Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Pa za konzole vazi da ubacis disk i igras. Ne moras da razmisljas da li ce da radi ili ne. Za razlikuod racunara gde moras da se cimas sa krekovima, instalacijama i kojecime. Sada, za konzole, pre nego sto hoces da igras moras da napravis istrazivanje sta i kako pa tek onda da se igras.

Pa oni koji hoce online igranje njima je malo cimanje i cekanje a onima koje to ne zanima kada se konzola uflesuje sve sto treba da uradis je narezes disk i igras i ne mislis.

A sto mlati gluposti? Evo ja vec 3-4 meseca cekam da kupim Xbox slim jer nema flash za njega. Pa se pojavi al nije dobar, pa se ceka, pa ce da kosta jedno 50-80e, pa za novu godinu ce da promene diskove na kojima rezu igre igre. Brate ima 100X vise *******cija nego sa PC-om, gde skines igru, kopiras crack i cepas.

Mlati gluposti jer to nema nikakve veze ni sa temom ni sa bilo cim. To sto je on napisao je trolovanje. Samo da isprovocira komentare. To mu je jedina namera. A vi se pecate.

A to sta ces ti da kupis i sta je za tebe bolje i da li pc bolji, to me ne zanima.......brate. I nikoga ne zanima. Ovo je tema za xbox.

A upotreba konzola je veoma prosta, jedino ko oce ad se igra za dzabe, mora da se muci.

I ne otvarajte ponovo raspravu konzole vs pc.

Pa sta da ti radim ja? Nisam ti ja kriv.

A onaj tip mlati to je ocigledno. Video si da me citira i lupa gluposti. Ja pomazem ovde, a vi me zezate. Sve ti smeta. i sto mora ad se flesuje i sto mora da se reze i sta jos....

Pa bre tako je to kad se igra sa pirata. Oces za nista, pa pomuci se malo.

I gde to flesovanje kosta 80 evra? Sta pricas? Na pogresnim mestima si pitao. Plafon 2500 prvi put. Posle je 1500. A ti ne moras ad flesujes odmah kad se pojavi novi flas.

Poslednja izmena:
Niko te ne zeza, samo smo konstatovali da je doslo vro tesko vreme za konzolase, tj. za one koji ne kupuju originale. Oni koji kupuju originale nemaju problema. Ali svi znamo koliko je tih.

U srbiji ih je malo. Xbox i kupuju zbog piraterije.

Mada ima necega i u ekskluzivnim naslovima. Onih kojih nema za PC.

E da, konstantovao si ti, a onaj trol samo provocira. Zabole njega za konzole. On mene juri. Nesto mu se svidjam.

Poslednja izmena:
A sto mlati gluposti? Evo ja vec 3-4 meseca cekam da kupim Xbox slim jer nema flash za njega. Pa se pojavi al nije dobar, pa se ceka, pa ce da kosta jedno 50-80e, pa za novu godinu ce da promene diskove na kojima rezu igre igre. Brate ima 100X vise *******cija nego sa PC-om, gde skines igru, kopiras crack i cepas.

A sto moras da kupis slim, kupi obicnu konzolu ko i svi mi ovde sto je imamo?! A drugo flesovanje ne kosta toliko koliko si ti reko nego mnogo manje. To za diskove ce da vidimo kada se pojavi sta ce biti ali sve u svemu mnogo je jednostavnije poterati igru na konzoli nego na pc-u. Ali ako nisi imao xbox onda sacekaj da kupis pa ce da vidis koliko je sve jednostavnije nego na pc-u.

Najlepse je kad imas za originale... Open, close, A, i ne razmisljas. Lepo se igras ko covek...

Poslednja izmena:
Najlepse je kad imas za originale... Open, close, A, i ne razmisljas. Lepo se igras ko covek...

Pa sve je to isto i sa piratim samo je malo procedura drugacija, prvi put se konzola uflesuje onda skines igru sa neta, oni koji hoce online ti moraju igru da provuku kroz abgx a oni koji nece je samo raspakuju, narezu i sto ti kazes open/close.

Ma to stoji smalville, nego mi je nekako lepse kad stavim original (imam ceo jedan) recimo mass effect 2, super igra i smatram da bioware od mene zasluzuje tih 20-30e jer po meni to vredi. E sad to sto ja nemam da kupujem originale to je druga stvar. Evo recimo kad sam uzeo GC resio sam da ga necu cipovati i samo originale uzimam kad ispadnu na ebay-u za male, pare zato sto sam konzolu kuio zbog re serijala (umro je posle veronike). Toplo mi oko srca kad imam da im platim, zato sto to meni donosi mnogo zabave. Kao i sa xbox-om, sladje mi kad je legalno. A to flesovaje i nije neki problem, das 1500-2000din i zavrsis posao, ili jos bolje ako imas opremu da sam odradis posao i ustedis sebi 50e...

Poslednja izmena:
Hteo bih da kupim xbox 360 VGA kabel da povezem konzolu sa monitorom. Imate li neke preporuke gde bi mogao da narucim, i da povoljna cena ? Kontao sam da narucim preko speedlink kabl ( http://www.speedlink.rs/index.asp ), cena je 1399 din. Video sam da je takav isti bio i u Games-u i to za 1000din, al ih nemaju vise. Ima li jos gde da je jeftinije, ili da uzimam taj sa speedlink sajta ?

Gde god da uzmes obrati paznju da VGA kablovi mogu da budu jako nekvalitetni. Ja sam kupio neki neorginalni VGA kabal koji je imao jako losu sliku, sa vidljivim ghoustingom. Stvar sam resio tako sto sam zalemio drugi kabal na taj prikljucak. I slika je bila odlicna. Problem kod losih kablova je nepostojanje shielding-a, odnosno kabal nije oklopljen protiv smetnji. I onda se javljaju smetnje u slici. Problem nastaje zbog prirode signala koji prolazi kroz kabal, odnosno analogni signal. Savet, kupi orginal microsoft kabal. Ili se informisi o kvalitetu kabla koji hoces da kupis.

Kod DVI i HDMI kablova nema problema jer je signal digitalni i malo je teze da se pojave smetnje. I kad se pojave vidi se kao prekidanje slike i pojava artefakata.

Ako imas na monitoru dvi, mnogo je bolje preko njega. I jeftinije. Ako nemas, nista onda, samo VGA.

Poslednja izmena:
Pitanje za kuzmu, posto si se pokazao kao neko ko je bas informisan sto se tice xbox-a zanima me da li bi mogao da me uputis gde da trazim polovan hdd za box (20,40gb ne nista veliko), ili jos bolje da li postoji nacin da se popravi hdd za xbox posto imam jedan od 20gb i kada ga spojim sa konzolom konzola prijavljuje grasku i pojavi se jedan crveni "kvadrant" kod dugmeta za paljenje. Hvala u napred.

PS. Nista licno ali covek sabija sa znanjem a ako bilo ko poseduje nekakve informacije takodje bi mu bio zahvalan.

Poslednja izmena:
Hahahahaha! Nemam ja nikakvo posebno znanje, ali hvala.

Za polovan hard pogledaj limundo, ili xboxrepublika forum. I jos nesto, pricao mi je covek ( ajd sad) da je u xbox hardu obican hard za laptop. I da samim tim moze da se izvadi i zameni sa bilo kojim laptop hardom.

Licno nisam probao, ali ako je tacno, onda je to super. Mozda da probas i to ako imas neki stari laptop hard. Pogledaj malo snimke po yu tubu za otvaranje xbox harda i zamenu.

moze bilo koji 2.5" (velicina za laptop), dok 3.5" (klasicni hdd) ne moze da stane. Mozda bi i mogao uz neko posebno povezivanje, ali nema svrhe.
Osim diska potrebno je i posebno formatiranje.

Kuzma moze jos jedno pitanje posto vidim da te smatraju xbox 360 bajom :D Da li mogu da se promene ventilatori u konzoli, i koje ventilatore stavite da bi konzola bila manje bucna ? Moja je arcade iz 2007, i tu su se ventilatori cuju kao kad u sobi upalis stoni ventilator :)

Inace VGA kabel je sve teze i teze naci. Nijedna prodavnica koju sam zvao nema, a sa sajta speedlink.rs ne salju postom.

Hvala na informacijama, znaci samo da nadjem onakav hdd i zavrsio sam posao.

Kuzma moze jos jedno pitanje posto vidim da te smatraju xbox 360 bajom :D Da li mogu da se promene ventilatori u konzoli, i koje ventilatore stavite da bi konzola bila manje bucna ? Moja je arcade iz 2007, i tu su se ventilatori cuju kao kad u sobi upalis stoni ventilator :)

Inace VGA kabel je sve teze i teze naci. Nijedna prodavnica koju sam zvao nema, a sa sajta speedlink.rs ne salju postom.

Zamena kulera? Malo teze, ali ne i nemoguce. Prvo, zasto se cuju? Moji se ne cuju ni malo. Mozda su prljavi. Mozda imaju veliki broj obrtaja pa su zato bucni. Ako su prljavi, skini ih otvori i podmazi sa mascu za lezajeve. Odmah postaju tisi i mirniji. To se radi kod svih ventilatora. Svi oni kad tad se zapeknu i osuse i onda mora da se podmazu. Ako Imaju veliki broj obrtaja, ti tu nista ne mozes jer tako mora ad bi se konzola hladila.

Xbox 360 ima dva mala ventilatora sa zadnje strane postavljena da izvlace vazduh i imaju veliki broj obrtaja da bi postigli da izvuku sav vreo vazduh.
142c178.jpg

Ne postoji nikakav ventilator sa prednje strane da gura vazduh kroz hladnjak. I to je problem. Kada bi postavio neki ventilator sa prednje strane hladnjaka da gura vazduh kroz hladnjak onda bi mogao da postavis i neke tise ventilatore iza.
2il0i34.jpg

Tesko da bas mozes da nadjes samo tihe ventilatore, jer oni ne bi imali dovoljan protok vazduha za hladjenje, ali sa dodavanjem prednjeg vetilatora vec bi bilo bolje.

Ako bas hoces da menjas ventilatore iza, ima nesto ovako:

http://secure.llamma.com/catalog/product_info.php/cPath/73_89/products_id/714

Kako kazu bolji od fabrickih. Ne znam tacno sta ima u srbiji da se kupi. Ventilatori za xbox 360 su malo specificni jer su to dva ventilatora fizicki spojena. Sa jednim utikacem za napajanje. Ako si spremam na zezanje mozes da kupis dva pa da ih nakacis. Da modifikujes konzolu.

I jos nesto, da li su ti igre instalirane na hardu ili igras sa dvd drajva. Jer je drajv jako bucan.

A VGA kabal moze ad zalemis ili direkntno na plocu ili da uzmes da razlemis komponentni kabal pa da zalemis VGA na priljucak.

http://www.engadget.com/2006/11/14/how-to-turn-a-standard-xbox-360-video-cable-into-a-vga-cable-fo/

Kompletno upustvo kako napraviti VGA kabal od komponentnog prikljucka. Ovaj je sve to spakovao u kutiju ali to nije obavezno, dovoljno je samo zalemiti VGA kabal na prikljucak prema pinout shemama. I to radi, i to bolje od nekih tamo no name kablova. Ja sam inace koristio ovo upustvo kad sam pravio moj vga kabal. Koji vise i ne koristim jer koristim HDMI. I da, razlike u slici izmedju hdmi i vga su minorne. Kod vga postoji uvek neki slabi ghousting, zavisno od kvalitete kabla.

http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=459622

Napomena: ako nemas komponenti kabal za xbox, mislim da ne moze da se koristi obican kompozitni jer mu fale neki pinovi. Bar na mom koji sam dobio uz konzolu fale. Valjda da nebi modifikovali.

Poslednja izmena:
Ajd videcu da ih ovih dana podmazem pa da vidim bas oce li biti tisi. Za sada igram igre sa dvd drajva, mada konzola je bucna cim je upalim, i drajv se po meni toliko i ne cuje koliko ventilatori. Evo recimo kao kad lik upali konzolu na 2:35 http://www.youtube.com/watch?v=qMYthrFLN6k

Imam obican kompozitni kabel, tako da nista od modifikacija. Potrazicu i dalje po oglasima. Nasao sam bio par ponuda, al prodavci su bili za "no comment" :)

moji ventovi su uzasno bucni. zapravo krce i zuje i to oba od kad je kupljena konzola. razmisljao sam o zameni, ali sam odustao jer nemam nameru da dajem kes. i ovako mi ne smeta kada stavim sluske ili pojacam zvucnike.
mislim da zuje zbog malog broja obrtaja. video sam slicnu stvar i na scythe kaze ultra ventovima. nekima se takve stvari desavaju sa raznim kontrolerima na random ventovima.

Sta sam rekao, samo pitas kuzmu, a posle kad ispostavi racun ima da se veselimo!

***. Jeste li videli dizajn slim koznola. Stavili su veliki vent sa gornje strane da gura vaduh na hladnjak. resenje kao na proceosrima u kompu.

Poslednja izmena:
Pa ne. Nijedna kuler na mom kompu ne izvlaci nego duva u hladnjak. I stock intel i OCZ gladiator. Stavio sam ruku da proverim. Znam da ne izvlaci, ali za ljubav nauke da dokazem.

I nijedan kuler na pc-u nije na principu izvlacenja vazduha nego uduvavanja kroz hladnjak. To je samo xbox je imao, dok se nisu setili da stave kuler koji duva u hladnjak.

fum6wm.jpg

Poslednja izmena:
Sinoc mi se box zablokirao u sred igre. Verovatno zbog pregrevanja. Pa sa resio da modifikujem konzolu. :p

Mislio sam da ugradim ventilator na sredini , ali bih morao ad secem stranicu, zato sam mu samo skinuo gornji lim i stavio ventilator sa strane, pa ad vidim. Mada ako nadjem neki lep ventilator ( za dzabe) , i nekog sa malom testerom da mi isece stranicu, uradicu i ventilator odozgo.

2j3mkgh.jpg

2d7bgue.jpg

21kgi8j.jpg

v66644.jpg

iop4w5.jpg

2qatrp1.jpg

I na kraju modifikacija. :p Nije nesto, ali valjda bolje nego nista. I ovaj ventilator sam jedva nasao. Bio zaribao pa sam ga podmazivao, ali sad je ok. Nisam imao mast za lezajeve pa sam mu kapnuo zejtin. Radi ko podmazano. :D

Da li hdd drajvovi imaju veze sa NTSC/PAL ogranicenjima konzola, tj. da li mozes da koristis hdd sa NTSC konzole na PAL konzoli?

Nazad
Vrh Dno