Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Pasivni su, kod nas u Srbiji neznam gde mogu da se kupe, ovde u BG ima ih u technomarketu.
Zelim da prodam ove moje Z-5500, jer cesto putujem i ne mogu da ih uzimam svaki put sa sobom...

Microlab solo 6 nemam gde da ih cujem, al po specifikacijama ovi Jamo zvucnici su bolji ipak se vode kao HIFI :p

Poslednja izmena:
Nema sumnje da su Jamo bolji, ali opet je glupo porediti babe i zabe.
Ne znam koja je cena ali garantovano ti zvucnici ne mogu da kostaju kao i solo 6C, onda treba imati neko pojacalo za to (ko vec nema neko uljudno morace da se isprsi bar 100e za nekog polovnjaka).
Dakle razlika u ceni je prevelika da bi mogli da se porede.

Kostaju 120 eura!
Moj ujak ima neko pioneer pojacalo pa eto nemoram da se "isprsim":)

Taj jamo sam slusao i tesko je njesra, za HIFI, meni je cak i microlab negde bolje zvucao, doduse imao sam H-300.

ako ja dobro shvatam taj Jamo S604 je samo zadnji par zvučnika za S606 (za surround komplet), S606 ima bas zvučnike u sebi za ceo sistem, tako da će S604 definitivno svirati plitko i bez basa.

Jeste sluze kao surround, za pocetak sam zeleo da uzmem zvucnike sto manjih gabarita, a kasnije da dokupim samo front, center i sub i neki dobar 5.1 receiver, al odustao sam, mozda nekad kasnije samo da budem ziv i zdrav :) za sada je dobar i ovaj Logitech...

Uzeo danas Microlab solo 6c, kao privremeno resenje je sasvim OK, ali ako ih uporedim sa logitekom Z-5500 ne mogu ni da mu prismrde, ni po jacini, ni po kvalitetu zvuka!? a da ne pricam o bass-u! :smash:

Ocekivao sam i malo jaci zvuk za 2x50W RMS, al dobro to je sigurno zato sto sam presao sa logija :-devil-: , nervira me i to sto ima izoblicenja kad su pojacani preko 50, zvuk je odvratan.

Evo sad slusam YU Grupa - Crni leptir :D, hmmm fino se cuje cheers

Poslednja izmena:
nervira me i to sto ima izoblicenja kad su pojacani preko 50, zvuk je odvratan.

Ne znam da li si provalio, ali na vecini zvucnika je tako, i to sa razlogom.
U slucaju da imas slab izvor ili tiho snimljenu pesmu, onda mozes da pojacas preko 50%, inace ne. Pojacavas dok je zvuk lep, a kad krene da se kvari, smanji!

Na dosta integrisanih pojacala se ista stvar desava i retko koje moze da se pojaca preko "pola" a da ne ode u clipping. Tako stvari funkcionisu.
Logitech z5500 ima onu foru da okrenes jos ceo krug na potu i onda ti da jos "kockica" za pojacanje.

Inace, kad se malo naviknes na microlab, videces da ima i prednosti nad z5500 (pored te sto izgleda kao ZVUCNIK, a ne kao qrac).

Poslednja izmena:
Da, lepo izgledaju :) , Ovi solo zvuce najbolje u pesama gde ima vise vokala a manje bass-a, dok gde ima dinamike, recimo house, hardcore zvuk nije bas precizan i prijatan, cuje se i lagano zujanje na kutijama :S:

Poslednja izmena:
Meni juce crklo famozno microlab pojacalo u 6c... cuju se jedva kada pojacam preko 50 i naslonim uvo na visokotonac.. Sto je najgore, krenuo da spavam i ostavio pesmu da zavrsi, i puce 20 sec pre kraja pesme, ono kao kad se pale na prekidac pozadi. A bili su na 22, znaci nista preterano, cak slabo. :/

Imam 7c i preko njih mi je nakacen pc i tv, zbog cega mi je audio signal na tv-u (sbb) dosta tisi od racunara? Ima neko ideju?

Propust kod njih, jer nemaju nikakav selektor ulaza pa da moze uspesno da se prebaci izvor. Ovako moze da se koristi jedan ulazni signal ako ne zelis da ti onaj drugi prikljuceni pravi problem.

Ok, tnx na objasnjenu. Mislim u principu nije to nikakav veliki problem, samo sto moram malo vise da pojacam kada gledam nesto na tv-u, a posle da utisavam kada se prebacim na pc, ali eto...

Cini mi se da ta dva ulaza imaju razlicite ulazne impedanse (morao bih da pogledam kolike su), pa je jedan predvidjen za izvore sa slabijim izlazom. Mene je mrzelo to da isprobavam, nikad ne koristim oba.

А да пробаш да једноставно смањиш ниво са рачунара тако да је негде приближан са ТВ-ом? Наравно, само ако ТВ није баш превише тих.
У принципу се излаз са рачунара и подешава тако да кад појачаш звучнике "до даске" не долази до чујног клипинга, односно дисторзије због превеликог улазног сигнала.

Исувише ми је тв тих да би их изједначавао, а и Xonar D1 ми већ стоји на 65. Ма нема везе, шта да се ради.... :)

Jedino da nabavis neki mali switch na koji ces ubosti i TV i PC, pa na jedan ulaz kod microlab-a, i onda da saltas na preklopniku po potrebi koji ti treba. E sad to jedino ako nisi gadljiv na suvisnu komponentu na putu signala... Ja licno bih pre rucno stekao kablove kad mi sta treba, nego koristio tako nesto. Ali moze da bude korisno resenje.

Pozdrav! Upravo sam napravio nalog :)
Pre desetak dana sam kupio Microlab Solo 6c, za sada sam zadovoljan zvukom.. ali svakodnevno ocekujem da rikne daljinac :smash:
Interesujeme jel moze neki univerzalni daljinac da se koristi?
I ako neko ima neki model po kome bih mogao da napravim stalke za njih?

Dobrodosao! :) ukoliko ti univerzalac ne zavrsi posao, ima da se kupe daljinci koji "pamte" komande, tj. bukvalno presnimis komande sa jednog daljinca na drugi. Nisam siguran koliko se krecu ovi daljinci, ali na buvljaku sigurno mozes da ih nadjes povoljno...

Kad se ocekuje ponovni uvoz Microlaba?

zar ti nije logicnije da okrenes Grappolo i da pitas nego da se raspitujes na forumu? :)

Pa pitam jer ima ljudi koji su vec zvali... A posto uvoz neide svakog vikenda, komotno mogu i ovde pitati, jer koliko je ucestalo, ljudi koji su ovde vec znaju...

zahvaljujem galjaman... jeli znas mozda sta sve stize, koji modeli?

Ne znam, ni ovi iz grapola ne znaju sta stize. Ja sam hteo da uzmem solo 3, ali su mi rekli da ne cekam uvoz koji ce tek za dva meseca, mozda i ne bude solo 3. Bice sigurno microlab 15, veliko je interesovanje za njih + 6c i 7c.. Dok za ove prethodne modele 1,2,3 nisu sigurni. Zato sam uzeo solo 6c, dali su mi ih za 8500 :)..
Da napomenem da sam zvucnike kupio pre dve nedelje, znaci uvos sledi za sest nedelja, ako je verovati gospodi iz grapola.

ajooj, 3 nije sigurna dali ce se uvoaiti, :zgran:...
Kakvi su tvoji utisci u vezi 6c?
sta slusas na njima, koji tip muzike?

Vrh Dno