Šta je novo?

Project Thirty (Corsair 600T) worklog

Au, zao mi je, ja mislio da to si radio u SU...koliko si platio transport??

http://www.rapidlaser.com/2010/index.html

Sad sam stigao kuci i... nisam bas zadovoljan, isekli su mi ivice prozora po 90 stepeni a 3 puta sam im za mesec dana rekao da bude neki konus i rekli su nije problem :wall: Takodje na front plateu ima jedna greska, koju cu nadam se uspeti da ispravim + rezovi nisu tako glatki i treba obrada, sve sam platio 1000din sto nije strasnoi ali sad ostaje da vidim sta cu i kako cu dalje, mesta za kompromise nema i ovo se mora resiti nekako :(

I meni su iz Rapidlaser-a isto tako uradili pre par meseci :(

Par puta im rekoh i skrecem paznju da ivice imaju radius, neka sami odaberu koliko bi bilo najbolje (20-30mm, sta ga znam). Oni mi takodje isekli sa pravim uglovima, a ivice sam morao malo sam da doteram sa turpijom. Takodje nisam mogao da jednostavno ponovo secem i prosirim rupu, jer je sve vec bilo maltene do ivica ..

Jedino sto su mene uradili za 2 dana :D ...Nista, nadam se ces srediti nekako, i ja sam na kraju morao sam da malo sredjujem ..

Au, zao mi je, ja mislio da to si radio u SU...koliko si platio transport??

Do tamo i nazad bi trebalo da je 500din.

U Srbiji je tesko naci jednog pismenog majstora masinca. Strasno. Najgore je sto nisu ni svesni kad nesto upropaste i kolike probleme nekom naprave.

@OCZ
Secam se kad su tvoju stranicu isekli i mog komentara na to :D

Ja sam im napomenuo nekoliko puta,bio sam licno da predam,da mi je IZUZETNO VAZNO kako ce to izgledati, znaci nema prostora ni za najmanju gresku i da cu platiti i vise i duplo ako treba samo da bude u full-u ali eto... sto bi rekli, Srbija brate :S:
Naravno sa njima sam zavrsio svaku saradnju posto su pokazali svoju profesionalnost i predanost poslu. Takodje taj waterjet sto imaju mislim da je neki shit, istina, sece ravno ali posle pravog waterjet-a nema neobradjenih ivica i slicno.

Kako god bilo u svom mraku ima ipak i nekog svetla :D Celo popodne posmatram stranicu i rodile su mi se neke ideje kako bi se to moglo resiti :eyebrows:

A *** ...prema meni su bili dosta korektni, brzo i zavrsili. Jedino sto eto ne zaoblise ivice, inace turpijom sam ceo okvir za cas sredio, osim toga je stranica bila zaista precizno isecena ..

MegaSkot rece da je nasao neke koji seku laserom, mozda je vec bilo kasno, a mozda nisi ni video ...Ma dobro, sredice se sigurno, samo polako ..

P.S sutra cu da probam fanove :)

ja sam na Domino sekao na cnc i extra je iseceno, problem je bio sto su lose zategnuli stranicu i iskrivili je dok se seklo (nekako sam to ispravio stegama ali nije savrseno).

ja sam na Domino sekao na cnc i extra je iseceno, problem je bio sto su lose zategnuli stranicu i iskrivili je dok se seklo (nekako sam to ispravio stegama ali nije savrseno).

Kontam da je normalno da se stranica malo uvije kad se sece, naravno ne kao tvoja :D Moja je dosla blago uvijena i to se vidi tek kad se vrati na mesto ali sam je lako vratio u prvobitno stanje :)

Gde mogu onda mirno odneti kuciste na secenje? :S:

Isto pitanje postavljam. U pitanju je aluminijum 1mm, lokacija Beograd, a može i okolina neka.

Isto tako da li neko zna gde u Beogradu ili okolini može ljudski da se uradi peskiranje i powdercoat? OCz i još neki su, čini mi se, imali pomešana iskustva s onim likom iz Pančeva. Možda onaj "Kecman i sinovi"? Je l' imao neko iskustva s njima?

BTW, ako neko planira u skorije vreme da poručuje s MDPC, neka mi javne, pa da uradimo neki group order.

JBL, jesi li skontao šta ćeš sa stranicom?

@Kobayashi Maru
Skontao sam, danas cu probati da sprovedem to u delo :D
Za MDPC sleeve se mozes javiti meni slobodno,to vazi i za ostale ;)

Poslednja izmena:
Isto tako da li neko zna gde u Beogradu ili okolini može ljudski da se uradi peskiranje i powdercoat?

Nisam blizu BG kao Pančevo, ali čovek koji je meni odradio je uradio super, ja sam prezadovoljan. Nisam hteo glosy, hteo sam da bude "hrapavo" i tako mi je odradio. Nije neka profi firma, čovek to sve radi u dvorištu svoje kuće (tj iza kuće neka garaža ili šta li je već), a kada sam mu rekao da mi treba za kućište pogledao me je onim čudnim pogledom :) Ali na kraju smo obojica bili prezadovoljni kako je sve ispalo. Koštalo me je ako se dobro sećam 600 dinara (peskarenje i plastificiranje)

Nisam blizu BG kao Pančevo, ali čovek koji je meni odradio je uradio super, ja sam prezadovoljan. Nisam hteo glosy, hteo sam da bude "hrapavo" i tako mi je odradio. Nije neka profi firma, čovek to sve radi u dvorištu svoje kuće (tj iza kuće neka garaža ili šta li je već), a kada sam mu rekao da mi treba za kućište pogledao me je onim čudnim pogledom :) Ali na kraju smo obojica bili prezadovoljni kako je sve ispalo. Koštalo me je ako se dobro sećam 600 dinara (peskarenje i plastificiranje)

pa to je ultra povoljno..pogotovu ako si zadovoljan poslom..:)

Kako to da niko nije sekao stranice ubodnom teterom sa listom za metal? Ja treba da isecem masku za aspirator od inoxa pa svi mi preporucuju da lepo sve oblozim sperplocom i polako ubodnom a zatim turpijom obradim ivice.

sekao sam ja. sekao sam i rucnom testerom :) ne mozes ti iseci tako ravno nikad kao sto to isece masina

Moze da se sece i ubodnom i flexom itd ali ravnu liniju waterjet-a ili lasera je jako tesko postici rucno :)

Evo kako je ispao prozor,nisam hteo klasican pravougaoni otvor pa je ovo izaslo kao najbolje moguce resenje za moj ukus, 800D style :D

106~0.jpg

107~0.jpg

108~0.jpg

109~0.jpg

110~0.jpg

Vrlo dobro odradjeno. Ja sam sam sekao na moj LL i ispalo je isto extra samo mirna ruka i vreme. Samo nastavi svaka cast!!!!

Dobro si je sredio, ima smeka, koliko si potrosio kamena dok si je sekao :)

Aaaa dobro si resio i dobro ti je palo na pamet :)

Samo da se ivice jos malo srede ako treba, pleksiglas sa unutrasnje strane i bice ko Bog ...Mislim da ovako i bolje izgleda (da ne pricamo o smeku i ideji) nego da je ispalo kako je i bilo planirano.

Da, ispalo je bolje nego da su mi isekli kako sam zeleo :D ali stvarno,ovo mi izgleda mnogo bolje, stranice ce se naravno jos malo obraditi i svakako ce sve biti peskareno i plastificirano :) Ja volim da kazem nista nije slucajno :D

Ako imas gde iseci neki papir na masini ili nesto slicno tome, pa onda stavi pored ivice i kredom, srafcigerom cime god napravi taj savrsen luk. Onda se moze sa onom grubom turpijom skinuti po 1mm gde treba i malo doraditi ono sto je dobro da ispadne 10/10 :)

Definitivno nosim moj kuciste kod tebe na secenje. Poslacu ti PM uskoro....
Keep it pump buddy, keep workin'.

Ispade vrhunski stranica, nista bez improvizacije , svaka cast. Nesto mi pade napamet , kolko bi ljepsa strana 650d bila ovakva no sa onom "gumom" :)

@jbl

predpostavljam da ces na ovaj otvor ici pleksi/staklo ili tako nesto,mozda mrezicu? ako ce biti transparentno jesi li razmisljao mozda da i gornji panel bude providan,nesto nisam vidjao da se to cesto radi,ovo je stvarno ekstra,za moj neki ukus mogao bi malo veci "prozor" da bude - widescreen ;) ,ima unutra sta da se vidi a da se ne skida strana

kada sam video cenu kucista najezio sam se,10x meri 1 seci ;)

Poslednja izmena:
Super je ispalo, možda je prozor mogao da bude i malko veći, ali nema veze. Ti znaš šta si zamislio i kako to treba da ispadne na kraju.

Yup :) Prozor je ipak tu vise da unese stila i karaktera a manje vise da pokaze unutrasnjost, uzimajuci u obzir da ce plexi biti zatamljen tako da se samo nazire sta je i kako iznutra. Diskretno i minimalno :D
Mislim da se ova velicina i oblik prozora savrseno uklapaju u pricu, ako se ja pitam :smoke:

@fox87
Gornji panel je predvidjen za ventilaciju kucista,zatvaranjem toga necim providnim ne bi bilo bas adekvatno kao ni estetski :D naravno to ne znaci da ideje i predlozi nisu dobrodosli :wave:

Poslednja izmena:
Budući da stavljaš zatamnjeni plexi, hoće li biti nekog osvetljenja u kućištu?

Nazad
Vrh Dno