Šta je novo?

Motorola Atrix - Netbook na mobilni nacin :)

^^ BTW najbolji adut kod Samsunga je ujedno njegova i najveca mana. Amoled
Moj prethodni mob je bio upravo Samsung, imao sam 'urezan' task bar posle nekih godinu dana.. tzv burn-in, pa sam malo istrazivao i nasao sledece:

Inace mislim da Samsung pravi izuzetne uredjaje ali i da im fali onaj 'final touch' i za HW i za SW.. Tu i tamo potkrade im se da ubace jeftiniji GPS chip ili ustede na plastici, SW update im je u rasponu od veoma spor do skoro nepostojeci no tu nije ni Motorola mnogo bolja..

@dark.. nasao sam i USB punjac za kola od Momaxa, od 1A sasvim ok. Za silicone case imao sam PDAir na onom Samsungu, jest' da je prijatniji za ruku ali isto tako vremenom se rasiri, spada i sl. pa ih sada zaobilazim

Pokušaću da nađem punjač... Hvala za info... Silikon case moram da čekam...

Još nešto....Oduševljava me glasnoća zvona na atrixu.... Baš po mojoj meri..Čujem je odlično i na motoru i pri punoj brzini...

Koristio sam ovaj telefon ( zahvaljujuci useru "gremlin74" ;)) dva dana. Pored toga sto mu je probijao zvuchnik u slusalici, mogu da kazem da je prikaz na ekranu ovog aparata za mene bio totalno razocarenje, kao vilerov goblen! E sad moguce je da su u taj moj "ubacili neki loshiji ekran", pa je od njega i zvuchnik "povukao" :d , posto vidim da su ljudi generalno zadovoljni sa uredjajom.

Tako sto se mene tiche, Motorola opet u kucu samo ako budem pandur! Ili u kola ako budem taksista.

Poslednja izmena:
Ajde da vidimo hoćete li moći da se suzdržite od sada.

Poslednja izmena:
Koristio sam ovaj telefon ( zahvaljujuci useru "gremlin74" ;)) dva dana. Pored toga sto mu je probijao zvuchnik u slusalici, mogu da kazem da je prikaz na ekranu ovog aparata za mene bio totalno razocarenje, kao vilerov goblen! E sad moguce je da su u taj moj "ubacili neki loshiji ekran", pa je od njega i zvuchnik "povukao" :d , posto vidim da su ljudi generalno zadovoljni sa uredjajom.

Tako sto se mene tiche, Motorola opet u kucu samo ako budem pandur! Ili u kola ako budem taksista.
Ne probija mi zvučnik u slušalici i ekran je odličan... To je moje isklustvo... Mada sam ga ja flešnuo odmah sa sajta.. A User Gremlin74 je baš napisao ovde da je telefon odličan...

Poslednja izmena:
A koliko znači povećana rezolucija?
Ekran ne može da bude toliko loš, kada je originalni droid imao vrlo dobar ekran. Skoro pa kao slcd je bio, a dosta bolji od, recimo, hd2.

Ttalk.

pa dobro desilo se da si naleteo na model koji je zaista imao problem sa zvucnikom ali jedna lasta ne cini prolece...

Ne probija mi zvučnik u slušalici i ekran je odličan... To je moje isklustvo... Mada sam ga ja flešnuo odmah sa sajta.. A User Gremlin74 je baš napisao ovde da je telefon odličan...
napisao sam da je i vise nego dobar ..i da nisam zadovoljan sa displejom...

napisao sam da je i vise nego dobar ..i da nisam zadovoljan sa displejom...
...i da daješ toplu preporuku svima, koji to mogu, da ga kupe.. ;)

Pa ovaj gore napisa da je ekran katastrofa i da je kao vilerov goblen...:d Meni je ekran super... Sad ne znam ko koliko i šta traži od ekrana ali mu je ekran jako prirodan i oštar.... Motoblur ovih dana ne koristim...Pa samo oni živi wallpaperi su u super rezoluciji.. POkušaj da se dočepaš još nekog komada Atrixa sa zadnjom verzijom softvera.. Počinjem da mislim da je taj primerak bio bljak... :trust:
Bez zezanja, ovo radi jako lepo... Evo, ja sam u Nemanjinoj 22 pa može ko hoće da svrati i pogleda...

Poslednja izmena:

Pa ovaj gore napisa da je ekran katastrofa i da je kao vilerov goblen...:d Meni je ekran super... Sad ne znam ko koliko i šta traži od ekrana ali mu je ekran jako prirodan i oštar.... Motoblur ovih dana ne koristim...Pa samo oni živi wallpaperi su u super rezoluciji.. POkušaj da se dočepaš još nekog komada Atrixa sa zadnjom verzijom softvera.. Počinjem da mislim da je taj primerak bio bljak... :trust:
Bez zezanja, ovo radi jako lepo... Evo, ja sam u Nemanjinoj 22 pa može ko hoće da svrati i pogleda...
covek koji je to gore napisao je zaista nosio atrixa kad niko nije ni pomisljao da ga moze imati kod nas i od prvog dana mu je zvucnik probijao.... bubac jedan od najvecih poznavalaca telefona i softvera kojeg sam upoznao a znam ih jako puno...

Shala na stranu... Motorola je ako mogu tako da je nazovem "majka uredjaja za komunikaciju" To sto je meni probijao zvuchnik je verovatno fabricka greska koja je bila jako izrazena kod modela "Defy" (mnogim korisnicima iste su menjali zvucnike u garanciji dok je moj prethodni post trebao da bude shala, ochito neuspesna:d ). Sto se tiche ekrana zaista nisam bio zadovoljan. Medjutim, ukusi su razliciti ... nekome se recimo ne svidja "super amoled" dok je meni prelep. O ukusima ne vredi raspravljati ;)

Poslednja izmena:
Odluka Motorole Mobility da ne stavi FM Radio u Atrix je neverovatna... Ekran je prosečan (na GSM Areni su naveli i zašto).

@ DARK SIDE

Da li ti se telefon restartovao? Čitam po netu da se ljudi žale, ali nije izraženo kao kod LG Optimus 2X. Sumnjaju na xda da je problem u Tegra 2 SoC-u :S:.

Odluka Motorole Mobility da ne stavi FM Radio u Atrix je neverovatna... Ekran je prosečan (na GSM Areni su naveli i zašto).

@ DARK SIDE

Da li ti se telefon restartovao? Čitam po netu da se ljudi žale, ali nije izraženo kao kod LG Optimus 2X. Sumnjaju na xda da je problem u Tegra 2 SoC-u :S:.

Telefon mi se nije ni jednom restartovao a natrpao sam preko 40 programa u sistem... Stalno petljam, optimizujem raznim alatima..Igram se u slobodno vreme petljajući sa sistemskim alatima..Što je najrizičnije.. Međutim ni jednom nije imao restart...:banana: Tako da nemaš brige oko toga..Ako se do sada nije bagovao, neće ni kasnije..
Da truba je stvarno što nisu stavili radio a pogotov što Motorola važi za uređaj sa najboljim audio izlazom (nije moja konstatacija..ima na netu). "Na prvi pogled rekli bi da je model Atrix inferiorniji po pitanju kvaliteta muzičke reprodukcije u odnosu na iPhone 4. Međutim u ovom slučaju smo se prevarili pa smo prevarili i vas. Da bolje shvatimo kvalitet zvuka ovog modela pozvali smo našeg stručnjaka za zvuk Ilya-u Tarakanova. On je pažljvim testiranjem zvuka ovog modela zaključio da Atrix obezbeđuje odličnu panoramu zvuka, daleko bolju od konkurencije. Postoji veliki broj elemenata za poboljšanje zvuka koji se ne mogu isključiti. Niži opseg je značajno popravljen....."

Poslednja izmena:
evo ovako: Baterija drži 2 dana bez isključivanja sa solidnim razgovorima...
Po nekada se javlja bug na senzoru za očitavanje otiska prsta ali se lako ukucavanjem pina to otklanja tj. ulazi u meni. Restart rešava problem ali očekujem nove verzije softvera...
Razgovor po nekad ume da bude loš a u smislu toga da me slabije čuju... MTS mreža... Probaću da vidim da isključim G opcije pri pozivima..

Javljam dalje....
ISpravka... biometrijski senzor radi odlično ali sam ga ja automatskim task killerom gasio :wall:
Nisam ni gledao šta sam isključivao :trust:
Inspalirati neki program, koji nije sa Marketa je malko teže jer ne dozvoljava. Moj Atrix je sa AT mreže. Ali ima rešenja... Igo radi ok ali nisam imao verziju za rezoluciju Atrixa pa nije full screen mode.

The Definitive "save my battery" Guide.

1. When I first got the Atrix, before turning it on, I charged it for 4 hours. After turning it on, I let it run until it died, then re-charged for 8 hours. I did that for a full week. They say that this isn't needed with the new-fangled batteries, but I have always done this, and have always gotten great results.

2. Live wallpapers are not your friend, especially in two circumstances: 1. you use your phone a lot, and 2. you use the stock unlock screen where everytime the phone wakes the live wallpaper is playing. Granted, they don't eat up much battery, but if you're looking to get every ounce/percentage out of your phone, it's a luxury you can leave at home.

3. Did you install a new launcher? If so, did you clear out BLUR? I had my BLUR interface up and running with widgets and shortcuts, etc, etc. When I switched to ADW I noticed an increase in battery drain. I re-loaded BLUR and deleted all apps, widgets, etc so BLUR is blank. I now have great battery life with ADW running.

4. Widgets - ugh. They're pretty, they're big, they're animated, and they eat battery like bees eat pollen. Be mindful of them, and be willing to accept the consequences of the "cool factor".

5. Screen timeout. Yes, it's annoying to unlock your phone every 5 minutes, but you do save battery life with a 1-minute or less timeout option set.

6. Close your apps! Many apps, games especially, are fantastic at running in the background on Android, but they're sucking battery. They all restore to your previous position quite well, so if you're done for a few hours, exit it instead of just going back to your launcher screen.

7. "back" vs. "home" - the back button (the reverse arrow) does a much better job of closing down programs than the home button which just brings up your home screen, leaving whatever you were doing to hungrily consume battery like zombies on a corpse.

8. "manage apps" is your friend - go to your app tray, hit the menu button, and select "manage apps" - you can see all the running apps and kill them selectively. Some, like Facebook, Skype, and others, will stay there as long as the phone is on once you use it, unless you kill it. Be forwarned though, you'll stop getting notifications if you do this - another informed tradeoff. I do this once every few days, or if the Atrix seems sluggish.

9. Screen brightness - the "auto" setting doesn't work all that well, but I highly recommend leaving it there, and/or using a screen brightness toggle widget on your home screen to manage this carefully. Screen brightness on maximum will yield the best viewing experience but it does drain battery the fastest of all.

10. Choose your BLUR accounts wisely - like widgets, if you have LinkedIn and Facebook connected through BLUR, it will run ALL THE TIME. Using the native apps from the market will definitely decrease your overall drain and give you better control over when and how your battery is consumed by those services.

11. Auto-kill or be killed - A good rule of thumb for me is to only auto-end a task if you know exactly what it is, and it didn't come with the phone. Chances are if you don't recognize it, even if it looks like something you don't need running, leave it be. If it's something you installed from the Market, and you want it to auto-end, have a field day. If you put something on the auto-end list that the Atrix needs, it will just keep re-starting it. This draws processor time and battery and isn't worth it.

12. (credit: Itsallgood) Check your profile - "settings -> battery" and look at the bottom half of the screen. The Atrix supports multiple battery saving profiles that allows you to control "night time" and whether to actively sync data all the time, never, or only during certain hours. Push mail and active data sync consumes battery at a steady pace. In addition, 3rd party apps (like Settings Profiles) can be downloaded to further tweak and customize everything from vibrate mode, screen, data sync, and more. The more customized your experience to fit your needs only when you need specific services, the better your battery life will be.

Ja bih vrlo rado da uporedim sa SGS2 :)

Može. Samo ponesi punjač sa SG2 je baterija verovatno neće izdržati. ;)

Šalu na stranu, mislim da je Samsung požurio da sklepa nešto jače od Atrix i na taj način prestigne Motorolu, koja je prva izbacila na tržište mob sa 2 CPU-a. Ekran je boljka i mislim da treba sačekati neku reviziju SG2 ili neki model gde će sve to odraditi kvalitetnije. I baterija je preslaba za tu makinu. Lepo pisah o tome ali svi neargumentovano drvlje i kamenje.. Pa ko ne sluša neka baca novac.Ne mislim da spamujem, nego je to jednostavno moj utisak. Mom drugaru u 19 časova uveče je prazan Sg2. Stavio ga je na prodaju. Koji će mi andrak takav fon? Ja bih prvi kupio Sg2 da ima pristojnu autonomiju baterije u da je ekran pouzdaniji. I ako odrade par stvari bolje, eto mene na Samsungu. Ali Atrix za sada, radi jako stabilno, kvalitetno, brzo... Nemam zaista zamerki...

Poslednja izmena:
Nije Motorola izbacila prva mobilni sa 2 CPU-a...

Ako misliš na LG Optimus 3D on je totalno van klase i slike ove priče...
A Atrix je bio hardverski najjači telefon na svetu. To je činjenica. Onda je posle par meseci pojurio i Samsung... To je poenta... Mislim da su u Samsungu previše požurili...

Ne mislim na 3D, ne znam ni da li je izasao taj, nego na 2X (ili G2X u USA). Upisao se cak i u Ginisovu knjigu rekorda za tu kategoriju :p, tako da...

The G2x is T-Mobile’s version of the LG Optimus 2X

Poslednja izmena:
Ko deca ste, kako vam ne dosadi ta e-patkometrija? :)
Voleo bih da uporedim Atrix i SGS2 cisto da vidim dokle je Motorola stigla kad je high-end u pitanju. Inace Samsung nije pozurio ali i dalje nisu naucili neke lekcije. Sa druge strane jedini razlog zbog kojeg Motorola Mobile Division i dalje postoji je to sto je Motorola firma iz USA i sto je popularna sa one strane bare. Sem toga, ne postoji nijedan drugi validan razlog za njeno postojanje :)

Meni je to i bio razlog kupovine. USA firma... Kosookima verujem u kvalitetu, samo ako su iz Japana. ;)
Aj' kad se ratosiljam ove muke sa plinskim bocama ( nalozi za kontrole zbog incidenata) javljam ti se, pa je maltretiraj do mile volje. :) Videćeš da je pouzdan telefon na duže staze...

Pa po tom logikom ne znam zasto jos postoji i SE :D evo od kad su nastali ja ne znam zasto postoje :)
Motorola je bre zakon, Motorolu kupuju samo pravi muskarci, cist metal :d:d:d:d:d:d

Pa po tom logikom ne znam zasto jos postoji i SE :D evo od kad su nastali ja ne znam zasto postoje :)
Motorola je bre zakon, Motorolu kupuju samo pravi muskarci, cist metal :d:d:d:d:d:d
pa ako je tako napisi koja si zadnja tri modela motorole koristio? he,he,he

Poslednja izmena:
Ja sam cd930 pre 13 godina...heheheh-.... :) Prvi telefon sa diktafonom.... Radila je super.... I danas ga se rado sećam...
http://st2.gsmarena.com/vv/bigpic/mocd930b.gif
Ali posle toga Nokia uglavnom dok mi je Symbian konačno dosadio...spor, sve slabiji support.-...
MAda sam imao još neke metalne modele..ne sećam se više...
Vidim da je Bionic popularan u USA dosta-..---Ali slaba baterija me je odmah odbila... ;)

Poslednja izmena:
Ako misliš na LG Optimus 3D on je totalno van klase i slike ove priče...
A Atrix je bio hardverski najjači telefon na svetu. To je činjenica. Onda je posle par meseci pojurio i Samsung... To je poenta... Mislim da su u Samsungu previše požurili...

1.) lg optimus 3D nije izasao.
2.) misli se na lg optimus 2x (ili u americi G2X)
3.) zasto bi bio lg optimus 3D (i da je izasao) bio van klase i price? isto ima dual core procesor, isto ima kao galaxyS2 4.3" ekran, isto memorije... samo sto ima dodatnu opciju kad pritisnes dugme da odredjene slike i klipove i igrice prikazuje u 3D-u, inace je non stop 2D telefon kao i svi drugi :/
4.) a u poredjenju sa LG optimus 2X, motorola atrix je gubila dosta bitki (osim mozda te sa baterijom i ram memorijom) sve u svemu, u svim youtube review-ovima, neke stvari otvara i radi brze optimus 2x, neke stvari atrix.

1.) lg optimus 3D nije izasao.
2.) misli se na lg optimus 2x (ili u americi G2X)
3.) zasto bi bio lg optimus 3D (i da je izasao) bio van klase i price? isto ima dual core procesor, isto ima kao galaxyS2 4.3" ekran, isto memorije... samo sto ima dodatnu opciju kad pritisnes dugme da odredjene slike i klipove i igrice prikazuje u 3D-u, inace je non stop 2D telefon kao i svi drugi :/
4.) a u poredjenju sa LG optimus 2X, motorola atrix je gubila dosta bitki (osim mozda te sa baterijom i ram memorijom) sve u svemu, u svim youtube review-ovima, neke stvari otvara i radi brze optimus 2x, neke stvari atrix.
1. tačno...greška jer sam čitao upravo o 3d modelu i prekopirao sa sajta pogrešno..
2. upravo tako. To sam gore i napisao ako pogledaš postove

3 i 4. slaba autonomija telefona :wall: i upola manje RAM memorije. :S: U ovom trenutku RAM neće još igrati veliku ulogu..Ali do kraja godine i na dalje očekuju se veliki broj aplikacija, koje su prilično zahtevne... 1 gb rama će postati standard za mob. telefone. LG je jeftiniji za onoliko koliko je slabiji.
PS.
Sinoć sam ostavio telefon uključen sa 70% baterije... Upravo sada, sada mnogo wi fi uključenja, instalacija, sms-a, i dalje ima 20%... ZA mene odlično...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno