Uf konacno sam i ja dosao na red. Procitah svaki post! Pa da pocnem:
Zivim u sobi od 16 kvadrata , sa zidovima od cigli i maltera ,okreceno u plavo. Nemam nikakvu akustiku, sundjere itd... Tako ce i ostati do kraja mog zivota. Pre svega bitniji mi je estetrski izgled sobe.
Odma da kazem da posedujem z5500 i pricacu realno utiske koje sam stekao za sada.
Jos pre 7-8 godina kupio sam 5.1 sistem za 50e nov marke kopernikus (slicni geniusima), bio sam zadovoljan dok nisam pozeleo nesto jace i kvalitetnije. 3 godine sam cekao da padne cena jos z5500 a onda sam se *****ao jer je njemu skocima na 500 e
Posle 3 godine uspeo sam da sakrpim 24 000 za polovne i kad sam ih dobio prvo je bilo extra jer sam u tom trenutku slusao elektroniku. Cim sam pustio metal razocarao sam se,i nisam mogao da verujem,ali opet sam uspeo da ih ustelujem nekako. E sad da ne bude opet postova ,mogao si da kupis bolje, nisam mogao da kupim bolje, jer ih ne koristim samo za muziku, i misliim da su oni prventveno stvoreni za igre i filmove. A posto sam veliki fan filmova,tu nemam zamerki.
Najradije bih imao hifi 5.1 uredjaj, ali za to zadovoljtvo nemam kinte. Mozda kroz koju godinu budem kupio stereo za muziku pa vremenom dodavao i menjao zvucnike kako budem imao kesa.
E sad pricali ste o 5.1 muzici i neko je napisao da ne cujes bend koji svira iza ledja nego od napred. To je tacno, ali isto tako kad nije koncert u pitanju kad cujes bend svaki zvuk dolazi sa svoje strane zavisi gde je ko stao. Znaci kad bi se gitara cula na 1 zvucniku, bubanj na drugom, vokal na trecem i tako dalje to bi bilo najbolje, a nije ni tesko zadnje zvucnike od 5.1 sistema staviti napred.
I opet stereo ima svoje mane i prednosti kao i surround . Kad pustim koncert Iron Maiden - rock in rio , iako je sniman u 5.1 , cuje se samo stereo. Ali onoga trenutka kad onii izlecu na scenu i publika poludi,za zadnjim zvucnicima se to cuje i bukvalno kao da ste u masi. Znaci kvalitetan stereo + zadnji zvucnici ,nezaboravan dozivljaj.
Rekli ste i da je bas mumlajuci, jeste ,ali zavisi za koju vrstu muzike, ovako nesto se savrseno cuje i ne mumla nista
http://www.youtube.com/watch?v=Kc8UrZCzo-8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=lcHIKsPnNT8
E sad ona prica da stereo moze da docara 5.1 , ne verujem. Svaki film je drugacije snimnjen. Svaki put kad pustim moram da podesim poziciju i jacinu prednjih,zadnjih zvucnika, centralnog i basa i onda kad sednem ne pomeram se.
Pominjali ste i koncerte ,levi i desni zvucnik, jeste, ali na koncertima je kvalitet zvuka katastrofalan ,i to ustvari zavisi gde se nalazis. Nikom na koncertku do kvaliteta nije stalo ,nego da se provedu pa tako i postavljaju ozvucenje.
Najkvalitetniji i najcistiji zvuk mozete ,a da pritom malo kosta, mozete cuti samo na ipod-u, sa dobrim kvalitetom fajla, i sony-evim slusalicama.
Svako kupuje ono sto mu trenutno odgovara i naravno da ce to da brani. Meni z5500 za ove pare obavlja posao i ja nisam mogao bolje da prodjem.
Naj idealnije bi bilo kupiti i dobar hifi stereo pored njega, onda su zadovolljene sve potrebe ,ali sta cemo kad se nema para tako da se slusa to sto se mora. Kad hocu da uzivam u muzici, stavim slusalice i ipod, kad hocu da se izivljavam i kad se pravi neka zurkica onda je tu logitech z5500.
Ostaje mi samo da kupim jos bolju zvucnu karticu koliko sam u finansijskoj mogucnosti (ako imate preporuke pisite slobodno).
Bio bih presrecan kad bih cuo sve vase sisteme i odlucili koji je najbolji, Testirati sa koncertima, muzikom, filmovima igrama. Evo ja nudim prostor, ali sam iz zrenjanina