Cortex A9, te Cortex A8, te single core, te dual core...sa njima se nikad ne zna, dok ne vidim crno na belo, ništa ne verujem, i za ovaj su pričali da je kolibri, pa ispade neki usr... TC...

Nisu kinezi ***, evo specifikacije sa zvanicnog sajta http://wayteq.hu/en/xpad70 Ovi ne bi smeli da lazu ipak su EU a ne kaubojstina kao mi :)

Nisu kinezi ***, evo specifikacije sa zvanicnog sajta http://wayteq.hu/en/xpad70 Ovi ne bi smeli da lazu ipak su EU a ne kaubojstina kao mi :)

Ok, to je .hu sajt, a gledaj šta je na njihovom .com sajtu:
http://www.wayteq.com/xpad7.html
http://www.wayteq.com/xpad7_1.html

Ma ko tu koga folira sad...

P.S. Inače, taj Amlogic AML8726-M SoC ako bude, ima da bude ubica, neka je i jedno jezgro, bitan je Mali-400, isti GPU kao i u SGS2, koji ubija sa performansama, a Chainfire je već preradio drajvere da nema šta ne može da pusti, i Tegra igrice , ma sve najnovije, ali da vidimo prvo...da ne bude neki opet Telechips, Rockchips, Dupechips i slično...

I još nešto, eno ga jedan takav Wayteq na limundu...rezultat u Quadrantu je 985 ... o čemu mi pričamo uopšte, moj bivši nook je ubija 2000 na istom, znam da je to sintetički test, ali sa froyom i takvim SoC-om, mora da ubije bar 1800...

Poslednja izmena:
Vrh Dno