Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

1. Pa na sajtu je pisalo da je B3, a mogu samo da nagadjam da li jeste ili nije jer jos nemam procesor pa da proverim softverski.
2. Nemam logo za b3.

Ajde please pošalji mi seriski broj na pm, pa ćemo rešiti nedoumicu.
Svakako i datum kad si to uzeo u Gigatronu.

Poslednja izmena:
Hmm, ploca koju sam dobio u zamenu Atom-u nije imala NISTA na sebi sto bi direktno ukazala da je B3 revizija u pitanju. Tek nakon sto smo uporedili serijski broj sa brojem na kutiji, na kojoj pise da je B3, smo utvrdili da jeste B3.

EDIT: Da pojasnim - nema onog "onboard sticker-a" sto se pominje kao stavka #2 na slici koju je NShappy postavio.

Poslednja izmena:
Hmm, ploca koju sam dobio u zamenu Atom-u nije imala NISTA na sebi sto bi direktno ukazala da je B3 revizija u pitanju. Tek nakon sto smo uporedili serijski broj sa brojem na kutiji, na kojoj pise da je B3, smo utvrdili da jeste B3.

EDIT: Da pojasnim - nema onog "onboard sticker-a" sto se pominje kao stavka #2 na slici koju je NShappy postavio.
Kod mene je bila identična situacija,kako sam ranije i objasnio.
Onboard stickera nije bilo a ipak je u pitanju B3.

Kao što rekoh, uglavnom nema stickera na samoj ploči, nije takav slučaj samo kod nas, nego se javljaju ljudi i na stranim forumima. Znači natpis na kutiji, oznaka kada se uđe u bios, odnoso u cpu-z.

Ukratko:
stigla ASUS P8P67 EVO, na kutiji stoji B3, asus provera odgovara, CPU-z pokazuje B3 i bios takodje, na ploci pise rev 1.03, stiker preko memorijskih slotova nije bilo...

Pozdrav

Samo da potvrdim nisam čitao sve, stiker na ploči neće ni naći, kutija i gornji desni ugao je reper.
Provereni svi šopovi kod nas, bile su tri B2 ploče zaturene, sve tri vraćene za celu Srbiju.

P.S
Drugari, zbog svih sra** koja su se desila sa Japanom, sa Intel B2, sa dolarom, cene idu gore uskoro (ako ne već od sledeće nedelje) te požurite i iskoristite zalihe koje se sad nalaze na lagerima po starim cenama, ovo će važiti za sve proizvođače sudeći po stanju koje nas čeka.

Poslednja izmena:
Zbog dole navedenog ja pazarih plocu na vreme .) kazu da ocekuju i maja poskupljenje tako da...

http://goo.gl/rloXh

Samo da potvrdim nisam čitao sve, stiker na ploči neće ni naći, kutija i gornji desni ugao je reper.
Provereni svi šopovi kod nas, bile su tri B2 ploče zaturene, sve tri vraćene za celu Srbiju.

P.S
Drugari, zbog svih ****** koja su se desila sa Japanom, sa Intel B2, sa dolarom, cene idu gore uskoro (ako ne već od sledeće nedelje) te požurite i iskoristite zalihe koje se sad nalaze na lagerima, ovo će važiti za sve proizvođače sudeći po stanju koje nas čeka.

Što se tiče moje ploče koju sam kupio u Gigatronu ispostavilo se da je ipak B2 verzija, a prilikom online naručivanja na njihovom sajtu je pisalo B3, google cache mi je svedok. Danas sam ju zamenio u Gigatronu, i ovoga puta sam malo bolje gledao šta preuzimam. :) Nova ploča ima lepo označeno u uglu kutije da je B3, pored serijskog broja piše rev 3.0 (na kutiji i na PCI slotu) i čak ima B3 sticker preko memorijskih slotova za koji je par vas reklo da nije dobilo.

Ako nekoga interesuje kako smo definitivno utvrdili da ploča koju su mi prvobitno prodali nije B3, serijski broj joj je počinjao sa AC što označava:
A=10=2010
C=12=decembar

A Nova ploča ima serijski broj koji počinje sa B3 što znači da je proizvedena u martu 2011. god.
Podaci su sa Asusovog sajta: http://service.asus.com/serialnumbers.html

Još jednom se zahvaljujem Marku (Spacemasteru) na uloženom trudu i vremenu, ne znam da li bi bez njega zamena prošla ovako glatko i bez pogovora. :)

Poslednja izmena:
Gde se na maticnoj vidi serijski broj ?? i gde tacno pise rev 3.0?? Da li je moguce da su menjanjem bios-a dobili B3???

Poslednja izmena:
Pa kako je moguce da se kod njih jos uvek nalaze ploce sa revizijom B2.
Mada kada je u pitanju Gigatron sve je moguce, ovo cisto iz iskustva ;)

Za ostale serijski broj nalazi se na PCI slotu a ne na maticnoj ploci ili izmedju slotova(kao sto sam se ja ubio trazeci .) ) Sve je OK .) Izvinjavam se .)

Inace na nalepnici pise sve sto treba ...

Pozdrav .)

Gde se na maticnoj vidi serijski broj ?? i gde tacno pise rev 3.0?? Da li je moguce da su menjanjem bios-a dobili B3???

Model greškom nije vraćen distributeru, zaturio se i tu ej anstao problem, ali rešili smo go odmah, te je ploča vraćena :)

Meni nije jasno zasto prodavnice nece da zamene plocu sa novom revizijom kada ih imaju na stanju.
Njihovo objasnjenje je da ove nisu trenutno za zamenu i da ocekuju veci uvoz pa ce tek tada da menjaju.
U daljem razgovoru sa prodavcem dobio sam objasnjenje da ta ploca ima da radi narednih 10 godina bez ikakvih problema i malte ne se cudi zasto hocu da je manjem.

Sa takvim nastupom moram da sumnjam da li ce uopste hteti da mi uskoro zamene plocu. Pogotovo sto sam iz nekih prica nacuo da vecini nece da menjaju vec ce da cekaju da crknu pa tek tada da nam menjaju.

Zanima me kako mozemo da nateramo prodavce da nam zamene plocu?

Kakav veći uvoz? Priče za malu decu. Kada se kod nas bilo šta uvezlo u većim količinama? Ja bih pisao prvo uvozniku a potom i direktno Asusu, objasnio im da ne želim da koristim proizvod koji je dokazano (i priznato) defektan. Obavezno bih izrazio razočaranje ovakvim tretmanom mušterija, i spomenuo bih da nisam siguran da ću i ubuduće nastaviti da koristim Asusove proizvode. Možda bih i spomenuo Asusu koji uvoznik i prodavac zateže sa zamenom. I, naravno, bio bih uporan.

Što se tiče nateravanja, pretnja inspekcijom je najsigurniji način, ako ti se baš žuri.

Pa nije Asus kriv, asus je povukao ploce iz prodaje i dao je prodavcima dil da zamene vec prodate oni su uradili sve sa njihove strane. E sad prodavcu je u interesu da proda sto vise ploca npr od tebe je vec uzeo novac a ako dodje mala isporuka on zeli da zarad jos a ne tebi da zameni plocu e to je vec kriv prodavac i njegova politak mada verujem da je tebe onda izgubio kao musteriju sto mu nije pametan potez... ako nista ne ide pozovi se na trzisnu to uvek pali;)

Razumem ja da su oni vec uzeli lovu od mene ali ne razumem dokle misle tako da posluju!
To ne moze vecno jer ce ljudi da menjaju prodavca kao i ja sto sam danas uradio i pazario MSI 460gtx
kod drugoga.
Mene su vec izgubili kao kupca, a verujem da necu biti jedini.

@Spacemaster
Sutra narucujem plocu p8p67 pro. Sta ja treba na njoj da pogledam u prodavnici da bih bio siguran da je to B3 revizija? Znaci necu uzeti plocu dok ne budem bio siguran. Sta je to sto se na licu mesta vidi na kutiji i/ili da pise na ploci?
Ovo zanima mnogo ljudi, pa molim za brz i detaljan odgovor. Hvala.

Neki kazu da na kutijama ne pise nista. Ako nema ni stikera na ploci, a prodavac tvrdi da je b3, sta da gledam?

Mislim da sam jedino ja tvrdio da nema ni na kutiji ni na ploci, a to se ispostavilo da je zato sto mi nisu ni dali B3 plocu :)

@sikili čemu drama? :) samo napiši ko ti neće zameniti ploču i pošalji mi na pm, sredićemo isti dan samo da je ima na stanju :)
@ribolovacr imaš na kutiji na gornjem desnom uglu B3 stiker to nek ti bude reper - srećna kupovina :)

Posto sam skoro pazario ASUS P8P67EVO na kutiji ima B3 stiker , na samoj maticnoj ploci je nisam imao(preko memorijskih slotova), imas na kutiji serijski broj maticne ploce koji treba da bude isti sa serijski brojem same maticne ploce -nalepnica sa serijskim brojem maticne ploce se nalazi na nalepnici na PCI slotu (nalepnica je zalepljena na sam slot bocno - samo pogledaj iskoso plocu i naci ces je) .)

E, kad sklopis konfiguraciju pogledaj BIOS i CPU-z kao sa ASUS sajta za B3 i to bi bilo to....

"Sutra narucujem plocu p8p67 pro. Sta ja treba na njoj da pogledam u prodavnici da bih bio siguran da je to B3 revizija? Znaci necu uzeti plocu dok ne budem bio siguran. Sta je to sto se na licu mesta vidi na kutiji i/ili da pise na ploci?
Ovo zanima mnogo ljudi, pa molim za brz i detaljan odgovor. Hvala."

Poslednja izmena:
Hvala na brzim odgovorima. Nadam se da ce biti u redu.

Kao sto sam rekao da cu slikati moju kutiju od sabertooth-a za nase trziste garancija je 3 godine i nema na samoj kutiji oznaku da je 5 godina garancija. Obecao sam spacemaster ali sam bio u guzvi i tek sad imao vremena da slikam kutiju, na samo ploci mozete i videti oznake b3 sto znaci da je ispravljena verzija i to na nekoliko strana. stim sto ni ja nisam imao nalepmicu b3 na slotovima za memoriju ali u biosu i u aidi jasno pise b3.

Prilozi

• _DSC6723_resize.JPG
    _DSC6723_resize.JPG
    289.4 KB · Pregleda: 69
  • _DSC6725_resize.JPG
    _DSC6725_resize.JPG
    273.8 KB · Pregleda: 56
  • _DSC6726_resize.JPG
    _DSC6726_resize.JPG
    202 KB · Pregleda: 54
  • _DSC6727_resize.JPG
    _DSC6727_resize.JPG
    185.1 KB · Pregleda: 44
  • _DSC6728_resize.JPG
    _DSC6728_resize.JPG
    253.5 KB · Pregleda: 43
Meni nije jasno zasto prodavnice nece da zamene plocu sa novom revizijom kada ih imaju na stanju.
Njihovo objasnjenje je da ove nisu trenutno za zamenu i da ocekuju veci uvoz pa ce tek tada da menjaju.
U daljem razgovoru sa prodavcem dobio sam objasnjenje da ta ploca ima da radi narednih 10 godina bez ikakvih problema i malte ne se cudi zasto hocu da je manjem.

Sa takvim nastupom moram da sumnjam da li ce uopste hteti da mi uskoro zamene plocu. Pogotovo sto sam iz nekih prica nacuo da vecini nece da menjaju vec ce da cekaju da crknu pa tek tada da nam menjaju.

Meni su se vec pojavili simptomi. Imam nakacen samo sata dvd rezac na port koji je falican, i vec nestaje iz my computera. Napominjem da sam taj rezac mozda 2x koristio do sada. On pametuje da ce trajati 10 godina jer im ne odgovara menjanje vec da prodaju ono sto je na lageru. Tako su meni poceli da slazu neku pricu, da ce ih biti tek za 2 meseca, iako sam siguran da ih i sada imaju za zamenu, ali me mrzi da idem do BG-a.

Asus menja negde do sredine juna, nemojte dozvoliti da vas izveslaju, tj. da ne zamenite dotle.

Asus menja negde do sredine juna, nemojte dozvoliti da vas izveslaju, tj. da ne zamenite dotle.

Ja neznam odakle njima prava da ikog uslovljavaju.........
Ja cu menjat kad menei bude odgovaralo a za njih bolje da ne bude problema

Ja neznam odakle njima prava da ikog uslovljavaju.........
Ja cu menjat kad menei bude odgovaralo a za njih bolje da ne bude problema

Nece oni MENI reći kad i dokle... JA cu kad je meni ćeif... ko MENI moze da zabrani da JA kad ja 'ocu...
Tako je SRBINE, samo ti njima reci, ti si najjaci, tebi niko nista ne moze i da naravno ti si najpametniji pa ce tebe da slusaju...

Idite bre deco... , sto me nervirate, ko da zivite u lalalendu, a ne na planeti zemlji pa jos u drzavici srbijici...

Nece oni MENI reći kad i dokle... JA cu kad je meni ćeif... ko MENI moze da zabrani da JA kad ja 'ocu...
Tako je SRBINE, samo ti njima reci, ti si najjaci, tebi niko nista ne moze i da naravno ti si najpametniji pa ce tebe da slusaju...

Idite bre deco... , sto me nervirate, ko da zivite u lalalendu, a ne na planeti zemlji pa jos u drzavici srbijici...

Ja neznam odakle tebi insunacija da mi ovako odgovaras i zoves Srbine (moj stav je stav obicnog korisnika i potrosaca a ne Srbina)?
Pratim strane forume i ljudi vani nebi olako docekali neke ultimatume za nesto sto nisu oni krivi..., a naravno da cu menjat plocu kad meni odgovara jer tu istu plocu ja koristim za POSAO i nikako ne zelim da neka mana nekog proizvoda utice negativno ako sam ja to regularno platio

Sto se tice menjanja ako budu nekih uslova jednostavno cu traziti povrcaj para jer ipak je "na papiru" proizvod neispravan...

Takodje ultimatum od strane proizvodjaca ploce je u najmanju ruku smesan jer im je od strane intela sve debelo refundirano cak i vise od toga

Nazad
Vrh Dno