Šta je novo?

Project Thirty (Corsair 600T) worklog

?? Sta je bilo konkretno? ***, i ja kada saljem reklamne materijale za musterije u CG i u ino svaki put plasim se sta ce od reklamnog uzeti na carini...

@jbl

zasto bas H70, kada imas bolje a i lepse kulere??? nemoj samo da mi kazes da si ovo dobio for free, jer odma` krenem za Suboticu i ubicu te :D Salu na stranu, verujem da si citao testove, pa me zanima zasto bas H70? u ovaj kuciste moze da stane h2o hladjene, `ladno.

Zasto ne H70? :) Air kulera ima lepih i mozda malo boljih, slazem se ali su budze od koje mi se ni maticna ploca ne vidi i nekako su vec po meni zastareli :p
Ja ipak nisam u fazonu da vijam oc rekorde i H70 ce sasvim lepo da odradi posao kao sto je i H50 na Twenty Nine, drzao sam ga na 4ghz 24/7 sa kulerima na 800rpm. :) Pored toga sto ce se najlepse po meni uklopiti,malo mesta trazi i mislim da je hibryd hladjenje buducnost cpu hladjenja za neke mainstream varijante.
H20 je takodje bolje ali ja nekako nisam u fazonu da se zezam sa tim i nikad nisam bo ljubitelj toga. I na kraju,ipak sam ga dobio for free kao i ostale komponente sem cpu-a :happy:

Poslednja izmena:
@jbl ako sve dobijaš ovakve stvari za DŽ.ti si stvarno srećan čovek ja sam do sada dobio samo hroničnu upalu uha za dž,ali ko se snađe e to je nešto

Istina boli ali ljubomoran sam, ***...:D
@Maximus, ni ja nikada nista nisam dobio za dzabe...

@jbl,
ok je to da lepo modujes sve, ali, ax750,H70, kuciste...pa kako je to moguce???

Pa nije ni on covek to dobio za dzabe, tj bez razmene - Corsair je kupio reklamu i vrlo dobru sansu za novi mdpc. Malo li je to za Corsair?
Ovo od Corsaira sto smo videli ne verujem da kosta vise od 1ke, a ovakva reklama MORA da kosta vise :)

@JBL
Jel su te kontaktirali iz Corsaira ili si ti njih cimao za komponente?

@Komder

Za sleeve mi se javi na pm :)

@all
Ocigledno vecina niste procitali uvodni text gde se zahvaljujem proizvodjacima na njihovoj podrsci :)
Sa Corsairom sam vec bio u kontaktu i ja sam pokrenuo temu o saradnji, naravno to ide na obostrano zadovoljstvo. Eto jedan primer, priznali su na njihovom forumu da sam bolje uslikao 600t u fabrickoj varijati od njihovih fotografa i slika sa zvanicnog sajta :) a nisam jos nista ni poceo da radim :D
Gigabyte je takodje pokazao veoma lep support sa svojim hardwareom i odnosom samnom, cak su prikazali Twenty Nine na video bimu na njihovoj zvanicnoj prezentaciji u NS pre koji dan,gde sam imao priliku i licno da prisustvujem,ukratno bio sam veoma pozitivno iznenadjen :shock: Super ekipa i super podrska sa njihove strane stvarno :)

Naravno da mu nisu poklonili, sve je u reklami, i to sto ce on njima za uzvrat dati kosta vise nego te komponente koje je dobio za mod...
Jedva cekam da vidim neke radove, jako me zanima kako ce izgledati , mada nesumnjam u tebe da ce biti super. :)

Poslednja izmena:
:D
@priznali su na njihovom forumu da sam bolje uslikao 600t u fabrickoj varijati od njihovih fotografa i slika sa zvanicnog sajta@ Skidam kapu druze, respekt!

Za sleeving i ja sam zainteresovan. Btw, kad nosimo kuciste na powdercoating? Nemoj ni slucajno da me zaboravis, jer bice batina :D
salu na stranu, ako imas viska mdpc sleeve, to i mene interesuje. I daj bre, stavi nove fotkeee!!! :)

JBL... I ja ću da se javim za mdpc sleeve, treba prvo da stigne kućište.
I po drugi put isto pitanje... koji si fan kontroler planirao? Pretpostavljam da ide i on u kućište, s obzirom na buku onih multiframe noiseblockera (čini mi se da si uzeo s3 varijantu sa 1800 rpm).
Svaka čast za akciju sa Corsairom, s obzirom na reklamu koju će dobiti, nadam se da si ih pošteno izmuzao za komponente.

Poslednja izmena:
@schnappy
Iskreno neznam kad ce doci na red powdercoat ali kad bude javicu ti, nemoj ti da cekas na mene jer ces se mozda nacekati :D

@Kobayashi Maru
Razmisljao sam o fan controleru,trazio gledao i na kraju probao taj controler koji je vec na kucistu i shvatio da je sasvim ok, moze 4 venta da kontrolise, jeste da sve istovremeno ali i sa tim sam ok :)

Dominating :D

Corsair Dominator 2x4gb 1600 cl9

91~0.jpg

92~0.jpg

93~0.jpg

94~0.jpg

95~0.jpg

Poslednja izmena:
Razmisljao sam o fan controleru,trazio gledao i na kraju probao taj controler koji je vec na kucistu i shvatio da je sasvim ok, moze 4 venta da kontrolise, jeste da sve istovremeno ali i sa tim sam ok :)

Pa bas zato sto kuciste ima interni fan kontroler, i niko ni ne uzima neki aftermarket ti stisni zube i napravi pametan :D

Zamisli samo kako bi mu npr. dobro cucnuo Scythe Kaze Server :)

6.jpg

Najmanji je problem kupiti fan controler i staviti, takodje je dosta fin izbor na raspolaganju ali imam neke druge ideje za tu prednjicu. Ma da kod mene je sve moguce, sve moze da se promeni u jednom momentu :D

Aaaa tako znaci, odprilike zamisljam neku lepu alu plocicu koja pokriva prednji deo. Mozda gresim, kazem, tako zamisljam :D

A i tek bi onda u tako nekom slucaju lego onaj Scythe. No ajde da se manje namecemo, a vise pustimo da vreme i ti odradite svoje :p

Sta ti je skroman covek.:D
A ima moc da poseduje sve komponente na koje prst usmeri.:d

P.S. Dobar izbor memorija. Samo me zanima da li ce biti i neki modaovan Corsair kuler za RAM?

I cemu sluzi taj konektor sa strane ram modula?

Moze corsair Airflow i Noiseblocker 80mm fanovi...

Corsair_TR3X6G1600C8D_Airflow.jpg

Samo je kuler mnogo bucan...ja sam morao individualni fan controler da stavim na njega :(

P.S. Dobar izbor memorija. Samo me zanima da li ce biti i neki modaovan Corsair kuler za RAM?

I cemu sluzi taj konektor sa strane ram modula?

Da, odličan izbor memorije, ima li je kod nas i kako bi se moglo nabaviti nešto slično? 2 X 4GB polako postaje standard kao 2 X 2 pre nekoliko godina.

Stvarno, za šta služi taj konektor?

Na njega se kaci airflow pro dynamic memory display koji prikazuje aktivnost memorije I temperature

Poslednja izmena:
Corsair radi na jednom proizvodu na koji ce moci sve njihove komponente da se prikace i da se pristupi informacijma preko njih,recimo samo na memoriji u jednom modulu ima 28 senzora koji ce moci da se ocitavaju i prikazu na displayu :)

Ram izgleda fenomenalno..Samo ja bi isao na 4 x 4 gig, ne zbog kolicine, nego zbog izgleda..kad stavis 4 stapa, izgledalo bi extra na ploci..;)

Nezna se sta je ljepse slike komponenti ili same komponente , svaka cast !
Ma ovaj Corsair pravi najljepse prozvode , realno :)
Btw, JBL si pohadjo neku skolu/kurs za fotografiju ili domaca radinost ?

Ne treba ti nikakva skola za ovo. Samo dobra DSLR masina, rasveta i dobro oko. :) Naravno i malo znanja u PS-u. :d

Corsair radi na jednom proizvodu na koji ce moci sve njihove komponente da se prikace i da se pristupi informacijma preko njih,recimo samo na memoriji u jednom modulu ima 28 senzora koji ce moci da se ocitavaju i prikazu na displayu :)

Mhm...Corsair je kupio CoolIt...a CoolIt je razvio Maestro...takodje novi H60 je CoolIt-ovo cedo...H50/H70 je radio Asetek [kao i Antecove Kuhler H20 620/920] i na tim kulerima Corair-ovi su samo ventilatori [i ovo je diskutabilno] ;)

Mene zanima sta Corsair sam pravi :D napajanja im pravi Seasonic :D
Memorija im je odlicna!

Vise o Asetek-u
http://www.asetek.com/

Vise o Maestru ;)
http://www.youtube.com/watch?v=uNUcUB7B1pA&feature=player_embedded

Poslednja izmena:
Pa ako cemo tako gledati, ko zna i ko je sve pravio delove za Asetek i CoolIT :D Pumpu prave jedni, creva i radijator drugi itd, Corsair mislim da pravi samostalno memoriju ali cipove opet ne :D

Ma nemojte pogresno da me shvatite...ja obozavam Corsair sto se moze videti iz toga sta koristim...corsair ima neprikosnovenu garanciju i tehnicku podrsku...neprikosnovenu...to ih i stavlja na prvo mesto ;)

Pa ako cemo tako gledati, ko zna i ko je sve pravio delove za Asetek i CoolIT :D Pumpu prave jedni, creva i radijator drugi itd, Corsair mislim da pravi samostalno memoriju ali cipove opet ne :D

I to je tacno...

Ma sve to kina pravi pa ovi amerikanci samo lepe nalepnice i dizu cene. :d

Poslednja izmena od urednika:
@schnappy
Iskreno neznam kad ce doci na red powdercoat ali kad bude javicu ti, nemoj ti da cekas na mene jer ces se mozda nacekati :D

@Kobayashi Maru

Au da... potpuno sam zaboravio da ima interni fan kontroler.

Ti interni su obichno njesra, ali ako te ovaj zadovoljava... što da ne?

Ja imam na poslu thermaltake element V sa internim kontrolerom i kad ga zavrnem, skoro da nema nikakve razlike. Kao da mu je opseg od 12v do 9.5v.

Ja bih, recimo, stavio neki lamptron touch fan kontroler http://www.lamptron.com/products/view/Fan_Controller_Touch, a potenciometar od internog prevezao na nešto drugo, tipa da koriguje jačinu zvuka ili osvetljenje i sl. Čisto razmišljam naglas. Na "29", si koristio nzxt sentry lx, koji je meni lično ok, ali je malo previše "šaren po displeju"...
Ovaj lamptron je po meni malo elegantniji i verujem da bi lepo legao na ovog corsaira. Ali ti ipak najbolje znaš šta hoćeš...

Vrh Dno