Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

I ja sam primetio veliki problem sa vsync-om u DX11. U DX9 , sve na Ultra radi normalno, ali kada se ukljuci DX11 igra se trudi da drži "okrugle" vrednosti FPS-a (15, 20, 30, 60), sve dok ne proceni da može da skoči na sledeću okruglu vrednost, tako da je najveći deo vremena zauzeće GPU dosta ispod 100% (u zavisnosti od scene). Ovo se dešava i u 3D i tokom video sekvenci. Kada se isključi vsync izražen je tearing, a ponegde ima velikog trzanja.

Sad ću da probam da li ova fora sa isključenjem pa uključenjem vsync-a pomaže...

EDIT: radi, posle isključenja pa uključenja vsync-a fps se više ne lock-uje na okrugle vrednosti. Hvala DAS!

Poslednja izmena:
kako je moguce da FPS bude veci sa ukljucenim v-sync ? To bas nema nekog smisla, uvek v-sync obara fps, ili sam ja to nesto pomesao :D

Ako je graficka dovoljno jaka vsync bi trebao fps da drzi na zakucanih 60 fps ;) U najvecem broju slucajeva [zavisi od monitora].

kako je moguce da FPS bude veci sa ukljucenim v-sync ? To bas nema nekog smisla, uvek v-sync obara fps, ili sam ja to nesto pomesao :D

Pogrešno si razumeo DAS-a. Naravno da je bez vsync-a malo veći fps. Problem je što ovde DX11 pri uključenom vsync obara fps na neke okrugle vrednosti, a GPU nije iskorišćen 100%. Tek posle isključenja/uključenja vsync-a GPU iskorišćenje i fps budu OK.

Našao sam još lakše rešenje za vsync problem: Alt+Enter da se izađe iz fullscreen-a, pa ponovo Alt+Enter da se vrati u fullscreen, i fps bude normalan.

Bagovita igra.... Valjda ce biti nekog patch-a, na AMD 6000 seriji ocajno radi u DX11..

@TheBear: Jesi probao ovo sa v-sync-om ?
Kod mene je radilo prilicno lose pre toga, posle toga leti.

Btw, igra izgleda odlicno, ja je nisam odigrao, pa cu sada natenane da gledam sve zidove :D

@TheBear: Jesi probao ovo sa v-sync-om ?
Kod mene je radilo prilicno lose pre toga, posle toga leti.

Btw, igra izgleda odlicno, ja je nisam odigrao, pa cu sada natenane da gledam sve zidove :D

Probao sam, ne vredi, zale se i na stranim forumima dosta korisnici 6950/6970... Bas ocajno radi, duplo gore nego u DX9, a malo bolje izgleda.

Evo meni je podeseno sve na ultra, i fps mi je skoro stalno 60, a u nekim situacijama, padne najnize na 40 fps-a...

Crysisoptions.jpg

Crysis2options.jpg

Mašala za konfiguraciju. Sa 12 threadova, i ne čudi me što radi tako dobro. :)

... Sa 12 threadova, i ne čudi me što radi tako dobro. :)
Crysis 2 ne koristi vise od 4 !!! (pogledaj kako je kod mene sa 8 thread-ova) ,tako da je nebitno dal' ima 6,8,12 Graficka u njegovom slucaju vadi celu stvar ...mada na nekim delovima igre sumnjam da stalno ima 60 ...pre ce biti prosek ~45 a padne i na 30 sigurno

Prilozi

• ht.JPG
    ht.JPG
    78.8 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Sa ovim fixom radi resume i kod pogibije mogu da loadujem checkpoint, ali opet ima bagova, pre ovog patch-a ni jedan jedini bag nisam video...

Sa ovim fixom radi resume i kod pogibije mogu da loadujem checkpoint, ali opet ima bagova, pre ovog patch-a ni jedan jedini bag nisam video...

Ma da,previse bug-ova,sa patchom 1.8 je bilo skoro pa savrseno:) ovde mora jos jedan patch i novi driveri nvidia/ati

Crysis 2 ne koristi vise od 4 !!! (pogledaj kako je kod mene sa 8 thread-ova) ,tako da je nebitno dal' ima 6,8,12 Graficka u njegovom slucaju vadi celu stvar ...mada na nekim delovima igre sumnjam da stalno ima 60 ...pre ce biti prosek ~45 a padne i na 30 sigurno

Bah, neko iz cryteka je spomenuo ranije da ce C2 koristiti vishe od 4 threada.

Zna li neko kako DX11 i HIRes pack sljaka na GTX560ti,ja trenutno imam gtx460 pa razmisljam da predjem na 560ti?

Zna li neko kako DX11 i HIRes pack sljaka na GTX560ti,ja trenutno imam gtx460 pa razmisljam da predjem na 560ti?

GTX 560 je brza mozda 15% od tog HAWK-a koj iimas, znaci 15% bolje bi ti radilo. Znaci ako sad imas 30 FPS imao bi 35 FPS recimo ta razlika...

Poslednja izmena:
GTX 560 je brza mozda 15% od tog HAWK-a koj iimas, znaci 15% bolje bi ti radilo. Znaci ako sad imas 30 FPS imao bi 35 FPS recimo ta razlika...
Da ali ova radi na 811Mhz a 560ti koju planiram da uzmem radi na 950Mhz i plus kad kloknem do 1Ghz,trebalo bi malo vece razlike da bude.

Bah, neko iz cryteka je spomenuo ranije da ce C2 koristiti vishe od 4 threada.

Rekli su da ce raditi sa 8 core-ova, a vjerovatno ga nisu optimizovali za HT.

Usput, otkad je update-ovah na DX11 prvi put mi daje 'low memory' sa 1Gb Page File-a.

Poslednja izmena:
Baš im je fensi to što se ništa od ovih novotarija ne može poterati sa DX10 karticama... Mislim ono! Ovaj dodatak im je vrlo veoma... Čak ni teksture ne rade!!!

Teksture rade i na DX10 i DX9.

Evo kako kod mene radi CPU...

Prilozi

• cpu.jpg
    cpu.jpg
    811.3 KB · Pregleda: 78
Teksture rade i na DX10 i DX9.

Meni ne rade... Isključene su... :trust:

Ti imaš DX11 karticu pa cenim da možeš da biraš, ali izgleda da je uslov za to uključen DX11 što kod mene nije slučaj... Nego ima li bre nekog sličnog tweaka kao što je bio slučaj sa prvim Crysis-om, kojim su se ako se sećaš mogle uključiti ultra opcije u XP-u na DX9, a koje su radile samo u Visti na DX10 u to vreme...???

To bi bilo onako baš fensi! :-devil-:

...jer da se cimam i kupujem DX11 karticu da bih video par novih efektića koji jedva da nešto malo manju sliku u globalu i nekolicinu malo oštrijih teksturica, stvarno mi ne pada na pamet! :smoke:

Poslednja izmena:
Meni ne rade... Isključene su... :trust:

Ti imaš DX11 karticu pa cenim da možeš da biraš, ali izgleda da je uslov za to uključen DX11 što kod mene nije slučaj... Nego ima li bre nekog sličnog tweaka kao što je bio slučaj sa prvim Crysis-om, kojim su se ako se sećaš mogle uključiti ultra opcije u XP-u na DX9, a koje su radile samo u Visti na DX10 u to vreme...???

To bi bilo onako baš fensi! :-devil-:

...jer da se cimam i kupujem DX11 karticu da bih video par novih efektića koji jedva da nešto malo manju sliku u globalu i nekolicinu malo oštrijih teksturica, stvarno mi ne pada na pamet! :smoke:

Tweakovi? Tesko ce neki tweak da nauci tvoju kartu da radi teselaciju recimo...I zasto bi se cimao uopste? Ne znam cemu cimanje i interesovanje oko "para novih efektica i teksturica"...? I zanimanje za igru koja ti se ne svidja ni najmanje uostalom...u kojoj je banalno ovo ili ono...:smoke:

DX11 nije uslov za texture pack, ali zato 64bit sistem jeste.

Poslednja izmena:
Tweakovi? Tesko ce neki tweak da nauci tvoju kartu da radi teselaciju recimo...I zasto bi se cimao uopste? Ne znam cemu cimanje i interesovanje oko "para novih efektica i teksturica"...? I zanimanje za igru koja ti se ne svidja ni najmanje uostalom...u kojoj je banalno ovo ili ono...:smoke:

DX11 nije uslov za texture pack, ali zato 64bit sistem jeste.

Pa to sve i dalje stoji što sam rekao, nemoraš da nabadaš odmah... Pitao sam to iz čiste radoznalosti, a ne zato što sam otkinuo na tesalaciju i ostalu kozmetiku... Ne osećam se hendikepirano ni najmanje zbog toga, ali me uvek interesuje da pogledam makar o čemu se radi, naročito kod naslova koji su grafički zahtevniji...

Nadam se da ti je sada malo jasniji moj stav i pitanje!? :trust:

Da odigram ovu igru ponovo nisam ni imao nameru... Eh... :smoke:

A kad Crytek bude napravio nešto što stvarno vredi ponovo, pohvaliću to na kvadrat, ne brini... ;)

Poslednja izmena:
v je napisao(la):
Ne osećam se hendikepirano ni najmanje zbog toga, ali me uvek interesuje da pogledam makar o čemu se radi, naročito kod naslova koji su grafički zahtevniji...

Pa sam kazes par efektica i malo ostrije teksturice...dakle znas o cem' se radi...? Ergo - nije vredno truda :smoke:

Enivej, igra zaista koristi DX11, i te stvari i efekti ne mogu na DX9 mod...ono pre je bio gimmick, sad vise nije. Ono sto moze jesu texture, ali za njih ti treba 64bit OS kao sto rekoh.

edit- i mozda ove dve stvari, ali za to nisam siguran

Realtime Local Reflections
Contact Shadows

Poslednja izmena:
Ok. Hvala za info... ;)

Ja ipak cekam ako ikad izadje neki krsten cfg editor gde mogu da se menjaju vrednosti kako treba, ne tesselacija on i off nego npr. LOD faktor teselacije i tako te stvari. Tu vec moze da se iscupa pristojan fps i tweakuje igra da radi i izgleda sa sve boljim performansama. Mrzim kada se samo neki efekat ukljuci ili iskljuci pa je nemoguce da radi na nekom slabijem hardweru. Isti primer je i npr. physx za Alisu koji moze samo na 2 postavke da se ukljuci, na prvoj gotovo i nema efekta dok na drugoj otkida svaku mogucu nvidija kartu koja ima manje od 512 shader jedinica. Mislim, ko da ih nesto kosta da ostave npr. opciju da se broj fizickih cestica prepolovi...

ja danas probao igru,znaci ULTRA preset,dx 11,1680x1050,6870 kloknuta do maximuma i fps ide od 32-40....ja zadovoljan! ;)

Nazad
Vrh Dno