Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

^^ Pa jel radi ili ne -- koliko vidim samo nex999 je pokrenuo igru sa dx11 patchem (original :) ? )

Posle pogledanog klipa koji je postavio Darksider nebih više trošio vreme na taj DX11 patch ja ne vidim razliku.

ne možeš to videti na klipovima zbog velike kompresije koju YT radi sa istim. samo igranjem patchovane igre ćeš najbolje videti u čemu je razlika.

Razlike ima ali ne treba ocekivati cuda. Osim u vidu pada fps :d

Ja hocu opet ovo da predjem na post human warrior tezini ali kapiram da cu sa dx 11 na 1680x1050 imati jedva 30 fps prosek pa je onda mnogo realinije svo to rostiljanje preci u dx9, i tu je grafika odlicna a fps je preko 60.

Onaj klip pokazuje ugao prosecnog igraca i s te strane ima smisla. Takodje je mogao da pusti i FEAR3 uporedo sa Crysis 2 i opet bi mu na YT verovatno sve ispalo isto :d

Crysis2_2011_06_29_00_27_58_876.jpg Crysis2_2011_06_28_13_51_17_777.jpg Crysis2_2011_06_27_23_18_04_675.jpg

A ovaj update je ipak vise namenjen za one koji vole da zavire "ispod haube" i znaju da vide (i cene) neke ocigledne i manje ocigledne novotarije .... :) Doduse mana u tom slucaju je sto se pilji u zidove, zbunje i kojesta a manje igra, ali ***:D

Poslednja izmena:
Doduse mana u tom slucaju je sto se pilji u zidove, zbunje i kojesta a manje igra, ali ***

Pa da, ovaj patch i dx11 su za razgledanje NY a ne za rostiljanje na p.h.w tezini ;)

Nex, posto mi jos neko vreme necemo moci da probamo dx11 aj probaj na 1680x1050, da vidim koliko je povecanje fps u odnosu na full hd.

Poslednja izmena:
Bilo bi sjajno kada bi neko objavio da radi neki akcioni RPG u CE3. Za sada je samo snajper najjavljen a to je City tako da...

hsv.stoned je napisao(la):
Pa da, ovaj patch i dx11 su za razgledanje NY a ne za rostiljanje na p.h.w tezini ;)

Sta te sprecava u tome? Lek verovatno?

Ja sam obrnuo na phw tezini jednom, sad cu i drugi put. Uostalom i u prvom delu sam poprlicno vremena proveo u razgledanju okoline i divljenju kojecemu sto me nije sprecilo da uzivam u rostiljanju na delta tezini ... ista stvar i sad;)

G@W je napisao(la):
Bilo bi sjajno kada bi neko objavio da radi neki akcioni RPG u CE3. Za sada je samo snajper najjavljen a to je City tako da...

Bladerunner. Ovo na Times Square-u, uz noc i kisu vristi na Bladerunner.
Nazaolst, zasad samo Shity Interactive ***...

Poslednja izmena:
Pa znas sta me sprecava :)
Mozda probam p.h.w tezinu na dx11 ali mislim da ce fps padati ispod 24 u masovnom rostiljanju i epskim scenama tako da mislim da mi je za to bolji dx9 a za bezveze igranje i razgledanje dx11.

A na delta sam i ja dosta razgledao.

Na 1680x1050, je dobitak 5-7 FPSa u proseku. FPS je uglavnom iznad 30, dok se na full HD najvise vrti oko 25-30.

E pa to me zanima, to je max. rez. mog monitora a imam malo jacu graficku, dakle mogu da racunam na cont. 30 + fps ;)

Mod SDK izasao

We’re pleased to announce that today we are releasing the Crysis 2 Mod SDK package which includes the all-new Sandbox 3 Editor, allowing you to create custom maps, mods and content for Crysis 2!

The package also includes various tools, such as FMOD Designer, Poly Bump, plugins for Maya and 3ds Max and more! We’ve also included some sample assets to help you discover the possibilities with the Crysis 2 Mod SDK package.

Running alongside the release of the Crysis 2 Mod SDK package, we’re also pleased to release the all-new Crymod website, a place for modders of all skill levels to join in, share and be part of our community.

Download: http://www.mycrysis.com/support/

Lepa vest :)
BTW, kako ce 5750 da se nosi sa ovim DX11 patchom? DX9 baca 30+fps, grafika na max i 1440x900 rez. Mogu li da ocekujem 15~20FPS :D?
Cekam lek pa cu da probam :)

Poslednja izmena:
Cekaj, malo mi nije jasan taj sajt. Sta je bre ono 1280x1024 DX9 UQ 13/17FPS? DX11 je ok, nisam ni ocekivao nesto posebno, ali ono sa DX9 nije tacno.

Spustim rez na 1280x800, malo tweakujem graficka podesavanja, malko je nasviram (nece dalje od 750/1250, uzas primerak) i bice igrivo, nadam se :d

Poslednja izmena:
Treba videti da li ce da izadje novi, napredniji cfg editor i mozda ce u njemu da se nalaze opcije za npr. faktor teselacije i ostale vrednosti koje mogu da se smanjuju/povecavaju. Ovako koliko mi se cini sve je zakljucano i ukljucivanjem dx11 opcija pale se svi efekti odjednom, dok bi se sa nekim igranjem po cfg-u tu moglo izvuci jos malo fps-a uz zanemarljivu vizuelnu degradaciju.

Nije zakljucano, imas dosta opcija na raspolaganju.

Crysis2_2011_06_27_21_02_01_090.jpg

Negde videh objasnjenje sta je pod kojom opcijom, mislim da je pod "object" teselacija recimo...ne mogu da nadjem sad gde sam to video, zaboravih.

Kapiram da ce to vecina morati da smanji na nizu vrednost, posto teselacija definitivno nije za low end karte.

Evo jos jednom. :)

c2_dx11_ultra_upgrade.pdf

The new Ultra spec enables:
1. Object: Tessellation, Parallax Occlusion Mapping
2. Particles: Shadows, Particle Motion Blur
3. Post Processing: High Quality Motion Blur and DOF
4. Shading: Contact shadows, Realtime Local Reflections
5. Shadows: Realistic Shadows with Variable Penumbra
6. Water: DX11 version of ocean and water volumes

The owners of high end recommended graphics cards, such as the NVIDIA 480 GTX or equivalent, should be able to run the game with Ultra settings at a resolution of 1080p with an average frame rate of 35 fps.

Uuu, pa to je odlicno, znaci moci cu malo da tweakujem grafiku da frejmrejt dovedem na igriv nivo. Great :)

@gaca
Nismo platili igru, cekacemo koliko budemo morali. Bio je jedan fake na netu, isprobao sam ga pa znam da je fake, a i drugi su to potvrdili. Kad izadje znace se, neko ce vec da napise, a sad bolje da prestanemo da pisemo o tome jer ce da nam brisu post-ove :)

Poslednja izmena:
Valjalo bi da malo prosirimo te nivoe:D

editor.jpg

Na brzinu: Primeti se da bolje izgleda, neki zidovi imaju jacu, neki slabiju, neki nikakvu teselaciju, poboljsana "refleksija" vozila je truba jer nema veze sa objektima koji se nalaze u blizini, slika je definitivno manje mutna, fps je skoro pa prepolovljen. 10 min rokanja na road rage-u na pII x4 965 i 5870 na defaultu daje od 20 do 40 frejmova na 1680x1050, mada kada se srusi put i digne ona prasina ne prelazi 30. Definitivno zahtevnije od metroa i prve krize ali po meni i dalje ne izgleda bolje.

Da je igra recimo 15-20e, verovatno bi vecina imala original :)

Hah, uvek neki izgovori...
Ne moras da je kupis na Originu.

I 5 evra je previse za nas standard, sta posle ostane za cigare i racun za mob ... Sto ne dele igre dzabe majkuim...

Nije trash, za klasičnu pucačinu, pogotovo ove "moderne" je sasvim dobra. Ali bi bolje bilo da je nešto više, s čim verujem da bi se sada većina složila iako je bilo prozivki onomad kada sam rekao da je bolje da prave nešto na fazon Deus Ex nego klasičan FPS :)

@2SaiNt4U :
eh, sad da i dalje imam onaj Dirt3 key pa da se menjamo :p

Vrh Dno