Šta je novo?

[HUAWEI U8110] custom romovi, instalacija, podesavanja, iskustva, sve na jednom mestu

imam veliki problem,bar je veliki za mene molim vas za pomoć.pokusavam da ubacim novi kustom rom na huawei u8110 ali kadaspojim telefon u debuging modu sa racunarom nikako da mi instalira drivere probao sam da ih skinem sa neta ali nista,gde gresim,stvarno sam nov u ovom,unapred hvala
Samo se drzi uputstava, ne bi trebalo da bude problema, a za sve sto nije jasno pitaj, probacemo da razjasnimo.

Nego,mozda i glupo pitanje: kako pokrenuti Nexus,Light Grid ili bilo koji drugi live wallpaper? Od kako sam instalirao FZF ne nalazim nikako nacin da ih pokrenem...Skinuo ih,instalirao ali se ne ukljucuju.

Poslednja izmena:
Ako mislis na instalaciju driver-a u recovery mode-u,pomocu amonrarecovery-ja onda se to radi tako sto se ugaseni telefon upali drzanjem tastera crvena slusalica volume - pa pritiskom tastera za paljenje i drzis da se samo pojavi ona slika na kojoj pise huawei i potom sa kompjutera pokrenes install-recovery iz 1.6.2-pulsemini-amonrarecovery foldera. Time se instaliraju driver-i za dalji postupak recovery-a..Ne znam sta drugo podrazumevas pod driver-ima.
post43

A ako mislis na podesavanja za telefon(3G,MMS itd.) onda i ne treba da ti bude povezan telefon sa racunarom,ili za bilo kakvo koriscenje podataka sa sd kartice telefon mora da bude isklucen sa kompjutera inace pristup kartici imas samo sa kompjutera ne i sa telefona...
društvo hvala uspeo sam nekako,stvarno je uputstvo za pohvalu,pozzz svima

Poslednja izmena:
Nego,mozda i glupo pitanje: kako pokrenuti Nexus,Light Grid ili bilo koji drugi live wallpaper? Od kako sam instalirao FZF ne nalazim nikako nacin da ih pokrenem...Skinuo ih,instalirao ali se ne ukljucuju.
Kako mislis ne ukljucuju se?Jel ides u Wallpapers pa u Live wallpapers i onda ih tu biras?
A i ne bih ti preporucio te live walpapers, trose bateriju dodatno.

izvini samo da pitam nesto,kada sam ubacio ovaj novi rom fzf 5.1 sada ne mogu da preko usb-a ubacim nista na memorisku,zasto

izvini samo da pitam nesto,kada sam ubacio ovaj novi rom fzf 5.1 sada ne mogu da preko usb-a ubacim nista na memorisku,zasto
Kada prikljucis telefon na racunar preko USB kabla, na telefonu u notification baru(znaci ona traka u gornjem uglu telefona, povuces je na dole), znaci kad je spustis pojavice ti se poruka "USB connected" Select to copy files to/from your computer, klikni na tu poruku i izacice ti novi prozor i na njemu klikni na "Mount" i na racunaru ce ti se pojaviti memorijska kartica kao Removable disk.Ovo moras da uradis svaki put kad povezes telefon i racunar i kad hoces da kopiras fajlove na memorijsku karticu.

Poslednja izmena:
Kako mislis ne ukljucuju se?Jel ides u Wallpapers pa u Live wallpapers i onda ih tu biras?
A i ne bih ti preporucio te live walpapers, trose bateriju dodatno.
Ma da,Menu>Wallpapers>Live Wallpapers (standardna procedura),ali nemam uopste opciju za live wallpapers. Evo i na drugi telefon sam ubacio FZF 5.1 i ista je situacija.Pokusavao sam da provalim gde su setovanja za tako nesto i ne nadjoh.
Znam da trosi bateriju,nije mi ni generalno bitno to toliko,ali nemam nacna da ih ubacujem...

Poslednja izmena:
Ma da,Menu>Wallpapers>Live Wallpapers (standardna procedura),ali nemam uopste opciju za live wallpapers. Evo i na drugi telefon sam ubacio FZF 5.1 i ista je situacija.Pokusavao sam da provalim gde su setovanja za tako nesto i ne nadjoh.
Znam da trosi bateriju,nije mi ni generalno bitno to toliko,ali nemam nacna da ih ubacujem...
Pa nemam pojma, ja sam sad probao i Nexus wallpaper mi radi najnormalnije.

Pa nemam pojma, ja sam sad probao i Nexus wallpaper mi radi najnormalnije.
Da,ista situacija mi je i sa LauncherPro temom,a i sa ADWTheme One,jednostavno nigde opcije za live wallpapers...
Nije mi to toliko ni bitno,naravno,ali eto cisto kao info kakva stvar se meni desava sa tim,a i mozda se neko i javi da zna kako to resiti.

Ne znam zasto ti se to desava, evo ja sam malopre probao i sve radi normalno. Pogledaj u Menu\Settings\Applications\Manage Applications pa onda idi Menu\Filter\All ,skroluj i pogledaj da li je tu Live Wallpaper picker ako jeste onda si ga vrv kao sto cvetko kaze nekim task killerom\managerom ubio a ako nije onda nesto ne stima, probaj da dignes softver ponovo.

Pogledaj u Menu\Settings\Applications\Manage Applications pa onda idi Menu\Filter\All ,skroluj i pogledaj da li je tu Live Wallpaper picker ako jeste onda si ga vrv kao sto cvetko kaze nekim task killerom\managerom ubio a ako nije onda nesto ne stima, probaj da dignes softver ponovo.
Pogledao ovako kako si naveo,nema ga. Task killer nisam koristio,sto je najzanimljivije. Ok,hvala na pomoci. Mislim da necu samo zbog toga da dizem softver ponovo...

Ja sam uninstal launčerplus pa sam sa market skinuo launčer pro pa odmah zatim instalirao tu dopunu iliti ključ.I radi.
Neradi mi primanje failova preko blututa,može da šalje a neprima..???dali još neko ima ovaj problem?

dali neko moze da mi kaze u cemu je sve razlika izmedu FreshZodiacFruitv5.1 i FZF-Eclair v5.2 by Cedric roma,jer kada sam ubacio ovaj 5.2 ponovo imam live wallpapers.i dali sam trebao kod instalacije ponovo da pravim particije na sd kartici posto to nisam uradio..

dali neko moze da mi kaze u cemu je sve razlika izmedu FreshZodiacFruitv5.1 i FZF-Eclair v5.2 by Cedric roma,jer kada sam ubacio ovaj 5.2 ponovo imam live wallpapers.i dali sam trebao kod instalacije ponovo da pravim particije na sd kartici posto to nisam uradio..
5.2 - Rezipaligned + added updated apps(lp and taskmaanger)+live wallps+rintones+agenda+calc etc. + ascending ringtones removed +undated build.prop+updated busybox+added link2sd(same as a2sd but has an interface and more options+flash lite+autorun.iso of 1 mb for usb mount options+changed to scifi theme(if you dont like this flash any other theme from below

Znaci u verziji 5.2 ispravio je nekoliko bagova i update-ovao je par aplikacija.
Nisi trebao da pravis ponovo particije, sve sto treba da uradis prilikom instalacije novog roma je da udjes u recovery sistem i ides na wipe, a zatim kliknes
-> Wipe data/factory reset
-> Wipe Dalvik-cache
-> Wipe SD:ext partition
svaki put potvrdis pritiskom na dugme DPAD(krug ispod ekrana)
kad sve zavrsis vrati se u glavni meni pritiskom na dugme Volume -(dugme za smanjivanje zvuka)
Posle ovoga idi u glavnom meniju ides na “Flash zip from sdcard”, izaberes .zip fajl, sacekas da se sve zavrsi i onda ides na Reboot.
Napomena, ovo je za AmonRA recovery!

Šta znači ova napomena "ovo je za AmonRA recovery!"Pa valjda je i 5.1 AmonRa
Dali je 5.2 sporiji i dali je to 2.1. android ili neka druga verzija..
I molim te postavi link ka 5.2

Poslednja izmena:
Naglasio sam da postoje dva recovery sistema, ovo je postupak za recovery sistem AmonRA.Sta ti opet nije jasno?

Naglasio sam da postoje dva recovery sistema, ovo je postupak za recovery sistem AmonRA.Sta ti opet nije jasno?

5.2 - Rezipaligned + added updated apps(lp and taskmaanger)+live wallps+rintones+agenda+calc etc. + ascending ringtones removed +undated build.prop+updated busybox+added link2sd(same as a2sd but has an interface and more options+flash lite+autorun.iso of 1 mb for usb mount options+changed to scifi theme(if you dont like this flash any other theme from below

Znaci u verziji 5.2 ispravio je nekoliko bagova i update-ovao je par aplikacija.
Nisi trebao da pravis ponovo particije, sve sto treba da uradis prilikom instalacije novog roma je da udjes u recovery sistem i ides na wipe, a zatim kliknes
-> Wipe data/factory reset
-> Wipe Dalvik-cache
-> Wipe SD:ext partition
svaki put potvrdis pritiskom na dugme DPAD(krug ispod ekrana)
kad sve zavrsis vrati se u glavni meni pritiskom na dugme Volume -(dugme za smanjivanje zvuka)
Posle ovoga idi u glavnom meniju ides na “Flash zip from sdcard”, izaberes .zip fajl, sacekas da se sve zavrsi i onda ides na Reboot.
Napomena, ovo je za AmonRA recovery!

druze hvala na odlicnom objašnjenju.pozzz

Ma meni sve jasno nego ja zbog drugih koji ovde dolaze i po prvi put se sreću sa Android aplikacijom..
Hvala na postavljenom linku!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno