Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Otvori dialer i kucaj *#272*IMEI# Naravno, IMEI zameniš IMEI brojem tvog fona. Na vrhu ekrana će ispisati product code, pa onda samo klikni na Cancel da zatvoriš.

Ljudi pomagajte, umro mi fon. Jutros oko pet me probudio iz sna neka melodija iz fona. Uzeo sam telefon, pogledao ga, svetlela su menu i back key. Pritisno sam on button i sacekao malo i onda sam hteo da ga upalim kad ono, nista. Ne daje vise nikakve znake. Juce sam napunio bateriju na 100 posto, ne verujem da se tako brzo istrosila. Nije mi pri sebi punjac ni USB kabl. Kakve su sanse da rikne tek tako iz cista mira?

Samo hladne glave. Moraćeš da ga staviš na punjač da bi video šta se desilo i jedino je bitno da ti radi download mode (volume down, home i power dugme kad je isključen telefon). Najverovatnije je ipak da ti se samo baterija istrošila.

Ima li šanse srpski swype sa JVH prebaciti na JVO?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ljudi pomagajte, umro mi fon. Jutros oko pet me probudio iz sna neka melodija iz fona. Uzeo sam telefon, pogledao ga, svetlela su menu i back key. Pritisno sam on button i sacekao malo i onda sam hteo da ga upalim kad ono, nista. Ne daje vise nikakve znake. Juce sam napunio bateriju na 100 posto, ne verujem da se tako brzo istrosila. Nije mi pri sebi punjac ni USB kabl. Kakve su sanse da rikne tek tako iz cista mira?

sanse su gotovo nikakve. verovatno se baterija istripovala, tako da nemoj da se cimas

Čitao sam baš to na XDA i kažu da nema problema, ako je i jedno i drugo evropska verzija, ali da bi bio problem da se mixuje evropski PDA i CSC za Aziju recimo. PHONE je svakako isti tj. JVO u oba.

Već bih probao, ali praznim bateriju do kraja, testiram da vidim da li će se javiti battery drain. Za sada baterija na 58%, posle 19h 35m 31s. Tako da bi fon ovako mogao da izgura 2 dana neke osrednje upotrebe, što meni veoma znači. :)

Poslednja izmena:
Čitao sam baš to na XDA i kažu da nema problema, ako je i jedno i drugo evropska verzija, ali da bi bio problem da se mixuje evropski PDA i CSC za Aziju recimo. PHONE je svakako isti tj. JVO u oba.

Već bih probao, ali praznim bateriju do kraja, testiram da vidim da li će se javiti battery drain. Za sada baterija na 58%, posle 19h 35m 31s. Tako da bi fon ovako mogao da izgura 2 dana neke osrednje upotrebe, što meni veoma znači. :)

Ja ću baš da probam večeras osim ako neko u međuvremenu ne kaže nemoj

Takođe planiram da probam večeras nakon što napunim fon na 100%. Inače, ako ne radi, lako ću flešnuti ROM ponovo. Što kažeš "nemoj"? :)

fon skoro nikada nije awake kada je display isključen
Šta znači to da nije awake kad je displej isključen? Da se displej isključi i telefon sam lockuje šta mu onda troši bateriju osim Cell standby i samog Android OS?

Sinoć sam mu ugasio WiFi i packet data i ostavio ga tako preko noći i nakon 10 sati nisam baš skroz siguran koliko je pala baterija ali mislim da je oko 8% a to mi djeluje puno. Kad sam ga tek kupio za jednu noć od 6 sati je skinuo samo 1%. Da li widgeti i programi koji su u međuvremenu instalirani mogu da troše, čak i kada je sva konekcija isključena (WiGi, 3G...)?

Otvori dialer i kucaj *#272*IMEI# Naravno, IMEI zameniš IMEI brojem tvog fona. Na vrhu ekrana će ispisati product code, pa onda samo klikni na Cancel da zatvoriš.

Gdje mogu da vidim taj IMEI broj?

Inače kod mene na phone info piše ovo

Firmware 2.2 (koliko sam vidio neki kažu da imaju 2.2.1 ali kod mene nema te treće cifre)
phone: I9000XXJPP
FROYO.XWJPH
PDA: I9000XWJPH
CSC: I9000XXJP9

Šta znače sve ove oznake? Na koju od njih vi mislite kada pričate o verzijama u koje stavljate?

Settings -> About Phone -> Status, pa tu imaš IMEI broj

Telefon kada je lockovan, spusti clock procesora i kulira, eventualno ako primi android intent, sms, poziv, pusti notifikaciju i/ili uradi nešto sitno... ali dešava se da neki proces stalno nešto radi i angažuje CPU, a tada se baterija potroši mnogo brže bez obzira što je fon prividno idle. Navodno su problematične aplikacije Maps, Galerija, SW Update, ... I da ne dužim više, ima Cezar da nas bije. :)

Poslednja izmena:

Telefon kada je lockovan, spusti clock procesora i kulira, eventualno ako primi android intent, sms, poziv, pusti notifikaciju i/ili uradi nešto sitno... ali dešava se da neki proces stalno nešto radi i angažuje CPU, a tada se baterija potroši mnogo brže bez obzira što je fon idle. Navodno su problematične aplikacije Maps, Galerija, SW Update, ... I da ne dužim više, ima Cezar da nas bije. :)

Video si ceasarov odgovor:
“nemoj“

Hvala. Meni stoji Sales code: ATO. To je valjda taj product code. Znači li to šta naročito?

U Kies mi piše "This is the latest firmware" a ako se ne varam nakon Androida 2.2 ima i 2.2.1 za koji sam čuo da je brži i bolji. Zašto bar njega nemam u Kies, ako već još nema 2.3?

Hvala. Meni stoji Sales code: ATO. To je valjda taj product code. Znači li to šta naročito?

U Kies mi piše "This is the latest firmware" a ako se ne varam nakon Androida 2.2 ima i 2.2.1 za koji sam čuo da je brži i bolji. Zašto bar njega nemam u Kies, ako već još nema 2.3?

Zato što je fon za drugo područuje... Vidi da podesiš sales code za operatera iz tvog okruženja. Recimo kod nas je TOP za VIP, što dalje znači da dobiješ podešene parametre za net, srpski locale, tastaturu i ostalo. Ne znam, probaj da izabereš TOP, pa install, pa onda poveži na Kies. Trebalo bi da ti ponudi noviji Froyo koji će imati srpski locale i swype. Inače, menjanje product code-a će ti odraditi factory reset, pa backupuj podatke pre toga.

Hvala, to sve što mi kažeš mi je novo i dobro je da to znam. Vidio sam tamo pod product code dosta veliku listu i vidio sam da se može selektovati bilo šta sa nje. Telefon je kupljen u Austriji pa je valjda zato product code ATO. Ja već imam na njemu u Locale puno toga, ima i srpski i hrvatski i mnogi drugi, ali držim engleski jer se najlakše snalazim kad su opcije na engleskom. Nemam srpski na Swype.

Znači promjena product code je potpuno bezopasna? A šta tačno da bekapujem prije toga, moram li bekapovati ono što imam na SD kartici (muzika, slike, video)? Hoće li raditi programi koje imam poslije factory reseta ili si mislio da baš njih bekapujem? Pošto su mi programi u internoj memoriji, ovaj telefon je ima dovoljno pa ih nisam prebacivao na SD karticu. Da li na promjenu product code igra ulogu to da li je stavljen lagfix?

Ne znam zašto za neke product code nema 2.2.1, nije valjda da za njih neće izaći ni 2.3 :S:

Slike, muziku i ostalo sa SD kartice ne moraš, nego podešavanja koja imaš (net, email, ...), SMS poruke, kontakte, instalirane aplikacije, naručito igre u kojima imaš neki progres.

Lagfix i product code nemaju veze jedno sa drugim.

Nemaš 2.2.1 jer Samsung nije možda predvideo tu verziju za tog operatera (ili kako to već ide?). Ne dobija svi sve verzije, ali pre ili kasnije bi trebalo da izbace neki update. Skandinavci su dobili već 2-3 verzije Gingera, a mi sa TOP nismo nijednu, možda ćemo dobiti JVO, a možda kasnije za mesec dana neku noviju verziju od JVO. To jedino Samsung zna. :)

... I da ne dužim više, ima Cezar da nas bije. :)
:) Ali tema ode u nedogled, malo samo da hoce da izdvoje vremena za citanje. Mislim da bi 2h ozbiljnog citanja resilo sve probleme...

Ne dobija svi sve verzije, ali pre ili kasnije bi trebalo da izbace neki update. Skandinavci su dobili već 2-3 verzije Gingera, a mi sa TOP nismo nijednu, možda ćemo dobiti JVO, a možda kasnije za mesec dana neku noviju verziju od JVO. To jedino Samsung zna. :)
Ih da smo cekali zamzung, mi ni Froyo ne bi imali jos :)

Elem jel neko probao ove teme za CM?
http://http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056292

ili

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=990829

Probao sam dosta tema sa spiska tema iz prvog linka. Sve su manje više iste - gomila gingerbread tema. Sve ostale su ružne sa izuzetkom Mixer teme koju trenutno koristim.

UOT kitchen sam probao da koristim ali pri flešovanju je došlo do bootloopa. Verovatno sam negde pogrešio.

Najnovija vest je da je i Samsung Galaxy S ušao u mainline CM7, tako da ćemo svakodnevno dobijati update kad i ostali korisnici na drugim telefonima. Ovo znači i jednostavan update iz ROM managera. Pojavio se već ali se, u trenutku dok pišem, ne može skinuti zbog problema sa serverom, što će brzo biti rešeno.

Poslednja izmena:
Zdravo svima, evo jednog novajlije, nadam se da necu da vas nerviram mnogo.Sinoc sam citao postove pa bih da uradim neke stvari i na svom sgs-u.
Procitao sam da se treba beckup-ovati folder koji sadrzi IMEI pa ako bi neko mogao da mi kaze koji se program koristi za to.
Da li mogu da rootujem telefon sa ovim progamom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682 ili da to uradim na neki drugi nacin?
Video sam negde program koji "zamenjuje" KIES a radi na principu wifi konekcije, jel zna neko kako se zove?

Uh, sve teže i teže postaje pratiti ovu temu.

IMEI ti se nalazi u EFS folderu. Moraš imati rootovan telefon da bi instalirao Root Explorer, preko kojeg ćeš naći EFS folder i kopirati ga na eksternu karticu ili računar.

Nemojte koristiti ove one click rootove, naučite da radite sa Odinom, nije teško a ima milion uputstava na internetu. Za root koristite CF-Root za verziju koju imate http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=12651359&postcount=6

CuteFTP ili Filezilla. Filezilla je besplatan program. Na telefonu ti treba SwiFTP aplikacija gde ćeš samo podesiti username i password i taj isti ukucati u Filezille-u na kompu zajedno sa IP adresom koja će se pojaviti na ekranu telefona.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno