Šta je novo?

z5500 vs hifi

e... u šta se ova tema pretvorila. Krenulo sa Z-5500 vs HI-Fi, pa preko Hi-FI vs Hi-Fi do ovog loodila "pojdinac protiv svih" i "uticaj blizine prodavnice na sturčnost u hajpovanju svog i pljuvanju tudjeg" ...

Jao, koliko lupas......... prvo proveri da li je oprema U2 stara 30god i o cemu se radi.:)

U2 stage pojacala i oprema su nova iz 4audia i playera kao sto se da videti iz ovoga:

Link

Inace mojim usima prija cist sirok zvuk sa mnostvom detalja i preciznim a mocnim basom. Asusov AD koverter i Sonijev imaju dodirnih tacaka kolko mustekov i canonov ccd. Neko to moze da shvati neko ne.

Evo na Marantz PM7001 KI + MA RX2 + REL T2 sa Kimber kablovima, garantujem da ce svako primetiti razliku.

Da da, sigurno. Ako nizbocega drugog, a ono zbog Kimber kabla na entry hifi-ju. Eto moj drugar stavio nove felne na yuga i ladno mu sad auto duplo brzi :).

Da si stvarno pustio BluRay Audio 192/24 pao bi na dupe ali ko ne cuje, ne zna...

Ajmo komentare, jel su vlasnici xonara i logitecha culi nesto bitno na ovim 192/24 snimcima za "padanje na dupe" kako Vladavina has spoken?

Poslednja izmena:
Koji sistem ima Bozha? Sta je to ultra, mega, giga sirokopojasno, high rezolutno?
Opet, da li vlasnici Logitecha primecuju high def razliku? Da li ti primecujes razliku? Na forumu sto sam nasao smesno je i da poredis... 2.1 sistem od civija sa Sony pojacalom.... please.... oce, bolje je to... kako da ne.....

Poslednja izmena:
HDAV je odlicna surround karta ali ipak slabija od STX za stereo. Nije joj namena da radi HiFI muziku.
Vlado, HDAV Deluxe ima analogne stereo izlaze, ima isti BB DAC, izmenljive opampove (fabricki dolazi sa LM4562 opampovima). Iako nije primarno namenjena za stereo odradjena je dosta dobro i u tom delu tako da se ne moze reci da nije namenjea da radi HiFi muziku. ;)

Ne verujem, ali bih voleo da mu vidim facu kad mu nooth1ng odnese satelite :zgran:

buahahha

problem su bili ipak kablovi.
zamjenom sam rijesio sve probleme.
koji u sustini nisu ni bili neki ''veliki problemi''

Koji sistem ima Bozha? Sta je to ultra, mega, giga sirokopojasno, high rezolutno?
Opet, da li vlasnici Logitecha primecuju high def razliku? Da li ti primecujes razliku? Na forumu sto sam nasao smesno je i da poredis... 2.1 sistem od civija sa Sony pojacalom.... please.... oce, bolje je to... kako da ne.....

boza ima sistem koji je izvadio iz juga 65a crni kabrio
ja mu ga licno donio iz kragujevca...=)

Poslednja izmena od urednika:
Taj vox iz sastava U2 izgleda ko da je preziveo nuklearni rat..

Jeste da dizemo temu iz mrtvih al moram da se pohvalim. Sinoc nisam imao pametnija posla pa sam nakacio Z5500 na opticki izlaz na supreme x-fi, zvucnu koja dolazi kao integrisana na Asus Maximus Gene-Z plocu. Iskreno, meni je zvuk mnogo bolji nego preko 3.5mm. Bass je ublazen, odnosno sada daje dubinu zvuku, dok preko 3.5mm je samo udarao ostro kada to bas treba, nije bilo neke mekoce zvuka. Druga stvar, tek sad vidim kolko dts znaci u filmovima... Covece, 3 godine imam ovaj sistem, i sve vreme mi lezao na integrisanoj zvucnoj, gde sam ja ziveo... :) Doduse i sad je na integrisanoj ali je ova zvucna dosta kvalitetnija i razlika je vise nego primetna. Sto se tice muzike, takodje primecujem razliku, prva stvar je sto nema maltretiranja sa podesavanjem, znaci kako sam nakacio na optiku z5500, tako je sve proradilo, i logi sam menja podesavanja u zavisnosti od izvora. Ukoliko pustim pesmu u winampu, prebacuje na music, ukoliko je film sa dts zvukom, prebacuje ga na dts itd... Ne znam, verovatno je vecina vlasnika vec znala ovo, ali ja eto tek sad video da kolika je razlika... :) Jos kad se tome dodaju i crystalizer i jos tako neka sitna podesavanja, ugodjaj je na mestu :)

Poslednja izmena:
Bolje zato sto koristis dac iz Z-5500 a ne iz integruse. Ona posalje cisto 1 i 0 i ovaj odradi posao.

Uf konacno sam i ja dosao na red. Procitah svaki post! Pa da pocnem:
Zivim u sobi od 16 kvadrata , sa zidovima od cigli i maltera ,okreceno u plavo. Nemam nikakvu akustiku, sundjere itd... Tako ce i ostati do kraja mog zivota. Pre svega bitniji mi je estetrski izgled sobe.
Odma da kazem da posedujem z5500 i pricacu realno utiske koje sam stekao za sada.
Jos pre 7-8 godina kupio sam 5.1 sistem za 50e nov marke kopernikus (slicni geniusima), bio sam zadovoljan dok nisam pozeleo nesto jace i kvalitetnije. 3 godine sam cekao da padne cena jos z5500 a onda sam se *****ao jer je njemu skocima na 500 e
Posle 3 godine uspeo sam da sakrpim 24 000 za polovne i kad sam ih dobio prvo je bilo extra jer sam u tom trenutku slusao elektroniku. Cim sam pustio metal razocarao sam se,i nisam mogao da verujem,ali opet sam uspeo da ih ustelujem nekako. E sad da ne bude opet postova ,mogao si da kupis bolje, nisam mogao da kupim bolje, jer ih ne koristim samo za muziku, i misliim da su oni prventveno stvoreni za igre i filmove. A posto sam veliki fan filmova,tu nemam zamerki.
Najradije bih imao hifi 5.1 uredjaj, ali za to zadovoljtvo nemam kinte. Mozda kroz koju godinu budem kupio stereo za muziku pa vremenom dodavao i menjao zvucnike kako budem imao kesa.
E sad pricali ste o 5.1 muzici i neko je napisao da ne cujes bend koji svira iza ledja nego od napred. To je tacno, ali isto tako kad nije koncert u pitanju kad cujes bend svaki zvuk dolazi sa svoje strane zavisi gde je ko stao. Znaci kad bi se gitara cula na 1 zvucniku, bubanj na drugom, vokal na trecem i tako dalje to bi bilo najbolje, a nije ni tesko zadnje zvucnike od 5.1 sistema staviti napred.
I opet stereo ima svoje mane i prednosti kao i surround . Kad pustim koncert Iron Maiden - rock in rio , iako je sniman u 5.1 , cuje se samo stereo. Ali onoga trenutka kad onii izlecu na scenu i publika poludi,za zadnjim zvucnicima se to cuje i bukvalno kao da ste u masi. Znaci kvalitetan stereo + zadnji zvucnici ,nezaboravan dozivljaj.
Rekli ste i da je bas mumlajuci, jeste ,ali zavisi za koju vrstu muzike, ovako nesto se savrseno cuje i ne mumla nista http://www.youtube.com/watch?v=Kc8UrZCzo-8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=lcHIKsPnNT8
E sad ona prica da stereo moze da docara 5.1 , ne verujem. Svaki film je drugacije snimnjen. Svaki put kad pustim moram da podesim poziciju i jacinu prednjih,zadnjih zvucnika, centralnog i basa i onda kad sednem ne pomeram se.
Pominjali ste i koncerte ,levi i desni zvucnik, jeste, ali na koncertima je kvalitet zvuka katastrofalan ,i to ustvari zavisi gde se nalazis. Nikom na koncertku do kvaliteta nije stalo ,nego da se provedu pa tako i postavljaju ozvucenje.

Najkvalitetniji i najcistiji zvuk mozete ,a da pritom malo kosta, mozete cuti samo na ipod-u, sa dobrim kvalitetom fajla, i sony-evim slusalicama.

Svako kupuje ono sto mu trenutno odgovara i naravno da ce to da brani. Meni z5500 za ove pare obavlja posao i ja nisam mogao bolje da prodjem.
Naj idealnije bi bilo kupiti i dobar hifi stereo pored njega, onda su zadovolljene sve potrebe ,ali sta cemo kad se nema para tako da se slusa to sto se mora. Kad hocu da uzivam u muzici, stavim slusalice i ipod, kad hocu da se izivljavam i kad se pravi neka zurkica onda je tu logitech z5500.
Ostaje mi samo da kupim jos bolju zvucnu karticu koliko sam u finansijskoj mogucnosti (ako imate preporuke pisite slobodno).
Bio bih presrecan kad bih cuo sve vase sisteme i odlucili koji je najbolji, Testirati sa koncertima, muzikom, filmovima igrama. Evo ja nudim prostor, ali sam iz zrenjanina :)

Poslednja izmena:
Rekao si svoj stav, ukus i to je ok. Treba to postovati a ne pricati kako nisi cuo bolje ili ne znas sta stereo sistem u stvari moze.....
Sto se tice estetike sobe, absorberi i sl se tako urade da se ni ne primecuju, postavi se tepih ispred zvucnika, zavesa ispred prozora i za obicnog coveka to je ok.
Zvucna za Z-5500? Do koliko para bi isao? Kad kupis stereo hifi sistem predlazem STX a do tada moze i neki DX npr.

Kapiram ja da stereo moze cuda da cini, ali sve to kosta boga i oca.

Recimo ovako neka http://www.atom.rs/?sid=170 Uzeo bih odma onu koju treba, da moze da mi posluzi i kasnije. Ili da je ponesem kad idem negde itd...

Poslednja izmena:
^

Najcrnje je sto ne kosta boga oca. Najobicnija predrasuda. Na kupujem-prodajem mozes da sastavis polovan hifi sistem, koji oduvava nove glosy hiji-jeve od 2k eura za recimo oko 200e max. Naravno, potrebno je imati neko predznanje, povesti nekog iskusnijeg sa sobom, informisati se na hifi delu foruma, ne zaletati se, i nema greske.

Stereo ne moze da cini cuda, niti da zameni surround koliko god to neko zeleo da misli. :)
Naravno, osim ako ti neko ne cini uslugu, ne mozes za 200e da kupis pojacalo i zvucnike koji su bolji od novih za 2000e. Teoretski mozes da kupis uredjaje koji su stari 30-ak god i potreban im je servis pa to dodje jos para.
Nije problem u polovnim uredjajima ali da, bitno je iskustvo i da se nadju ili u mint stanju ili da mogu uspesno da se osveze. Ko zna ko je sta radio sa tim polovnjacima.

Opet gVlada siri dezinformacije. Tvoje tvrdnje nisu zasnovane na realnom stanju stvari, vec iskljucivo na tvom subjektivnom misljenju. Najbolje sad lozi decu da odu u 4audio i kupe nove MA + marantz jer ce tako imati "pravi" hifi zvuk :). Objektivno je jedino direktna suceljavanja novih serija sa starijim serijama. Tu cak i z906 gubi od starog z5500 a kamoli recimo novi jbl u odnosu na starije serije. O direktnom suceljavanju novog sistema od recimo 500e vs polovnog sistema od 500e, tek je bespredmetno govoriti. Stoga tu tvoju potcenjivacku teoriju, da su svi budale, nemaju para za novo, boluju od hifi dogmi, itd, sacuvaj za sebe, jer osim toga sto nema veze svezom, ne vodi konstruktivnoj raspravi.

Pazljivim odabirom je za 200e moguce sklopiti pristojan polovan hifi stereo.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ajde necemo sad sve ispodcetka, bozho ,ne moze za te pare ono sto meni treba. Znaci nema sanse da se sklopi nesto da bude dobro i glasnije od z5500. Recimo kad bi nasao polovno za 50 e sto je ne moguce http://www.kupindo.com/kupovina/Tehnika/Audio-tehnika/Zvucnici/JBL-es250p-Subwoofer/9700214
mi se cini da je solidno, ali kosta vise od ovoga tako da...http://www.kupindo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Zvucnici/logitech-z-906-NOVI-sa-GARANCIJOM/9673842

Surround tesko za 200e, moralo bi bas da te potrefi cena, mada nije da je nemoguce. Stereo da bude "glasniji" a vasionski brod po pitanju kvaliteta zvuka za z5500 - polovan moze. 500 hifi wati, i 500 pc wati nije isto. Da uzmes neki snagas od realnih 500w i da odvrnes na zvucnicima koji trpe tu snagu u sobi - ogluveo bi :).

Poslednja izmena:
I ovako polako gluvim od ovih :D
Bas me zanima kako se cuje ovaj dupli bas :D Mozda gruva ko dupla bas pedala ,hahah

Hahahah...... opet stara prica novo i polovno za iste pare :) Pa ne moze za iste jer jedno je novo tj nekorisceno a drugo je polovno, korisceno i staro! Kapiras? Nije merodavno... ne mozes da poredis polovni BMW sa novim Puntom ali je polovni BMW jeftiniji jer je polovan tj koriscen bez obzira sto je u dobrom stanju. Ako je stanje stvarno dobro onda je ok kupovina ali ako nije onda....... nije dobro.
Nego bas da cujem koji to sistem polovni za 200e je bolji od novog za 2000e, interesuje me. Ako je tako, daje dobar zvuk, lepo izgleda, kupicu ga odmah! :)

Poslednja izmena:
I ovako polako gluvim od ovih :D
Bas me zanima kako se cuje ovaj dupli bas :D Mozda gruva ko dupla bas pedala ,hahah

Recimo, evo na prvu, oko tog sub-a ceo sistem za oko 200e. Taj canton je pasivan sub. Slusao sam Canton plus B (najbolji sub ikada!), kao i Canton C, maximalan respekt za firmu Canton i njihove starije serije. Probas da ga iscenkas na 60e. Na njega nakacis canton plus F:

[YOUTUBE]VQZbgAlpKKY[/YOUTUBE]

Licno ih slusao, fenomenalni zvucnici za male pare, nekad kostali 1000 maraka, danas se mogu naci bez problema za 50e. To mu dodje oko 110-120e. Sve to nakacis na neki recimo, recimo Sony TAF 270:

[YOUTUBE]Fk_X3ix3tTE[/YOUTUBE]

Koje je dosta masno pojacalo, srednja klasa hifi-ja, moze se naci za oko 70-80e na kp, i kad pustis taj sistem i z5500 uporedo - z5500 ti se bukvalno ne bi cuo ;).

Shvatas poentu?

Kolko vidim vokal se cuje na ovom basu a to mi se ne svidja nikako!

Da li neki stvarno veruju da uredjaji i zvucnici posle 25-30god rade isto kao i prvog dana? Potrebno je to osveziti, proveriti a to nije besplatno. Takodje cena tih uredjaja nekad bila je kao danas ovih kojih se gnusaju. Bice zanimljivo za 20-ak god kada pljuju tadasnje glanc nove iz radnje a velicaju tada vintage, koji su u stvari isti ovi koje pljuju danas. :D

Zamena elektrolita nije besplatno ali je jednostavno i ne kosta puno. ;)

Ajde za pocetak bar nadjite jedan dobro pojacalo ili sta vec ide, do 100 e burazer kupuje pa necete dzabe pisati.

Da li neki stvarno veruju da uredjaji i zvucnici posle 25-30god rade isto kao i prvog dana? Potrebno je to osveziti, proveriti a to nije besplatno. Takodje cena tih uredjaja nekad bila je kao danas ovih kojih se gnusaju. Bice zanimljivo za 20-ak god kada pljuju tadasnje glanc nove iz radnje a velicaju tada vintage, koji su u stvari isti ovi koje pljuju danas. :D

Pa sobzirom da svake godine izbacuju sve gore i gore, ko zna kakvo smece i za koje novce ce valjati za 20god. Mozda ce tada i sadasnji sistemi biti vrhunski ;).

Problem je sto se gVlada ne razume u elementarnu elektroniku, pa je za njega sve bauk. Skini service manual najnovijeg marantza i nekog iz 1980, pa prouci malo. U elektronici postoji par spojeva i to je to, nema tu nikakve magije. Uvek ima neki Priest77 koji pise hiljade postova, a zapravo nista sto pise nije utemeljeno na realnosti. I uvek jedno te isto u krug. Kakva god da je intervencija potrebna na pojacalu, nista nije neresivo, kao ni na zvucnicima. Zamene vesanja, menjanje elektrolita, cekiranje skretnica - smesno. Sve se to mnogostruko vise isplati nego da odes u radnju i uvale ti glosy "entry" hifi, za koga je ovaj sistem koji sam malopre kacio - vasiona.

Opet on tera vodu na svoju vodenicu koja se nalazi u pustinji. :D
Znam ja da citam seme i zanimljivo je da se seme i ne razlikuju mnogo u pojacalima od pre 20-30god i sada jedino sto noviji imaju dodatne mogucnosti koja savremena elektronika dozvoljava. Naravno, delovi su unapredjeni da daju bolji zvuk, trose manje struje, manje se greju i sl. Zanimljivo da on opet poredi star uredjaj koji kosta par stotina evra za novi iste cene i time zavarava citaoce. Ne moze se uredjaj porediti po ceni vec po kategoriji. Bozha poredi uredjaj koji je kostao npr 3000DEM a danas vredi 150e sa novim uredjajem od 150-200e sto je nebuloza! Treba ga porediti sa uredjajem koji je nov u istoj kategoriji kao taj sto je nekada bio tj od 3000eura (svi znam da je vrednost 1DEM nekada kao 1euro sada). To sto neko nema para za novo pa pravi kiselo grozdje druga je prica.
I dalje cekam za 200e polovni, ispravni, sa dobrim izgledom HiFi sistem koji radi bolje od novog za 2000e. Nadji linkove i kupujem ga momentalno.:p

^

Znaci po tvojoj prici, umesto 150-200e treba covek da da 3000e i da bude "faca" ;)? A zamisli sta tek polovno moze da se uzme za 3000e?

Takodje, o manjem grejanju, laksim i efikasnijim elementima u praksi, imas recimo primer ovde:

Link

Priest fora, vrti se samo pr marketing, nista iz licnog iskustva i uporednog testiranja.

Vlado mozda vecina pojacivaca ne sviraju onako kako su svirali kad su bila nova,ali vecina tih pojacivaca sviraju dosta bolje i tako nego vecina novih.Kvalitet necu da pominjem jer to da li ce sadasnji hi fi uredjaji trajati 20 i kusur godina za sada mozes samo da gatas u pasulj i da mislis da ce mozda toliko da rade :) .Mozda kad ti sadasnji uredjaji kvaltetni docekaju tih 20 godina ce uredjaji koje ja sad volim imati 40 i raditi jos uvek :) .Vidis na mojoj diori nikad nista nije menjano 23 godine pa cak ni jedan elektrolit,al jos uvek dobro svira.Nije izgubila dinamiku i fino kontrolise zvucnik :),ima kristalno cist zvuk :) .Takodje se se slazem da poredimo uredjaje iste klase.

Poslednja izmena:
Nema to da budes faca ili ne budes. Uredjaj je uredjaj, kvalitet se gleda i kojoj klasi pripada. Ako imas novca kupis ga novog, nekoriscenog ako nemas kupis ga polovnog. Licno (opet ponavljam za nepismene) nemam nsita protiv polovnih uredjaja u mint stanju ali takvih je malo. Da li ce danasnji high end uredjaji raditi 20god ostaje da vidimo za tih 20god a ko voli vintage moze uzeti one od pre 20god jer su verovatno sazreli.
Opet Bozha ispada vidovit i tvrdi da ja nesto pricam napamet, neprovereno i sl. Ne znamo se, ne zivi u blizini da me prati pa da zna sta radim tako da mi nije jasno odakle mu smelost da tako nesto tvrdi. To je zakljucak koji je sam izveo a nepotkrepljen cinjenicama. Prestani sa nagadjanjima. Ti jos nisi nijednom rekao koji to cuveni sistem imas pa iams reper kvaliteta i na osnovu toga "mudro" zboris.
Takodje, jos uvek cekam taj ultra sistem za 200e koji je bolji od novog za 2000e. Rekoh da cu momentalno da ga kupim.

Vlado poznato mi je tvoje gadjenje prema starim stvarima,al veruj mi ima nas koji isto to mislimo za novo...Vidis to matoro sto sad vredi 200 e nekad je kostalo 3000 maraka.Primera dajem tako da je vrlo glupo da to tvrdis :) .

Nazad
Vrh Dno