Šta je novo?

Vodeni sistem

Kosta k***, izracunaj torskove i sve 😀 onaj koji nema paypal i te shitbull stvari, eto taj mora da plati...

Kosta k***, izracunaj torskove i sve 😀 onaj koji nema paypal i te shitbull stvari, eto taj mora da plati...

Pa to sto je tebe kostala 130eur ne znaci da toliko pumpa kosta 😀 Cak i sa svim troskovima, zadnji put kada sam je narucivao, izasla je oko 7000din (sa plasticnom glavom).
S' tim sto sam ja za 40eur uzeo i EK X-Top V2 🙂

Pa to sto je tebe kostala 130eur ne znaci da toliko pumpa kosta 😀 Cak i sa svim troskovima, zadnji put kada sam je narucivao, izasla je oko 7000din (sa plasticnom glavom).
S' tim sto sam ja za 40eur uzeo i EK X-Top V2 🙂

Da da, znamo da si ti klinicki slucaj 😀 Tako da ni u kom slucaju nemozes da kazes da kosta 7000din, jer neces sigurno prodati to za 7000din...Ja sam uzeo preko, tamo toliko kosta i jedan od najskupljih, tacnije druga najskuplja...

Da da, znamo da si ti klinicki slucaj 😀 Tako da ni u kom slucaju nemozes da kazes da kosta 7000din, jer neces sigurno prodati to za 7000din...Ja sam uzeo preko, tamo toliko kosta i jedan od najskupljih, tacnije druga najskuplja...

Ne znam u kojem si ti univerzumu, pa da ti tako neke cudne ideje uvek padaju na pamet.
Ne razumem zbog cega si toliko uporan i zbog cega me prozivas - lepo ti kazem, kupio sam 2 takve pumpe u zadnjih godinu dana (iz Amerike) i izasle su oko 7000-8000din svaka. Kada bi me neko sutra pitao da mu nabavim tu pumpu novu, kostalo bi opet 7000-8000din verovatno (ukoliko se kurs dolara ne promeni znacajno), i toliko bi taj 'neko' trebao da plati.

Sta tu nije jasno? 🙂

Gde kosta samo toliko? Pa mozda cu i ja da nabavim, ide neko u ameri, pa da vidim...

Hteo sam da otvorim temu kao prvi vodeni sistem ali odustao jer vodeni sistem bilo prvi ili 5-i svejedno je...probat ću nekim redosledom da postavim slike

sve je počelo ovako,jeste da je drvo ali puno jevtinije od metala i lakše se obrađuje...al svakako planiram do sledeće god.da smestim u metalno kućište.naravno isto sto sistem...neznam nekako mi se dopada kad je sve u stolu

Prilozi

• Temp_988796.webp
    Temp_988796.webp
    62 KB · Pregleda: 53
  • Temp_121581.webp
    Temp_121581.webp
    70.9 KB · Pregleda: 51
nastavak....

Prilozi

• Temp_43145.webp
    Temp_43145.webp
    91.7 KB · Pregleda: 61
da sad neulazim u detalje sve ću ovako poređat,a detalje pismeno

Prilozi

• Temp_177023.webp
    Temp_177023.webp
    65.4 KB · Pregleda: 61
  • Temp_153742.webp
    Temp_153742.webp
    55.4 KB · Pregleda: 61
  • Temp_70295.webp
    Temp_70295.webp
    70.3 KB · Pregleda: 63
i na kraju finish...možda neke sitnice ostale...

Prilozi

• Temp_82217.webp
    Temp_82217.webp
    78.4 KB · Pregleda: 67
  • Temp_255092.webp
    Temp_255092.webp
    48.3 KB · Pregleda: 59
  • Temp_414620.webp
    Temp_414620.webp
    61.8 KB · Pregleda: 62
  • Temp_571751.webp
    Temp_571751.webp
    93.1 KB · Pregleda: 64
Ih, stvarno...koliko kosta ukupno to sa dobrim TOP-om?

Neko osvetljenje unutar stola ?🙂
dobro je 😉

Ih, stvarno...koliko kosta ukupno to sa dobrim TOP-om?

40$ je top, 75$ je pumpa. Sa dazbinama (carina & PDV) to izadje 105eur. Ako ti neko to donese, to ti je puna cena. Ako narucujes sam, izaci ce te oko 30eur shipping iz SideWinders-a.

Ja sam obicno nabavljao te pumpe kao deo grupnih narudzbina od 9+kg, pa je shipping za pojedinacnu pumpu bio oko 5-10eur.

Svaka čast, odlična ideja. Šta više do jaja. Sada si me bacio u trip samo tako, već sam krenuo da pravim šemu za svoj sto 🙂

Prelepo, možda si trebao na centralnom delu da staviš maičnu ploču, hdd da sakriješ u neko ćoše. Probaj da eksperimentišeš sa UV tečnošću i UV lampama moglo bi zanimljivo da bude.

@presretach bilo je u opciji da stavim matičnu t.u sredinu a hdd negde na stranu ali kablovi su ograničili sve...videću za lampe skoro da nabavim neke...hvala na podršci

Svaka čast, odlična ideja. Šta više do jaja. Sada si me bacio u trip samo tako, već sam krenuo da pravim šemu za svoj sto 🙂
jedino još da nabavim za grafičku full waterblock,al nesmem ni da gledam mogu misliti koliko je...ili da ostavim ovako pa da pazarim neki 6970 pa na tog da pi..nem block...videt ću

EEEee...ja ovo odavno planiram, ali me ogranicava kes za vodeno🙂

Lep rad!!!

Inace je**no je da sto ne bude puno visok a da opet mozes da smestis noge ispod njega, al koliko vidim tvoj sto nije previse debeo kako sam ja zamislio moj sa vazdusnim hladjenjem tako da kako mi se cini kod tebe to i nije problem.

BTW...cime si uradio povrsinu stola mnogo mi se svidja, kao da je mermer??

I jedna zamerka od mene...kad si se namucio da sve ovo napravis pa sto nisi ofarbao crnom i ovaj ostatk stola, kvari utisak 😉

EEEee...ja ovo odavno planiram, ali me ogranicava kes za vodeno🙂

Lep rad!!!

Inace je**no je da sto ne bude puno visok a da opet mozes da smestis noge ispod njega, al koliko vidim tvoj sto nije previse debeo kako sam ja zamislio moj sa vazdusnim hladjenjem tako da kako mi se cini kod tebe to i nije problem.

BTW...cime si uradio povrsinu stola mnogo mi se svidja, kao da je mermer??

I jedna zamerka od mene...kad si se namucio da sve ovo napravis pa sto nisi ofarbao crnom i ovaj ostatk stola, kvari utisak 😉
površina stola ti je tako zvani radna ploča koja se koristi u kuhinji...verovao ili ne nestalo mi džidže za farbu druže moj,ali neće svakako ostati tako ima još osim toga neke sitnice da se srede sveto polako...

Ljudi, ajmo d aja ne otvaram temu, gde mogu da kupim spiral od plastike protiv presavijenja gumenog creva, ili kako se to zove???

To ovde nema koliko sam upucen, a skoro sam pretresao website-ove svih vecih firmi kod nas gde bi se ista oko vodenog hladjenja moglo naci...

Retko zalazim tamo, ali ne znam ni odakle ti ideja da ces anti-kink coil naci tamo. Veca ti je sansa da na nesto slicno ili to naletis kod prodavnica specijalizovanih za vodoinstalacije.

Mozda bi trebalo da potrazis neku oprugu od metala koju bi mogao da iskoristis u te svrhe. Naravno da bude dovoljno fleksibilna i rastegljiva kako bi mogao da je razvuces duz creva, da joj unutrasnji dijametar bude nesto manji od onog na crevu (npr. za 3/4" OD creva tj. 19 mm odgovara anti-kink coil koji je 16 mm dijametra pa kad ga navuces na crevo ono taman dobije rigiditeta koliko mu fali), da bude i od povoljnog materijala da ne stiska crevo-kako ne bi dobio ono sto zelis da izbegnes ili da ga mehanicki osteti tokom vremena nekako.

No, ipak sam ubedjen da ti je jedina opcija da porucis nekako iz inostranstva. Ja sam tako dobio moj... Oko 3-5 dolara je metar toga. To je relativno dosta, ne znam koliki ti je loop i koje sve delove treba i zelis da presvuces sa oprugom. Tako da ti mogu zatrebati i dve/a...

Pomozite mi, kako da napravim tubing??? Taj rad120 moze da bude dole ispod napajanja..

Prilozi

• chieftec 1.webp
    chieftec 1.webp
    66.1 KB · Pregleda: 68
Stavi pumpu ispod rezervoara.
Nije preporucljivo (a ni zgodno) staviti je gore u 5.25" prostor jer ces jako tesko napuniti sistem.

Pa onda nek bude rezervoar-pumpa-CPU-mali_radijator-veliki_radijator-rezervoar.

Nema mesta ispod rezervoara, zato sam i tako nacrtao....

Nazad
Vrh Dno