Šta je novo?

Telekom ADSL - 50% još povoljniji Click paketi!

Fora je u tome da je u ugovorima koji su potpisivani u onim prvim turama ADSLa (pre 4 godine i ranije), bilo napisano da su modemi vlasnistvo korisnika (onaj prvi mt882 modem). Kasnije je ugovor izmenjen, pa bi po njemu modem trebalo vratiti, jer je vlasnistvo Telekoma.

Znaci mt882 je moj :)
Kad sam produzavao ugovor u decembru nisam ovo znao.

Meni je istekao ugovor pa cu da iskoristim ovo. Zanima me jel mogu umesto 50% popusta da predjem samo na neki skuplji paket po ovoj ceni koju sada placam? Sada imam 4mbita, pa sam mislio samo da predjem na npr. 6mbita a da nastavim da placam ovih 2100 i kusur dinara.

Bio danas, potpisao ugovor, paket može koji god, ja sam morao da zadržim Click 8 zato što linija ne podržava 16 :(

Inače, konačno jedna stvarno dobra ponuda bez ikakvih peripetija :)

I ja sam bio, presao na click 8. Rekli su mi da ce biti odmah aktivno, ali nije. Pise mi u podesavanjima modema da je 8mbita/1mbit ali u praksi nista. Jel moguce da linija ne podrzava 8mbita?! Mislim, novija je digitalna centrala.

Koliko u praksi razvijas?

brzina koja pise na modemu jer brzina porta, mozda postoji jos negde limit (kao kod one price sa speedup-om), nazovi ih i zali se.

ja jutros kad videh temu nisam čekao ni sekund, odmah sam se zaputio u TC na Spensu (bogami lepo su ga sredili, ne znam samo kad pošto nisam bio godinu dana :D). veći paket od bivšeg studentskog nisam hteo da uzmem pošto mi je 4MB/s i više nego dovoljno. prebrzo mi se skida sve a sa većom brzinom morao bih i nove HDD-ove da kupujem.

brzina koja pise na modemu jer brzina porta, mozda postoji jos negde limit (kao kod one price sa speedup-om), nazovi ih i zali se.

Pa nisam nikad aktivirao speedup. Zvao sam ih u toku dana, kazu prijavili su kolegama, pa ce da prate danas sta se desava, pa ce da mi jave. Jos uvek je brzina ista.

Jedan potez telekoma kako treba ...... :) :) Ja imam obavezu do polovine avgusta, tako da .... taman .....

Koristio sam ono 3 meseca po 1 dinar.

A vi koji imate po 3-4 godine, zašto u medjuvremenu niste koristili neke akcije? Mislim, nije da ih nije bilo.....

Nije da ih nismo koristili :)
Meni 4u1 vazi do decembra pa cu onda na neku drugu koja bude u tom trenutku aktuelna.

Cek cek... vi kojima je "istekao ugovor" a sad hocete da potpisete ovo, sta ste radili u medjuvremenu?
Taman znaci ponuda za mene, sad se vracam u Crbiju :)

Meni nije "istekao ugovor", vec mi je istekao ugovor. I to pre jedno godinu ipo dana. U medjuvremenu sam koristio adsl normalno. Normalno nastavljas da koristis internet bez produzavanja ugovora, stize ti racun najnormalnije.

Aha, znaci samo prvi put se zakljucuje na godinu dana kod TK, posle ide bez ako ne potpises novi zbog akcije? Tnx!

Uglavnom je na godinu dana, ali postoje i neke akcije kad se zakljucuje na dve godine. Mislim da je skoro bila neka akcija kao iptv hd, pa godinu dana za dinar,a godinu dana se placalo vise...tu je adsl ugovor morao biti bar koliko i za iptv

Ljudi, opet mešate ugovor, i ugovornu obavezu. Sve dok ne odeš da raskineš ugovor, ugovor ti traje. Nikom nije istekao ugovor, samo im je istekla ugovorna obaveza.

Meni nikad nisu pravili problem oko obnavljanja ugovorene obaveze. Treci put do sada koristim Telekomove pogodnosti. Jednostavno kada mi istekne ugovorena obaveza ja odem do Telekoma i prijavim se na neku novu akciju, potpisem papire i iskoristim akciju koja je trenutno u ponudi :) Prosle godine je bila promocija prva tri meseca besplatna, a ove godine 50% popusta. Sve u svemu nije lose.

donedavno je bilo isto 3 meseca za 1 din i ja razmišljao da uzmem. sreća pa sam lenčuga, jer me mrzelo da idem do Spens-a, sad bih se zahebao.

Ja sam pitao ovo za ugovor jer vidim da za Telekom ADSL pise:
"Uslovi korišćenja paketa usluge ADSL reguliše se Ugovorom koji se sa korisnikom zaključuje na minimalni period od 12 meseci."
sto znaci da ne vidim nacin da se prvi put ne potpise na barem 12 meseci, ali mislio sam da posle mora da se obnavlja na godinu dana. QL sto ne mora nego kad izadje nova promocija...

donedavno je bilo isto 3 meseca za 1 din i ja razmišljao da uzmem. sreća pa sam lenčuga, jer me mrzelo da idem do Spens-a, sad bih se zahebao.

kako sada stvari stoje na spensu? znam da su me prosli put(prosle godine) naterali da raskinem stari ugovor i vratim modem pa potpisem novi ugovor i to sam morao da cekam nedelju dana novi modem :trust: a prvo mi je rekla zena samo ces doci i produziti, ja dodjem da produzim ono druga zena koja kaze da moram da vratim modem i raskidam ugovor

Ja otišao do Lelekoma u Kruševcu potpisao ugovor za klik -50%, međutim izvisio sam za novi ruter i ostadoh na praistorijskom MT882. Kažu da nove rutere ne dobijaju čak ni korisnici koji prvi put podpišu ugovor već da poslovnica u Kruševcu radi trenutno isključivo sa polovnim ruterima tj. onim koje su uzeli od korisnika sa kojima su raskinuli ugovor, navodno ih je sramota što je tako ali su oni tu bespomoćni. Ja rekoh ajde nema veza dajte i taj polovan ruter međutim i tu me dočeka jadac, službenik mi saopšti da ne postoji opcija zamene rutera već je jedini način da mi se stari ruter pokvari pa da dobijem zamenski eventualno ruter sa WiFi.

Objašnjavo sam im ja da je MT882 u mom vlasništvu i da je tako ugovorom definisano naravno oni se složili sa tim zatim sam im objasnio da u ostatku Srbije takvi korisnici koji produže ugovor dobijaju nove rutere, kažu može "novi" ruter ali mora da se raskine ugovor, demontira port sa centrale zatim ponovo podnošenje zahteva za ADSL, montaža porta i dobiću najverovatnije neki polovan ruter koji ima WiFi.

Nisam bio lenj i odmah po dolasku zvao sam tehničku podršku i prijavio nestabilan rad rutera MT882, tako da čekam sada montere da dođu i provere ispravnost modema, a kada lepo dođu ja ću moj modem da polijem vodom, sad samo da mi ne uvale ponovo isti model rutera!

Poslednja izmena:
Ja otišao do Lelekoma u Kruševcu potpisao ugovor za klik -50%, međutim izvisio sam za novi ruter i ostadoh na praistorijskom MT882. Kažu da nove rutere ne dobijaju čak ni korisnici koji prvi put podpišu ugovor već da poslovnica u Kruševcu radi trenutno isključivo sa polovnim ruterima tj. onim koje su uzeli od korisnika sa kojima su raskinuli ugovor, navodno ih je sramota što je tako ali su oni tu bespomoćni. Ja rekoh ajde nema veza dajte i taj polovan ruter međutim i tu me dočeka jadac, službenik mi saopšti da ne postoji opcija zamene rutera već je jedini način da mi se stari ruter pokvari pa da dobijem zamenski eventualno ruter sa WiFi.

Objašnjavo sam im ja da je MT882 u mom vlasništvu i da je tako ugovorom definisano naravno oni se složili sa tim zatim sam im objasnio da u ostatku Srbije takvi korisnici koji produže ugovor dobijaju nove rutere, kažu može "novi" ruter ali mora da se raskine ugovor, demontira port sa centrale zatim ponovo podnošenje zahteva za ADSL, montaža porta i dobiću najverovatnije neki polovan ruter koji ima WiFi.

Nisam bio lenj i odmah po dolasku zvao sam tehničku podršku i prijavio nestabilan rad rutera MT882, tako da čekam sada montere da dođu i provere ispravnost modema, a kada lepo dođu ja ću moj modem da polijem vodom, sad samo da mi ne uvale ponovo isti model rutera!

Kakva crna podrska :) Ja sam se zalio preko 30 puta zbog neispravnosti MT882 i znas kako ga proveravaju? Kucaju u explorer www.google.com i to je sve. Pa ti imas internet i odu. A veza sto puca svaki cas to nije problem. Moj problem sam resio kupovinom novog ADSL rutera jer je od Telekoma slaba vajda.

Pa onda se ti u Kruševcu baš bahato ponašaju. Kod nas sve ok u poslovnicu...ako hoćeš iptv, stb-ova uvek ima...za potpisivanje novog ugovora samo doneseš ličnu kartu i za 5min gotovo, nikakvo vraćanje modema i gluposti...mislim, maksimalno su ljubazni. Zavisi od poslovnice do poslovnice i ljudi koji rade tamo...kod nas npr. pošta je katastrofa, nevidjeni bezobrazluk, samo što ne počnu da te biju.

kako sada stvari stoje na spensu? znam da su me prosli put(prosle godine) naterali da raskinem stari ugovor i vratim modem pa potpisem novi ugovor i to sam morao da cekam nedelju dana novi modem :trust: a prvo mi je rekla zena samo ces doci i produziti, ja dodjem da produzim ono druga zena koja kaze da moram da vratim modem i raskidam ugovor

Meni u decembru nisu trazili da raskidam ugovor i vracam opremu tako da mozda su se usaglasili sta i kako se radi.

Najbolje bi bilo kad bi svako ko uspe da produži ugovor uz dobijanje novog rutera (a bez raskidanja starog ugovora i čekanja) napisao u kojoj poslovnici je to tačno odradio ;) Verujem da to dosta zavisi od poslovnice i od pojedinih šalteruša ;) Kakvo je stanje u BGu ?

lična karta da vide da si ti :D, minut-dva da pripreme ugovor i potpis. i naravno pitaju te da li hoćeš veću brzinu ili istu koju si imao. i naravno bitno je samo da ti je prethodna ugovorna obaveza istekla, meni je još 28. Aprila. ako si još pod obavezom onda ćeš morati da raskidaš valjda.

Ja sam danas potpisao ugovor i dobio ADSL modem. Presao sam sa SBBa...Za sad sve funkcionise normalno. Jedina stvar koja me iznervirala sto nisam uzeo MTS mobilni internet za dzabe posto kao ADSL korisnik imam pravo na to da uzmem uz ugovor na 12 meseci i da taj internet placam po 1 dinar mesecno sto mi je rekla ova na salteru... U trenutku sam se spucao i rekao "Neka ne treba..." i onda kad sam razmislio iznervirao sam se ko kruska... Da li neko zna jos nesto o ovome? Ja bih otisao opet nazad da uzmem to ako moze...

Traže raskid ugovora ukoliko se menja ruter za novi...ne može drukčije..

Jel' moze samo neki najmanji paket ili se dobija nesto korisno tipa barem GB protoka? Ovo bi tek bilo super - najzad bi se priblizili nekoj normali za telekomunikacije.
Jedina stvar koja me iznervirala sto nisam uzeo MTS mobilni internet za dzabe posto kao ADSL korisnik imam pravo na to da uzmem uz ugovor na 12 meseci i da taj internet placam po 1 dinar mesecno sto mi je rekla ova na salteru... U trenutku sam se spucao i rekao "Neka ne treba..." i onda kad sam razmislio iznervirao sam se ko kruska... Da li neko zna jos nesto o ovome? Ja bih otisao opet nazad da uzmem to ako moze...

Kod Lelekoma se vise ne vracam ! Eh, kad bih imao uslove za sbb. Inace kod beotela isto 50% i nov ruter tplink.

lična karta da vide da si ti :D, minut-dva da pripreme ugovor i potpis. i naravno pitaju te da li hoćeš veću brzinu ili istu koju si imao. i naravno bitno je samo da ti je prethodna ugovorna obaveza istekla, meni je još 28. Aprila. ako si još pod obavezom onda ćeš morati da raskidaš valjda.

Tako je dok te pecaju. Ne dajboze da imas neki prigovor, moraces da odvojis citavo pre/popodne dok dodjes na red, pa tek onda pocinje j*** u mozak!

Poslednja izmena:
Zvali me danas, otišao do poslovnice, pokupio novu opremu. Tražio sam click16, dobio sam click8. To sam video tek kada sam stigao kući i prelistao ugovor i pustio speedtest. Oni su meni pomenuli da click16 možda neće moći, ali verovao sam da sam imao uslova za click16, ostavio sam screen sa informacijama iz rutera u telekom diskusija temi.

Ko je sada lud tu, da li stvarno nije mogao click16 ili im je lakše bilo da puste samo click8 i ne cimaju se sa proveravanjem? Da li ima smisla uopšte pokušavati da ih pitam zašto nije mogao click16, stvarno nisam pametan. Ovde jedino da imaš nekog ko radi u Telekomu da bi mogao da proveriš ovakve stvari... Ja sam se nadao barem nekih 12Mb uz click16, dobio sam 7Mb, a cenovna razlika je smešna. Kako čovek da se ne iznervira.

Saveti? Ima li smisla pokušavati nešto kada imaju već moj potpis na click8 ugovoru?

Nazad
Vrh Dno