Zavisi kosta voli, topli zvuk bez detalja ili onako kako treba da bude. Znam za te Philipse, kao i Marantze da su bili isti od jeftinih ka skupljim samo se razlikovali u nekim detaljima. Zamena opamp-a cini svoje a i ukusi su razliciti. Kod mene skoro lampa se pokazala odlicnom za jazz ali je za noviju muziku ubila detalje. Pazi, ko je navikao da veruje verovace i dalje. CD player je unutra sta? Godinama ucili ljude da gramofon nesto najbolje pa i danas to tvrde. Kablovi bitni za (analgoni) zvuk pa to tvrde i dokazuju, kunu se da je tako i za dig zvuk, spdif coax i opt kao i hdmi... please....
Ovo sto pise Vlada, o digitalnim konverterima, lampama (navodno smuljano bez detalja ili kako treba), tek nema nikakvog utemeljenja na realnosti.
Analogno vs digitalno, lampa ili cip, "smuljano" ili kako treba. Uzmemo primer gitariste, sa jednim od najfuturistickih zvukova na gitari. Pogotovo na novijim albumima. Inace, covek nije iz Srbije, gde preprodavci ovakve stvari kupe po djubristima na zapadu, lopatama tovare na kamione, i ovde preprodaju neznalicama:
Vec sa zapada, i cak je dobrostojeci gitarista koji svira na trenutno najskupljoj turneji na planeti.
The Edge's stage setup.
Evo recimo spisak i godista pojacala koja koristi:
Well, of course we have the main AC30 from '64. Can't do a show without that. Then we have a '58 Fender Deluxe with a Vox speaker and a '57 Deluxe with a Jensen speaker. From there we go to a mid-'50s Fender Harvard - a very rare amp, by the way, and it sounds fantastic - and I put a Vox speaker in that. Plus, we have some early '70s Vox amps as backups."
Takodje, tu je i ostatak opreme, reverbi, corusi, kompresori, mikrofoni, i nadjite dal ima mladja sprava od 1980-tog godista
Ne znam stvarno zasto je covek tolika budala za analognim zvukom, i starim pojacalima, smara se i vuklja ovo preistorisko djubre sa sobom, kad "nije to to", i kad nova bolje sviraju? Trebao bi Edge da svraca na bench i da mu Vladavina objasni neke osnovne stvari o zvuku

, i kako nova fender i vox pojacala sa digitanom optickim ulazima i ritam masinama u sebi, zapravo daju mnogo bolji zvuk od starinskih lampaskih "smuljanih".
Takodje, ovde je studija o efektima koje koristi pomenuti gitarista:
A Study of The Edge’s (U2) Guitar Delay
Covek koristi trakaski delay Korg SDD 3000 iz 80tih. Zasto traku i zasto iz 80tih kad ovi noviji Korgovi, ekvivalentni ovom iz 80tih, sa digitalnim konverterima i PC sinhronizacijama zvuce bolje? Trebao bi Edge pod hitno da svrati do Nisha i da se edukuje malo sta je pravi moderan zvuk, a ne neke "smuljavine"

.
Inace, celo poredjenje je o navodnom progresu zvuka na bolje tokom godina. Stari zvuk ne valja, smuljan je a novi je zakon. Ceo progres zvuka, i pre pojave mp3-a, zapravo je krupnim koracima u nazad. Ja imam asus xonar deluxe, isti u stereu kao i stx, mnogo bolji od starog xifija, isti cipovi kao stx, pozlacen, spic ponude iz asusa, kostala karta 300£ kad se pojavila. I imam Sony pojacalo espirit 650ESD sa sonijevim AD konverterom u sebi. Smesno je i porediti. Sony jednostavno jede asus. Bolje duplo zvuci 44.1 sa sonija negoli 192 bluray sa asusa. Pa nije kvalitet samo u hercima i megapixelima.
Takodje, treba imati i adekvatnu opremu na kojoj ce moci da se cuje razlika. 192 na nekoj smesnoj opremi ili logitechu i nema preteranog smisla. To je ko da stavljas felne od ferarija na ficu u nadi da ce ovaj tako brze da ide

.