Šta je novo?

Nekoliko početničkih Android pitanja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Takodje preporuka za go sms. Nikakvih problema nisam imao.
Za beleške koristim evernote. On sinhronizuje poruke na telefon, komp i cloud.

---
Ttalk

Koristim go sms pro od kako se pojavio i nisam nikada imao takvih problema. I po meni je pro znatno bolji od stare verzije, ako nista drugo, ono zbog opcije folder view-a i schedule sms-a.

Što se tiče aplikacija za sms iste komentare (na marketu) čitam već godinu i po, koristio sam i chomp i handcent i go sms, nikada nisam imao tih problema, treba sam isprobati a ne verovati komentarima na marketu.
Za notes može da se proba i catch notes i mobisle notes.

Nije da vam ne verujem naravno, ali kako znas da je neko primio tvoju poruku, ako je bila neka koja ne zahteva odgovor.. :) Mislim sama cinjenica da to moze uopste da se desi mi je katastrofalna.. Sad opet jedini ja 'kukam' i ispadam negativac ali stvarno smesno da uopste mogu da izbace aplikacije koje su nepouzdane u jako ozbiljnim radnjama poput primanja i slanja SMS-a onda kada ti treba.

Poslednja izmena:
A jel ima neki note program koji napravi sticky note na homescreenu?

EDIT: glup sam; izvalio sam kako :)

Poslednja izmena:
Nije da vam ne verujem naravno, ali kako znas da je neko primio tvoju poruku, ako je bila neka koja ne zahteva odgovor.. :) Mislim sama cinjenica da to moze uopste da se desi mi je katastrofalna.. Sad opet jedini ja 'kukam' i ispadam negativac ali stvarno smesno da uopste mogu da izbace aplikacije koje su nepouzdane u jako ozbiljnim radnjama poput primanja i slanja SMS-a onda kada ti treba.

Otkud znaš da nije do mreže, ne bi bilo prvi put da se pogubi mreža pa da ne stignu poruke. Mislim i na matorim telefonima se desi da nekada poruka nestane bez traga. Mislim da većina ljudi ovde na forumu koristi ovu aplikaciju i nisam pročitao neke pritužbe takve vrste.

A jel ima neki note program koji napravi sticky note na homescreenu?

Ukucaj sticky u market.

Poslednja izmena:
Otkud znaš da nije do mreže, ne bi bilo prvi put da se pogubi mreža pa da ne stignu poruke. Mislim i na matorim telefonima se desi da nekada poruka nestane bez traga. Mislim da većina ljudi ovde na forumu koristi ovu aplikaciju i nisam pročitao neke pritužbe takve vrste.
.

Stavio sam pro, zasad je ok samo sto je duplo sporiji. moram lite mod da stavim da bi radio kao pre..

@wahad
Mislim da se zove color note.

@ gosms priča
Imaš delivery report. Ne verujem da bi pokazao da je poruka stigla, a da zapravo nije.

---
Ttalk

Ok, sada novo pitanje, kako uninstalirati LauncherPro? Ribi se navodno usporio telefon ovim i pokazuje joj za jednu poruku notifikacije na 3 mesta iako su isključene ostale notifikacije. Da napomenem da sam pre toga stavio da po default-u ulazi u LauncherPro klikom na home button, tj ono u sredini na x10 mini pro

Skineš home smack ili home switcher, tako je najlakše (ako hoćeš da promeniš na drugi). Ako hoćeš da obrišeš samo ga obriši kao i svaku drugu aplikaciju.

Poslednja izmena:
ili u settings, applicatins odes u launcherpro i kliknes na clear defaults. posle kada na homescreen pritisnes home taster dobices ponovo taj meni da izaberes default launcher

A kako se prave folderi ovde? Ima poseban program za to?

Ako misliš na desktop, samo držiš prst na desktopu i klikneš na folders.
Ako misliš na kartici, onda ti zavisi od file managera koji koristiš.

---
Ttalk

Ne, mislim u meniju npr, otvorim app dashboard ili šta već i tu rasulo, e hoću da poređam ikonice ili da ih pobacam u foldere. Kao na iphone-u, kliknem meni i tu da napravim npr folder stuff, ne na desktopu nego tamo gde mi je već lista programa koja je retardirano postavljena alphabetically

instaliraj GO Launcher EX, kod njega ti je isto kao na iPhone, imas onako da se mrdusaju ikonice kada ih duze drzis pritisnute, pa ih dragujes i spajas medjusobno u foldere ili samo menjas redosled

Poslednja izmena:
Color Note je fenomenalan. Mogu i spiskovi da se prave, čekiraju, odčekiraju...

Izvinjavam se, samo kratko pitanje:
Sta znaci kada pri instalaciji aplikacije kaze: "There is a problem parsing this package"

Ne valja apk fajl.

WF via Tapatalk

Imam problem sa whatsapp-om, radio je do jaja sve vreme, i onda sam podesio mts gprs, skontao da nonstop jede kredit, isključio ga, i od tada ne rade push notifikacije za whatsapp, za ostalo me boli *****, ali riba ne dobija poruke kada joj šaljem. Jedino kada uzme da drka telefon i kada se tek sam konektuje na wifi onda primi poruku, tj kada uđe u program i tako to. Imao sam isti problem na om iphone-u ali sam rešio to push cert-ovima, a nemam pojma šta treba da radim u androidu

a kako si iskljucio gprs?

Izbrisao sam APN :)

pa kako onda ocekujes da ti nesto stigne preko gprs :)

:/ ne preko gprs-a mislim da sam bio jasan, ili možda nisam :D

Preko wifi-a dok je u stanu je sve extra radilo, push notifications za whatsapp sasvim ok, onda sam joj podesio i gprs da ima whatsapp i kada ide van, ali mnogo skida kredita i izbrisao APN i sada kada je na wireless-u samo, push notifikacije ne rade, prestalo je jednostavno da stiže, samo kada se program uključi

Bukvalno sam isto napisao kao gore, ne znam šta nije bilo jasno u prvom postu. Imala je samo wifi i tako je koristila whatsapp, sve je bilo ok, notifikacije su radile. Podesio sam APN za gprs, skontao da je mnogo skidao kredit, izbrisao APN i od tada notifikacije za whatsapp (za ostalo ne znam) ne rade. Primi poruku samo kada uđe u program.

Poslednja izmena:
pa napisao gore si da nece nista da stigne dok se ne zakaci na wifi, kada se zakaci na wifi dobije izlaz na net i poruka stigne, simple as that :) ako nema APN nema settings za konekciju na net bez neta nemoze poruka da stigne, simple as that.

znaci sada kada je telefon nakacen na wifi i tako stoji (bez da se ulazi u app) notifikacije ne stizu? probaj da ponovo instaliras aplikaciju, moguce se nesto poremetilo brisanjem apn. ne moras da brises APN samo iskljuci mobile data i kada nema wifi nece nista skidati kredit (nece se konektovati na gprs). ali tada ne moze ni da stigne poruke jer jelte nema neta, ali cim se zakaci na wifi moralo bi da radi.

Ok nismo se razumeli :D

Ne stižu. Stizale su i kada je telefon u stand by-u. Stoji na stolu, ja lepo šibnem poruku njoj vrišti da joj je stigla poruka na whatsapp, tako funkcionišu push notifikacije koliko znam. Tako je i na iphone-u. Ništa ne radim, telefon je u stand by-u, neko mi pusti poruku, ono mi vrisne kao da mi je došla poruka, ja lepo uzmem telefon, uđem u program i odgovorim. Mislim da znaš šta su push notifikacije i kako funkcionišu i da ne treba da ti objašnjavam :D

Pokušaću reinstalacijom programa.

Btw push notifikacije i postoje zbog toga da ne budeš uvek u programu ili nonstop nakačen na wifi, i kada ti je telefon u standby-u on nije uvek na wifi-u. Stigne ti poruka, uđeš u program, on se tada konektuje i to je to. Mogu i video da ti napravim o tome kako funkcioniše na iphone-u, a verujem da tehnologija za push notifikacije nije drugačija na androidu nego na iphone-u.

Pull notifikacije je to što ti kažeš, mora da bude nakačen, da proveri da ima nešto i onda, a push notifikacije nisu to, one traže odobrenje i šalju telefonu notifikaciju preko kao subrscriber sistema i nakon toga se tek kači na serer i prima mail. Tako funcioniše i push mail, valjda znaš o tome, pročitaj na netu.

Poenta je NIJE OBAVEZNA nonstop konekcija na wifi ili edge da bi dobio notifikaciju da ti je stigla poruka ili bilo koji drugi ***** koji koristi push tehnologiju

Poslednja izmena:
A kako je funkcionisalo do sada? Dok ja nisam izdrkao nešto u telefonu

To je veoma glupo što si rekao, to je kao da si rekao, u americi se ne diše vazduh nego neko drugo ******. Pa SMS koristi push tehnologiju

Poslednja izmena:
Ne znam šta je glupo ili ne ali da bi ti stiglo obaveštenje moraš biti na internetu.

imao si APN i on je sigurno bio konektovan na net. probaj vrati APN, instaliraj ponovo aplikaciju, i iskljuci mobile data u settings pa vidi da li ce stici notification. zatim ukljuci mobile data pa vidi da li ce stizati notification. najbolje ti je da posaljes email autoru programa i da ga pitas kako notifications rade i sta je obavezno da bude aktivno da bi radile :)

to sto je telefon stalno na netu ne znaci da on nesto povlaci, on nece skinuti ni paru kredita ako nijedan program ne zatrazi nesto preko neta

evo sta kaze permissions za Whatsapp na marketu

Permissions
This application has access to the following:
Your accounts
use the authentication credentials of an account
Allows an application to request authentication tokens.
manage the accounts list
Allows an application to perform operations like adding, and removing accounts and deleting their password.
act as an account authenticator
Allows an application to use the account authenticator capabilities of the AccountManager, including creating accounts and getting and setting their passwords.
Services that cost you money
send SMS messages
Allows application to send SMS messages. Malicious applications may cost you money by sending messages without your confirmation.
directly call phone numbers
Allows the application to call phone numbers without your intervention. Malicious applications may cause unexpected calls on your phone bill. Note that this does not allow the application to call emergency numbers.
Hardware controls
record audio
Allows application to access the audio record path.
Your location
coarse (network-based) location
Access coarse location sources such as the cellular network database to determine an approximate device location, where available. Malicious applications can use this to determine approximately where you are.
fine (GPS) location
Access fine location sources such as the Global Positioning System on the device, where available. Malicious applications can use this to determine where you are, and may consume additional battery power.
Your messages
receive SMS
Allows application to receive and process SMS messages. Malicious applications may monitor your messages or delete them without showing them to you.
Network communication
full Internet access
Allows an application to create network sockets.
Your personal information
read contact data
Allows an application to read all of the contact (address) data stored on your device. Malicious applications can use this to send your data to other people.
write contact data
Allows an application to modify the contact (address) data stored on your device. Malicious applications can use this to erase or modify your contact data.
Phone calls
read phone state and identity
Allows the application to access the phone features of the device. An application with this permission can determine the phone number and serial number of this phone, whether a call is active, the number that call is connected to and the like.
Storage
modify/delete USB storage contents modify/delete SD card contents
Allows an application to write to the USB storage. Allows an application to write to the SD card.
System tools
prevent device from sleeping
Allows an application to prevent the device from going to sleep.
modify global system settings
Allows an application to modify the system's settings data. Malicious applications can corrupt your system's configuration.
write sync settings
Allows an application to modify the sync settings, such as whether sync is enabled for Contacts.
retrieve running applications
Allows application to retrieve information about currently and recently running tasks. May allow malicious applications to discover private information about other applications.

Show all
Your accounts
discover known accounts
Allows an application to get the list of accounts known by the device.
Hardware controls
control vibrator
Allows the application to control the vibrator.
Network communication
receive data from Internet
Allows the applications to accept cloud to device messages sent by the application's service. Using this service will incur data usage. Malicious applications may cause excess data usage.
view network state
Allows an application to view the state of all networks.
view Wi-Fi state
Allows an application to view the information about the state of Wi-Fi.
System tools
automatically start at boot
Allows an application to have itself started as soon as the system has finished booting. This can make it take longer to start the device and allow the application to slow down the overall device by always running.
read sync statistics
Allows an application to read the sync stats; e.g., the history of syncs that have occurred.
read sync settings
Allows an application to read the sync settings, such as whether sync is enabled for Contacts.
modify secure system settings
Allows an application to modify the system's secure settings data. Not for use by normal applications.

Poslednja izmena:
Jao
Ilidane, pre nego što je APN bio aktivan, WhatsApp je radio kada je bio samo WiFi u opticaju. Kada sam podesio a onda izbrisao APN WhatsApp je prestao da radi, simple as that.

sa zvaničnog foruma.

Push Notifications
Never miss a beat if the app is not running!

Inače, androidu se gube push notifikacije sa vremena na vreme na nekim telefonima, zbog nekih drugih programa ili šta već, moja poenta je bila, da li zna neko kako da ih popravim, kao što na iPhone-u ima push doctor i pushfix da li za android ima neki sličan tool.

Da remiziram:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pre 2 dana: WhatsApp + WiFi = radi besprekorno i push notifikacije i ostala ******, sve kul (NAPOMENA: Nije imala APN podešen pre toga!!!)
juče: WhatsApp + APN = Skida mnogo kredit, rekoh da izbrišem APN i da vratim samo da koristi WiFi, da joj ne bi pojeo kredit kada izađe van kuće
danas: WhatsApp + WiFi = ne radi dok se ne startuje aplikacija, niti push notifikacije niti nikakva ******, znači kao bilo koji drugi chat program u koji treba da uđeš da bi počeo da radi i koji ne može da radi u background-u

Nadam se da je sada jasnije

ah pa nisi rekao da pre nisi imao uopste APN. razumeh sada :)
probaj onda uninstall app i ponovo install

btw, Android i prepaid ne idu bas zajedno (takodje i iPhone i prepaid)

Poslednja izmena:
btw, Android i prepaid ne idu bas zajedno (takodje i iPhone i prepaid)

Kakve to veze ima sa mojim problemom :D?

Ne idu, ali idu ako imaš besplatne megabajte 100mb nedeljno je i više nego dovoljno, za mail, i ovaj programčić, barem na iphone-u, a pored toga ga koristim i za forume i ostale gluposti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno