Fazon sa zmajevima je super uradjen (a mislio sam da su ubacili zmajeve jer su "popularni" i da ce ih bezveze otaljati), ako nisu skriptovane scene kao sto kaze da nisu to je velika stvar, do sada svakako nevidjeno da jedan NPC monster u nekoj igri ima toliko slobode.
Ovo ce da bude " kick in a butt " Witcheru
A sta je to, ako nije tajna?The Witcher je drugacija igra. Ono sto radi, radi najbolje.
A sta je to, ako nije tajna?
Uruk je napisao(la):A sta je to, ako nije tajna?
AI je uvijek skriptovan.
Prica ti pricu najbolje, Uruce.
Takodje, meni jedna jako bitna stvar (koja mnogima verovatno ne smeta) je to da izbace instant konzumaciju potiona i slicnih stvari iz menija.
Skriptovanje je samo jedna od opcija prilikom programiranja AI, tj. opcija koja ti daje najvise kontrole. To sto trenutno vecina (moze se reci svi) koristi skriptovanje ne znaci da su drugi pristupi nemoguci, i da ne mogu biti bolji ako se upotrebe na pravi nachin. Ovaj lik u videu je chini mi se rekao da zmajevi nisu uopste skriptovani, i da si nepredvidivi. Moguce da su implementirali neki neural networks sistem. Bice zanimljivo videti kako im to funkcionise
Sto se tice Skyrima, ja nikada nisam ni sumnjao da ce oni napraviti igru koja vizuelno obara s nogu. Setite se samo Obliviona kada je izasao, u tom pogledu mu niko nije mogao prici ni blizu. Medjutim, treba biti oprezan, jer ne znamo nista o kljucnim elementima igre: kakva ce biti pricha, kakva ce biti interakcija sa svetom, koliko ce tvoje akcije uticati na svet oko tebe, da li ce opet napraviti neku glupost poput auto-levelovanja neprijatelja. Takodje, meni jedna jako bitna stvar (koja mnogima verovatno ne smeta) je to da izbace instant konzumaciju potiona i slicnih stvari iz menija. Uzasno je glup osecaj kada se nalazis u sred borbe, hp ti padne skoro na nulu, a ti udjes u meni i nakljukas se potionima, izadjes iz menija, a borba nastavlja tamo gde je i stala, samo sto sada imas max hp :d
Ugradili su im male mozgove
To je sve skriptovano. Samo ih odradis vise, skripti.
Pa sigurno da je 99% igre skriptovano, ali kao sto vec rekoh, objasni mi zasto ne bi mogli odredjeni deo ponasanja zmajeva da implementiraju pomocu nekog NN sistema?
Uz pametnu realizaciju dobio bi upravo to sto si rekao - sistem malih mozgova. To i jeste poenta neural network-a, da simuliras rad mozga, da ucis na osnovu prethodnog iskustva.
Naravno da je daleko dan kada ce kompletan AI neke igre biti realizovan na slican nachin, ali odredjeni problemi manjeg obima (kao sto je recimo odredjeni deo ponasanja zmajeva) se mogu implementirati na taj nacin. To sto do danas nismo imali priliku da to vidimo u praksi (bar ja ne znam za to), ne znaci da upravo sada to nisu uradili u Skyrimu![]()
Moze ispijanje potova, ali bez pauze u borbi.... i fino da ga otvori i nagne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari