Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Da, ali Dusane ovde se prica o igranju kompetativnih fps igara. Ukoceno igranje na PC-ju je neuporedivo preciznije i ozbiljnije od zezanja sa dzojpedom. To je jednostavna cinjenica, koju moze da opovrgne samo neko ko nije nikada u zivotu igrao ozbiljnije neki FPS na PC-ju. Dakle pricam o igranju Quake, UT ili CS-a u ono vreme, ili sta vec sada igraju mladi (BC2 etc). Mozes donekle da se naviknes na dzojped, ali u odnosu na misa osecaj ce uvek biti ogranicavajuci. Na PC-ju igraci dele headshotove sa pola kilometra i gadjaju u "piksel" kao od sale. Nekada je za koriscenje rail gun-a zaista bio potreban skill, sada se igranje pretvorilo u kampovanje da bi otkljucao perkove koji ce ti dati prednost nad drugim igracima... a to nije bas kul. Mislim, ja skroz postujem to da neko shvata igre kao zezanje ali takodje razumem i igrace koji zele vise kontrole u svojim rukama i dzojped je za njih samo takav hendikep. Neko igra mali fudbal sa ortacima a neko hoce da trenira i igra na velikom terenu i da se takmici u nekoj pro ligi. Iako je ista igra, ipak se dosta stvari razlikuje u samom pristupu.

Spravica je uzasno skupa, i uz to postoje problemi sa frejmrejtom kao sto je rekao kuzma, i cinjenicom da jednostavno nije fer u odnosu na ostale igrace. Ako neko zeli da igra misem bolje resenje je da ulozi u apgrejd racunara a ne da koristi neke nenormalne adaptere poput ovoga, ili da igra one igre koje se ne oslanjaju toliko na brzinu i preciznost (kao npr gears of war za xbox koji je dosta spor i trom), i naravno sportske igre za koje su analogne kontrole dar sa neba. Ja igram na konzolama FPS-ove od 2007 godine i nisam se nikada navikao, jednostavno me nervira u multiju. Uzasno je.

Poslednja izmena:
Da, ali Dusane ovde se prica o igranju kompetativnih fps igara. Ukoceno igranje na PC-ju je neuporedivo preciznije i ozbiljnije od zezanja sa dzojpedom. To je jednostavna cinjenica, koju moze da opovrgne samo neko ko nije nikada u zivotu igrao ozbiljnije neki FPS na PC-ju. Dakle pricam o igranju Quake, UT ili CS-a u ono vreme, ili sta vec sada igraju mladi (BC2 etc). Mozes donekle da se naviknes na dzojped, ali u odnosu na misa osecaj ce uvek biti ogranicavajuci. Na PC-ju igraci dele headshotove sa pola kilometra i gadjaju u "piksel" kao od sale. Nekada je za koriscenje rail gun-a zaista bio potreban skill, sada se igranje pretvorilo u kampovanje da bi otkljucao perkove koji ce ti dati prednost nad drugim igracima... a to nije bas kul. Mislim, ja skroz postujem to da neko shvata igre kao zezanje ali takodje razumem i igrace koji zele vise kontrole u svojim rukama i dzojped je za njih samo takav hendikep. Neko igra mali fudbal sa ortacima a neko hoce da trenira i igra na velikom terenu i da se takmici u nekoj pro ligi. Iako je ista igra, ipak se dosta stvari razlikuje u samom pristupu.

Spravica je uzasno skupa, i uz to postoje problemi sa frejmrejtom kao sto je rekao kuzma, i cinjenicom da jednostavno nije fer u odnosu na ostale igrace. Ako neko zeli da igra misem bolje resenje je da ulozi u apgrejd racunara a ne da koristi neke nenormalne adaptere poput ovoga, ili da igra one igre koje se ne oslanjaju toliko na brzinu i preciznost (kao npr gears of war za xbox koji je dosta spor i trom), i naravno sportske igre za koje su analogne kontrole dar sa neba. Ja igram na konzolama FPS-ove od 2007 godine i nisam se nikada navikao, jednostavno me nervira u multiju. Uzasno je.

Da, nisam ja uopste rekao da je dzoj u rangu misa, no problem je s time sto se s ovom spravom skrnavi igranje konzole i pokusava se napraviti PC, a to jednostavno nema smisla. Onda se fino igra na pc i to je to.

Nista se ne skrnavi, i nema nikakav problem. Sto ti vidis problem sto spravica postoji? Ko hoce da igra na xbox-u kao na PC-u kupice je, ko nece nece. Nema sta mi sad da se uzbudjujemo oko toga i da odredjujemo kako ce ko da se igra. Nek igra ko kako voli.

Poslednja izmena:
Da, nisam ja uopste rekao da je dzoj u rangu misa, no problem je s time sto se s ovom spravom skrnavi igranje konzole i pokusava se napraviti PC, a to jednostavno nema smisla. Onda se fino igra na pc i to je to.

Upravo. Postoji milion nacina da od konzole napravis PC, i obrnuto, ali sve ce to biti neuporedivo losije nego prava stvar. Na primer, drugar je kupio skoro Logitech Chillstream za PC u nadi da ce igrati "neki tenis". Dzojped je losiji, a skuplji od xbox kontrolera, i nema Top Spin 4 za PC, koji bi on igrao. A nije problem u parama, problem je u ljudskoj tvrdoglavosti i nedokazanosti.

Upravo. Postoji milion nacina da od konzole napravis PC, i obrnuto, ali sve ce to biti neuporedivo losije nego prava stvar. Na primer, drugar je kupio skoro Logitech Chillstream za PC u nadi da ce igrati "neki tenis". Dzojped je losiji, a skuplji od xbox kontrolera, i nema Top Spin 4 za PC, koji bi on igrao. A nije problem u parama, problem je u ljudskoj tvrdoglavosti i nedokazanosti.

To je da se na PC-u ne moze igrati kao na konzoli sa dzojstikom je netacno. Moze jos bolje. Sve igre koje su multiplatformske, podrzavaju xbox kompatibilan kontroler i prihvataju ga na PC-u odmah i bez problema. Samo utaknes i igras. A drugar je trebao da kupi neki saitek za xbox koji bi savrseno radio i za PC. Plus bi manje platio. Neinformisanost.

Gde utaknes? A da, treba ti i wireless risiver. Bojim se da je neinformisanost takodje razlog i zasto ti hoces da kupis taj uredjaj, a Kimi je lepo izneo svoja iskustva iz prve ruke. I onda puni oglasi tipa "samo probao, ne odgovara mi, garancija 12 meseci minus 2 dana" :)

Da ne pricam koliko je cena suluda i koliko je lejm ovnovati klince koji igraju sa dzojpedom cak i ako stvarcica savrseno simulira mis, sto je nemoguce. Kapiras koliko je cela stvar pogresna u samom startu.

O PC-ju koji je isti kao konzola, molim te... Ne citas sta pise, ono sto on hoce da igra uopste ne postoji. To je isto, i jos bolje? Pa onda da ne nabrajamo, Red Dead, gomila sjajnih ekskluziva na sve strane... Dream on.

Gde utaknes? A da, treba ti i wireless risiver. Bojim se da je neinformisanost takodje razlog i zasto ti hoces da kupis taj uredjaj, a Kimi je lepo izneo svoja iskustva iz prve ruke. I onda puni oglasi tipa "samo probao, ne odgovara mi, garancija 12 meseci minus 2 dana" :)

Da ne pricam koliko je cena suluda i koliko je lejm ovnovati klince koji igraju sa dzojpedom cak i ako stvarcica savrseno simulira mis, sto je nemoguce. Kapiras koliko je cela stvar pogresna u samom startu.

O PC-ju koji je isti kao konzola, molim te... Ne citas sta pise, ono sto on hoce da igra uopste ne postoji. To je isto, i jos bolje? Pa onda da ne nabrajamo, Red Dead, gomila sjajnih ekskluziva na sve strane... Dream on.

Utaknes saitek xbox kontroler u USB na pc-u i igras kao na konzoli. Sve radi odmah. Ne treba ti nikakav risiver. I ti si neinformisan a ne ja, cim pitas gde da utaknes. Taj logitech nije xbox kompatibilan i zato i ne radi kako treba na PC-u. Tako da je to ta neinformisanost o kojoj ja pricam. Valjda razumes sta se pise. A za taj uredjaj sam rekao sta ce mi na konzoli. Bio mi je zanimljiv samo. A i ne znam sta tebe briga sta ja hocu da kupim.

To sta je lejm me ne zanima. To da ce da te neko heduje cim te vidi, sta da ti radim. Ja necu sigurno, jer me i ne zanima ni multi (jer igras sa svakakvima), a ni mis na xbox-u. Tako da nemoj da se ljutis na mene.

A to da li uredjaj radi dobro ili lose, i da li je nemoguce da radi to ostavi ti po strani. Nisi ga ni video ni probao. Samo si ljubomoran. I to bez razloga. Al to je valjda u ljudskoj prirodi da pljuju po necemu sto nemaju. Da ne kazem u Srpskoj naravi, jer su svi ljudi takvi.

A ja sam rekao da se na PC-u igraju MULTIPLATFORMSKI naslovi isto ako na konzoli ili bolje, a ne ekskluzive. Cinjenice su cinjenice. Da nemam i nekoliko konzola pa da ne znam o cemu pricam.

Edit: evo kako se na PC-u igraju sve multiplatformske igre isto kao na xbox-u:

33z65j4.jpg

Jos je bolji od xbox-ovog kontrolera. I radi i na konzoli, normalno.

Poslednja izmena:
Utaknes saitek xbox kontroler u USB na pc-u i igras kao na konzoli. Sve radi odmah. Ne treba ti nikakav risiver. I ti si neinformisan a ne ja, cim pitas gde da utaknes. Taj logitech nije xbox kompatibilan i zato i ne radi kako treba na PC-u. Tako da je to ta neinformisanost o kojoj ja pricam. Valjda razumes sta se pise. A za taj uredjaj sam rekao sta ce mi na konzoli. Bio mi je zanimljiv samo. A i ne znam sta tebe briga sta ja hocu da kupim.

Ovaj, pricao sam o microsoftovom xbox 360 kontroleru za koji ti je potreban risiver, a koji sam uporedio sa Logitechom (koji je pojam nekakvog kvaliteta za PC igrace) po kvalitetu izrade. Irelevantno je da li je xbox kompatibilan...

Pa jos samo fali da PC kontroler uopste i ne radi na PC-ju. Sve isto, samo uopste i ne radi. :)

E da, nego, brate, jel ja to vidim nekakve zice i gajtane na slici? Isto je samo sto se malo saplices o kablove, ali to je to, or'ginal. :)

To sta je lejm me ne zanima. To da ce da te neko heduje cim te vidi, sta da ti radim. Ja necu sigurno, jer me i ne zanima ni multi (jer igras sa svakakvima), a ni mis na xbox-u. Tako da nemoj da se ljutis na mene.

Ne ljutim se. Samo ne razumem zasto se ja raspravljam sa tobom a tebe uopste i ne zanima multiplej, ni mis na xboxu. :D Sada sam tek shvatio da ti u stvari samo zelis da imas lepsi osecaj kada ubijas vanzemaljce u Halo-u. :)

Da li si razmisljao o ovako necemu? :) Zove se TOP SHOT ELITE.

360_gun_1280448314-000.jpg

A to da li uredjaj radi dobro ili lose, i da li je nemoguce da radi to ostavi ti po strani. Nisi ga ni video ni probao. Samo si ljubomoran. I to bez razloga. Al to je valjda u ljudskoj prirodi da pljuju po necemu sto nemaju. Da ne kazem u Srpskoj naravi, jer su svi ljudi takvi.

Covece, osecao bih se prilicno glupo sa tim uredjajem. Ljubomoran sam na one koji imaju G25 i G27 za GT5, na to jesam ljubomoran priznajem. :D

Poslednja izmena:
Da upravo to, voleo bih lepse da ubijam vanzemaljce u halou. To sam i rekao jos na prosloj strani. Ili nisam? Evo sad kazem. Multi sam naveo kao primer.

Kontroleri sa kablom imaju manji lag u odnosu na one bezicne, a i ne trebaju im a baterije. Tako da jesu bolji. Vecina gamerskih miseva je sa kablom. Osim toga za PC moze da se kupi risiver i da se prikace xbox kontroleri. Ne vidim nikakav problem tu. Bitno je da sve radi bolje nego na konzoli. Bolja rezolucija, brza animacija, gomila modova kasnije....

A ti jesi ljubomoran, prvo na mene sto se igram na PC-u. Pa mi izmisljas milion razloga da PC ne valja. Te ne valja mi dzojstik, te ima kabal. Pa zasto PC logitech kontroler ne radi na PC-u. A zaboravljas i da je saitek PC kontroler koji savrseno radi. Samo je tvoj drugar slabo informisan o kontrolerima. Neko ga prevario da je logitech najbolji proizvodjac, i da nista vise ne valja. Da nisi ti mozda?

A to sto si ljubomoran na one sa skupim misevima i tastaturama isto nije bas lepo. Ljubomora jede coveka i pravi mu sekiraciju. Zbog toga ja nisam uopste ljubomoran ni na koga i ni na sta. Bio sam kod tipa koji je kupio nove zvucnike, slusao sam uzivao sam u muzici i to je to. Bolji su nego moji, i svidjaju mi se. I to je to. Ali on mi je sto puta napomenuo da su njegovi bolji. Toliko mu je krivo bilo sto se ja ne sekiram. I kraju sam morao da mu kazem da sam i ja kupio zvucnike, i naveo sam neke bolje od njegovih. On se iznervirao toliko ad je poceo da psuje. Nije jos dosao kod mene da ih vidi. Mada ih i nemam, ne bi ni imao sta da vidi. Pa sa, bio kod tipa koji ima PS3. Igrao sam igrice, i uzivao. I to je to. Bas mi je bilo drago sto sam konacno probao i tu konzolu. Daleko od toga da sam ljubomoran. Ali kad vidim koliko su ljudi ljubomorni, a posebno na forumu. Kad na primer napisem da mi se neka igra svidja, dodju jos pet koji je napljuju a nisu je ni igrali. Samo da bi mi kontrirali. Isto i ti sad. Sve sto ja kazem ti kazes kontra. Ne zato sto je to tacno, vec sto je tebi stalo da me iznerviras. Ne kao da mozes.

I ne zovi me ''brate'' i slicno. Ja ne koristim takve prideve kad razgovaram sa tobom.

I molim hard-core konzolase da me ne napadaju. Nisam ja PC uhoda koja je dosla na konzolni forum sa ciljem da kvari raspolozenje. Drugi to rade. Ja sam samo hard-core gamer. Oduvek bio.

Poslednja izmena:
Samo je tvoj drugar slabo informisan o kontrolerima. Neko ga prevario da je logitech najbolji proizvodjac, i da nista vise ne valja. Da nisi ti mozda?

Ja sam mu uvek davao dobronameran savet da batali igranje na PC-ju i da kupi konzolu. Kaze da se dobro informisao pre kupovine i da je procitao dosta uporednih opisa i da je to najbolje sto postoji za PC.

A to sto si ljubomoran na one sa skupim misevima i tastaturama

Ovaj... To su volani.

Zbog toga ja nisam uopste ljubomoran ni na koga i ni na sta. Bio sam kod tipa koji je kupio nove zvucnike...

Ok, ok. Super si decko, skroz na mestu, uzivaj igrajuci igrice. Nadam samo da i na forumu ne pricas da imas stvari koje nemas da bi nas iznervirao. ;)

Hahahaha, niti sam ja super niti sam bas dobar. Ali nisam ljubomoran. Sta ja mogu sad.

Volim da upirem prstom u drustvene pojave. Sta da radim kad volim da kazem i ono sto drugi ne vole da cuju. Uperice neko prstom i u mene.

A taj dzojstik nije najbolje sto ima za pc. Najbolje sam ti pokazao na slici iznad. Dobro ne najbolje, ali bolje od tog logija. Mada i logitech moze da radi, samo ko hoce da se zeza.

A ovo za volane, dobro si me zeznuo. Sad ce neko da mi se smeje.

A onaj tip sto se iznervirao, pa sta da mu radim ja. Zasto se nervira ako ja nesto imam. Odnosno, nemam. Jel to nesto bitno, da kupis nesto samo da bi se pokazivao. On neka dodje do mene. Onesvestice se kad skapira ad se za nista sekirao. Ali zato u firmi, cim se povede neka prica o parama, odmah upire prstom u mene i dere se kako ja imam pare, kako za mene nema zime, a sirotinja propada. I kako da ne ismevam ljubomorne izavisne. Zasluzili su.

Poslednja izmena:
Ma dobro, pusti sad to, da nas ne bi isutirali sa foruma. :D

A ovo za volane, dobro si me zeznuo. Sad ce neko da mi se smeje.

Nije mi bila namera. Steta sto ti volani ne rade i na xboxu 360, bas bih igrao i Forzu 4 sa G25, mada za xbox vec imam dosta losiji Logitech Driving Force EX, koji ce morati da posluzi... Nego, jel ste videli sta je MS izbacio poslednje, umesto da konacno naprave nesto ozbiljnije ili makar omoguce kompatibilnost sa najboljim logitech volanima, oni izbace... ovo. :D

MS-Xbox-360-Speed-Wheel.jpg

Pa ne znam za forzu, nekako mnogo lako se vozi i sa dzojstikom.
Koji volan radi za forzu 3? Osim MS volana.

Procurela vam je beta verzija Gears of War 3, pa ako vas zanima trk u prodavnice :D

A sto bi izbacivali onakav scifi volan? Nego, meni omiljena igra KOTOR koju predjoh X puta (Posle 29-og puta za redom sam prestao da brojim. a to bese neke 2004-te ili 2005-te) Postoji za xbox. Pa me sad zanima kako da ja to pokrenem na xbox 360? I da, nemam mrtvi hdd, mislim imam neki od 20 gb ali nesto nece da sljaka dobijem crveni prsten kada ga ukljucim, el to vredi popravljati?

A sto bi izbacivali onakav scifi volan? Nego, meni omiljena igra KOTOR koju predjoh X puta (Posle 29-og puta za redom sam prestao da brojim. a to bese neke 2004-te ili 2005-te) Postoji za xbox. Pa me sad zanima kako da ja to pokrenem na xbox 360? I da, nemam mrtvi hdd, mislim imam neki od 20 gb ali nesto nece da sljaka dobijem crveni prsten kada ga ukljucim, el to vredi popravljati?

Naravno da postoji za Xbox, KotOR je pravljen za Xbox pa tek onda portovan za PC. A što se tiče BC na X360 mislim da tu stvari ne stoje baš najbolje.

Ima li smisla kupovati sada slim verziju, ako se uzme u obzir da mi originali nisu toliko dragi? ;) Mislio sam da kupim 250GB varijantu, ali sve nesto mislim, koji sam ja baksuz da jos jedno godinu dana nece da se pojavi fles.

evo pogledajte kako riba igra xbox 360

[video]http://www.vidyoara.com/izle/1486312511751/kako-se-igra-sony-pravilno[/video]

Bas ima dobar TV u sobi,a i polica lepo izgleda!:p!Najvise bi voleo ovo da joj radim:smackbum:

Nego nesto joj mnogo rade donji misici, da nesedi mozda na kontroleru sa ukljucenom vibracijom?

Ha,ha vrlo je moguce!Sirotica,kada nema sa kime da se igra pa mora na taj nacin da se zadovolji!

A mozete i malo da izadjete iz sobe

Posto nisam nekih godinu dana sigurno skinuo igricu,jel i dalje mogu igirce da se pustaju preko activate.iso?I jel ima neka igrica slicna gears of war da je izasla u skorije vreme?

Obrati paznju da ako skines neku najnoviju igru, da ima dash upadte. Kad se on updejtuje, vraca ti se firmware na stock. Odnosno, preflasuje ti dvd drajv na orginalni flash. I onda ne mozes da pustis ni jednu narezanu igru. Moras odradis reflsash konzole na LT 1.9 firmware. Mada pre toga moras da updejtujes dash. Onda ce sve igre da se pokrecu bez ikakvog aktivacionog diska.

Obrati paznju da moras da updejtujes dash pre flesovanja. Najbolje da se dogovoris sa onim ko ti flesuje.

Ja sam meni sve to radio, zato znam.

Nisam te bas najbolje razumeo.Znaci prvo moram da odem na net da updejtujem dash.Nako toga nosim nekom da mi stavi 1.9firmware kako bih igrao sve novije igrice.Znaci taj activate.iso ne pomaze kod novijih igrara?

Dobro si razumeo. Updejtujes dash prvo. I onda ti je koznola neupotrebljiva za piratske igre. Onda odneses kod tipa da ti flesuje na lt 1.9 i opet se igras. Najbolje ad se dogovoris sa njim.

Ako bi prvo flesovao, pa updejtovao, ne bi nista postigao.

Ima i nekoliko igara koje su Ap 2.5. Njih ne mozes da igras dok ne pecujes iso sa najnovijom verzijom peca za AP 2.5. Ima na ''onim'' sajtovima.

Poslednja izmena:
Ok,hvala.Samo ako mozes preporuci mi neku jos igricu koja je izasla u skorije vreme,tipa gears of war.

Nazad
Vrh Dno