Šta je novo?

Vodeni sistem

Koliki je rezervoar ako ne moze da stane? 😛

Realno, cim pumpa dodje do malo veceg mehura vazduha nece vise moci da vuce vodu na gore.

Kada je ispod rezervoara, gravitacija obavlja veci deo posla. Tako da je mnogo manja verovatnoca da pumpa usisa mehur, a cak i ako se to desi, gravitacija ce pomoci da se dotok vode nastavi 🙂

Kanister uvek mora da bude u polozaju iznad pumpe.
Ti verovatno ides na ovaj tip rezervoara :
ek-multioption-res-250_800.jpg

...ili spusti pumpu dok isteraš vazduh iz sistema, posle je stavi gde hoćeš.
Da li imaš mesta oko kućišta, možeš i neki eksterno vodeno da napraviš, pošto kako vidim biće tu vrućine.

@PCBeast, u pravu si u pitanju je XSPC Passive Reservoir 250 🙂

@presretach, nikkako ne zelim da bilo sta ostavim van kucista, meni se to ne svidja....

@jumper2high ne, nisam probao posto nemam takav fiting a moram prvo da narucim EK top za D5...a neznam dali je moj kuciste dovoljno sirok da namestim tako kako je kod tebe...

@jumper2high ne, nisam probao posto nemam takav fiting a moram prvo da narucim EK top za D5...a neznam dali je moj kuciste dovoljno sirok da namestim tako kako je kod tebe...

Trebalo bi da moze. Corsair jeste 23cm sirok, al' ima skoro 3cm iza prostora za kablove, a i ledja pumpe su na oko 2cm od stranice. Ako se ne varam, chieftec je oko 20.5cm, znaci postoji dobra sansa da ce stati 🙂

Inace, idealan fiting za to je 'D-Plug' koji Bitspower pravi (BP-WTP-C28) ili 'rotary adapter' sa oznakom BP-BSRG - on ti omogucava da zavrnes kako treba i zatim poravnas pumpu kako hoces 😉

Mozda bolje resenje da stavim pumpu ispod hdd-a, tamo ionako ima brdo mesta koju neznam da iskoristim....

Jos nesto, planiram da kupim mdpc sleeving, samo neznam kakve boje...ima li preporuke? ,)
Kupio sam Coolink SWIF2 ventilatore, pa voleo bi da sve izgleda lepo i sredjeno...

Takodje, pojma nemam kako da stavim tubing, da bude sto lepse, sedim ispred kompjutera i u paint-u probam nesto da nacrtam al dzabe...:wall:

Prilozi

• chieftec 2.webp
    chieftec 2.webp
    64.3 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
@ schnappy

Mali offtopic...

Kakvi su ti utisci sa tim Coolink ventovima da radijatoru. Meni se dopadaju, jer bi mi se fino uklopili u temu nekog kucista koje uskoro pocinjem da radim, na zalost sam naleteo na neki review gde su ih bas iskritikovali pa me zanimaju sad tvoji subjektivni utisci. Ali budi objektivan plz. 🙂

@ schnappy

Mali offtopic...

Kakvi su ti utisci sa tim Coolink ventovima da radijatoru. Meni se dopadaju, jer bi mi se fino uklopili u temu nekog kucista koje uskoro pocinjem da radim, na zalost sam naleteo na neki review gde su ih bas iskritikovali pa me zanimaju sad tvoji subjektivni utisci. Ali budi objektivan plz. 🙂

Na Nexxos Extreme 360 nisam uspeo da ih montiram jer covek od koga sam kupio radijator *****ao me i poslao lose sarafove. E sad, sta te zanima? Ja sam oko mesec dana citao razne reviews o ventilatorima, gde su pobedili ove. Iskreno, bolje su od noctua P12, jer em sto su jeftinije, em jer imaju veci protok vazduha na isti obrtaj, a veruj mi, ja trenutjno koristim ih bez adaptera i skoro su necujni, tj ne cuju se samo se cuje protok vazduha. Kupi ih slodobno, ja sam uzeo kod madjara jer kod nas nisam nasao nigde...ja sam kupio 4 komada.
Sleeving ventilatora je katastrofa noctua je ovde na vrhu i prica je zavrsena, mislim da ovo cak nije ni sleeving nego onaj termalni buzir ili vec sta...al ***, ionako cu kupiti mdpc sleeving, pa mene to nije bitno uopste. Mislim da ne vredi kupiti Noctue, ja sam ih imao, imam nekoliko 80mm ventilatora ali sta ja znam, dobre su one ali ne vredu toliko.

Ukratko toliko. Kada nabavim fotoaparat nqapravicu fotke...

Hvala ti na kratkom review-u. Manje-vise si mi rekao sto me interesuje, kad ih monitras samo javi kako se cuju na radijatoru, jer on zna podosta da promeni stanje sa bukom, a i zanima me kako ce ga hladiti. Po broju pera na rotoru trebalo bi da hladjenje radijatora bude ok i da mogu dosta dobar pritisak da naprave na isti tako da ocekujem da to bude ok, ostaje samo jos da cujem kako zvuce. 🙂

Nazad
Vrh Dno